Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Jak wiecie mojego m nie ma od niedzieli. Daje rade ale po 2 dniach ogarnęło mnie zmęczenie.
Dziś juz Kamis odprowadzony do przedszkola, Tymek uśpiony. Mam chwile dla siebie. Chwile, bo wpadły mi dwa zlecenia i muszę się zaraz zabrać do pracy. W związku z ta praca byłam wczoraj z Tymkiem w terenie od godz. 9 do 13. Ale był grzeczny! Objechalismy pol Krakowa i Wieliczke.Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Słoneczną trzymaj kciuki będzie ok, musi być. Dobrze, ze idziesz do okulisty.
W ogóle miałam pisać, ogladalam program, ze dawniej jak uciekało oczko to mówili ze to normalne i do pol roku się ustabilizuje. W tym programie wypowiadała się okulista, ze to nie prawda i jak np. dziecku ucieka oczko to trzeba od razu do okulisty bo to jest bardzo ważne.
Ot tak taka moja dygresja.
Jak Kamisiowi uciekało oczko to tez kazali czekać. Samo przeszło około pierwszego roku życia.
-
Gosia kupilam dentinox gel i 2-3 razy dziennie smaruje dziaselka jak widze ze juz marudzi i wyzywa sie na swoich lapkach za bardzo. Pozatym mam Camilla taki preparat homeopatyczny na zabkowanie ale jeszcze mu nie dalam bo puki co dajemy rade. ostatnio tylko jedna noc byla koszmarem wiec noe chce przesadzac.
Gosia co do lnu w chuscie to akurat tu firma ma znaczenie na jakosc jak cosGosiak lubi tę wiadomość
-
czesc mamusie!
u nas piekna noc, malutka spala od 21 do prawie 4, woow!
A teraz drzemie z tata:)
AsiaSzw moja corka tez ostatnio poplakuje przez sen myslisz ze to zabki?
Akurat bede w Polsce musze tez cos kupic na zabkowanie.
Dziewczyny a czy wasze dzieci zaginaja sobie uszy? U nas jest problem caly czas uszy powyginane jak spi chodze tylko i poprawiam ale wiadomo jak Alicja ruszy glowka a mnie nie ma przy tym to znowu ucho zagiete. -
Naprawdę podziwiać mamusie, które cala dobę są same z dziećmi, a z dwójka to już w ogóle, mimo że mój M wraca dopiero o 18.30 to jak wczoraj wrócił o 24.30 to miałam dość, dobrze że mała nie spala na spacerze tylko padła w domu na godzinę bo bym nic kompletnie nie ogarnęła w domu.... A mistrzyni to już w ogóle dla mnie gòru wśròd mam....
U nas dziś prognozuje 30 stopni, nie spimy od 6.30, M przewinal aby małą rano i pobiegł do pracy, ale odwiedziny go na spacerku i może uda się nam po południu chwilę razem pospacerowac.....jak to dobrze że już piątek
Ostatnio dzwoniła do mamy i mówiła że mnie podziwia że daje radę sama z dzieckiem, które praktycznie nie sypia w dzieńMilo było to usłyszeć.....a jak tacie wysłała ostatnie foty małej to stwierdził że ładną wnuczkę udało nam się mu zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:30
Lara 82, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Pytanie do mam które chodzą lub zamierzają chodc na basen, co myślicieli o tych pieluszkachhttp://www.aptekagemini.pl/pieluszka-do-plywania-close-parent-medium-6-9-kg-malpki-1-sztuka.html ???? Szukam czegoś wielorazowego przyjemnego dla pupy malucha, bo mam wrażenie że te jednorazowe jak nasiakna wodą to niezbyt tajne sa"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Maarta:) wrote:
Dziewczyny a czy wasze dzieci zaginaja sobie uszy? U nas jest problem caly czas uszy powyginane jak spi chodze tylko i poprawiam ale wiadomo jak Alicja ruszy glowka a mnie nie ma przy tym to znowu ucho zagiete.
No właśnie mis ma male i wcale nie odstające uszka, a ostatnio zauważyła ze tez mu się zaginają jak leży na boku, nawet ciężko to zobaczyc .poprawiam bo boje siebie będą odstawac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:29
-
Hej
My byliśmy z rana na pobraniu krwi, o dziwo biorą tylko z żyły, normalnie jak doroslemu w zgieciu łokcia. Synek był dzielny, płakał tylko przy wbijaniu i wyciaganiu igły, bardzo sprawnie poszło, pani pielęgniarka tez go pochwaliła. Potem zaliczylismy spacer w bondolino żeby się młody trochę przespal, bo juz się zaczęło robić gorąco na dworze. Eh nie wiem co będziemy robić cały dzień w domu, najwyżej pójdziemy w wózku i będę siedzieć w cieniu na ławce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:30
-
słoneczna 85 wrote:My juz po. Wszysko dobrze. Wodzil i dni oka prawidlowe:)
Ma pojechal po bondolino bo chce go nosic dzis:)) mam nadz ze bedziemy umieli!! Wzial wolne:)
Będziecie umieli, to bajecznie proste!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Lara u mnie tez tak czasem jakby chcial ugrzyzc.
Zeto tez bierze wypluwa bierZe wypluwa:) taka zabawa chyba:))
Lata Ty sie mniej stresuj:)) pupka tez sie odparza nam czasem i wszytsko norma jest:) odparzenie tez dla ludzi:))Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Do mam KP, mój ostatnio zaczął tak juz na koniec jedzenia z premedytytacja zaciskac szczenke na sutku. Tez tak macie?
Normalnie aż zaboli.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:Pytanie do mam które chodzą lub zamierzają chodc na basen, co myślicieli o tych pieluszkachhttp://www.aptekagemini.pl/pieluszka-do-plywania-close-parent-medium-6-9-kg-malpki-1-sztuka.html ???? Szukam czegoś wielorazowego przyjemnego dla pupy malucha, bo mam wrażenie że te jednorazowe jak nasiakna wodą to niezbyt tajne sa
My na razie używamy jednorazówek i one nie nasiąkają wodą wcale. Więc je zużyjemy a potem pomyślimy o tych z gemini. -
My wymieniamy małe AGD... W środę kupiliśmy nowy toster jako jeden z prezentów imieninowych dla mnie (jeden z - bo nie lubię dostawać rzeczy praktycznych) a teraz zastanawiamy się nad dobrym blenderem i jakimś urządzeniem, dzięki któremu można by zrobić placki ziemniaczane - nigdy nie miałam robota żadnego - czy te dwie opcje da się połączyć czy lepiej kupować osobno dobry blender i czy w ogóle takie urządzenie do tarcia ziemniaków można kupić osobno?
Znacie się? Podpowiecie?
Na razie to jest mój typ: http://zelmer.strefamarek.allegro.pl/blender-stojcy-zelmer-sb1000.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:05
-
Gosiak!! Ja mam zajebisty blender brauna!
Ma pojemnik do koktajli, mała miseczkę, w której robie ciasto na placki,
Miele płatki na mąkę owsiana itd. Do tego jeszcze mikser
Praktyczny i zajmuje bardzo mało miejsca w kuchni
Za chwile napisze Ci dokladnie co to za model.