X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW na prywatnym forum Luna robiaca zakupy spozywcze ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    No mi własnie zalezy na małej miejcowości.Chcemy sie wybrać jakoś miedzy 7-20.08 ale stwierdzam , że szukanie wakacji w Posce to jakas masakra. zawsze latalismy na last minute gdzies i wychodziło nas zawsze taniej niż jak teraz liczymy w pl. Jak jezdzilismy na weekendy jakies do pl to zawsze interesowało nas tylko to , żeby było łóżko i łazienka bo my w pokojach nigdy czasu nie spedzalismy tylko potrzebowalismy miec gdzie spac. Teraz z dzieckiem jak chce sie miec jako taki standart to pieniądze kosmos. Na obiady też zostawia się kupe siana a i na dojazd trzeba miec. Jak znajdzie się coś tanszego to wlaśnie rodem z PRL. Liczyliśmy sobie teraz bo takie studia / apartamenty z aneksem kuchennym najtańsze są za 250-300 zł więc na 7 dni 2000 luzem. Obiady i sniadania plus jakies piwko, lody to codziennie tez jakies 200zł więc już mamy 1400. Na dojazd też 600 zł i jest w sumie 4000zł. A dwa lata temu na Fuertaventurze byliśmy na 8 dni , sniadania i obiadokolacje plus przelot za 1700 zł od osoby.....ta Polska to dziwny kraj....

Wiesz co my za 35 zl to pokoje w czasach studenckich bralismy. Jak juz zaczelismy pracowac to zawsze na wypasie i nigdy nie stracilam 4000 tys.!!!
    Po pierwsze na paliwo fakt mamy diesel teraz, ale wczesniej benzyna. A z drugiej strony teraz to podobna cena nie stracilismy nigdy wiecej niz 400 zl a mamy tak zalezy gdzie najblizej w rejony Gdanska 570 km no ale jeszcze jezdzilismy na ma ejscu jeszcze.

Zawsze jezdzimy na 7 dob. Cena roznie placilismy od 100 za pokoj do 150 zawsze z lazienka, czasem z klimatyzacja, aneksy kuchenne zawsze na dole byly fakt nie w pokoju ale ja nie gotuje na wakacjach. No i teraz przy dziecku co gotowac? Nawet do 3 lat nie bardzo jest co gotowac. No i zawsze to byly miejsca z parkingiem dla auta, bo to dla nas jest bardzo istotne ale takim parkingiem zeby wjezdzac i wyjezdzac. Wiec liczac 150 x7 to jest ok 110 zl wliczajac np. Klimatyczne. Na sniadania mybjakomdorosli jedlismy zawsze swieze slodkie bulki i kawe, tego duzo nad morzem a jesc za bardzo sie nie chcialo. Na obiady roznie fakt nie codziennie na super wypasie ryba, ale tak co drugi dzien, to za taki duzy obiad na nas dwoje to ok. 120 zl zazwyczaj. Ale to co drugi dzien, a w inne to picca, bo lubimy czy normalny zestaw obiadowy. Na kolacje ja juz zazwyczaj nie jadlam bo tylko jakies piwko czy loda czy gofra a i maz juz nie bardzo mial ochote. Fakt nie du,o jemy.No ale wiecej niz 1000 zl na jedzenie to nam nigdy nie poszlo. Wiec nie wiem moze my z natury oszczedni ale zazwyczaj ok 2500-2700 tracilismy nad polskim morzem. I naprawde uwazam ze za granica bym tego nie miala za ta cene.

Ale chodzi mi o to ze po prostu za granica sa inne wakacje tez je lubie i tez jezdzimy, ale to takie troszke wiezienie jak widzisz tylko hotel.

No a jak bylismy w Chorwacji to bylo super tez taka wolnosc jak w Polsce ale stracilismy 5500 tys. wiec nikt mi jie powie ze jest taniej.
    Tylko jak mowie ja jade i oczekuje pewnego standardu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 17:16

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i kraje arabskie takie jak egipt czy tunezja mnie nie przekonuja wcale bylam widzialam starczy, no turcja jeszcze w miare, ale ogolnie zle sie tam czuje!!!
    Lubie Europe.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie zgodzę sie , ze za granicą więzienie. chyba , że ktoś siedzi tylko w hotelu. My w hotelu tylko jemy i śpimy. Wypozyczamy auto i zwiedzamy całymi dniami. Fuerte objeździliśmy caluśka wzdłuż i w szerz. No a 3000 za samo zakwaterowanie z wyzywieniem i dojazd to i tak myślę , że dużo. Porównuję ponieważ właśnie za te 3400 mieliśmy apartament z sypialnia , salonem, kuchnią i łazienka. Sniadania i obiadokolacje na wypasie, oczywiscie wszelkie udogodnienia hotelowe czyli basen itp ale z teo i tak nie korzystamy, do tego przelot samolotem na Wyspach Kanaryjskich. Dlatego ceny w Polsce uważam za absurd.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Chorwacja za 5500 to strasznie dużo. Dla porównania byliśmy na Krecie all inclusive (i też cała Kretę zjeździlismy) na 2 tygodnie w 4* hotelu za 4500zł

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie ma co sie licytować. Każdy spędza wakacje jak lubi. napisałam o tym bo po prostu uderzyły mnie kalkulacje a nigdy wczesniej wakacjami nad morzem w PL sie nie interesowałam . Jedynie weekendowymi wyjazdami. Mając porównanie ja osobiście uważam , że jest DROGO .Za drogo jak na takie standarty.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a flądra i fryty to też żaden wypas ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    no a flądra i fryty to też żaden wypas ;)

Ja akurat fladry nie jem. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Stokrota a gdzie wyszukiwalas tak nie drogie wyjazdy?

Ja nad polskim morzem bylam tylko raz, no ale takie ceny ze rzeczywiscie podobnie wychodzi wyjazd za granice.

U nas dzis maly jakis nie spokojny mocno, moze te zeby w koncu ida? I znow mamy kupy sluzowe :( niewiem co za cholera, ciagle dziwne kupy

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na Krecie i na Fuercie byliśmy z Itaki ale to były oferty last minute i we wrześniu. Krete kupilismy chyba 2 tyg przed wyjazdem a Fuertaventurę tydzień przed. Tam jednak bez różnicy czy to lipiec, sierpień czy wrzesień. Pogoda taka sama :D

asia888 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas za Chorwacje malo wyszlo- noclegi wyklikalismy na allegro- normalne klimatyzowane pokoje z kuchnia kosztowaly chyba ok 40 zl za dobe!

no i autem to taniej.

Jak Lara pisze- jak nie mielismy dzieci to nad morzem mozna dac 50 zl za nocleg i bylo ok.

ja 4 tys tez nigdy nie przepuscilam

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok a powiedzcie jakie lyzeczki i miseczki kupujecie? lyzezki plastikowe?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam raz"udało" się wydać 3,5 tys za wakacje w Sosnówce koło Karpacza, ale to 2 tygodnie bez wypasu :)

A tak to jeździmy w kółko do Zakopanego, jemy, tam gdzie wiemy,że nam dobrze dadzą zjeść :) Ale od ślubu oszczędzamy i nasze wakacje to weekendy z grupona ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam nic na oku, nawet nie mam kiedy poszukać

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia w Zakopcu jadlam gulasz w Gazdowej Kuzni- pamietam ten smak caly czas:))

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, która z Was polecała szczoteczkę babyono na ząbkowanie - jest REWELACYJNA - Janeczka jak ją widzi, to się uśmiecha, otwiera paszczę i widać, że przynosi jej to ulgę.

Pia Gizela, Stokrota :), asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś wybiera się do zakopanego, to polecam restaurację U ŚLIWY i kotlet "po nasymu". Coś pysznego :D

jeść mi się chce :P

Lara 82, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam, ze chcialam Wam napisac, ze ostatnio jak Luna jest bardzo glodna i placze i krzyczy, ze chce jesc, to potrafi sie rzucic na aplikator z syropkiem z witaminami jakby to bylo pyszne mleczko x- D Strasznie mnie to bawi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Janka tak zasysa Biogaię :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie pamiętam, która z Was polecała szczoteczkę babyono na ząbkowanie - jest REWELACYJNA - Janeczka jak ją widzi, to się uśmiecha, otwiera paszczę i widać, że przynosi jej to ulgę.
    Ja o niej mówiłam. Miśka też ją lubi szczegolnie jak dziąsełka swędzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:56

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ