Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:ale z calej piersi czy w taka kieszonke? Czy zeijasz cala?
rozkrajowuję na pół, tłukę, posypuję ziołami prowansalskimi i solą i na to kłdę plastry mozarelli i pomidory, zawijam; z pietruszką podobnie, ale wtedy nie używam ziół prowansalskich tylko sól i pieprz;
polewam oliwą albo nacieram, zależy co mi się chce i do piekarnika -
my byliśmy w selgrosie popołudniu
u nas też dziś całkiem miły dzień, chociaż do południa zapowiadało się, że będę smczusiem-cycusiem dla mjego dziecka
Ale po południu pospał sam w łóżku mamy i taty, matka porobiła co chciała, pobawiła się z dzieckiem, ojciec wrócił, zjedliśmy obiad i do sklepu, potem kolacja, kąpanko, jedzonko, przytulasy i spanko -
A ja pocwiczylAm- nie dokonczylam bo niunio sie wybudzal 2 razy ale i tak sie spocilam i lece sie myc.
Tym razem sie nie poddam
Ja nie licze ile karmien w ciagu dnia nawet..
Czy ktos jeszcze karmi co 1 1,5 h? Zdarzalo sie co 2h i dzis raz ponad 2 , ale to teraz sporadycznie.. -
Słoneczną nauczyłam się samamwiazac Bondolino nad łóżkiem. Poukaladalammduzo pościeli, Nomi wzięłam miska i najpierw zapielam pas potem misia na ręce, no in jeden pas jedną ręką przełożyła km drugą trzymała misie, potem drugą strona. Robilam to właśnie nad pościela nad łóżkiem, bo jakby miał mi wypasc, baplam sie, choć nie było opcji?zeby wypadł.
Nomi dzisiaj misiek pierwszy raz siedział za kółkiemmusiała jakoś wyprowadzić auto z garażu, więc wzięłam Bondolino i razem z miskiem za kierownicą wyjechała
słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:rozkrajowuję na pół, tłukę, posypuję ziołami prowansalskimi i solą i na to kłdę plastry mozarelli i pomidory, zawijam; z pietruszką podobnie, ale wtedy nie używam ziół prowansalskich tylko sól i pieprz;
polewam oliwą albo nacieram, zależy co mi się chce i do piekarnika
-
Sloneczna mój ciągnie cyca co chwilą w nocy, a podobno w nocy jest bardziej wartościowe mleko i chyba u mnie tak jest. Bomrano zauważyła że nawet 3 h wytrzyma ale tomjeden raz potem kolejne karmienia krócej. Mogę ci wymienić mniej więcej dziś.
8,00
1100
12,15
13,00
14,30
16,30
17,30
19,30
20,00
Tak mniej więcej był przy cycku dziś? I teraz czekam bo na bank wstanie ok. 22,30słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
A czy wasze dzieci "siedza" ?
Moj nawet jak je to sie tak Wygina jakby siedzial w powietrzu, na kolanach tez jakby siada. Dzis przepelzal na lozku spiry kawalek i nogami sie odpycha ale z plecow na brzuch i na odwrot sie nie nie prZewraca. Tylko boki. Nie wie co z reka zrobic;)