X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje duża torbę do wózka . moje typy to

http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-do-wozka-/7674-torba-duo-signature-black-879674017283.html

http://allegro.pl/torba-do-wozka-dla-mamy-bababing-daytripper-deluxe-i5149254716.html

którą wybrać? jeżeli macie coś fajniejszego to podrzućcie.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara. U lenki to okropne odpazenie zeszło po ok tygodniu kąpieli w krochmalu. I nigdy juz nie wróciło. Mała spala bardzo źle. Myślę ze to ja bolalo. Po pierwszej kąpieli spala mi 8h. A miała wtedy 2 mies

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis caly dzien sama z mala i padam, klade sie zaraz spac a jutro pakowanie i w sobote do Polski! Ciesze sie bardzo:)

Lara, Gosiak
    znalazlam cos takiego, ze producenci pieluszek Moltex wspolpracuja z nastepujacymi sklepami - w linku sa nazwy:
    http://www.moltex.de/mein-moltex/haendlernachweis/
    Na jakims forum dziewczyna napisala ze kupowala w REWE i Kaufland.
    Jesli chodzi o cene to oczywiscie zalezy ona od wielkosci:
    1,2 - okolo 9-10€
    3 (4-9kg)- 80 sztuk 18€
    4 (7-18kg) - 74 sztuki 19€

Lara 82, Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dzięki bardzo to chyba zatrudnia tate aby kupił :-),

Naprawdę są super pod względem wchłaniania wilgoci. Absolutnie nic nie czuć po ponad 2 h noszenia. Fakt ja mam porównanie są dużo sztywniejsze niż inne pieluszki no ale może dlatego ze maja ten inny wkład.

No ale muszę znaleźć jeszcze jakieś inne tańsze pieluszki i Jake? Oto jest pytanie?

Maarta:) lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Ty się pytalas kiedyś o to sweddle me, no ja nie uzywalam. Myślę ze mała musi się sama nauczyć panować nad tym odruchem. I fakt to bardzo wybudza dziecko wiem jak wczesniej czesto mi wybudzalo Piotrusia.

Teraz jest lepiej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj oszalało u nie planuje iść spać! Właśnie leży sobie w lozeczku i bawi się pieluchą. Żadna forma usypiania nie jest dobra. Dzisiaj jest pełnia czy jak?;-)

W ogóle dzisiaj najlesza do zabawy była zwykła poduszka i głowy rodziców, zwłaszcza włosy ;-)
    Zauważyłam też, ze zaczął przyglądać się rączkom z zaciekawieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 23:30

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrobie test i wyeliminuje na jakis czas nabiał - maly ma takie suche placki na łokciach i kolanach no i zdarza mu sie sluz w kupce.

Lara, mleka sojowego bym nie Piła - zawiera fitoestrogeny, nie jest polecane dla chłopców chyba - poczytaj :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

my już obudzeni, pojedzeni, pobawieni, powinniśmy sprzątać :P

Gosiak chustę dostałam za free ;) Muszę tylko napisać kilka recenzji z jej użytkowania ;)Taka jest jej cena :) A że mam już jedną chustę tej firmy i też ją lubię podjęłam się :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie plany na dziś?

Ja chciałabym coś ogarnąć z synkiem w domu :) Bo że będzie w tym czasie spać to mam poważne wątpliwości :D

Obiad mam, kompot chcę ugotować, jaglankę na drugie śniadanie, zakupy na allegro zrobić. Niby nic a wyzwanie!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którejś z Was się przyda :)

http://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/

JA już od 6 nie śpię, bo dzieć tak zadecydował ;) on teraz ucina sobie drzemkę a ja siedzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 07:43

Sue, Laurka lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja wpadlam tylko was serdecznie pozdrowic bo kompletnie nie mam ostatnio czasu. Wieczorem padam poprostu w locie a dzien zabiegany. Maly coraz wiecej uwagi potrzebuje wiec przy kompie posiedziec to marzenie a tel ostatnio mi szwankuje w nim internet.

Bietka widze ze juz udostepnilas artykul ;) dzieki

Dziewczyny ktorw chustuja bardzo polecam na lato chuste z lnem naprawde widze ogromna roznice w odczuwaniu temperatury a i co wazne len odejmuje naszym maluchom kilogramow :)

U nas skok rozwojowy trwa i zabkowanie wiec lekko nie jest, Igus przez sen potrafi poplakiwac troszke biedaczek.

Pozdrawiamyy!!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wczoraj chciałam ten link wkleić, ale nie mogłam go z fb skopiować :)

U nas karmienie i pewnie jeszcze podrzemiemy:)

Noc fajna, nie moge narzekać :)

Dzien dobry :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam w słoneczny poranek :-)
    Wstalismy o 7, kupka była, ekspresowe przebieranie, a teraz mis fisiuje obok mnie, a ja się zastanawiam od czego zacząć sprzątanie :-)

Dziś musi być piękny dzień. Wy pamiętajcie dokładnie kiedy zrobilyscie test ciążowy, a ja przyznam szczerze nie za bardzo. Chyba był wtedy 5 czerwiec, dzień przed spodziewana @. Natomiast pamiętam dokładnie :-) :

Dziś 12 czerwca mija rok jak zobaczyliśmy nasza malutka fasolke <3 u pani doktor. :-) :-) aż zajzalam do teczki :-) miał wtedy 0,14 cm. i usg obliczylo 5w 1d i jeszcze nie biło serduszko.
    Serduszko było nam dane usłyszeć za 12 dni dokładnie 24 czerwca.

Tak wiec dla nas przygoda zaczęła się od 12 czerwca. Jutro mija rok jak poszlam na zwolnienie :-)

Tak wiec ja dokładnie pamiętam dzisiejsza datę, jak szczęśliwi i pełni obaw wracalismy z Katowic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:11

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5.40 sie obsralismy i pocueklo bokiem. Juz musze kupic pampersy 4. Wycieklo na kocyk;)

A my juz zarejestrowani do okulisty. Maly spi na dworze a dr od 9
    Oby bylo ok to zakonczymy przygode z "wodzeniem wzrokiem"

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka dzięki za info w sprawie alergologa, Nasta pewnie masz racje ocenił by ten tyleczek.
    Jak patrzylam na zdjęcie francuski to była ta pupa taka czerwona cała,a u nas to się składa z takich krostek jakby. No walczymy dalej. Wczoraj kupilam linomag zielony i viola f18. Nie mogę stosować wszystkiego na raz, wiec na noc dalej linomag po nadmanganianie potasu, bo to suche się jednak zrobiło.
    Krochmal juz ugotowanych, do przemywania. Wiec działały dalej. Dziś zadzwonił do laboratorium czy się cos hoduje w posiewie moczu.

Sue poczytam o tym mleku sojowym, dzięki nawet bym nie wpadła żeby poczytać.
    A byłam wczoraj w Kauflandzie i widziałam tylko Napój sojowy, Napój kokosowy w tym dziale gdzie mleka. Myślicieli ze to właśnie to, tylko nie ma dokładniej nazwy mleko? Bo ja to się nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:44

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara na dziale ze zdrowa zywnoscia bedzie mleko sojowe, ryżowe i inne.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną trzymaj kciuki będzie ok, musi być. Dobrze, ze idziesz do okulisty.

W ogóle miałam pisać, ogladalam program, ze dawniej jak uciekało oczko to mówili ze to normalne i do pol roku się ustabilizuje. W tym programie wypowiadała się okulista, ze to nie prawda i jak np. dziecku ucieka oczko to trzeba od razu do okulisty bo to jest bardzo ważne.

Ot tak taka moja dygresja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymiezalismy wczoraj Bondolino :-) podobało się mężowi, ale muszę dziś wyprac bo mis pierwsze co to szelki do buzi i gryzie :-)

Gosiak, mala_mi1982, marcela29 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ci się trafiło, Pia, w takim razie z tą chustą ;)
    Co do chust na lato, ja polecam z bambusem - jest ekstra! Taka trochę cieńsza i śliska bardziej. Cały czas pachnie świeżością :)
    Len pewnie też się super sprawdza, ale ja od dziecka nie lubię lnu - wiem, że jest naturalny i idealny na lato i moja mama miała sporo lnianych ubrań i mi kupowała. Ale dla mnie jest za ciężki, za sztywny i za szorstki - to się otworzyłam przed Wami, hehe! ;)

Piękny dzień, faktycznie się zapowiada kolejny. Ja już jestem opalona prawie jak po 2 tyg. w Hiszpanii ;)
    Co do ogarniania w domu, to od kilku dni znowu dajemy radę - dziś już zdążyłam zmywarkę rozpakować i wstawić, normalnie gotuję już - mała w bujaczku w kuchni, jak mnie widzi, to daje radę i 15 minut wytrzymać. Ile można zrobić przez 15 minut, szok! :D

Maarta:), słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a co stosujesz na ząbki?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3078 3079 3080 3081 3082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ