Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Moje dziecko od 3 dni ma ciężkie popołudnia. Przed południem śpi mało, więc później jest ciężko go uspać. Ostatnio piszczy strasznie jak coś mu się nie podoba. Po drzemce popołudniowej wstaje płaczem i trzeba go uspokajać...
A mi włosy tak masakrycznie wypadają, ze chyba niedługo zostanę łysa... dzisiaj już trzy kępki wywaliłam do kosza.
No to moze jakies suplementy na wlosy, bo nic dziwnego skoro prawie nic jesc nie mozesz.
Ja pytalam o testy alergiczne i uslyszalam, ze przed 6. miesiacem sie nie robi.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara
ja krochmal robie tak- w malej filizance z zimna woda rozpuszczam dwie lyzki maki ziemniaczanej.
Do garnka wlewam no na oko gdzies dwie szklanki wody zimnej i czekam.
Gdy woda sie zagotuje wlewam do niej rozpuszczona make i mieszam tak dlugo az woda zamieni sie w taki jakby kisiel. Wtedy krochmal jest gotowy.
Krochmal wlewasz od razu do wanienki i tylko tym myjesz dzieciaczka. Wloski mozna tez. Nie uzywaj juz zadnych kospetykow ani oliwki po kapieli bo krochmal tworzy na skorze taka warstwe ochronna.
I uwaga przy wyjmowaniu dzieciaczka z wanny bo napewno bedzie sliski!!!!
Na dowod wklejam zdjecie jak wygladala moja coreczka przed krochmalem Byla odparzona strasznie Przypuszczam ze u nas byla to reakcja po lekach.
ALE TYLKO KROCHMAL POMOGL!!!
http://pokazywarka.pl/y1s6ya/ ZdjęciaLara 82 lubi tę wiadomość
-
u nas sukces spał sam 1,30 h
poza tym jakoś słabo się czuję, i fizycznie i psychicznie
i uświadomiląm sobie, że ja to tęsknię za tym co było kiedyś, ale za cholerę nie oddam tego co mam teraz i weź tu dogódź kobiecieGosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
potwierdzam odnośnie krochmalu. szwagierka miała ogromny problem z odparzeniami i nic nie pomagało. dopiero krochmal i po 2 dniach wielka poprawa. robiła tak rano i wieczorem.
ja dale dwie łyzki mąki ziemniaczanej na kubek 0,5l i zalewam wrzątkiem, mieszam i robi się gęsty glut i do wanienki... Nam bardzo pomógł jak mała miała rumień niemowlęcy.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Nasta, ja sama ze sobą byłam u alergologa i jestem strasznie sceptycznie do nich nastawiona.
Co on mi może teraz pomóc? sama nie wiem, pewnie każe obserwować. Bo jak mi powie żeby od piersi odstawić to co ja zrobię?
Alergolog by Ci powiedział, czy to co ma Twój synek na pupci to zmiany alergiczne. Może to nic wspólnego z alergią nie ma. Testów takim niemowlakom się nie robi.
Dzieci z alergią zalecają tym bardziej karmić piersią, więc lekarz nie karze Ci zrezygnować z kp.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
nam dzień minal fajnie, Ada przespala wieksza część popołudnia. Nawet zakupy w Carrefour się udały - Ada była zafascynowana.
Dzisiaj po raz pierwszy Adrianka dostała soczek jabłkowy, ale rozrobiony - 90ml wody, 30ml soku. Smakowało
Aha, Córa zasnęła mi dzisiaj po raz pierwszy na rękach - kochana jest.
Mam dzisiaj tyle energii co nigdy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 20:48
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laurka wrote:Dzieki. Poki co tutaj nic w Internetach nie znalazlam o_O
Laurka ja znalazłam takie coś, ale widzę ze to nie jest samo wapno no i nie wiadomo od jakiego wieku można stosować
http://www.iherb.com/Life-Time-Kids-Calcium-Magnesium-Liquid-Bubble-Gum-16-fl-oz-473-ml/16855
To jest od 6 mies, musiałabys zapytać lekarza czy można wcześniej stosować. http://www.swansonvitamins.com/childlife-essentials-liquid-calcium-magnesium-natural-orange-16-fl-oz-liquidWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:11
-
Pia Gizela wrote:u nas sukces spał sam 1,30 h
P.S. Dziś myślałam dokładnie o tym samym - widząc na spacerze jakąś babkę w szpilach - biznesowo ubraną idącą do auta. I przypomniałam sobie siebie sprzed ponad roku i zamarzyło mi się jakieś spotkanie albo szkolenie wyjazdowe... a potem spojrzałam na małą i stwierdziłam, że nie wyobrażam sobie życia bez niej... -
Francuska25 wrote:Lara krochmal i po kapieli maka malego zasyp. W ciagu dnia przemywaj synka tylko wacikami i krochmelem i znowu maka.ja mialam krochmal w kubeczku caly czas pod reka! nie uzywaj chusteczek - moze one zle dzialaja.
Polubilam za przepis na krochmal, nie za pupke Lenki.
O jej, to u Piotrusia lajcik znacznie lepiej to wygląda i nie jest tak obszerne.
A u was to juz zeszło?, płakała Ci z tego powodu?
No ja nie używać chusteczkę juz wcale tylko waciki i przygotowana woda.
Dzisiaj była kupa rano prosto na przewijak,a potem juz nie bylo wiec dziś trochę lepiej to wygląda.
A jakie ty stosowalas pieluszki wtedy i teraz?
Zrobię sobie jutro ten krochmal. -
ja przezylam caly dzien bez M, malutka o 19.45 juz spala, ale ja padnieta i zjadlam wieksza kolacje niz zwykle, podszkolilam sie z Zawitkowskiego o kapieli i udala nam sie, M uzywa materialowego lezaczka, a ja kąpalam bez, młoda zadowolona, a ja mokra od chlapania- a potem taki wzrok jakby chciala powiedziec "mama ja chce do wody, czemu mnie wyjełas?:
Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
M nadal w pracy, a ja sie zbieram pod prysznic, ale czekam jak tesc mi psa przyprowadzi
ciekawe co to jest ta 1 pod licznikiem lubie? moze nie lubie:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
kasia myśmy jeszcze w Tuli nie nosili a już przeszło miesiąc leży w szafie
Jakoś chusta mi odpowiada bardziej
Aaaaa i jestem posiadaczką nowej chusty!!!
http://www.iv.pl/images/41414562673574295622_thumb.jpg
wygrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:42
kasia_1988, Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela piękna chusta. szczerze też trochę się boje ze jak zaczne nosić w chuiście to będą nic ze spacerów w wózku, ale i tez sie bałam, że nie będę potrafiła się zawiązać... Ale tula jest boska... jedziemy we wrześniu do Turcji albo Grecji (jeszcze nie zdecydowaliśmy) i tula na liście rzeczy niezbędnych do zabrania ...