X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ma taki problem - czasem nie widzę niektórych postów waszych, a za jakiś czas widzę, wnerwia mnie to!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz ma w łóżeczku gryka-pianka-kokos materac ale i tak więcej śpi gdzie indziej :D

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj to się wieczorem upłakałam jak głupia. Jakbyście zobaczyły jego dupę po kąpieli :-(

Powiem Wam czuję się jak wyrodna matka, że nie potrafię z tym wygrać.

Jestem przerażona, bo Piotruś ma rzeczywiście pęknięcie też u ujścia odbytu, tą skórę tam. Z powrotem wykluczam wszystko z mojej diety, myślę, że on ma nietolerancję pokarmową i te kupy takie rzadkie ostatnio i to one tak odparzają. Jestem załamana tym strasznie nawet jak to teraz piszę to płaczę.
    Wy tu piszecie o wprowadzaniu pokarmów, a ja chyba będę mieć poważny problem z żywieniem małego.

Tam maść co mi p. dr przepisała to pimafucort, ta sama maść co kobiety na grzybka w pochwie dostają (miałam kilka razy), ta jest antybiotyk i steryd.

Naczytałam się wczoraj, że może właśnie grzybek wywołuje takie odparzenia i można zastosować clotrimazolum.

Więc od wczoraj już 2x smarowałam clotrimazolum, a po kąpieli moczony był w nadmanganian potasu.
    Spróbowałam najpierw z clotrmazolum bo to słabsze niż pimafucort.

Ale ogólnie jestem strasznie smutna skąd to u niego, czuję się jak jakiś brudas, a dziecko czyste kąpane, wszystko prasuję, pieluchy zmieniam często i takie rzeczy i muszę szpikować go takimi maściami.

AAAAAA nie ważne nie będę już smęcić, misio zasnął idę myć podłogę :-(:-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A podacie link do promocji?

Słoneczna,ale jakiej promocji?
    No tam na tej stronie masz 2 bondolino po 365,50, normalna regularna cena to 430.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No ja ne mam się co bać o materac w łóżeczku bo mój w łóżeczku nie śpi. Wszędzie byle nie w łóżeczku, martwię się już o jego kręgosłup no ale co mam zrobić, głową muru nie rozbiję :-)
    No ja dokładnie miałam pisać, że mam lateksowy za 250zł ale nieużywany ;P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No Gosiu w sumie użyliśmy dopiero kilku od wczoraj, ale zobaczymy. Myślę, że miś nie ma uczulenia na pieluchy tylko to coś niestety gorszego, ale te są o tyle fajne, że jak je zdejmuję to nie czuć grama wilgoci, jak przejadę ręką. Szczerze nawet do policzka przykładałam zużytą bo myślałam, że w ręku to nie czuć.
    O, to widzisz, dobrze, że piszesz. Ja od początku używam pieluszek eko i nie miałam porównania do zwykłych. Cieszę się w takim razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry u nas dziś pobudka 2,30, 4,30, 7,30 i ta ostatnia może byłaby później gdyby nie telefon mojej mamy :D

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis calutki dzien same, i bede kapac mała sama drugi raz w zyciu bo tata pozno wroci, mam stresa:-/

czyli na lato lepiej bondolino light cz popelina tez ok? roznica w cenie niewielka a chce juz dobre kupic

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mi dodało posta z 8.30 no świruje mi internet :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    czyli na lato lepiej bondolino light cz popelina tez ok? roznica w cenie niewielka a chce juz dobre kupic
    No na lato light polecają, jest z cienszego materiału, ja niestety nie mam porównania do popeliny, więc nie wiem na ile on jest cienszy, ale mam light właśnie.

marcela29 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-):-):-) przyjechało :-) Kasy nie ma ale nosidełko jest.

Marcela ja mam popelina naprawdę mięciutkie.
    Ale cholera jak to teraz ogarnąć?

Pytanie, Gosiak Atakasobiejedna prałyście przed pierwszym użyciem prawda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 13:31

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam na męża i razem będziemy wkładać w to misia :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to może idź z Małym do alergologa.

Nam lekarz przepisał pimafucort na suche plamy, ale tak jak pisałaś jest to steryd i antybiotyk, więc póki co próbuje czegoś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:12

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta, ja sama ze sobą byłam u alergologa i jestem strasznie sceptycznie do nich nastawiona.
    Co on mi może teraz pomóc? sama nie wiem, pewnie każe obserwować. Bo jak mi powie żeby od piersi odstawić to co ja zrobię?

Cycek jest dla miśka całym światem, więc nie wiem jak bym miała go usypiać, uspokajać.

Nie wiem co może mi pomóc na tym etapie alergolog.
    Czytałam już dużo. I o ile przybiera, rośnie i wyniki są OK, to ma być na KP i może z czasem minie. Na razie jest chyba za mały na wszelkie testy.

Poczekam jeszcze tydzień i będę walczyć z tym odparzeniami i zmieniałam znów swoją dietę i zobaczymy co to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:58

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataksobiejedna ja też bum poczekala z wizytą. Kaszel może być od śliny ;-) ja ostatnio nawet z katarem nie szlam, bo uslyszalabym to samo co wcześniej.

My dzisiaj pospalismy do 8. Szaleństwo ;D

Sloneczna ja też mammaterac gryka-kokos. Zastanawiałam się czy może udział mlodego, ale jego zmany pojawiają się i znikają niezależnie od tego czy śpi na nim czy nie.

Właśnie jedziemy do alergologa. Ciekawe czy powiem się czegoś nowego czy ppieniądze wurzucę w błoto.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wy jedziecie ze zmianami skórnymi tak?

Daj znać jak tam wizyta, bo właśnie tego się boję, że pójdę wyrzucę kasę w błoto, a dowiem się tyle ile na tą chwilę wiem sama.

Dowiedz się proszę jeśli możesz czy na tym etapie życia można przeprowadzić z krwi jakieś badania na nietolerancje pokarmową? i czy w ogóle są miarodajne?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,a wiesz ze nawet nie pomyślałam o tym żeby wyprać to bondolino przed użyciem,ups.
    Nie gadaj głupot, to przecież nie Twoja wina ze Twój syn ma odparzenia,głowa do góry :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja też nie prałam, wyrodna matka ze mnie, jakoś jak przyszło to rozpakowałam i leżało aż mała podrośnie. A potem wyleciało mi z głowy i nagle M. chciał spróbować i poszedł na pierwszy spacer bez prania.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ok . Post pozniej sie wstawil

Ja bym pinafucortu u dziecka nie stosowala. Gin dawal pimafucin bez sterydu.
    Ja bym zaparzyla rumianek donprzemywania i zmienila bym pileuchy na biale pampersy narazie i smarowalabym mascia jakas ktora u was najlepiej dZiala. Co ile zmieniasz pieluchy?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, no ja pieluchy miałam najpierw pampy zielone, potem białe z rossmana baby dream, a ostatnio białe pampersy. Zmieniam max co 2h i po każdej kupie, nawet najmniejszym kleksie. Często zaglądam czy właśnie nie ma takich miniaturowych kleksów.

No na razie nie używam pimafucortu, tylko clotrimazolum 2x użyłam cieniutko i jeszcze z 2 dziś posmaruję. Teraz leżymy z gołą pupka właśnie.

A tak to jeszcze bephantenem bo ma bardzo wysuszoną tą skórę tam i dziś zamówiłam ten krem Viola aby to nawilżać i natłuścić też.

Rumianek tylko piję ale masz rację jeszcze poprzemywam rumiankiem.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ