Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Lara, jeszcze nie raz sie te nasze dzieciaki walna, przewrócą. Co bedzie jak zacznie raczkować albo chodzić?
oszalejesz kobieto!
Ostatnio Tomek tez przewrócił sie z brzucha na plecy i walnął głowa o ziemie. Rozpłakał sie, ale po sekundzie znowu kombinował, zeby sie przewrócić na brzuch. Dzieci testują mozliwosci swojego ciała, nie wiedza, ze jak upadną to bedzie bolało. Dlatego uczymy sie chodzić za niemowlęcia - dzieci nie czuja takiego strachu przed nowościamiPia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny poerwszy raz ale nie uda mi sie niestety nadrobic ;(
My dzis od 1230 na spacerku bylysmy na skwerze i bylo mega cieplutko a ludzi muuultumbylo super mala dlugo polezala w wozku potem raczki oczywisci potem znowu wozeczek potem raczki a potem butelka raczki i wozeczek
hehe:)
Nawet udalo mi sie z ciotka isc do knajpki i zjesc rosolek choc w trakcie musiala zaczac marudzic i na raczkiwiec tak na przemian ale zdecydowanie wiecej wozeczka dzisiaj
bylo super
Wogole wczoraj bylo tez cieplo a matki i babki poubieraly swoje dzieci jakby to 10 st bylo w dlugie spodnie i bluzy.. No masakra...
Wczoraj byla druga proba marchewkowa i wypadlo o wiele lepiej niz pierwsza uz zaczaila ze trzeba dzioba otworzyc a nie ssacdzis wiec na ogien poszlo jablko i zdecydowanie jej smakowalo
musialam dorobic bo pierw zrobilam 5 lyzeczek ale po ostatniej porcji otwierala dalej dzioba i czekala hehe a tu puuuuustki ;p wiec dzis kupilam kolejne rzeczy
i warzywka i owoce i lecimy dalej, dzis tez probowalam ja poic z niekapka a najlepsze jest to ze zdjelam zaawo i zamiast niekapka byl mega kapek hehe bo myslalam ze ten zawor to sprawia ze wogole nie poleci :p ale testowalam sama na sobie i juz wiem ;p
Jutro grillujemy u kolezanki wiec znowu bedziemy caly dzien na powietrzu
Oj niech ta pogoda sie utrzymuje -
I dzisiaj widzialam cos jak dla mnie kaaarygodnego.. Normalnie staram sie nie krytykowac matek i babek jak to nie o moje dziecko chodzi ale od wczoraj mnie naszlo.. I np dzis widzialam jak babcia karmi wnuczatko butelka w wozku- gondoli.. Polozone na wznak!!!! No ja pierdole za przeproszeniem.... Rozum chyba zjadla baba...
-
U nas mały marudny, zajrzałam do buzi i chyba zęby mu idą, wydaje mi się ze ma dziąsła spuchniete. Nie wiem czy tak ma być, ale od wewnątrz, pod językiem przy dziaslach ale jakoś tak nisko, ma twarda kulkę, tak jedynki wychodzą? W dolnej szczece, czyli by się zgadzało, bo one pierwsze wychodzą na dole, ale tak nisko i od wewnątrz? Dziwne... a Waszym jak wychodzą?
Muszę coś kupić, co polecacie, dentinox, camilla? Gryzaka z lodówki juz dostałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:22
-
Chyba kupię ten dentinox jako broń ostateczna, bo to można stosować 2-3 razy dziennie i coś ziolowego do częstszego smarowania. Gosiak, ten Dologel jakiś drogi 17 zl, Dentibaby ma na moje oko podobny skład a kosztuje tylko 7 zł.
http://www.aptekagemini.pl/dentibaby-zel-na-zabkowanie-25ml.html
Może jeszcze ktoś poleci coś juz wyprobowanego? -
Gosiak wrote:Pewnie dlatego, że w komplecie z gryzakiem.
http://www.aptekagemini.pl/dologel-zel-d-masazu-dziasel-25ml.htmlGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio od znajomej usłyszałam że super jest dentinox, a i stosowała tantum verde bo podobno dobrze znieczulenia ( miała to poleconego przez pediatre).
Zrobiłam dzisiaj 10 słoików dużemu tryskawkowego... Mniam...Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Ja po pracy, pobawiłyśmy sie z Natalka, aż zasnela na rękach. Kapiel będzie później. Dzisiaj zauwazylam, ze ma czerwone miejsca na ciele na zgieciach raczek i nóżek. Od tego upalu, jest troszkę grubiutka i ma ruloniki. Macie tez tak? Jesli tak to czy czymś smarujecie? Chodzi wyrozbierana, dzisiaj body bez rękawów, krótkie spodenki a i tak sie odparza
-
u mnie dzis szlag trafil zdrowe odzywianie, przez ten upal sama nie wiedzialam na co mam ochote i tak jadlam po troche wszystkiego, az sie boje, zeby mała brzucho nie bolal w nocy
moja ma odparzenia pod na szyjce, bo jak lezy z brudka nisko to wplywa tamwslina i nie ma przeplywu powietrza, jak ja klade na brzuch to myje woda przegotowana, susze i smaruje tym co pupe f18 viola i zwykle po 1-2 razie szyjka ladna
ja dzis robilam zamowienie z gemini i zamowilam dentibaby, 2xjuvit d3( od mc uzywamy, szkoda ze wczesniej nie wiedzialam o tych kroplach tylko twissty dawalam) 2xvitaminer prenatal +dha, marimer i miseczke z lyzeczka tommy, co prawda jeszcze 1-2mc polezy, takze poszalalam z zapasami"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017