X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co slychac dziewczyny bo nie nadrobie Was niestety?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy wczoraj o 23
    wyjazd uwazam za udany
    w strone UK podroz noca wiec maly spal caly czas i w samolocie i aucie, suuuuper
    niestety powrot byl w dzien i juz bylo pol na pol, troche spal a troche marudzil ale nie mozna mu sie dziwic
    nasz podroz to: 5 godz do Londynu autem (maz prowadzil i tez mega stres bo lewa str ulicy), czekanie na lotnisku, 2 godz lotu i 1 godz autem do domu
    ja bylam mega padnieta a co dopiero Frnek

a pobyt minol nam bardzo fajnie, szwagierka obwiozla nas po okolicach, piekne sa bo bylismy nad Oceanem a pogoda byla piekna- bajka
    Franek bardzo sie cieszył jak zobaczyl otwarta wode:) nic tylko jechac nad Bałtyk
    a piersia wszedzie karmilam i nie przejmowalam sie, w sumie nie mialam wyboru
    i stwierdzam ze to naprawde bardzo wygodne, bo zanim bym zrobila butle itd...
    nosidlo mei tai tez sie sprawdzilo
    nic tylko podrozowac:)
    ale doradzam raczej na wieczor

dobranoc

LadyDi, słoneczna 85, Laurka, Lara 82, Maarta:), Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg witaj w klubie nie bedacych w stanie nadrobic :(
    Ledwo na fb mam czas

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg cieszę się , że wyjazd sie udał. :) widzisz i nie było tak źle :)

A teraz już na prawdę idę spać. Przespanej nocy życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 23:06

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo brak czasu. Teraz juz chyba stracę wszystkie koleżanki, bo nie mam czasu na żadne spotkania. Jutro i w niedziele do pracy, w poniedziałki zazwyczaj jestem padnieta, reszta tyg. To zajmowanie sie domem, ogrodem i działką. I jeszcze prace kolo domu mamy, robimy nowy teras, kurzy sie do domu wiec na okrągło sprzątanie.
    Ale juz sie nie mogę doczekać finishu, kupimy nowe meble ogrodowe, markizę i będziemy sie super relaksować :)
    Natalka jak zwykle kochana, daje mi tyle szczecia i poczucia radości jakiego nigdy nie doznalam w zyciu. Kocham ja najbardziej na świecie.

Laurka lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro do rodzicow 160 km. Dopiero skonczylam nas pakowac. Maly cuagle sie budzil.
    Dzis bylismy 30 min w nosidle z malym na spacerze no a potem juz nie chcial troche sie zgrzal.
    Dobranoc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza drzemka ;)
    Dziś na 10:00 fryzjer a tata z córką idą na spacer do lasu.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, LadyDi, szerokiej drogi!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    my wrocilismy wczoraj o 23
    wyjazd uwazam za udany
    w strone UK podroz noca wiec maly spal caly czas i w samolocie i aucie, suuuuper
    niestety powrot byl w dzien i juz bylo pol na pol, troche spal a troche marudzil ale nie mozna mu sie dziwic
    Super, Megg, że tak się udało :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, życzę miłego dnia kochane.

Mój mis kończy dziś 4 miesiące <3 , wow szybko biegnie czas :-)

Maarta:), Gosiak, Bietka, słoneczna 85, kasia_1988, Sue, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Martaa to nie jest dieta od Chodakowskiej tylko ze strony dietmap. Ja osobiscie Chodakowskiej nie lubię. :p
    Na ile jedziesz i ile masz km? Nas czeka wyprawa życia normalnie, 1500 km. Pewnie wyjdzie jakieś 20 godz drogi.
    Nasze torby też już w aucie. Mała śpi, a ja lecę pod prysznic, bo o 3 najpóźniej wstać muszę. O zgrozo za niecałe 5 godz! :O

Myslalam ze Chodakowskiej, bo teraz ona jest dosc modna :) A ja podziwiam jej entuzjazm, niektore programy ma spoko jak dla mnnie... ale nie podoba mi sie ze ona robi sprawozdania ze swojego zycia na fb, zero prywatnosci na rzecz kariery.

My na tydzien jedziemy, blisko mamy ponad 200km wiec to pikus w porownaniu z km, ktore Was czekaja, szerokiej drogi:)

Dzis mija rok odkad zrobilam test, pamietam ten dzien piatek 13stego okazal sie wtedy szczesliwy i moje zycie zmienilo sie o 360stopni, kocham Alicje nad zycie i nie wyobrazam sobie bez niej zycia :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 07:53

Gosiak, słoneczna 85, megg, Lara 82, marcela29 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY juz w drodze. Maly zasnal a jak wstanie to bedzie wesolo. U nas 160 km wiec w porownaniu do Zoyki malej to nic.
    Lepiej moze by bylo dla niej samolotem?

Gosiak a ile Janeczka na pozatku wytrzymywala w nosidle?

Lara a u was?

Megg ile wazy Franio jak sie z nim wazysz? Moj 8,5..
    Kupilismy wczoraj boalej pampersy 4 ale juz nie maja takiej siateczki na kupe i chyba jeszze sprobuje dade. A ile kosztuja dady w ogole?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a ile Janeczka na pozatku wytrzymywala w nosidle?
    Pierwszy spacer to chyba godzinka z haczykiem małym była. Ale ona już przyzwyczajona do noszenia w chuście była. Czyli do takiej pozycji i spacerów. Może to kwestia przyzwyczajenia właśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i troche sie zgrzal bo to duchota

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nosidlo leży w łazience do prania i jeszcze nie nosilam bo nie było jak.

Wczoraj znowu pol wieczora płakałam. Rozlozylam koc Piotrusiowi wielgasny na podłodze na panelach. Położyłam go na środku wyszlam na chwile, wracam a ten się turla, plecy brzuch plecey brzuch i to było tak szybko i wylazl poza koc i jak fiknal z brzucha na plecy to uderzył się w głowę o panele i zaczął płakać.

Naprawdę, tak się o niego wczoraj balam jak nigdy w życiu. Ja chyba osiwieje przez bycie matka jak ja mam się tak o niego bać. Przez to nie dalam mu wczoraj furaginy bo jakby zaczął wymiotowac to nie wiedzialabym od czego. I go tak obserwowała cale popołudnie wieczór i pol nocy.

Ahhh nie mogę sobie wybaczyć, bo po bokach powinna zrobić taki wal aby nie wylazl na panele. Ale nawet nie spodziewalam się ze tak szybko planuje ta technikę, tym bardziej ze przed wczoraj jeszcze nie potrafił.

Dziś wszystko ok i mam nadzieje ze tak zostanie, ah dziewczyny nie mam sił i jestem przerażona, tak się o niego boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ty farbujesz wlosy? Widziałam Twoje zdjęcie na FB. Ładna babka z Ciebie :-)
    Jak tak widzę te wasze zdjęcia to ja wygladam jak upiór. Nie pokarze się wam ;-)

Aha no i chyba u was chrzciny teraz w niedziele? powodzenia :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć o wszystkim uważam jak szalona nie zostawiam go na kanapie czy na przewijaku nawet na ułamek sekundy, klade na podłodze aby było bezpiecznie a tu taki zonk, aa aaa jestem wściekła.

A to ze nie nadaje się na mamę to chyba fakt jestem straszna panikara. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, przestań, jeszcze nie raz nasze dzieci się o coś uderza, jak to mówią jak się nie przewrocisz to się nie nauczysz ;) Wbrew pozorom niemowlaki nie są takie kruche, pewnie nic mu nie będzie :) My też mieliśmy podobny wypadek, młody ćwiczył podnoszenie główki, pilnowalam go, a on nagle wyprostowal jedna rękę, zrobił pad przez ramię i przewrócił się na bok walac głową o podłogę, a miał wtedy ze 2 miesiące, więc to był całkowity przypadek. Nawet guza nie miał, a też byłam spanikowana ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja bym na twoim miejscu wyluzowala trochę :-) robisz wszystko co możesz żeby było mu dobrze! Nie uchronisz go przed calym zlem tego świata, chocbys nie wiem jak chciała. Staś juz nie raz fiknal na podłogę z maty ;-)

Ja mam dzisiaj mega senny dzień. Spalam dobrze od 12 do 3, później wzięłam młodego do łóżka. Tak się rzucał, ze praktycznie nie spalam... Wstalismy ostatecznie przed 7.

Dzisiaj młodego chyba nie wezmę na spacer. Może jedynie na balkon wyjdziemy ;-) Jest taki upał, ze wolę nie ryzykować. Wieczorem idziemy na grilla do sąsiadów z korytarza ;-)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedze na kanapie, farba na głowie, kawka z ekspresu, gazetki... Jest bosko :)

Atakasobiejedna, Bietka, marcela29, Lara 82, Pia Gizela, mala_mi1982, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3082 3083 3084 3085 3086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ