Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak ja jadlam szparagi
nie zauważyłam żeby młodemu to przeszkadzało
ja je zapiekalam w oliwie z jajkiem. Mniam
Staś ma dzisiaj wieczór ssania. Jakby mógł to ny non stop coś ssal, nie ważne co : cycek, zabawka, ramię rodzica, pielucha, koc. Smok odpada, a o kciuku chyba zapomniał, bo nawet nie próbuje sobie go wsadzić.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak to musze sprobowac szparagi zrobic, ciekawe czy mi zasmakuja.
Januszkowa trzymam kciuki, bedzie dobrze. Podobno po 3 miesiacu dziecko moze wiecej ulewac. Moj tez jest bardzo pogodny, nawet ostatnio go tak brzuszek nie meczy, wiec tak sie nie stresuje tym ulewaniem.
Natan to wszystko ssie co wpadnie w jego male raczki, ostatnio hitem jest pieluszka. No i powoli ubieranie staje sie wyzwaniem. Bo jak probuje mu zalozyc np body to lapie rekawy i nie chce puscicGosiak lubi tę wiadomość
-
ja jadlam szparagi dwa razy dopiero przy kp, poledwiczke w sosie serowo-szparagowym (zielone) i raz biale w salatace i bylo ok, ja zdecydowanie wole zielone najlepiej delikatnie zapieczone z szynka i serem
nawet jak dziecko lezy na plecach i zdarzy mu sie czasem zrobic "mostek" to nic zlego sie nie dzieje, gdyby tak ukladalo sie zawsze to trzeba skonsultowac, moja sie czasem odegnie jak ja znosze do wozka bo interesuja ja lampy na klatce schodowej
ps czy bondolino popelina i light to to samo, czy jakos sie roznia bo nie moge sie polapacGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas jak zwykle rano cisza, wszystkie dzieci grzecznie śpią
A ja muszę Wam powiedzieć, że jednak Femaltiker jest dużo lepszy niż sam słód.
Od kilku dni wydawało mi się, że mam jakiś kryzys laktacyjny, mała często puszczała pierś... krzywiła się, złościła, karmiłam ją raz lewą, potem zaraz jadła prawą i wracałyśmy do lewej i znowu do prawej. Niby jak ściskałam to leciało, ale chyba produkcja była cały czas na bieżąco, bo Janeczka się złościła, że jej nie leci mocny strumień
Słodu piłam na potęgę i zero różnicy. W poniedziałek pobiegłam po Femaltiker do apteki i dosłownie zalała nas rzeka mleka. Także w razie w. polecam mieć jedno opakowanie.
Miłego dnia, dziewczyny!
Ja wczoraj miło spędziłam imieninki z mężem i dziś rano była powtórka z rozrywki
Od razu człowiek ma lepszy humorAtakasobiejedna, Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które noszą w bondolino, dajecie nóżki normalnie na zewnątrz odwiedzione czy podkurczacie pod materiał? Jak w tym filmiku, pierwsze dziecko.
https://m.youtube.com/watch?v=vgU68NYvWzs
Ja daje na zewnątrz i teraz nie wiem czy dobrze... -
Atakasobiejedna wrote:Dziewczyny które noszą w bondolino, dajecie nóżki normalnie na zewnątrz odwiedzione czy podkurczacie pod materiał? Jak w tym filmiku, pierwsze dziecko.
https://m.youtube.com/watch?v=vgU68NYvWzs
Ja daje na zewnątrz i teraz nie wiem czy dobrze...
My dajemy normalnie na zewnątrz i nóżki są ułożone na żabkę jak w chuście.
-
No tak też myślałam
A ze jeszcze tak dopytam, pupa jest niżej niż nóżki, tzn nie wiem jak to opisać, kolanka są powyżej linii pupy czy na tej samej wysokości? W tej zabce
-
Kiedy chodzicie z dzieckiem do lekarza? Bo mój nigdy jeszcze nie był chory tfu tfu i nie wiem czy nie panikuje. W nocy zakaszlal ze 3 razy i teraz rano ze 2 razy. Myślałam żeby iść z nim do pediatry żeby go osluchal, bo nie chciałabym żeby się coś gorszego w weekend rozwinęło. Powiedziałam o tym M, a on stwierdził że w poczekalni pewnie coś gorszego złapie i przesadzam. No i sama nie wiem czy iść czy nie...