X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, jeszcze nie raz sie te nasze dzieciaki walna, przewrócą. Co bedzie jak zacznie raczkować albo chodzić?:) oszalejesz kobieto!
    Ostatnio Tomek tez przewrócił sie z brzucha na plecy i walnął głowa o ziemie. Rozpłakał sie, ale po sekundzie znowu kombinował, zeby sie przewrócić na brzuch. Dzieci testują mozliwosci swojego ciała, nie wiedza, ze jak upadną to bedzie bolało. Dlatego uczymy sie chodzić za niemowlęcia - dzieci nie czuja takiego strachu przed nowościami :)
    I dlatego jak dziecko upadnie czy się uderzy, mama od razu powinna się uśmiechać a nie panikować czy płakać, bo jak mama spanikuje, to maluch się nakręci i będzie płakał dłużej i głośniej.

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak,super!!! Jak Ty młodo wygladasz! Pieknie :*
    Dziękuję :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugim forum niespodziewajka :) dawno nic tam nie wrzucalam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąc męczy, Ada od wczoraj chora... bu!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, a co jej jest?
    Sue, super foty, macie takie same oczy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny poerwszy raz ale nie uda mi sie niestety nadrobic ;(
    My dzis od 1230 na spacerku bylysmy na skwerze i bylo mega cieplutko a ludzi muuultum :) bylo super mala dlugo polezala w wozku potem raczki oczywisci potem znowu wozeczek potem raczki a potem butelka raczki i wozeczek ;) hehe:)
    Nawet udalo mi sie z ciotka isc do knajpki i zjesc rosolek choc w trakcie musiala zaczac marudzic i na raczki ;) wiec tak na przemian ale zdecydowanie wiecej wozeczka dzisiaj ;) bylo super ;)
    Wogole wczoraj bylo tez cieplo a matki i babki poubieraly swoje dzieci jakby to 10 st bylo w dlugie spodnie i bluzy.. No masakra...
    Wczoraj byla druga proba marchewkowa i wypadlo o wiele lepiej niz pierwsza uz zaczaila ze trzeba dzioba otworzyc a nie ssac ;) dzis wiec na ogien poszlo jablko i zdecydowanie jej smakowalo ;) musialam dorobic bo pierw zrobilam 5 lyzeczek ale po ostatniej porcji otwierala dalej dzioba i czekala hehe a tu puuuuustki ;p wiec dzis kupilam kolejne rzeczy :) i warzywka i owoce i lecimy dalej, dzis tez probowalam ja poic z niekapka a najlepsze jest to ze zdjelam zaawo i zamiast niekapka byl mega kapek hehe bo myslalam ze ten zawor to sprawia ze wogole nie poleci :p ale testowalam sama na sobie i juz wiem ;p
    Jutro grillujemy u kolezanki wiec znowu bedziemy caly dzien na powietrzu ;D
    Oj niech ta pogoda sie utrzymuje ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj widzialam cos jak dla mnie kaaarygodnego.. Normalnie staram sie nie krytykowac matek i babek jak to nie o moje dziecko chodzi ale od wczoraj mnie naszlo.. I np dzis widzialam jak babcia karmi wnuczatko butelka w wozku- gondoli.. Polozone na wznak!!!! No ja pierdole za przeproszeniem.... Rozum chyba zjadla baba...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały marudny, zajrzałam do buzi i chyba zęby mu idą, wydaje mi się ze ma dziąsła spuchniete. Nie wiem czy tak ma być, ale od wewnątrz, pod językiem przy dziaslach ale jakoś tak nisko, ma twarda kulkę, tak jedynki wychodzą? W dolnej szczece, czyli by się zgadzało, bo one pierwsze wychodzą na dole, ale tak nisko i od wewnątrz? Dziwne... a Waszym jak wychodzą?

Muszę coś kupić, co polecacie, dentinox, camilla? Gryzaka z lodówki juz dostał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:22

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, ja mam w zakładkach Dentinox i Dologel (bez lidokainy):
    http://www.aptekagemini.pl/dologel-zel-do-masazu-dziasel-25ml-duplikat-1.html
    Ale jeszcze niczego nie używałam.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos polecal dentibaby

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię ten dentinox jako broń ostateczna, bo to można stosować 2-3 razy dziennie i coś ziolowego do częstszego smarowania. Gosiak, ten Dologel jakiś drogi 17 zl, Dentibaby ma na moje oko podobny skład a kosztuje tylko 7 zł.

http://www.aptekagemini.pl/dentibaby-zel-na-zabkowanie-25ml.html

Może jeszcze ktoś poleci coś juz wyprobowanego? :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak, ten Dologel jakiś drogi 17 zl, Dentibaby ma na moje oko podobny skład a kosztuje tylko 7 zł.
    Pewnie dlatego, że w komplecie z gryzakiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pewnie dlatego, że w komplecie z gryzakiem.
    Bez gryzaka 1 gr taniej ;)

http://www.aptekagemini.pl/dologel-zel-d-masazu-dziasel-25ml.html

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio od znajomej usłyszałam że super jest dentinox, a i stosowała tantum verde bo podobno dobrze znieczulenia ( miała to poleconego przez pediatre).

Zrobiłam dzisiaj 10 słoików dużemu tryskawkowego... Mniam...

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o Tantum Verde pisała też Angelcia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle zgubiłam adres prywatnego forum. Podacie? :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Jak zwykle zgubiłam adres prywatnego forum. Podacie? :)
    http://www.luty2015.fora.pl

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pracy, pobawiłyśmy sie z Natalka, aż zasnela na rękach. Kapiel będzie później. Dzisiaj zauwazylam, ze ma czerwone miejsca na ciele na zgieciach raczek i nóżek. Od tego upalu, jest troszkę grubiutka i ma ruloniki. Macie tez tak? Jesli tak to czy czymś smarujecie? Chodzi wyrozbierana, dzisiaj body bez rękawów, krótkie spodenki a i tak sie odparza

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziaki na forum :) mam nowy telefon i nie wiem jeszcze jak z niego wrzucać zdj. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis szlag trafil zdrowe odzywianie, przez ten upal sama nie wiedzialam na co mam ochote i tak jadlam po troche wszystkiego, az sie boje, zeby mała brzucho nie bolal w nocy

moja ma odparzenia pod na szyjce, bo jak lezy z brudka nisko to wplywa tamwslina i nie ma przeplywu powietrza, jak ja klade na brzuch to myje woda przegotowana, susze i smaruje tym co pupe f18 viola i zwykle po 1-2 razie szyjka ladna

ja dzis robilam zamowienie z gemini i zamowilam dentibaby, 2xjuvit d3( od mc uzywamy, szkoda ze wczesniej nie wiedzialam o tych kroplach tylko twissty dawalam) 2xvitaminer prenatal +dha, marimer i miseczke z lyzeczka tommy, co prawda jeszcze 1-2mc polezy, takze poszalalam z zapasami

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ