Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak, dziękuję za odpowiedź. Ja od 6 tc miałam co kilka dni takie brązowe brudzenia... Ale teraz właśnie w terminie kiedy powinna być kolejna miesiączka pojawiło się czerwonawe plamienie...
Może to pseudo miesiączka? Mam nadzieję... dowiem się w czwartek czy serduszko nadal bije... -
Pianistka wrote:Gosiak, dziękuję za odpowiedź. Ja od 6 tc miałam co kilka dni takie brązowe brudzenia... Ale teraz właśnie w terminie kiedy powinna być kolejna miesiączka pojawiło się czerwonawe plamienie...
Może to pseudo miesiączka? Mam nadzieję... dowiem się w czwartek czy serduszko nadal bije...
Według mnie u Ciebie jest wszystko w jak najlepszym porządku. Trzymam kciuki z całych sił i czekam na wieści w czwartek!
-
Witajcie!
Ja tez mam mega ciagutki do slodyczy. To chyba tak jest po porodzie. Zawsze sobie mowie, ze bede ograniczac a i tak jem. Wiec juz sie pogodzilam ze slodyczami tylko staram sie je jesc rano zeby spalic jak najwiecej. Cwicze od ok 2 miesiecy, co prawda nie do konca tak regularnie. Cialo bardziej napiete, waga sprzed ciazy. Gdyby nie te slodycze to bylo by z nia lepiej. -
Pianistka, opowiem Ci historię mojej współlokatorki z akademika.
Dziewczyna miała już jedną córeczkę, pewnego dnia obudziła się z krwotokiem - inaczej tego nazwać nie można było.
Pojechałam z nią do szpitala. Tam się dowiedziała, że jest w ciąży, ale że właśnie poroniła i że ma zostać w szpitalu, bo następnego dnia ją "wyczyszczą" - w nocy ze szpitala uciekła i następnego dnia poszła prywatnie do ginekologa.
Urodziła zdrową i śliczną córeczkę. A to był jeden z lepszych szpitali w Gdańsku.
Głowa do góry! -
Stokrota, to Ty chudzina jesteś, ja to się nie mam czym chwalić, moja waga teraz to 62 kg, a przed ciążą było 68 kg. Najmniej ważyłam 57 kg w moim życiu i raczej nie wyglądałam dobrze, wystające biodra, zero biustu, jestem raczej grubokoscista i musze mieć trochę ciałka żeby je zakryć. Tak mi się przynajmniej wydaje
Gosiak, doidy cup Ci się i tak prędzej czy później przyda, ja z ciekawości 2 razy podałam w nim trochę wody i wypił bez problemu, nawet się nie zakrztusil. Poki co podawania w nim mm sobie nie wyobrażam, ale tylko dlatego że wszystko by wystyglo zanim by wypił, bo wiadomo ze trzeba dawać malutko i powoli.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja waze 62kg. Najmniej kiedy pamietam to niedlugo po pierwszym porodzie wazylam 57kg. Niektorzy mowili, ze za chuda bylam. Ja moze teraz bym chciala tyle wazyc ale wazniejsze jest dla mnie zeby ujedrnic cialo bo wlasnie wszystko jeszcze obwisle choc juz jest lepiej.
Gosiak no to niezla historia z ta Twoja wspollokatorka. Dobrze ze wszystko sie tak skonczylo. -
Natan rano znow mial goraczke, podalam paracetamol. Czesciej przystawialam malego do piersi. Bardzo mu sie ulewa ostatnio ale mysle ze to tez przez ten kaszel. Normalnie boje sie go zostawic samego zeby mi sie nie zakrztusil. Jak jutro mi zagoraczkuje to nie wiem czy nie pojedziemy na IP tylko tam czekanie i inne zarazki. A jak nie to w poniedz na pewno do lekarza.
-
A ja was dziś podczytawałam, ale tak tu cicho, że nie było co
Jakoś nie mam weny do pisania. Trochę zmartwień się nazbierało, noga dalej mnie męczy i palec puchnie jak się nachodzę
Ale za to dziś mąż zajmował się małym a ja naprawdę dużo zrobiłam (wiem powinnam nie chodzić), nawet we trójkę posiedzieliśmy na tarasie i pojechaliśmy na lody!
I ugotowałam zupę mocyGosiak lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny...
Uwaga byłam dzisiaj na siłowni! byłam godzinę, zapisałam się i będę chodziła 3 razy w tygodniu :wtorek, czwartek i sobota. trener dał mi taki wycisk jakiego dawno nie pamiętam. Przede wszystkim potwierdził, że nie mogę robić prostych mięśni brzucha bo do 8 miesięcy nawet po porodzie można zrobić rozstęp i tylko skośne.
nawet nie wiecie jak wypoczęłam mimo wysiłku. było bosko. Wy piszecie CHUDERLAKI, ze macie po 50 pare kilko czy 60 pare, a ja grubas 75 kg. Tak tak 75. coś muszę zrobić ze sobą. kilogramy ciążowe ładnie zleciały ale jest wielki nadbagaż. 9 sierpnia mamy chrzciny Lili, a we wrześniu lecimy do Turcji wiec jakoś muszę wyglądać. Liczę na 5 kg mniej... zobaczymy. chociaż marze o wadzę 62 kg już docelowo...
Pianistka trzymam kciuki... myśl pozytywnie, a to już połowa sukcesu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 21:35
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Moje dziecie wlasnie usypia przy cucku. Ciekawe czy do 22 zasnie tak na prawde, bo wczoraj odlecial punkt 22
Oststnio poprzestawialy my sie godzine zasypiania i mimo, ze jest mega zmeczony nie zasnie wczesniej niz 21.
Wiecie, ze my ciagle walczymy z ciemieniucha?wystarczy, ze raz nie ma natluszczonej glowy olejkiem nast dnia pojawia sie skorupa. Nie wiem co moge z tym zrobic...
Ja slodyczy samych w sobie nie jem, ale tez mam parcie na slodkie i jem duzo owocow i slodkich przetworow owocowych
Nie wiem ile waze, sle to chyba lepiejwidze jednak, ze moje cialo jesy takie malo jedrne n
-
A ktoś pisał ostatnio o sposobie na piersi z kurczaka, polecam ten przepis, roladki z nadzieniem z zielonej pietruszki, obtoczone w płatkach kukurydzianych i upieczone w piekarniku. Szybkie, aromatyczne i nie tłuste
http://jestemwkuchnizarazwracam.blogspot.com/2013/09/roladki-z-piersi-kurczaka-pieczone.html -
Bietka wrote:Hejka!
Moje dziecie wlasnie usypia przy cucku. Ciekawe czy do 22 zasnie tak na prawde, bo wczoraj odlecial punkt 22
Oststnio poprzestawialy my sie godzine zasypiania i mimo, ze jest mega zmeczony nie zasnie wczesniej niz 21.
Wiecie, ze my ciagle walczymy z ciemieniucha?wystarczy, ze raz nie ma natluszczonej glowy olejkiem nast dnia pojawia sie skorupa. Nie wiem co moge z tym zrobic...
Ja slodyczy samych w sobie nie jem, ale tez mam parcie na slodkie i jem duzo owocow i slodkich przetworow owocowych
Nie wiem ile waze, sle to chyba lepiejwidze jednak, ze moje cialo jesy takie malo jedrne n
-
Gosiak wrote:Wczoraj studiowałam rankingi fotelików do karmienia i chyba się zdecyduję na chicco polly 2w1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 19:34
Gosiak lubi tę wiadomość