X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ale wózek nieporównywalnie więcej przecież a u nas więcej korzystamy z chusty i nosidła niż wózka - także u nas to są b. dobrze wydane pieniądze. I cieszę się, że wózek kupiłam używany ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wszystkiego najlepszego.
    Ja wybieram słodka wersje :-)

mala_mi1982, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa w takim razie masz super nocki!

Mala juz od 6stej nie spi i bawi sie na macie, marze zeby przespac cala noc i od rana wkurzona jestem bo moj P. zamiast wziac mala czasem z rana jak sie wczesniej obudzi i zabawic troche zebym mogla pospac to nie.. ja zawsze musze wstac i chodze jak zoombie.

Sue super efekt oby sie udalo i tym razem dojsc do takiej figury:)

Gosiak wszystkiego najlepszego!

Widzialam Wasze zdjecia na drugim forum, wszystkie dzieciaczki i mamusie takie piekne:) Postaram sie tez cos wrzucic.

Tez zastanawiam sie nad zakupem nosidelka, ale nie wiem czy sie sprawdzi jednak szkoda troche kasy.

W tamtym miesiacu wydalam 350zl na mleko dla malej i zostaly tylko dwa opakowania wiec znowu kasy pojdzie. Jednak kp jest lepsze nie tylko pod wzgledem zdrowotnym ale takze finansowym. Szkoda ze nie bylo mi dane karmic piersia.

Januszkowa lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/trusk.jpg

Dziękuję!

Gosiak lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak najlepszego! Ja tam nie królik żeby jeść tort warzywny, poproszę kawałek z truskawkami :D

Idziemy dzisiaj na usg jamy brzusznej w południe, młody może być po jedzeniu, czy ma być na głodnego? Dlatego właśnie usnal w bondolino, dosłownie w 5 min, trochę się jeszcze kręci, ale mam nadzieje ze przespi godzinkę żeby nie był marudny u lekarza. Dla mnie bondolino to wybawienie, bo inaczej młody w ogóle nie śpi w dzień i jest wtedy nie do zniesienia, z chusta jakoś ciężko nam szło polubienie się, no i M nie rwal się do wiązania jej, mimo że na szkoleniu lepiej mu szlo niż mi ;)

Dobra, doczytałam ze niemowle powinno zjeść przed badaniem, to chyba będę musiała go nakarmić w przychodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:05

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, ale wózek nieporównywalnie więcej przecież a u nas więcej korzystamy z chusty i nosidła niż wózka - także u nas to są b. dobrze wydane pieniądze. I cieszę się, że wózek kupiłam używany ;)

ja tak samo! A marzyłam o bugaboo, ale nie było nas stać :D

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wszystkiego najnajlepszego!!!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, wszystkiego najlepszego. Życzę zdrowia - jego nigdy za wiele, bo szczęście i miłość to już masz :)

Ja pije kawę i bym ten tort z truskawkami pochłonęła jak nic :o w niedzielę będę już w Polsce i podobno ma być ciasto z truskawkami takimi z pola a nie ze sklepu. Doczekać się nie mogę!

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, polubiłam za nosidlo i chustę, a nie ze nie było Was stać na bugaboo ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Fuck chyba strace na Bondolino :-)
    Chyba nie dam rady się powstrzymać, trudno maz mnie zabije ale raz się żyje, trzeba liczyć ze będzie kosztować polowe bo potem sprzedał, wiec stracą tylko 200 zł.

Choć ten mój żydowski charakter sprawia ze mi szkoda :-)

Lara a podasz link do tego sklepu? Chyba też zdecyduję się na bondolino

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, najlepszego !!!

Gosiak lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, ze jest nowa opcja "nie lubię" :)

Gosiak wszystkiego naj :*

Sylwia- dostałam antybiotyk na 4 tygodnie przy ktorym nie wolno karmić, bylam u lekarza rodź. Później u dermatologa z inna sprawa, ale tez zapytałam o to czy słusznie biorę, potwierdzila. Farmaceutki tez mowily żeby barac, a ostatnio nasz pediatra powiedzial, ze to głupota wiec juz nie wiem kto ma rację. Ale jesli miałabym jej zaszkodzić to wole nie ryzykować, bo nigdy bym sobie tego nie wybaczyła.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak spełnienia marzen, ja sie skusze na ten tort truskawkowy, bo malutka dobrze toleruje truskawki;)

tez mysle o tym nosidle, ale mamy chuste i tez mi troche szkoda, bo zaraz trzeba krzeselko kupic i fotelik drugi, choc na olx jest akurat bondolino w b.dobrym stanie o 100 tansze niz nowe, sama nie wiem co robic

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu :( przytył tylko 90 g przez 2 tyg :( za kolejne 2 kontrola :( a on nie chce już od miesiąca mm :(

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego, zdrowka! Ja poczestuje sie tym z truskawkami ;)

Natan tez mi nocy jeszcze nie przesypia. Wczoraj bylo karmienie 21.30-1-5-7 i po 8 pobudka. No i teraz ma swoja pierwsza drzemke a ja szybko sie ogarne i w domku :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mię wiadomo czego Ci życzyć, bo to najważniejsze to już masz ;-) także zdrowia o wytrwałości! :-)

Staś praktucznie przesypia noce. Budzi się ok 3 najwcześniej i wtedy zgarniam go do nas :-D śpimy wtedy zazwyczaj do 6.
    Wczoraj mój dzieć pobił rekord i spał kja o 20:15. Zazwyczaj ok 21 odlatuje.

Jutro mamy alergologa. Ciekawe czy dowiemy się czegoś mądrego.

Ka też myślę o nosidelku. Też mnie crna przeraża, ale chyba warto zadbać o nasz wspólny komfort. Tym nbardziej, ze ostatnio wózek jest na pół godz. Usypiam i tak na rekach

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, teraz chcąc kliknąć lubię będzie się zaznaczało nie lubię i odwrotnie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylyscie, ze jest opcja "nie lubię"?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ale mały się najada przecież. Widocznie przybiera skokowo... Głowa do góry! Teraz dzieci będą przybierać nam mniej niż na początku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rano jeszcze nie było!

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3068 3069 3070 3071 3072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ