X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła historia...
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zgwalcona-w-trakcie-zmiany-plci-co-sie-dzieje-z-jej-dzieckiem,wid,17666526,wiadomosc.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka zabieram się za zaległości póki Leoś śpi ;-)

Miłego weekendu dziewczynki życzymy ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekrecil sie z plecow na brzuch;) pare razy mu pomoglam:) i potem sam jakos dal rade z raczka
    Gosiak, wyjelam dZis raczki do gory w bondolino to super bylo;))

Jakie owoce jecie? Pytanie glownie do Lary:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy ns zakupach jedzeniowych. W trakcie mlody zasnal :-) teraz ma drzemke popoludniowa. Przez pierwsze 1,5 h spal sam, ale obudzil sie z placzem i trraz spi u mnie na klacie, bo nie daje sie odlozyc.

Dzisiaj w koncu udalo mi sie zrobic jemu zdj jak sie usmiecha :-)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Niezła historia...
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zgwalcona-w-trakcie-zmiany-plci-co-sie-dzieje-z-jej-dzieckiem,wid,17666526,wiadomosc.html

Masakra. Od poczatku do konca. Ja jestem ciekawa ile lat bedzie mialo to dziecko jak pierwszy raz wyladuje u psychiatry :[

Odkad Jenner zmienil plec, to temat jest chyba na topie. Teraz telewizja TLC zrobila serial o transseksualnej 14-letniej Jazz.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    My dzis bylismy ns zakupach jedzeniowych. W trakcie mlody zasnal :-)
    My właśnie z takich wróciliśmy - po 3h snu pobasenowanego, nakarmiłam i pojechaliśmy, tyle wrażeń, że właśnie weszliśmy i mała zasnęła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odzwyczajenie się od słodyczy kupiłam sobie pakę galaretek owocowych - nadziewanych sokiem owocowym. Przynajmniej nie będę jadła czekolady ani ciastek, batonów. Jak skończę tą paczkę, to nic więcej słodkiego nie kupuję.
    Masakra, jaka jestem teraz uzależniona od słodyczy :/ Chyba nigdy wcześniej w całym moim życiu tak nie było.

Edit: próbowałam jakiś tydzień temu nic nie jeść słodkiego - to wytrzymałam 2 dni, ale na maksa bolała mnie głowa i na trzeci dzień zrobiłam sobie polewę czekoladową z płatkami owsianymi, bo nic innego nie było w domu tylko cukier i kakao :P A potem już poszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:43

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja zrobilam budyn jak nie moglam. A moj maz ciagle po lody chodzi ..i pyta cZy chce..
    Nie. Jak cos to zjem jogurt.
    ;)

Cwicze od czw i przez miesiac mam taki zamiar bo jak ja wyjde na plaze?;)
    Moj nie spi od 13.40

Raz przy karmieniu przysnal i przelozylam go do wozka i biegiem na dwor- obudzil sie w windzie.

Jak poczytam ze sa dzieci ktore spi 20-8 ( Januszkowa) to nie chce mi sie wierzyc..

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nie trawię mleka, więc budyń nie dla mnie...
    Mój M. mi przywozi koktajle z pracy - truskawkowe, mango, itp.
    Już mu zapowiedziałam, że ma z tym skończyć :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Natalka spala od 20 do 8 rano :) teraz ma drzemkę od godziny, mam nadzieje, ze zdążę jej jeszcze dać jeść przed wyjściem do pracy. Tatuś ja przejmuje.
    Skocze jeszcze przed praca do rossmana kupie jakieś zupki o deserki, bo szafka Natalki z jedzonkiem powoli pustoszeje. Wczoraj zajadala sie jablkiem z dynia. Przy pierwszych lyzeczkach troche sie krzywila, a później okazało się za mało :)
    Uwielbiam mojego slodziaczka :* życzę miłego weekendu! W Krakowie wyszlo słońce :)
    Jeny....gdyby mi Miśka tyle spała to pewnie bym ją szturchała palcem bo myslałabym , że coś z nią nie tak ;)

Gosiak, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja tez mam straszna fazę na słodycze, codziennie muszę coś zjeść słodkiego. Na szczęście waga juz 6 kg mniej niż przed ciążą, tyle to ostatni raz przed ślubem ważyłam :P

Znalazłam fajnego bloga dietetyczki z przepisami dla dzieci, o rozszerzeniu diety, wprowadzaniu glutenu itd

http://przezbrzuszekdoserca.blogspot.com/p/mama.html

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem przyszłoroczną lutówką :) Mam problem i zbieram informacje. Czy któraś z Was miała pseudo miesiączkę w 8 - 9 tc? I jak to wyglądało?
    Miałam brązowe - brunatne plamienia, na USG super i bijące serce...
    po tygodniu znów plamienia i na USG wszystko ok, serducho bije...
    Teraz już drugi dzień mam lekkie plamienia tak jakby śluz podbarwiony krwią... nie jest to żywoczerwona krew i nie ma jej nawet na wkładce jedynie zauważam przy aplikacji luteiny. Nie mieszkam w Polsce, położna powiedziała że mam nie panikować ale jestem po stratach, staraliśmy się 3 lata... Do ginekologa dopiero w czwartek...
    Może Wy mi coś mądrego powiecie bo zwariuje...
    dodam że brzuch nie boli, nie mam skurczów...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, a masz luteina dopochwowa z aplikatorem? Ja ze 2 razy się uszkodzilam nim i dlatego plamilam, później juz wolałam aplikować palcem z dodatkiem żelu intymnego i było ok. Pozdrawiam :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja nie pomogę bo nie miałam podobnych doświadczeń ale chciałam tylko napisać , że przywołałaś wspomnienia.....:) I ten opis pod suwaczkiem :):):)
    Ja wczoraj wspomniałam sobie jak w zeszłym roku na wakacjach poczułam pierwsze ruchy w 18 tyg. Te takie motylki w brzuchu :):):) A potem jeb piętą pod żebra :D

Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi... Luteinę dopochwową biorę 2x2 i aplikuję palcem... więc zarówno uszkodzenie aplikatorem jak i niedobór progesteronu odpadają... :(

Stokrotka, a ja nie mogę się doczekać kiedy już ten pierwszy trymestr minie... chyba zdążę wszystkie włosy ze stresu zgubić

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi... Luteinę dopochwową biorę 2x2 i aplikuję palcem... więc zarówno uszkodzenie aplikatorem jak i niedobór progesteronu odpadają... :(

Stokrotka, a ja nie mogę się doczekać kiedy już ten pierwszy trymestr minie... chyba zdążę wszystkie włosy ze stresu zgubić
    Chyba wszystkie doskonale Cię rozumiemy :) Wszystkiego dobrego i 3mam kciuki za cudowną i spokojną ciążę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, witaj :)
    Nas tu została garstka zaledwie, reszta dziewczyn się przestała udzielać po porodzie, ale ja kojarzę plamienia u dziewczyn. Sama miałam w 6 tyg. i byłam na IP, ale wszystko było ok.
    Nie wiem czy to będzie coś mądrego co powiem - ale nie zamartwiaj się - jeśli Cię nic nie boli a plamienia nie ma nawet na wkładce, to myślę, że wszystko jest w porządku. Mi ginka mówiła, że w okresie kiedy miałaby być miesiączka (i pierwsza i druga) mogą występować nawet obfite plamienia czy krwawienie, które niektóre dziewczyny biorą za miesiączkę jak nie wiedzą, że są w ciąży.
    Trzymaj się i powodzenia!
    Faktycznie miło się wspomina tamten czas...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię już śpi :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak ja tez mam straszna fazę na słodycze, codziennie muszę coś zjeść słodkiego. Na szczęście waga juz 6 kg mniej niż przed ciążą, tyle to ostatni raz przed ślubem ważyłam :P

Znalazłam fajnego bloga dietetyczki z przepisami dla dzieci, o rozszerzeniu diety, wprowadzaniu glutenu itd

http://przezbrzuszekdoserca.blogspot.com/p/mama.html
    No to niezła waga :) Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży i mimo, że wsuwam te słodycze nie tyję, więc jak je ograniczę to podejrzewam, że zacznę chudnąć ;)
    Dzięki za linka, poczytam zaraz :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze zostało 1,5 kg do wagi sprzed ciąży. Obecnie 56,5 a ze słodyczami u mnie też masakra. Właśnie wciągam ciacho, często podżeram mojemu D. nutelle, zamrażarka pełna lodów a w szafce kupa ciasteczek.....a ja pochłaniam ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3139 3140 3141 3142 3143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ