Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A, i do co spacerówki, to ja na początku na pewno będę wozić przodem do mnie. Gdzieś kiedyś czytałam, że bardzo dobrze wpływa na dziecko to, że widzi mamę czy tatę, dopiero po jakimś czasie można zmienić - ok. roku?
Postaram się poszukać art. na ten temat. -
sara_nar wrote:Gosiak mój Tymek wożony przodem do mnie płacze. Nie podoba mu się, odkąd jeździ w spacerówce grzecznie siedzi. Chociaż przyznam ze wolalam jak jezdzil przodem do mnie.
-
nick nieaktualny
-
Bietka my na Chorwacje tez w ciemno. Teraz juz nie ma takiej opcji:)
A jesli chodzi o spacerowki to marzy mi się Quinny MOOD, widziałam kilka ma miescie i jest piekna. Wszystkie wózki spacerowe wydają mi się nieładne, jedynie ta do mnie przemawia. Tylko jak urobić męża sknerę? -
Kto wie, moze bedzie kiedys w Polsce Ameryka i znieczulenie beda wrecz wpychac? ;]
http://babyonline.pl/porod-ze-znieczuleniem-za-darmo-nowe-zasady-od-lipca,znieczulenie-przy-porodzie-artykul,17808,r1p1.html08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sylwia mi ortopeda mowila ze nosidla ergonomizne i chusty po 4 mies. Moj juz praktycznie siedzi wiec ja nosze a nawet jak biore na rece to nozki tak uklada wokol mnie jakby siedzial:)
Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)
Marcela!! Pytanie do Ciebie o kubek doidy!
W jakiej pozycji sadzasz/ kladziesz dziecko? Trzymasz kubeczek czy dziecko stara sie podtrzymywac?
-
Ja poki co podnosze oparcie w gondoli i jeszcze sie miescimy i pozniej bede jezdzic w spacerowce od wozka. Mam nadz ze bedzie ok. Parasolkeno moze pozniej jak juz dziecko bedzie wieksze ale to i tego nie wiem bo drugie od razu chcemy- chyba ze nie wyjdzie albo nie dostane okresu
Do zimy?? -
O, jak dobrze się wstrzeliłam w temat spacerówek
wczoraj zamówiłam Babyzen Yoyo ponieważ my często podróżujemy samolotem i parasolka musi być malutka i się składać prosto. Ten wózek waży niecałe 6 kg i składa się do rozmiaru damskiej torebki.
Póki co używamy sporadycznie na spacery spacerówki od naszego Bugaboo (chociaż głównie nosimy się w chuście) i też jest spoko, ale na pewno nie do samolotu.
A w przyszłości na pewno kupimy MacLarena, tylko jeszcze nie wiem który model. -
Moj wozek ma wszystko w jednym, ale wersja spacerowkowa sie jeszcze nie interesowalam.
Luna podciaga sie do siadu calkiem niezle, ale raczej jeszcze z sadzaniem jej poczekam.
Dzisiaj 5 miesiecy. Rety jak to szybko leci!Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:A po co tyle wozkow??
To do mnie?
Równie dobrze można zadać pytanie - po co w ogóle wózek?Można przecież nosić.
Yoyo jest malutki i głównie to jest wózek do podróżowania. Maclaren to normalna spacerówka- parasolka, ale nadal nie składa się tak fantastycznie jak Yoyo.
Z tego co widzę, to większość rodziców przesiada się ze spacerówki z wózka 2w1 na parasolkę szybko , wiadomo, dla wygody no ale każdy robi jak uważa -
Ja to jestem minimalistyczna. Juz mi przeszkadza, ze w salonie stoi bujaczek, ktory moje dziecko niezbyt lubi. Chyba szybko zaczne sie pozbywac dzieciecych klamotow. Rozwazam wyprzedaz garazowa pod koniec lata ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oj chciałabym się pozbyć klamotów, ale Maks wszystko lubi niestety
Wiadomo , że najfajniej by było mieć jeden wózek, ale jakoś średnio widzę pakowanie się do samolotu z wielką spacerówą, kiedy jestem sama z dzieckiem. Tak czy siak - jakby ktoś miał podobne zapotrzebowanie jak ja, to polecam i yoyo i maclarena
Swoją drogą - chyba większość rodziców, których znam ma przynajmniej dwa wózki. Tak samo jak więcej niż jedną chustę albo później i rowerek biegowy i hulajnogę itd
Jakieś dziwne towarzystwo mam -
Laurka jakbym mieszkała w domu to bym mogła nawet czołgiem jeździć
Ale że muszę wózek taszczyc na pierwsze piętro to będę szukać czegoś lzejszego. Szczególnie jeśli zima znowu będzie taka łagodna.
-
nick nieaktualny