Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:Swoja droga ostatnio myslalam o Topolii i Penelopie, i Cath, ze nam zniknely. I zadna Patrycja juz dawno nie pisala i sie zastanawialam czy wszystko u nich w porzadku i jak ich maluszki rosna. Ale moze nie pisza, bo zostaly nieswiadomie przeze mnie obrazone. Jesli tak, to jest mi bardzo przykro, bo cieplo o nich mysle.
-
czesc!
witam sie po poworocie z pobytu w Polsce, niestety czas minal bardzo szybko i wrocilismy do rzeczywistosci... bylo bardzo fajnie odpoczelam w ogrodku bylam u fryzjera, kosmetyczki mialam troche czasu dla siebie a dziadki zajmowali sie Alicja:) w sierpniu chrzcimy coreczke:)
Pogoda nie rozpieszcza dzis zimno i deszczowo nawet dzis jeszcze nie spacerowalysmy.
Nadrobilam Was troszke.
Widze ze atmosfera tutaj dosc napieta.
Moim zdaniem forum - fajna sprawa, cenie Wasze rady wskazowki i spostrzezenia z bycia mamami, oczywiscie nie zgadzam sie ze wszystkim ale to normalne, gdybysmy wszystkie jednakowo myslaly swiat bylby nudny. Dlatego nie ma co sie denerwowac, jesli ktos uwaza inaczej niz my.
Powiem tak bardzo chcialam karmic piersia, udalo sie tylko dwa miesiace teraz gdy malutka jest na mm, widze puszki mleka puste i kolejne zapasy przeraza mnie to, bo przeciez mm to sztuczna mieszanka dlatego zaczynam powoli podawac papki i nie uwazam ze to cos zlego... wytyczne mnie nie interesuja, bo nasze babki i prababki ich nie znaly a dzieci zdrowe odchowaly poza tym kazda z nas ma instynkt i chce jak najlepiej dla swojego dziecka, gdyby rozszerzanie diety od 5 miesiaca szkodzilo mojemu dziecku na pewno bym z niego zrezygnowala, ale na razie znosi dobrze i otwiera buzie jak daje marchewke i sie cieszy, dlaczego wiec "faszerowac" tylko mm przez kolejne 2 miesiace? Takie jest moje zdanie. Oczywiscie kazda wie co jest najlepsze i ma inne wyobrazenie na temat diety dziecka.
Justta ale slodziak, a w tym wiaderku jak fajnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:39
Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dzień Dobry
Co znajduje się w produktach dla niemowląt:
http://dzieci.pl/gid,17653682,img,17653716,kat,1033627,title,Co-naprawde-znajduje-sie-w-produktach-dla-niemowlat,galeria.html?_ticrsn=3&smgputicaid=615186Gosiak lubi tę wiadomość
-
Mysle, ze nie maja czasu.
Angelciu właśnie miałam kiedyś o to zapytać dlaczego nie karmisz, bo chyba to przeoczylam. Jesli można wiedzieć
U mnie tez butla (po kleszczu antybiotyki bla bla bla ) ciężko bylo to przyjąć do świadomości, ale juz jest okNatalka zdrowa, rośnie. A te sloiczki ostatnio nam kiepsko idą.
No właśnie dziewczyny podające juz jedzonko (Bella-ty dajesz obiadki i karmisz mm)- kiedy najlepiej dać sloiczek, w takiej porze kiedy ma być butelka, czy np. Godz. Po butelce???
Ja próbowałam juz tak i tak. Dzisiaj dostala zupę jarzynowa w porze karmienia mlekiem i po pól godz. I tak musiałam zrobić butle. Mam wrażenie, ze ona się tym kompletnie nie najada. Pol sloika zjadła. -
No ją też jakby mi ktoś zagwarantował, że podanie kaszki, kleiku, butelki mm czy sloiczka sprawi że mój przespi co najmniej od 21 do 2-3 w nocy ciągiem i nie spowoduje to problemów brzuszkowych, to bym się już dawno starała wyzwolić
justta, megg lubią tę wiadomość
-
W ogóle jak byłam u mojej pediatry to mi powiedziała że dawniej było od 4 miesiąca,potem zmienili od 6, a że teraz znów się wraca od 4-5 ms.
No u nas może być z tym niestety duży problem bo młody do dziś intensywnie reaguje na to co zjem.
Mam zalecenie od pediatry aby poczekać i zacząć dopiero od 5 miesiąca. -
Januszkowa czytałam,że najlepiej w porze około obiadowej gdy dziecko ma dobry humor karmić
ja daję ok.11-12,dzisiaj np.sama dała znać że już nie chce i po ok.15-30min. daje butle ,ale też nie chciała to nie wmuszam bo widocznie jej wystarczyła marchewka
Justa ale słodziakJanuszkowa, justta lubią tę wiadomość
-
No i właśnie Januszkowa ją to nie wiem jak się do tego zabrać. Nie chce zaczynać od BLW, muszę po łyżeczce popki i sprawdzać jak reaguje.
Mnie kazała lekarka 2-3 dni jedno potem przerwa 2 dni i następne. Ale to tak u nas bo nie wiadomo jak będzie reagował.
No i nie wiem czy to ma być przed cyckiem, po cycku czy w trakcie. I ile tego.
Np znaczne od mar hewki 3 dni będzie ok to co cały skoczek potem? -
Lara 82 wrote:No i jak będę ta marchewkę gotować sama w malutkim rondelku to mam ją przez sitko przecierac, a kiedy tego oleju dodać? I ile?
I czy z tym olejem zagotowac?
I jaki to ma być olej?
justta, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
justta wrote:Gosiak a ile tego oleju na jedną marchewkę, jest jakiś przepis do takich przecierów? Możecie coś polecić?
http://pamietnikmamy.pl/2014/01/przepis-na-pierwsza-zupke-jarzynowa-dla-niemowlaczka/justta lubi tę wiadomość