Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Strona dietmap. Jest aplikacja na telefon, która na bieżąco przelicza dietę jeśli się "zlamiesz". Wygląda dość sensownie i jadłospis też jest fajny, bo jest wszystko. Chyba nigdy tak zdrowo nie jadłam jak będę :p
Ograniczylam swój jadłospis tylko do 3 dań dziennie, a waga i tak nie ruszyła, więc coś robię źle. Zobaczymy jak to będzie z ta dietą. Pieniądze nie za duże, bo 60 zł za 3 miesiące.Gosiak, Maarta:) lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:
Kupilam juz dzisiaj inne mm - zobaczymy czy bedzie roznica. Naprawde chcialabym karmic wylacznie piersia, podobalo mi sie to od poczatku i nie jestem szczesliwa, ze jeszcze kase bede musiala na proszek wydawac, ale ta katorga trwa juz miesiac jesli nie dluzej!
Laurka (pewnie to wiesz ale na wszelki wypadek), pamiętaj, żeby stopniowo wprowadzać nowe mleko modyfikowane, tzn. mieszaj nutramigen z tym nowym mlekiem. -
No i fajne jest to, że są od razu przepisy i robi się automatycznie lista zakupów. A i można sobie wymieniać produkty, których się nie lubi na te, które się lubi, a aplikacja wszystko przeliczy i dostosuję dalszą dietę do zamierzonego celu. Moja koleżanka też wykupiła i zaczyna od jutra
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:czesc mamusie!
Dziewczyny a czy wasze dzieci zaginaja sobie uszy? U nas jest problem caly czas uszy powyginane jak spi chodze tylko i poprawiam ale wiadomo jak Alicja ruszy glowka a mnie nie ma przy tym to znowu ucho zagiete.
Marta u nas uszy pozaginane juz od dawna (od czasu, kiedy glowe przekrecala tylko w lewa strone). Nawet probowalam jej szerokie opaski na glowe zakladac, zeby uszka przycisnac do glowki, ale jej sie te opaski nie trzymaja lebka LOL08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
NASTA wrote:Laurka (pewnie to wiesz ale na wszelki wypadek), pamiętaj, żeby stopniowo wprowadzać nowe mleko modyfikowane, tzn. mieszaj nutramigen z tym nowym mlekiem.
Nie wiedzialam. Nie moge po prostu dac nowego? Pomimo tego, ze jest glownie karmiona mlekiem mamy, a mm tylko 1 gora dwie porcje na dzien nawet nie codziennie? Chce wywalic ten Nutramigen, bo mnie wkurza, ze mi psuje skore dziecka :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lady, mnie trener na siłowni powiedział, że w diecie najważniejsze jest, żeby zachować ujemny bilans kaloryczny - czyli zjadasz mniej niż spalasz. No i trening siłowy - mięśnie spalają więcej kalorii.
No i 3 posiłki to za mało, organizm myśli, że głodujesz i magazynuje. Najlepsze jest 5 posiłków dziennie. Zresztą, masz dietę wykupioną, więc pewnie tak jest.
A jak jakieś fajne przepisy będą to podeślij na fbChętnie skorzystam
Ja dziś barszcz ukraiński i risotto z cukinią i pomidorami z fetąLadyDi lubi tę wiadomość
-
Sue, ja z kolei ładnie chudnę nie licząc wcale kalorii a patrząc na indeks glikemiczny. Montignac - twórca diety nawet udowadnia, że ograniczenie kalorii prowadzi do efektu jo-jo. Innymi słowy ważne, żeby jeść produkty, po których nie jest się szybko głodnym.
-
Sue no właśnie mam tam 5 posiłków, a ja oprócz spacerów to nie mam żadnej aktywności. W dzień nie mam czasu a wieczorem padam na twarz.
a przepisy z chęcią mogę podesłać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 17:23
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Laurka no wlasnie tez probowalam zakladac opaski ale po chwili byly juz na oczach malej, wiec dalam sobie spokoj staram sie poprawiac uszka jak tylko zobacze ze sa zagiete.
LadyDi a to dieta od Chodakowskiej?
Tez jade do Polski jutro, nie moge sie juz doczekac torby juz zapakowane do auta:)
Ja juz nie chce chudnac, mam wage sprzed ciazy 49kg ale mam troche boczki i brzuch lekko odstaje tylko teraz jak to zrobic by nie zgubic juz kilogramow a wyrobic miesnie? Jak cwicze to chudne a nie chce juz.
Ja dopajam woda, chociaz Ala rzadko chce ja picWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:07
-
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie robota - mi wystarczy zwykły blender z opcją utarcia ziemniaków. U nas generalnie nie jada się słodyczy a co za tym idzie nie pieczemy ciast. A obiady jakoś ogarniam w garnkach
Nawet ostatnio mi dziecko pozwala na gotowanie
-
Laurka, wpisz sobie w Google 'uczulenie na Nutramigen', jest trochę dzieci które reagują na niego podobnie jak Twoja córka, objawy podobne do azs, liszaje... Może faktycznie ta zmiana mleka pomoże.
Doczytałam jeszcze ze rodzice których dzieci mają uczulenie na Nutramigen sprowadzają z USA mleko Elecare, możesz sobie o nim poczytać. Chyba kosztuje tyle samo co Nutramigen?
http://www.amazon.com/EleCare-Infants-Unflavored-Powder-14-1OZ/dp/B003YUJHA2
Aha, po Nutramigenie można też próbować Neocate
http://www.amazon.com/Neocate-Infant-DHA-ARA-14-1/dp/B000PY9XFY/ref=pd_sim_121_3?ie=UTF8&refRID=0RET1W85793K6RJXPWNV
Trochę macie tych rodzajów mleka, ciekawe czemu lekarz Ci o nich nie powiedział...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:31
-
Muszę się wam pochwalić
z racji tego, ze mam okrojona dietę muszę kombinować posiłki żeby były urozmaicone. Wymusza to na mnie szukanie różnych alternatyw. Dzisiaj np zrobiłam sobie weganski majonez gdzie baza zamiast jajka jest kalafior
mąż spróbował i stwierdził, ze faktycznie smakuje jak majonez
NASTA, Gosiak, Maarta:), Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Kontynuując temat jedzenia i diet.....ja jutro robię naleśniki z płatków owsianych z truskawki, oczywiście tylko dla siebie bo M nietknie pewnie i trzeba mu będzie schabowego dać, niestety on nie podziela zdrowego odżywiania.... Ja cały ten tydzień na śniadanie jadlam owsianke na wodzie z truskawakami i łyżeczka miodu, pycha:) jakąś mam fazę na płatki owsiane teraz
U nas stety lub niestety ciasta się piecze co jakiś czas, ale chociaż sklepowych słodyczy raczej nie kupujemy....pewnie bez tych ciast dieta byłaby bardziej zdrową, no ale ciężko sobie wszystkiego odmówić.....od listopada jak poszlam na zwolnienie i tak mniej słodyczy jem bo u mnie w pracy często pacjenci przynosili i zawsze zapasy były i tak codzien do kawki coś się zjadloWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:27
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Martaa to nie jest dieta od Chodakowskiej tylko ze strony dietmap. Ja osobiscie Chodakowskiej nie lubię. :p
Na ile jedziesz i ile masz km? Nas czeka wyprawa życia normalnie, 1500 km. Pewnie wyjdzie jakieś 20 godz drogi.
Nasze torby też już w aucie. Mała śpi, a ja lecę pod prysznic, bo o 3 najpóźniej wstać muszę. O zgrozo za niecałe 5 godz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:18