X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w weekend piłam wodę z miętą.... już wszystko wiem... mam nadzieje, że zaraz wszytsko wróci do normy

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tak robilam musy dla Natanka: umylam i osuszylam truskawki, zasypalam niewielka iloscia cukru (tak zeby nie byly takie kwasne), zblendowalam, podgrzalam w garku, do sloikow, sloiki pogotowalam i do gory dnem.

Tak mi tesciowa poradzila. Ale prawde mowiac nie jestem pewna ich zamkniecia. Teraz z nastepnych owockow bede robila tak ze zagotuje mus, do sloikow i do gory dnem. Zawsze tak robilam kompoty i nigdy zaden mi sie nie otworzyl.

Dzis zroobilam 9 sloikow dzemow truskawkowych :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi no sama w domu z dziecmi to pewnie ciezko z tym spokojem. A kiedy maz wraca?

Lurka no ja tez Ci bardzo wspolczuje. Bez sensu, ze nie mozesz przy dziecku byc a Twojemu mezowi w ogole sie nie dziwie ze ma dosyc. No i praktycznie wcale sie nie widzicie. Jaki beznadziejny kraj!!

Sloneczna super, ze z malym wszystko dobrze.

Sue ja tez myslalam, ze juz od nas sobie ucieklas. Oj zbita kosc ogonowa baaardzo boli, wspolczuje.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slod jeczmienny mi pomogl. Mam go jeszcze bo wiecej kupilam ale na razie nie mam potrzeby picia go. Wystarczy na allegro wpisac slod jeczmiennydo chleba. Moze byc karmelowy, albo zwykly.

Bella ja w tej ciazy caly pierwszy trymest przelezalam i wymiotowalam. No po prostu to byla masakra. W domu nie posprzatane, obiadu za bardzo nie bylo, ja malo co jadlam, na predko synkowi robilam jedzenie i picie i modlilam sie zeby godziny szybko mijaly i P wracal z pracy. Co prawda moj syn mial prawie 3 lata i ladnie sie soba zajmowal ale jakos dalismy rade. Pomysl z opiekunka nie jest glupi. Zawsze by Ci troche pomogla, dzieckiem zajela.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mam nadzieje ze będziesz zadowolona z Bondolino, ja mam turkusowe, jest bardzo ładne, no i M nie narzeka. W długi weekend sam był z małym na spacerze kilka razy, nie powiedział tego, ale widziałam ja go glaskal po pleckach i oglądał się w lustrze, myślę że podobało mu się ze tez może się z nim poprzytulac, a nie tylko ja w trakcie kp ;)

A dzisiaj młody się normalnie chichral jak go wsadzalam do bondolino, standardowo się rozplakal na chwilę przy wiazaniu, dostał smoczek i było ok, zaraz na dworze zasnął. Trochę wiało, a miał czapkę bardzo cienka to mu narzucilam kaptur z nosidla. Tym sposobem odebrałam szczeniaczka uczniaczka z paczkomatu, a potem zrobiliśmy zakupy i spokojnie sobie wszystko zanioslam do domu bez walki z wózkiem, super :)

Czarnego bym się bała ze będzie się nagrzewac, dwa ze wyplowieje na słońcu, a trzy u mnie by było widać każdy włos kotów ;) No ale skoro Twój mąż na inne się nie zgodził to nie miałaś wyboru ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ledwo nadrobilam dzisiejszy dzien!

Widze ze kazda z nas ma kryzysy i chcialaby choc na jeden dzien sie wylaczyc, mimo tej ogromnej milosci do naszych dzieci chcemy troszke odpoczynku.. ale teraz juz jestesmy i bedziemy mamusiami 24h:)

Laurka bardzo Ci wspolczuje, ze masz tak bardzo ciezko a jednoczesnie podziwiam i kibicuje, byscie dali sobie z mezem radem przy Lunie.
    Jaka durna polityka w USA, teraz widac te przepasc. W Niemczech dostaje sie kase na dziecko, macierzynski rok nie ma na co narzekac a wszyscy mysla ze w USA jest tak swietnie.

Atakasobiejedna moja Alicja tez miala problem z oczkiem i kanalik zatkany, lekarka powiedziala ze na to potrzeba czasu i jesli sol fizjologiczna i krople nie pomogly trzeba czasu zeby to przeszlo - miala racje, po skonczonym 3-cim miesiacu oczko przestalo ropiec.

Bella a moja cora na mm wcale nie spi tyle! Niestety, co 3h sie budzi na mleko. Ale pewnie to tez zalezy od dziecka.

Sue widze ze Tomek to niezly akrobata! Czy ta fotka, ktora masz w avatarku to Twoj brzuch po ciazy? Jesli tak to szacun! :)

Pisalyscie tez o mamach ze sa tak wyjatkowe i niezastapione, moja mama to moja najlepsza najwierniejsza przyjaciolka i taka mama tez chce byc i bede dla mojej corki:)
    Dzwonie do mamy kilka razy dziennie, czasem mam wrazenie ze ma mnie dosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 22:14

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciezko jest w naszym kraju. My tez mamy niestety juz kredyty, wynajmujemy domek, samochod powoli sie sypie, moj P pracuje na czarno, ja praktycznie od 4 lat siedze w domu z dzieckiem. Moi rodzice nie zyja, rodzice mojego P finansowo nam nie pomagaja, jedyna pomoc to jak potrzebujemy tesciowa sie zajmie dziecmi. Lekko i rozowo nie jest. Na razie mamy dwoch slicznych synkow, teraz troche trzeba sie odbic finansowo i mam nadzieje, ze postaramy sie o kolejnego bobaska i moze tym razem corcia :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka podziwiam Ciebie i Twojego męża, ze dajecie rade....na pewno jest Wam ciężko, ale powolutku wszystko się ułoży..... zaskoczona jestem, ze tam jest taka polityka anty-rodzinna.....ja mam np rodzinę w Chicago i zawsze jak przylatują do Pl to kompleksowe przeglądy lekarskie robią bo tam pryw droga po, choć na zarobki nie narzekają

Zazdroszcze Wam trochę "bezproblemowego" zachodzenia w ciążę, jakby tak u mnie było to na pewno byśmy się starali za 2 lata, żeby było 3 lata różnicy, w tym czasie nadgonilibysmy spłatę kredytu bo mybtez do wszystkiego dochodzimy sami, gdybym ja lepiej zarabiała to by było łatwiej ale w Polsce B trudno o dobra prace dla fizjoterapeuty:-\ a z takimi szansami jak u nas to będziemy porobowac od stycznia i jak 1-2nie wyjdzie to inv o ile nowy prezydent nie zniesiue refundacji

Sylwia mi słód pomógł, kiedyś sciagalam 20-30ml teraz 100-120 na luzie choć np od jakiegoś miesiąca mała nie chce pić z butli wiec moje wyjścia trwaja max 2godz

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tez nie przesypia nocy, karmienie jest 19.30 i śpi do ok 3-4 (czasem do 1) potem ok 5 i 7, ale mimo aktywnego dnia (od niedawna poza spacerami śpi dwa razy vpo 20min) malej nie narzekam ho zawsze o 20 juz spi, a moje dziecko nauczyli się płuc na odległość robi tak brrrr ustawi i śliną tryska;)

I zauważyła jak mała zrobiła się bardziej kontaktowa to
    M chętniej się nia zajmuje, często dzwoni i pyta czy odwiedziny go w pracy będąc na specerze i lubią sobie rano i wieczorem pogadac, fauny kontakt łapią;) choć nie powiem bo ze 2-3 mini wykladybna temat opieki nad dzieckiem mu strzelił am

A dostakam dziś projekt kartki na dzień ojca, sliczna jest...zdjęcie małej jak leży u M na dłoni czarno białe i czerwony napoje kocham cie tatusiu + życzenia w środku:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie namiary na słód

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dajcie namiary na słód
    wpisz na allegro slod jeczmienny (taki do chleba), ja kupowalam karmelowy mielony w malych paczkach, pije juz druga paczke lyzeczke na 200ml lekko podgrzanego mleka, z woda nie dalam rady bo smak niezbyt dobry

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza coreczka przesypia cale noce od dawna, jeszcze jak karmilam to tez spala. A później miałam tego nieszczęsnego kleszcza i musiałam zakończy karmienie :( Natalka robi sie śpiąca przed 19 i nie ma opcji na kapiel, musialabym to robic chyba o 18. Wiec ma drzemkę, trwa nawet do 22, ale zazwyczaj 21. Musze ja dobudzac, wtedy kapiemy, zjada butle (150 ml) i śpi do 6 lub max 7 rano. Mąż do niej wstaje rano, przewija i daje jeść, a ja śpię dalej :) jak wychodzi do pracy to mnie budzi :) caly dzień sie nie widzą i ma taka potrzebę chyba rano zajęcia sie nią :) co mnie cieszy :)
    Ja podobno tez od urodzenia przesypialam cale noce, moze to geny :)

Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu musiałas zakończyć karmienie przez kleszcza? Brałaś jakies leki?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Mala mi no sama w domu z dziecmi to pewnie ciezko z tym spokojem. A kiedy maz wraca?

Lurka no ja tez Ci bardzo wspolczuje. Bez sensu, ze nie mozesz przy dziecku byc a Twojemu mezowi w ogole sie nie dziwie ze ma dosyc. No i praktycznie wcale sie nie widzicie. Jaki beznadziejny kraj!!

Sloneczna super, ze z malym wszystko dobrze.

Sue ja tez myslalam, ze juz od nas sobie ucieklas. Oj zbita kosc ogonowa baaardzo boli, wspolczuje.

W piątek w nocy :-)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez nocy nie przesypia. Budzie się kilka razy żeby sobie pociumkac cycka (bo na ogół prawie nic nie zjada) i idzie spać dalej.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Lara, mam nadzieje ze będziesz zadowolona z Bondolino, ja mam turkusowe, jest bardzo ładne, no i M nie narzeka. W długi weekend sam był z małym na spacerze kilka razy, nie powiedział tego, ale widziałam ja go glaskal po pleckach i oglądał się w lustrze, myślę że podobało mu się ze tez może się z nim poprzytulac, a nie tylko ja w trakcie kp ;)

A dzisiaj młody się normalnie chichral jak go wsadzalam do bondolino, standardowo się rozplakal na chwilę przy wiazaniu, dostał smoczek i było ok, zaraz na dworze zasnął. Trochę wiało, a miał czapkę bardzo cienka to mu narzucilam kaptur z nosidla. Tym sposobem odebrałam szczeniaczka uczniaczka z paczkomatu, a potem zrobiliśmy zakupy i spokojnie sobie wszystko zanioslam do domu bez walki z wózkiem, super :)

Czarnego bym się bała ze będzie się nagrzewac, dwa ze wyplowieje na słońcu, a trzy u mnie by było widać każdy włos kotów ;) No ale skoro Twój mąż na inne się nie zgodził to nie miałaś wyboru ;)

No juz kupione czarne wiec musi byc , tez mię bardzo podobalo, pomyslalam ze jak będzie słońce to i tak jakiś parasol czy cos bo tak nie bede sie i tak smłodym wystawiać na słońce.

Ale fakt mój maz jest bardzo biało czarny i troszkę granatowo szary, poza tym inna kolorystyka nie istnieje ;-) typowy klasyk. :-)

Atakasobiejedna, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Zapraszam na imieninowy tort - oczywiście nie śmiałabym proponować innego niż warzywny w tym szanownym gronie :) Do tego bufet owocowo-warzywny :D
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/tort-szpinakowy.jpg http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/bufet.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 06:03

mala_mi1982, Lara 82, LadyDi, Bietka, dorocia2324, Januszkowa, marcela29, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego! Jakby się jednak znalazło cos na slodko, to ja poproszę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Wszystkiego najlepszego! Jakby się jednak znalazło cos na slodko, to ja poproszę :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/trusk.jpg

Lara 82, mala_mi1982, LadyDi, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wszystkiego najlepszego!!!
    Mnie sie podoba opcja warzywna :)

Marta, to moj brzuch przed ciaza :) motywacja dla mnie po prostu, ze raz sie udało to teraz tez :)

U nas noc standardowa, teraz jeszcze ostatnia drzemka:)
    Śpia te moje chłopaki słodko:)

Tomek zasypia zawsze po kąpieli:) widzimy, ze na to czeka, wie tez, ze po kapaniu cyc i spac:)

Kupiłabym to Bondolino, ale kurde, tyle kasy...

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ