X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i do co spacerówki, to ja na początku na pewno będę wozić przodem do mnie. Gdzieś kiedyś czytałam, że bardzo dobrze wpływa na dziecko to, że widzi mamę czy tatę, dopiero po jakimś czasie można zmienić - ok. roku?
    Postaram się poszukać art. na ten temat.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mój Tymek wożony przodem do mnie płacze. Nie podoba mu się, odkąd jeździ w spacerówce grzecznie siedzi. Chociaż przyznam ze wolalam jak jezdzil przodem do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:36

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Gosiak mój Tymek wożony przodem do mnie płacze. Nie podoba mu się, odkąd jeździ w spacerówce grzecznie siedzi. Chociaż przyznam ze wolalam jak jezdzil przodem do mnie.
    No widzisz... skoro płacze, to nic nie poradzisz. Ciekawa jestem jak Jance się spodoba ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjoterapeutka do której chodzę z Grzesiem mówła że spacerówka ja dziecko siedzi samo, nosidełka też. Trochę się zmartwiłam bo już teraz chciałam kupić manduce i nosic w niej małego. Gondola ciężka i nieporęczna

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka my na Chorwacje tez w ciemno. Teraz juz nie ma takiej opcji:)
    A jesli chodzi o spacerowki to marzy mi się Quinny MOOD, widziałam kilka ma miescie i jest piekna. Wszystkie wózki spacerowe wydają mi się nieładne, jedynie ta do mnie przemawia. Tylko jak urobić męża sknerę? :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, moze bedzie kiedys w Polsce Ameryka i znieczulenie beda wrecz wpychac? ;]

http://babyonline.pl/porod-ze-znieczuleniem-za-darmo-nowe-zasady-od-lipca,znieczulenie-przy-porodzie-artykul,17808,r1p1.html

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi ortopeda mowila ze nosidla ergonomizne i chusty po 4 mies. Moj juz praktycznie siedzi wiec ja nosze a nawet jak biore na rece to nozki tak uklada wokol mnie jakby siedzial:)

Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)

Marcela!! Pytanie do Ciebie o kubek doidy!
    W jakiej pozycji sadzasz/ kladziesz dziecko? Trzymasz kubeczek czy dziecko stara sie podtrzymywac?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co podnosze oparcie w gondoli i jeszcze sie miescimy i pozniej bede jezdzic w spacerowce od wozka. Mam nadz ze bedzie ok. Parasolkeno moze pozniej jak juz dziecko bedzie wieksze ale to i tego nie wiem bo drugie od razu chcemy- chyba ze nie wyjdzie albo nie dostane okresu
    Do zimy??

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak dobrze się wstrzeliłam w temat spacerówek :)
    wczoraj zamówiłam Babyzen Yoyo ponieważ my często podróżujemy samolotem i parasolka musi być malutka i się składać prosto. Ten wózek waży niecałe 6 kg i składa się do rozmiaru damskiej torebki.
    Póki co używamy sporadycznie na spacery spacerówki od naszego Bugaboo (chociaż głównie nosimy się w chuście) i też jest spoko, ale na pewno nie do samolotu.
    A w przyszłości na pewno kupimy MacLarena, tylko jeszcze nie wiem który model.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wozek ma wszystko w jednym, ale wersja spacerowkowa sie jeszcze nie interesowalam.
    Luna podciaga sie do siadu calkiem niezle, ale raczej jeszcze z sadzaniem jej poczekam.

Dzisiaj 5 miesiecy. Rety jak to szybko leci!

Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co tyle wozkow??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko szybko;) moj ma 9 kg i 2 zeby;))

Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że pobiłam koleżankę, bo posadziła Jankę na siłę i tak ją trzymała...

Laurka, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A po co tyle wozkow??

To do mnie? :)
    Równie dobrze można zadać pytanie - po co w ogóle wózek? :P Można przecież nosić.
    Yoyo jest malutki i głównie to jest wózek do podróżowania. Maclaren to normalna spacerówka- parasolka, ale nadal nie składa się tak fantastycznie jak Yoyo.
    Z tego co widzę, to większość rodziców przesiada się ze spacerówki z wózka 2w1 na parasolkę szybko , wiadomo, dla wygody no ale każdy robi jak uważa :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem minimalistyczna. Juz mi przeszkadza, ze w salonie stoi bujaczek, ktory moje dziecko niezbyt lubi. Chyba szybko zaczne sie pozbywac dzieciecych klamotow. Rozwazam wyprzedaz garazowa pod koniec lata ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym się pozbyć klamotów, ale Maks wszystko lubi niestety :)
    Wiadomo , że najfajniej by było mieć jeden wózek, ale jakoś średnio widzę pakowanie się do samolotu z wielką spacerówą, kiedy jestem sama z dzieckiem. Tak czy siak - jakby ktoś miał podobne zapotrzebowanie jak ja, to polecam i yoyo i maclarena :)
    Swoją drogą - chyba większość rodziców, których znam ma przynajmniej dwa wózki. Tak samo jak więcej niż jedną chustę albo później i rowerek biegowy i hulajnogę itd :)
    Jakieś dziwne towarzystwo mam :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)
    Ja też od razu odwracałam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jakbym mieszkała w domu to bym mogła nawet czołgiem jeździć ;) Ale że muszę wózek taszczyc na pierwsze piętro to będę szukać czegoś lzejszego. Szczególnie jeśli zima znowu będzie taka łagodna.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z trójmiasta czy która z was ma może laktator dwufazowy? Czy mogłabym pożyczyć na tydzień? Do medeli mam zaworek i lejek swój.
    Oczywiście zapłacę

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela mini electric - dwufazowy jest chyba swing?
    Z tego co pamiętam i Bella i AsiaSzw kupowały swinga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:31

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ