X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ją na razie się nie rozstaje z gondolą, bo mój tfu tfu na razie lubi. Zresztą on zazwyczaj zasypia na spacerze, ale oczywiście nie na dłużej niż h, ostatnio jak się dalej zapuscilam to się obudził i byłam wydygana że będzie płacz. Ale u nas opcja podnoszenia oparcia w gondoli. Więc opuściła budę, podniosła oparcie i 25 min podziwiał świat.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna pomóż mu kilka razy i zalapie.
    Mój pelza ale do tyłu nie wiem czemu chyba tak łatwiej. Ostatnio poszedł w lozeczku nas sam koniec. Fika z pleców na brzuch ale w drugą stronę już tylko przypadkiem. No ale nie bawi się stopami.

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Agaa a po ile min te drzemki?
    Moj wstaje ok 5,30, dzis 5.10 i 1,5 h i idzie lulu:)

Godziny moga sie przesunac. Jak wstaje to wiem ze 1,5 h i pojdzie spac. Od wstania 1,5h-2 h do nastepnej. Drzemki zeykle po ok 40 mi

Dzis sprobuje tez go przeciagnac i nie dac spac ok 17 to wtedy wczesniej zasypia! Moze bede ciut wczesniej kapac

Słoneczna, ta poranna jest zawsze najdłuższa, a potem to w zależności ile pośpi rano i jak mu się śpi (czy coś dokucza czy nie). Jak ma dobry dzień to dwie pierwsze drzemki do 1,5h a ostatnia do 40 min, w najgorszym scenariuszu 3 razy po 30 min :(
    No i on jeszcze z 2 tyg temu też zasypiał po 1,5-2h od wstania, a teraz raczej 2-2,5h od wstania

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewracania na brzuch to mój nie chce. 2 razy mu się udało, ale ja mam wrażenie, ze on nie czuje takiej potrzeby.
    Mam nadzieję, że niebawem zacznie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P poszedl usypiac Natanka. Umylam Kubcia, ide go polozyc spac. Patrze a moj P spi z malym na lozku. Nie no super sobie chlopaki spia ;)

Moj straasznie sie rwie do siadania. Na kolanach jak go mam to sobie sztywno siedzi, jak poda mu sie rece jak lezy to sie podciaga i uwielbia jak go wtedy ciagniemy do siadu. W wozku troche mu podnosze oparcie bo inaczej nie dalo by rady zeby wytrzymal.

Moj je roznie co 1-2-3godz.

Musze Wam napisac, ze wkurza mnie ta laktacja. Ostatnio tak sie rozkrecila, ze znow mnie zalewalo i jak spalam bez stanika to wstawalam mokra. Teraz mniej pokarmu, piersi jakby puste i maly sie denerwuje przy piersi. A juz tak ladnie byla ustabilizowana. Tez tak macie?

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewracania sie to z brzucha na plecki fika ale odwrotnie jeszcze nie. No i ostatnio mniej gada za to czesciej sie smieje w glos.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorną porą :)
    Miałyśmy bardzo aktywny dzień, bylysmy na zakupach w galerii. :) wyszlysmy z domu o 11, a wrocilysmy o 18 :) byla z nami moja mama. Zaliczylysmy jeszcze kawiarnie i później obiadek tez na mieście. Bylo superowo :) Natalka prawie caly czas byla aktywna, wszystko ja interesowało, najbardziej bizuteria :) a w smyku aż piszczala z radości, pokazywałam jej ubranka, chciałam żeby sama cos wybrala, jedne buty chyba jej sie nie spodobały, bo wyrzucila je z gondoli na podłogę wiec kupilysmy inne :)
    Troszkę nosilam na rękach i spala może 30 min. Resztę w samochodzie.
    To nasze pierwsi takie długie wyjście w takie miejsce. Troche sie balam, ale trzeba sie odwarzyc i z niczego nie rezygnować. Padlam, idę spać. Czeka mnie weekend w pracy.
    Dobrej nocy :*

dorocia2324, marcela29 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejmWam, padlamn wczoraj jak poszlam na pierwsze karmienie. A było o 22,00 czyli pół h wcześniej niż muslalam. :-)

U nas pochmurno niestety, zobaczymy co będzie dalej.

Wstalismy poszła kupa już przebrani, teraz mama idzie się ogarnąć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 07:45

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja ostatnio spie bez stanika i nic nie cieknie ale kupilam herbatke hipp dla. Karmiacych i zrobily mi sie rwarde piersi. Pije codziennie bo to juz 5 miesiac idzie i chcialabym jeszcze utrzymac laktacje ile sie da. Jak wiesz moj nie chce jesc z butli wiec mialabym ogromny problem na dzien dzisiejszy.
    Moj tez ma ten odruch trakcji- podciaganie do siadu

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa podziwiam za Galerie. Ją nie jeszcze z młodym do supermarketów i galerii że względu na ilość zarazków. Zresztą ją sama pojechałam do Tesco we wtorek popołudniu i wróciła z bolacym gardłem i do dziś się dziwnie czuje, a trochę się boje bo młody ma mieć we wtorek szczepionkę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja na początku unikalam sklepów, nawet do lidla czy Biedronki wolałam z nim nie wchodzić, raz ze był malutki, a dwa to był sezon chorobowy. Teraz praktycznie codziennie robimy zakupy w takich sklepach, kilka razy byliśmy tez w galerii, ostatnio mi zasnął w Auchan, ale się cieszyłam ze moge spokojnie sobie coś pooglądać. Póki co odpukać od urodzenia nawet kataru nie miał, oby tak dalej :)

Januszkowa, Gosiak, dorocia2324, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisać że we wtorek idziemy do pediatry znowu, naszego nie ma, więc będzie ta sama babka co ostatnio, chyba będę musiała kłamać jak mnie zapyta co już młody jadł :P Żartuje, powiem ze jeszcze nie jest gotowy i tyle. A najgorsze ze nauczył się wymiotowac na zawołanie te rozkruszone tabletki kwas foliowy i wit B6, które mam mu podawać, niby polknie, a jak poczuje ze to nie samo mleko to zaczyna prowokować wymioty, a dwa pierwsze razy polknal normalnie.

A idziemy po to skierowanie do neurologa, zapytam czy może tez od razu dać nam skierowanie na usg przezciemiączkowe żeby nie czekać. Pewnie do neurologa i tak prywatnie pójdziemy, bo w połowie lipca ma szczepienie i chciałabym najpierw żeby go neurolog obejrzał.
    Przypomniało mi się ze w trakcie porodu spadło mu tętno, zabrali mi gaz i było ok, ale później jak lezalam na sali poporodowej to przestał na chwile oddychać, zrobił się siny, wolalismy polozna no i jak go wzięła to zaczął płakać, może on był niedotleniony i dlatego się tak dziwnie zachowuje... Mam sobie za złe ze wcześniej nie pomyślałam żeby go pokazać neurologowi, no ale przecież nie jestem lekarzem, a oni się zawsze wkurzają jak się powie ze coś się w internecie wyczytalo :/

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siadania to mój się w ogóle nie rwie, no ale nie robimy nic żeby go zachęcać, nie sadzam go sobie na kolanach, nie ciagne go za ręce, w gondoli leży na płasko. Dopiero od niedawna nosimy go czasem przodem do świata, w takiej pozycji jakby na krzesełku, bo tak mi poleciła lekarka, żeby mógł sobie sam główkę trzymać i ja ćwiczyć. Dzieci siadają niby między 7 a 10 mies to ma jeszcze kupę czasu. Poza tym, z tego co kojarzę to pozycja siedząca jest najbardziej niekorzystna dla kręgosłupa, najlepsza jest leżąca, a później stojąca, to niech się chłopak jeszcze nie męczy ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka spala od 20 do 8 rano :) teraz ma drzemkę od godziny, mam nadzieje, ze zdążę jej jeszcze dać jeść przed wyjściem do pracy. Tatuś ja przejmuje.
    Skocze jeszcze przed praca do rossmana kupie jakieś zupki o deserki, bo szafka Natalki z jedzonkiem powoli pustoszeje. Wczoraj zajadala sie jablkiem z dynia. Przy pierwszych lyzeczkach troche sie krzywila, a później okazało się za mało :)
    Uwielbiam mojego slodziaczka :* życzę miłego weekendu! W Krakowie wyszlo słońce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 10:35

dorocia2324, megg, Stokrota :) lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Karolek też już bardzo chce siedzieć, jak mu podam ręce to sam się podciąga chociaż z dużym wysiłkiem.

Dzisiaj rano próbował ugryźć się w stopkę a łapie się za nie i ściąga skarpetki już od 2 tygodni.

Ostatnio często zaczął się przekręcać z pleców na brzuszek ale w drugą stronę ma jeszcze problem chociaż coraz częściej mu to wychodzi. Za to na brzuszku jak leży to sięga rączkami po zabawki.

Co do laktacji to od dawna mam już unormowaną i piersi twarde nie są, herbatek nie pije żadnych, ale mimo to muszę spać w staniku i nosić wkładki laktacyjne bo jak karmię z jednej piersi to z drugiej samo mleko leci :-)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy na basenie - odrabiać jutrzejsze zajęcia, bo M. Jutro pracuje. I uwaga, uwaga - Janeczka robiła pierwsze próby nurkowania!!! :) pierwszy raz zanurzyła tylko buźkę, ale potem jeszcze kilka razy ćwiczyłyśmy i ostatni raz przepłynęła z 1m pod wodą :D Zero płaczu, nic, ale jestem z niej dumna!! :D

Januszkowa, Atakasobiejedna, megg, Stokrota :), kasia_1988, Lara 82, marcela29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Przeraża mnie to zasypianie przy cycu ale co tu zrobić jak dziecko cierpi i to dla niego jedyne ukojenie ???? Mi samej starej babie jak wieku 26 lat ósemki wychodziły to myślałam , że mnie szlag trafi. Nie wiem co to będzie później ale nie umiem być tak twarda żeby jej tego cyca teraz nie dać....Wiem , że potem pewnie będę tego żałować ale na tą chwilę nie jestem w stanie byc tak stanowcza.
    Nie ty jedna się nad tym zastanawiasz, u mnie dokładnie to samo a to jeszcze nie zeby.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    a zapomniałam wam napisać!!! Moje dziecko ma łaskotki pod paszkami i na brzuchu i się chichra wtedy śmiesznie, ale jeszcze ani razu nie udało się tego nam nagrać :P
    Pia nasz też. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz tez na stopkach :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak super, bedzie plywaczka :)

januszkowa a dajesz caly sloik? ja narazie pol

sloneczna ja chce taki wozek/parasolke rozkladana na plasko wiec nie musi siedziec

agaaa moj sie tez malo przekreca

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 3138 3139 3140 3141 3142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ