Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobiejedna, ja powiem Ci szczerze, że najbardziej boję się właśnie poczekalni w przychodniach i uważam, że Twój m ma rację
Mój ostatnio bardzo często kaszle. Ale to dlatego, że bardzo często krztusi się własną śliną lub np. mu się ulewa czy wraca mleko.
(Ktoś pytał o ulewanie, no mojemu też się ostatnio częściej zdarza, ale wiecie ja to skojarzyłam z tym, że mój coraz wyżej nóżki podnosi, i jak np. nie odbije po jedzeniu, a zacznie wariować i podnosić nóżki wysoko to wtedy ulewa.)
Jeśli nie jesteś pewna poobserwuj lub wizyta domowa.
Ja byłam w przychodni 3 razy, raz zamówiliśmy przed szczepieniem lekarza do domu. Bo właśnie bardzo boję się poczekalni. Te 3 razy w przychodni zawsze na zdrowej stronie. Nawet teraz w poniedziałek z tymi odparzeniami też na zdrowej stronie.
Także zastanów się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:25
-
No właśnie nie jestem pewna czy ten kaszel to od ulewania, czy jakieś przeziębienie... Poza tym zachowuje się normalnie. Mam w domu juvit c i wapno sanosvit, może mu dam i poczekam do jutra?
Aha, a u mnie w przychodni nie ma czegoś takiego jak zdrowa strona, jak byliśmy z młodym na zdrowych dzieciach jak miał problemy z brzuszkiem po mm, to obok siedziały dzieci chore w kolejce do drugiego pediatry, super :]
Juz nie wspomnę ze na drugim końcu korytarza siedzą zawsze chorzy ludzie do lekarza pierwszego kontaktuA to jest nowo wybudowana przychodnia heh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:23
-
Atakasobiejedna wrote:No tak też myślałam
A ze jeszcze tak dopytam, pupa jest niżej niż nóżki, tzn nie wiem jak to opisać, kolanka są powyżej linii pupy czy na tej samej wysokości? W tej zabce
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Czesc
Nie bylo mnie wczoraj bo byla u mnie kolezanka z 11 mies coreczka;) - caly dzien od 8-19;) bylo wesolo!
Padlam z malym po 21. Dzis na nogach od 5.39 a w nicy jak zawsze jedzenie..
Pare spraw mam;
1! Jakie macie materace? Tej kolezanki bratowa kupila gryka kokos i maly mial ciagle alergie. Zmieniala przescieradlo i wylazl bialy robak! Otworzyla a tam w materacu pelno bialych robakow!!!
My tez musimy sprawdzic!! No i kolezanka tez ale jeszcze nie wiem czy u nich byly!!!
2) prosze o rade odnosnie nosidel. Nie kupilam go nadal bo mei tai jest napisane wyraznie ze od 6 mies wiec troche sie boje.
Co jeszcE polecacie? Nie musi byc tanie ale tez bez przesady.
Gosiak cY bendolino jest najbezpieczniejsze i czy nam posluzy jak maly wazy ok 8 kg?
Czy lepiej te eco womar? Jakie jeszcze??
Co mi doradzisz?
Lara czekam na relacje! Podeslijcie link z bendolino w pronocji
Przyszedl nasz uczniaczek;)) jest super;) -
Słoneczna, ja mam materac lateksowy: http://materacem.pl/vitmat-materac-lateksowy-baby-60x120-2
Co do nosidełka... Bondolino jest do 36 miesiąca. Więc powinno posłużyć jeszcze jakiś czas
Jeszcze Marsupi może być dobre od teraz, ale ono jest do roku czasu a kosztuje prawie 300zł, więc myślę, że dużo bardziej się opłaca to Bondolino w promocji za 365zł. A jak by było jeszcze na allegro, to możesz użyć kodu za 20złsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Martaa mam do Ciebie pytanie. Z tego co wiem, mieszkasz w Niemczech?
Wiesz co Gosia tutaj poleciła niemieckie pieluszki Moltex jednorazowe dla dzieci.
Kupiłam i myślę, że są bardzo dobre, ale kurcze drogie jak cholera.
Mam pytanie czy Ty widziałaś te pieluszki może w jakimś supermarkecie(chodzi mi o nazwę). Czy wiesz może w jakim sklepie w niemczech można je kupić i za ile.
Mój tato jest często przejazdem w niemczech z pracy i może jeśli bym wiedziała sklep a by się opłacało to by podjechał i mi kupił.Niestety ma taką pracę, że nie da rady sam poszukać tego w Niemczech.
Z góry dziękuję za info.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Słoneczna na allegr nie ma już tej promocji wszystkie tańsze się wyprzedały (może Agga 28 kupiła bo wczoraj jej pisałam o Bondolino
).
Ale to był sprzedawca, miał tam numer podany na który dzwoniłam i ja w końcu kupiłam od niego ze strony internetowej, bo był tam wzór który mi się podobał. Kosztowało mnie (jeszcze go nie ma)365,50 bo przesyłka gratis. Tylko jak pisałam wczoraj, zadzwoń do nich najpierw bo często ta strona jest nie odświeżona i np. może już nie być. Teraz sprawdzałam są jeszcze dwa tańsze. Oni tam na stronie mają jeszcze takie nosidełka HOP-TYE one są produkowane przez tą samą firmę więc myślę, że też b. dobre ale nie czytałam o nich, po prostu wyglądem bardziej przypominają chustę.
Tu masz linka do ich strony:
http://fraszkiigraszki.pl/index.php?id_category=35&controller=category
A tu telefon na który dzwoniłam:
506444277słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Ja tez nigdy nie jadlam szparagow ;p jakos nie wygladaja dla mnie apetycznie
Sloneczna ja mam materac traumeland powiew wiosny niestety koszt niemaly bo 1000 zl, ma 2 str dla niemowlaka do 1,5 r i straszego od 1,5 rmysle ze troche posluzy bo jest na 70x140..
Nam doradzano zeby nie brac gryka kokos .. Jak juz to lepiej lateks kokos...
Gdybys byla zainteresowana np traumelandem to podobno juz chmurka jest super a znacznie tansza od powiewu... -
Gosiak wrote:O, też chętnie się dowiem po ile Moltexy są w Niemczech, o ile są dostępne w marketach...
No Gosiu w sumie użyliśmy dopiero kilku od wczoraj, ale zobaczymy. Myślę, że miś nie ma uczulenia na pieluchy tylko to coś niestety gorszego, ale te są o tyle fajne, że jak je zdejmuję to nie czuć grama wilgoci, jak przejadę ręką. Szczerze nawet do policzka przykładałam zużytą bo myślałam, że w ręku to nie czuć.
Ale kurcze na dłuższą metę to ja z nimi nie wyrobięGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja jak sprawdzalam ten gryka kokos czy lateks kokos to sama bym na tym sie nie polozyla ;p choc wiadomo my spalismy na niewiadomo czym za dzieciaka .. Ja od malego mialam twarda wersalke :p i tez zyjemy
teraz jest ten luksus ze sa wyrka osobno i materace do wyrka i mozna wybierac i przebierac
sami mamy materac taki ze najchetniej z lozka bym nje wychodzila wiec dla malej tez chcialamcos wygodnego na czym sama bym byla sklonna polezec
niestety nic co fajne tanie nie jest..