X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i do co spacerówki, to ja na początku na pewno będę wozić przodem do mnie. Gdzieś kiedyś czytałam, że bardzo dobrze wpływa na dziecko to, że widzi mamę czy tatę, dopiero po jakimś czasie można zmienić - ok. roku?
    Postaram się poszukać art. na ten temat.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mój Tymek wożony przodem do mnie płacze. Nie podoba mu się, odkąd jeździ w spacerówce grzecznie siedzi. Chociaż przyznam ze wolalam jak jezdzil przodem do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:36

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Gosiak mój Tymek wożony przodem do mnie płacze. Nie podoba mu się, odkąd jeździ w spacerówce grzecznie siedzi. Chociaż przyznam ze wolalam jak jezdzil przodem do mnie.
    No widzisz... skoro płacze, to nic nie poradzisz. Ciekawa jestem jak Jance się spodoba ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjoterapeutka do której chodzę z Grzesiem mówła że spacerówka ja dziecko siedzi samo, nosidełka też. Trochę się zmartwiłam bo już teraz chciałam kupić manduce i nosic w niej małego. Gondola ciężka i nieporęczna

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka my na Chorwacje tez w ciemno. Teraz juz nie ma takiej opcji:)
    A jesli chodzi o spacerowki to marzy mi się Quinny MOOD, widziałam kilka ma miescie i jest piekna. Wszystkie wózki spacerowe wydają mi się nieładne, jedynie ta do mnie przemawia. Tylko jak urobić męża sknerę? :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, moze bedzie kiedys w Polsce Ameryka i znieczulenie beda wrecz wpychac? ;]

http://babyonline.pl/porod-ze-znieczuleniem-za-darmo-nowe-zasady-od-lipca,znieczulenie-przy-porodzie-artykul,17808,r1p1.html

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi ortopeda mowila ze nosidla ergonomizne i chusty po 4 mies. Moj juz praktycznie siedzi wiec ja nosze a nawet jak biore na rece to nozki tak uklada wokol mnie jakby siedzial:)

Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)

Marcela!! Pytanie do Ciebie o kubek doidy!
    W jakiej pozycji sadzasz/ kladziesz dziecko? Trzymasz kubeczek czy dziecko stara sie podtrzymywac?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co podnosze oparcie w gondoli i jeszcze sie miescimy i pozniej bede jezdzic w spacerowce od wozka. Mam nadz ze bedzie ok. Parasolkeno moze pozniej jak juz dziecko bedzie wieksze ale to i tego nie wiem bo drugie od razu chcemy- chyba ze nie wyjdzie albo nie dostane okresu
    Do zimy??

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak dobrze się wstrzeliłam w temat spacerówek :)
    wczoraj zamówiłam Babyzen Yoyo ponieważ my często podróżujemy samolotem i parasolka musi być malutka i się składać prosto. Ten wózek waży niecałe 6 kg i składa się do rozmiaru damskiej torebki.
    Póki co używamy sporadycznie na spacery spacerówki od naszego Bugaboo (chociaż głównie nosimy się w chuście) i też jest spoko, ale na pewno nie do samolotu.
    A w przyszłości na pewno kupimy MacLarena, tylko jeszcze nie wiem który model.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wozek ma wszystko w jednym, ale wersja spacerowkowa sie jeszcze nie interesowalam.
    Luna podciaga sie do siadu calkiem niezle, ale raczej jeszcze z sadzaniem jej poczekam.

Dzisiaj 5 miesiecy. Rety jak to szybko leci!

Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co tyle wozkow??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko szybko;) moj ma 9 kg i 2 zeby;))

Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że pobiłam koleżankę, bo posadziła Jankę na siłę i tak ją trzymała...

Laurka, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A po co tyle wozkow??

To do mnie? :)
    Równie dobrze można zadać pytanie - po co w ogóle wózek? :P Można przecież nosić.
    Yoyo jest malutki i głównie to jest wózek do podróżowania. Maclaren to normalna spacerówka- parasolka, ale nadal nie składa się tak fantastycznie jak Yoyo.
    Z tego co widzę, to większość rodziców przesiada się ze spacerówki z wózka 2w1 na parasolkę szybko , wiadomo, dla wygody no ale każdy robi jak uważa :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem minimalistyczna. Juz mi przeszkadza, ze w salonie stoi bujaczek, ktory moje dziecko niezbyt lubi. Chyba szybko zaczne sie pozbywac dzieciecych klamotow. Rozwazam wyprzedaz garazowa pod koniec lata ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym się pozbyć klamotów, ale Maks wszystko lubi niestety :)
    Wiadomo , że najfajniej by było mieć jeden wózek, ale jakoś średnio widzę pakowanie się do samolotu z wielką spacerówą, kiedy jestem sama z dzieckiem. Tak czy siak - jakby ktoś miał podobne zapotrzebowanie jak ja, to polecam i yoyo i maclarena :)
    Swoją drogą - chyba większość rodziców, których znam ma przynajmniej dwa wózki. Tak samo jak więcej niż jedną chustę albo później i rowerek biegowy i hulajnogę itd :)
    Jakieś dziwne towarzystwo mam :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)
    Ja też od razu odwracałam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jakbym mieszkała w domu to bym mogła nawet czołgiem jeździć ;) Ale że muszę wózek taszczyc na pierwsze piętro to będę szukać czegoś lzejszego. Szczególnie jeśli zima znowu będzie taka łagodna.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z trójmiasta czy która z was ma może laktator dwufazowy? Czy mogłabym pożyczyć na tydzień? Do medeli mam zaworek i lejek swój.
    Oczywiście zapłacę

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela mini electric - dwufazowy jest chyba swing?
    Z tego co pamiętam i Bella i AsiaSzw kupowały swinga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:31

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ