Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Francuska u mnie pediatrzy probowali mi wmowic, zeby uwazac na nabial i w razie potrzeby hipoalergiczny Nutramigen bez krowiego mleka, ale ja jem sery, jogurty i jajka i Luna z niczym nie ma problemow, pod warunkiem, ze nie dostaje mm! Takze to nie krowie mleko jest problemem u nas, tylko jakis wypelniacz, ktory na bank jest w tym proszku. Wczoraj po raz pierwszy zauwazylam roznice na podstawie tego co spozywam. Wyglada na to, ze sok z ananasa, ktory mial pomoc w laktacji uczulil moja corke. Ale biegunki u nas nigdy nie bylo.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
a ja zrobilam ciacho z truskawkami, bo miala byc kolezanka, ale niestety miala cos pilnego i zostalam z wielka blacha, jutro mezowi spakuje do pracy i tesciowi dam bo inaczej zjem sama:p u nas po 3,5 truskawki, ale ja mialam na dzemy od tescia z dzialki, malej musow nie robilam bo i tak nie dam jej do przyszlorocznego sezonu, zrobidm jej napewno mus sliwkowy i jablkowy i z gruszki moze
a malutka dopiero o 14 na dluzszy sen padla jak wrocilysmy ze spaceru, udalo mi sie skalpel zrobic, jeszcze spacer, zabawa i kapiel, oby młoda sie nie wkurzyla ze to nie tata kapie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a dla zainteresowanych łowicz wypuscil serie bez laktozy:mleko, jogurt naturalny, grecki, serek homo
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Laurka wrote:Francuska u mnie pediatrzy probowali mi wmowic, zeby uwazac na nabial i w razie potrzeby hipoalergiczny Nutramigen bez krowiego mleka, ale ja jem sery, jogurty i jajka i Luna z niczym nie ma problemow, pod warunkiem, ze nie dostaje mm! Takze to nie krowie mleko jest problemem u nas, tylko jakis wypelniacz, ktory na bank jest w tym proszku. Wczoraj po raz pierwszy zauwazylam roznice na podstawie tego co spozywam. Wyglada na to, ze sok z ananasa, ktory mial pomoc w laktacji uczulil moja corke. Ale biegunki u nas nigdy nie bylo.
A może inne mm skoro to nie nietolerancja laktozy? Nie wiem co tam w USA macie, ja daję Hipp i młody dobrze toleruje, dobre opinie ma też chyba Holle... ciężka sprawa. A próbowałas dawać wapno dla dzieci? Też jest polecane przy alergii, może doraźnie pomoże sporo ja ta swędzi heh. -
Gosiak ona juz byla zrezygnowana ;p juz nie chciala patrzec na marchew hehe
probowalam jej dac ale polizala czasem wziela do buzi ale tak to pokazywala mi jezyk wiec odpuscilam
dalam mleka a potem przerwalam i znowu sprobowalam marchewke ale nie chcala to nic na sile
jutro probujemy znowu podejsc do marchewki bo sloik do 48 h a jak jutro nie wyjdzie to za tydzien
-
Atakasobiejedna nie probowalam wapna. Jak sie podaje wapno niemowlakom?
Nutramigen. Pytalam dwie pediatry o inne marki (bo Nutramigen jest ze stajni Enfamil, wiec sobie mysle, ze moze oni generalnie sa do niczego), ale odpowiedzialy, ze nie, ze wlasnie Nutramigen. Nie wiem czy im tu placa za zachwalanie produktow, ale nie sadze, bo lekarze w USA zbijaja kokosy bez tego.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Gosiak jest jest jedno nosidlo bondolino light black sand za 399 .
Widze na allegro ze light jest drozsze od popelino. Brac? Ty masz light prawda? To tylko materialem sie rozni? -
Alergolog stwierdził, ze Staś ma ewidentnie alergie pokarmowa! Nie wiadomo na co, więc z diety mam kolejne produkty wyeliminować. Już jeść nie mmogę (oprócz glutenu, jajeki mleka) ogórków, sałaty, pomidorów, kiszonek, miodu, sezamu, kakao, woliwiny, cieleciny, wywarow mięsnych, ryb i owocow morza, orzechów, cytrusów, soi, grzybów, selera i wszelkich ulepszaczy... Także tylko przeprowadzić się na wieś i uprawiać swoje warzywa
Mogę zrezygnować z kp, ale tego nie chce, dlatego dieta taka okrojona. Mam też podawać probiotyk 2 razy po 4 krople dziennie.
Co do badań na nietolerancje pokarmowe, to można zrobić, ale na tym etapie są niemiarodajne i wg niej pieniądze wyrzucone w błoto. Takie badania najwcześniej można zrobić ok 8 mca, ale to też nie gwarantuje wylapania co alergizujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:45
-
Lara mogę owoce, resztę warzyw, kaszę jaglaną, ryż i mięso. To chyba tyle
Staś od jakichś 2 miesięcy ma ciągle śluz w kupie. MA też zmiany skórne na policzkach i brodzie. MA też suchą skórę na brzuchu, ale to chyba pozostałości po wysypce. na skórę sucha mamy maść cholesterolową.
Żadnych problemów brzuszkowych nie ma. Zdarzyły mu się może ze 3 razy.
-
Moje dziecko od 3 dni ma ciężkie popołudnia. Przed południem śpi mało, więc później jest ciężko go uspać. Ostatnio piszczy strasznie jak coś mu się nie podoba. Po drzemce popołudniowej wstaje płaczem i trzeba go uspokajać...
A mi włosy tak masakrycznie wypadają, ze chyba niedługo zostanę łysa... dzisiaj już trzy kępki wywaliłam do kosza. -
Atakasobiejedna wrote:Laurka ja mam takie wapno, pewnie w USA tez jakieś w syropie dla niemowląt znajdziesz
http://www.aptekagemini.pl/calcium-sanosvit-syrop-150ml.html
Dzieki. Poki co tutaj nic w Internetach nie znalazlam o_OWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 19:51
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya