Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak ja zrobilam mufiny z budyniem w czasue pierwszej drzemki ktora trwa ok 40 min;)
Bardzo smaczne;)) pizze gotowe. Tylko wlozyc do piekarnika;) koszulka przyszla;) ale wymiekam bo nie usiadlam dzis prawie zeby to zrobic.
)
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Lara ja kroje marchewke na male kawalki gotuje potem to blenduje, a jesli chodzi o olej polozna mi polecila taki z rossmanna, ktory zawiera kwasy omega3 - 2 kropelki wystarcza do jednego posilku
http://www.rossmann.de/produkte/babydream/Bio-Beikost-Oel/4305615303376.html
Jesli chodzi o zupki to pozniej powinno sie wprowadzic, poczatkowo pojedyncze warzywka np. marchew, ziemniak, dynia, potem mozna dodawac do nich cos i mieszac a potem zupkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:41
-
Kupiłam dzisiaj taką kaszkę w Auchan, do wprowadzania glutenu za jakiś czas
http://www.mlekolandia.pl/kaszki,sun-baby-kaszka-owsiana-pelnoziarnista-bio-bez-mleka-cukru-i-soli,17-k-1402-1441-p
Chciałam jakąś tańsza z Bobovity albo Nestlé, ale jak przeczytałam skład to mi się odechciało, długi na 10 linijek i oczywiście z cukrem, a tu tylko
mąka owsiana pełnoziarnista
witamina B1
(wyłącznie ekologiczne składniki)Gosiak, justta, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Gosiak, na dziecięcym, było kilka rodzajów, cena taka jak na necie, jakieś 12 zł.
Edit, dokładnie 12,09 zł
Były jeszcze jakieś inne niemieckie bio, ale bo 6. mies, nie pamiętam firmy, miały też dobry skład. A jednak mi się pomyliło, to były kaszki firmy Topfer i skład syfiaty jak patrze na necie. Mieli tez kaszki z Humany, ale chyba dla starszych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:01
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Kupiłam dzisiaj taką kaszkę w Auchan, do wprowadzania glutenu za jakiś czas
http://www.mlekolandia.pl/kaszki,sun-baby-kaszka-owsiana-pelnoziarnista-bio-bez-mleka-cukru-i-soli,17-k-1402-1441-p
Chciałam jakąś tańsza z Bobovity albo Nestlé, ale jak przeczytałam skład to mi się odechciało, długi na 10 linijek i oczywiście z cukrem, a tu tylko
mąka owsiana pełnoziarnista
witamina B1
(wyłącznie ekologiczne składniki)muszę poszukac tej owsianej jeszcze
Swoją droga niemilo się zrobiło dziś na forum, ją też nieraz wyrażałam tu swoje zdanie, ale napewno nie po to by kogoś potepiac czy krytykować....tylko chyba taka jest zasada forum że w sposób kulturalny każdy opisuje swoje spostrzeżenia, dzieli się doświadczeniami np był temat szczepionek i mimo że było opinie na nie i argumenty aby nie szczepić wcale nie poczułam się gorsza, urażona matka dlatego że ją szczepie.....uważam że wpadanie tu i robienie jazdy o to że ktoś tu krytykuje inne matki a potem tekst w stylu "zabieram zabawki i uciekam" wprowadziło tu niemiła atmosferę i dziś odechcialo mi się tu pisać co mnie znaczy że nie mam swojego zdania ale porafie he wyrażać w kulturalny sposób i szanować odmienność decyzji.....choć jakby ktoś tu napisał że np karmi piersia i pije alkohol to moja tolerancja i kultura napewno by się skonczylaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 21:15
Gosiak, Atakasobiejedna, Laurka lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Skład kaszki mleczno-ryzowej po 4mc bobovita bez cukru....Skład:
Mleko modyfikowane [odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny (zawiera lecytynę sojową), węglan wapnia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K1, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], kaszka ryżowa, płatki bananowe, odtłuszczone mleko w proszku (z mleka), odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka)."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
BoboVita Kaszka ryżowa o smaku malinowym, 180 g, po 4. miesiącu
Łagodna kaszka do urozmaicania diety dziecka już od pierwszych miesięcy życia
Zawiera delikatny i łagodny ryż
Wzbogacona w 9 witamin i cenne składniki mineralne
O konsystencji dopasowanej do wieku dziecka
Nie zawiera białek mleka krowiego ani laktozy
Może być przygotowywana na mleku modyfikowanym (np. Bebiko i Bebilon) lub preparacie mlekozastępczym
Zawiera pyszne maliny
Produkt bezglutenowy
Nie wymaga gotowania
Skład:
Kaszka ryżowa, cukier, maltodekstryna, naturalny proszek malinowy, węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, D3, biotyna), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, naturalny aromat malinowy.
Skoro niby zawiera maliny to po co ten aromat malinowy.....i to ma być pierwszy posiłek dla mojego dziecka.....ją dziękuje ....choć oczywiście jak ktoś ma ochotę podawać to nie krytykuje;)Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela29 wrote:Skład kaszki mleczno-ryzowej po 4mc bobovita bez cukru....Skład:
Mleko modyfikowane [odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny (zawiera lecytynę sojową), węglan wapnia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K1, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], kaszka ryżowa, płatki bananowe, odtłuszczone mleko w proszku (z mleka), odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka). -
Marcela29, to już chyba lepiej kupić taką bezsmakowa bio i dodać do niej słoiczek z owocami w szybkiej wersji, albo ugotować np jaglanke i zmiksować z tartymi owocami, jak juz wiemy ze dziecko zje więcej i chce nam się gotować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 21:38
marcela29, Gosiak lubią tę wiadomość