X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas duzo lezy na brzuchu. Musisz go klasc, zachecac zabawka. Klasc go i np chodzic po pokoji w zasiegu wzroku, wtedy tez dobrze cwiczy glowe.
    Dziecko ktore nie lezy na brzuchu to nie bedzie sie przekrecac. Ja pomagalam swojemu- kladlam go, podginalam raczke i turlalam zeby zalapal. Teraz sie przekreca nawet jak sie przebudzi:) ale nigdy nie spi na brzuchu i pewnie bym mi tak nie dala
    Zasnac:)

Takze nie martw sie tylko
    Cwicz z nim

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cierpie na
    Zespol chronicznego zmeczenia:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja robię wszystko co napisałaś i nie wiem czy mój 5 min polezy na brzuchu, taki typ.

Januszkowa, a tak mi się jeszcze nasunelo, miałaś pobierany wycinek i robione badanie hist-pat? Wydaje mi się ze powinni Cię jeszcze do onkologa skierować żeby on obejrzał te wyniki. Wiem że moja koleżanka jechała wypożyczyć swój wycinek z laboratorium czy tam jakiegoś instytutu gdzie go badali i jechała z nim na onkologie.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Marcela oj tez by mi się taka firma sprzątająca przydała... Ile to mniej więcej kosztuje?

Ja mam moskitiery w ramach kupione ze 2 lata temu na allegro, dużo taniej wyszło niż w sklepie stacjonarnym zajmującym się oknami, roletami. Wystarczy wymierzyć dobrze i Ci kurierem wyślą. Pamiętam że wtedy cala rodzina się w nie obkupila ;)
    u nas 150 za kompletne sprzatanie mieszkania 60m2 tzn okna, podlogi, glazura, kurze, lazienka, wc srodki maja swoje ekologiczne z atestami nie szkodliwe dla dziec wiec mysle ze cena ok, zajmie im to ok4godz

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalam malej diclofor ok4ml z doidy, a potem troche swojego mleka recznie sciagnelam do kubeczka ok 10ml i ladnie wypila, sama wziela w raczki za uchwyty i jak sie skonczylo to dalej jezyk wysuwala:)

Atakasobiejedna, Bietka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wiesz co? To w sumie mala miejscowosc i wielkich pensjonatow tam nie ma. Bylam tylko raz, dwa lata temu na jakis dlugi weekend. Wtedy to bylo ostatnie miejsce w Katach i Krynicy gdzie znalezlismy noclegi. ( byla tez kolezanka ze znajomymi) bylismy w osrodku Kamera. To sa domki. Ja bylam w pokoju z lazienka ( czysta i schludna) i aneksem. Grill w jazdym pokoju i parawany plazowe.
    Tylko to bylo w czasach bezdzietnych. Raczej prlowski ten osrodek.

Do morza przez las sie szlo jakies 12 min ale pare osob na plazy..

Wiem ze byl pensjonat jakis przy zejsciu glownym taki ze smazalnia ryb. Nie pamietsm jsk sie nazywa ale jak wpiszesz noclegi katy to masz duzi tego. Sa tez wille rozne np turkusowa.

My sie jednak wybieramy do katow tylko nie wiem gdzie. A kiedy wy jedziecie??
    No mi własnie zalezy na małej miejcowości.Chcemy sie wybrać jakoś miedzy 7-20.08 ale stwierdzam , że szukanie wakacji w Posce to jakas masakra. zawsze latalismy na last minute gdzies i wychodziło nas zawsze taniej niż jak teraz liczymy w pl. Jak jezdzilismy na weekendy jakies do pl to zawsze interesowało nas tylko to , żeby było łóżko i łazienka bo my w pokojach nigdy czasu nie spedzalismy tylko potrzebowalismy miec gdzie spac. Teraz z dzieckiem jak chce sie miec jako taki standart to pieniądze kosmos. Na obiady też zostawia się kupe siana a i na dojazd trzeba miec. Jak znajdzie się coś tanszego to wlaśnie rodem z PRL. Liczyliśmy sobie teraz bo takie studia / apartamenty z aneksem kuchennym najtańsze są za 250-300 zł więc na 7 dni 2000 luzem. Obiady i sniadania plus jakies piwko, lody to codziennie tez jakies 200zł więc już mamy 1400. Na dojazd też 600 zł i jest w sumie 4000zł. A dwa lata temu na Fuertaventurze byliśmy na 8 dni , sniadania i obiadokolacje plus przelot za 1700 zł od osoby.....ta Polska to dziwny kraj....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idziemy na trzecie szczepienie 5w1...brrr....a u nas nadal upał 33 stopnie....Bedziemy wracac szybko do domu i siedzieć na chacie cały dzien.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny załamałam się, umówiłam sie dizisaj do endokrynologa żeby może cos poradziłna ta moja laktacje skoro byc może to wina hormonów. Na próbe wkropliłam sobie do nosa po kropelce oksytocyny - efekt natychmiastowy. Mały tylko wziął cycka do ust ruszył może 2 razy i mleko poleciało........... co normalnie u mnie było niemozliwe..... ehhh
    Przy takich temperaturach nie wyobrażam sobie karmienia takiego jak moje gdzie musze walczyc o to żeby mleko poleciało.
    Mam nadzieję, że facet cos poradzi bo to faktycznie chyba niedobór hormonu....

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro mamy 2 szczepienie, ehh, i jeszcze pierwszą rehabilitację :/

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to powiem szczerze ze jestem zdziwiona, wg mnie to mało za takie sprzątanie. A masz firmę z polecenia? Bo bym się trochę bała wpuścić kogoś obcego do domu... Jakby mi ktoś polecił, bo sam korzystał to bym chętnie też wzięła kogoś.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 150zł za mieszkanie 60m2

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie bylam nad polskim morzem i jakos mnie nie ciagnie. Te ceny mnie przetazaja...

Marcela ja tez w takim razie kupuje doidy cup i sprobuje dac w nim mleko mlodemu :-)

U nas dzisiaj chlodniej :-) swieci slonce, ale wieje tez wiatr. W cieniu jest 26 stopni wiec idealnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:09

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota w willach w Krynicy np villa viktoria jest ok 200 za pokoj. Zobacz wille w katach. Pewnie ciut taniej.
    Ja placilam grosZe ale ja nie jestem wymagajaca:) ja tez ogladam wille i mysle ze bedzie ok:)

Chociaz np bylam w Zakopanem w hotelu 5ciogwiazdkowym i lazienka byla praktycznie taka jak w tym tanim osrodku:))

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, u mnie też sąsiad wierci :/ Zaraz pewnie młody się obudzi.

Zgadzam się że Polska jest bardzo droga, za przyzwoity apartament np w Gdańsku życzą sobie tyle co w Londynie albo Paryżu płaciłam!

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Raczej po 6 miesiącach nie odstawisz dziecka od piersi. Do 1 roku mleko to podstawowy posiłek dla dziecka i nie powinno być zastępowane innymi posiłkami tylko uzupelniane nimi. Ja już zaraz zaczynam rozszerzanie ale sporo minie zanim zastąpią one mleko.

Ja chyba za duzymi skrotami myslowymi pisze... Ale tak to wychodzi jak sie pisze jeden post na raty przez dwie godziny.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu ululalam bo po 11 nie spal nawet 30 min i mi marudzil ciagle..

Juz mam dosc na dzis. Moze poznym popoludniem wyjde na spacer z malym.
    Kurcze to i ja kupie ten kubeczek!!! Ale boje sie ze moze sie Zachlysnie? Moj to lapczywy jest.. Ostatnio rumiankiem sie zachlysnal bo nie umie pic z butli a pocignal i masz Ci babo placek:)

Jskos sobie nie wyobrazam mojego jak trzyma kubeczek i pije:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja pierdziele, u mnie też sąsiad wierci :/ Zaraz pewnie młody się obudzi.

Zgadzam się że Polska jest bardzo droga, za przyzwoity apartament np w Gdańsku życzą sobie tyle co w Londynie albo Paryżu płaciłam!
    To trzeba jezdzic na warunki polowe;))

Ja wcale w hotelu nie czuje sie dobrze. Bardziej jak Kargul z Pawlakiem w Ameryce:p

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    To trzeba jezdzic na warunki polowe;))

Ja wcale w hotelu nie czuje sie dobrze. Bardziej jak Kargul z Pawlakiem w Ameryce:p

Ale ja nie mówię o hotelu, normalny pokój z łazienką i aneksem kuchennym tyle kosztuje... Nie potrzebuję złotych klamek i all inclusive :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Laurka, napisalas .. Od czego sa laktatory?
    U mnie tez nie jest to takie proste bo dziecko poprostu nie chce mleka z butli.

Piszesz, ze sa podgrzewcze i nie trzeba karmic w miejscach publicznych tylko w taka pogode balabym sie podac dziecku ( nawet gdyby chcialo z butli) moje mleko. Wydaje mi sie ze nie powinno sie takiego mleka nosic ze soba.. No chyba ze w lodowce tyrystycznej:)

Ja bym przynajmniej nie podala mleka noszonego jakis czas

Ja transportuje mleko w torebkach z termoizolacja lub lodowkach turystycznych.
    (Ale widzialam w miniony weekend na campingu babcie z wnuczkiem, ktory okazal sie 2 dni mlodsze od Luny. Jego niosla na jednym ramieniu, a w drugiej rece niosla butelke dr Brown's w polowie oprozniona. Akurat goraco bylo tego dnia i tez sie zastanawialam ile czasu ona tak juz te butelke nosi w tym sloncu...)

Chodzilo mi o to, ze w dzisiejszych czasach sa takie cuda na kiju i tyle udogodnien, ze praktycznie wszystko sie da, jesli jest taka potrzeba. Ale jesli nie ma potrzeby i sytuacja do tego nie zmusza, to tym lepiej.
    Ja bym nawet laktatora nie miala, gdybym nie musiala pracowac. Mnie to absolutnie nie kreci.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jakos sie wybudza dzis;( musze lulac wozkiem bo wole tak ale zeby chwile pospal. Moze kolejne zeby sie szykuja?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 3169 3170 3171 3172 3173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ