X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - będe kończyc definitywne, tylko spróbuję zrobic to w systemie przejściowym czyli przez jakis czas - max 3-4 tyg dokarmiać i dawać co raz więcej butelki. Na jesień chcemy starac sie o kolejne dziecko i nie ukrywam chciałabym chociaz 1-2 miesiące bez karmienia tak żebym mogła intensywnie poćwiczyc wypic troche alko i ogólenie odreagowoać - skoro przez kolejne 9 miesięcy ipotem tyle ile będe karmic będe sie wyrzekała wielu rzeczy.
    Wiem że w nocy wygodniej jest dawać cycka ale myslę, że przestawie Grzesia tak żeby w nocy spał. Juz teraz potrafi wytrzymać 5-6 godzin jak go nie budzę. Teraz gu budze co 304h po to żeby podtrzymac laktację

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wasze dzieci dużo leżą na brzuszku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - nawet jesli oksytocyna zadziała to jednorazowo czyli wystarczy na jedno karmienie no może 2 jesli dłużej utrzyma sie w organiźmie. To sie wdycha - waciki do nosa :-) więc szybko sie ulotni z organizmu

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Atakasobiejedna i co z tą koleżanką?

Nie chciałabym Cię straszyć, bo to nie musi być chloniak u Ciebie, lepiej żebyś słuchała lekarzy. A u niej już dobrze, na szczęście nie było przerzutów, chemia zadziałała, co jakiś czas jeździ na kontrolę sprawdzać czy nie ma nawrotu.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mój tylko kilka minut dziennie leży na brzuchu :/ Jak go dam na brzuch to albo się przekreca na plecy od razu, albo zaczyna tak wrzeszczec ze muszę go odwrócić. Podobno ani ja ani moja siostra nie chcialysmy leżeć na brzuchu, nie raczkowalysmy.

Co do kp to też mam czasem myśli ze może juz by skończyć, bo w dzień już i tak mało co zje. Chyba brakuje mi stanowczosci, bo myślę że młody by bardzo nie tęsknił, to we mnie tkwi problem ;) Może jeszcze miesiąc pociagne, a potem zobaczymy. Tez miałam plan na drugie dziecko szybko, ale raczej nie dam sobie rady z dwójką małych dzieci w domu, no i jest ryzyko że znowu musiałabym leżeć, a wiem że na pomoc rodziny przy starszym nie mam co liczyć.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taka nadzieje, pojechalam dzisiaj na wizytę pozytywnie nastawiona, bo prawie mi to zeszlo z nosa, a tu taka wiadomość, cale życie stanelo mi przed oczami. Moje dziecko daje mi takie szczęście w zyciu jakiego nigdy nie zaznalam wczesniej. Dla niej musze dbać nie tylko o nią, ale i o siebie. Czuje sie fatalnie. Caly czas o tym mysle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:35

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, będzie dobrze, nie myśl o tym!

Sylwia, a jeszcze co do spania to mój na dokarmianiu mm budzi się tak samo jak na samym kp ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - a może skonsultuj to z innym lekarzem?

Atakasobijedna - przyznam szczerze że dla mnie takie karmienie połowiczne będzie duzo bardziej stresujące niz całkowite przejście na mm. Oczywiście tak jak pisałam zrobie to stopniowo nie chcę żeby mały doznał nagłego szoku no i nie chce żeby cycki mi obwoisły za bardzo. Myslę, że max 3-4tyg wystarczy.
    Teraz jak miałam bardzo mało pokarmu to było to dla mnie bardzo trudne. A tak jak będe dawała mm to przynajmniej będę mogła troche odżyc no i męża bardziej zaangazuję :-D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, trzymam kciuki z całych sił!!! Musisz myśleć pozytywnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ w zasadzie od początku w nocy ładnie spał. Jak był malutki to sie budził w nocy co 2-3h ale trwało może miesiąc. Potem wyłuzał przerwy - ja je skracałam:-) Zdarzyło sie kilka razy że spał 7-8h - ale wtedy ja sie budziałm bo rozsadzało mi cycki i łózko było mokre :-D

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mój od początku w nocy był budzony co 3-4 h przez pierwsze 6 tyg, bo inaczej spał 8, a nawet 9 h. Teraz tez tyle śpi, czasem budzi się wcześniej, np po 6 h. Co ciekawe jak czasem w nocy gada przez sen, a ja myślę że się obudził i wezmę go do karmienia to jest wielki foch i dopiero jak się dobrze rozbudzi to zaczyna jeść. Ostatnio mąż mówił że wstał, bo młody gadał, a jak wrócił z wodą żeby go przewinac to już spał i obudził się dopiero za 2h ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny wasze dzieci dużo leżą na brzuszku?
    Janeczka bardzo dużo, bo jak tylko kładę ją na macie, to od razu fika na brzuszek. Tak samo w łóżku - jak się obudzi - fik, po jedzeniu od razu fik - i nawet nie ulewa co mnie dziwi. Nawet na przewijaku mi od razu fika i teraz się muszę nagimnastykować, żeby ją przewinąć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio stwierdziłam, że Janka też w zasadzie przesypia noce - bo nie ma sytuacji, żeby się rozbudzała czy płakała, tylko się czasem kręci przez sen co mnie wybudza i wtedy jej daję cycka na śpiocha, je i śpi dalej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj się dowiedziałam, że moja znajoma jest w 7-mym miesiącu ciąży i że do tej pory trzymała to w tajemnicy, bo się musiała z tym pogodzić. Nawet jej najbliższa przyjaciółka nic nie wiedziała i była w wielkim szoku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój jeszcze sam się nie przekręca na brzuszek - rano jak z nim śpię to na bok się przekręca ale w cigu dnia na macie nie chce ;-/. Kładę go dużo ale jaksię zmęczy to wrzeszczy przeraźliwie i nie chce spać na brzuszku

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Janeczka bardzo dużo, bo jak tylko kładę ją na macie, to od razu fika na brzuszek. Tak samo w łóżku - jak się obudzi - fik, po jedzeniu od razu fik - i nawet nie ulewa co mnie dziwi. Nawet na przewijaku mi od razu fika i teraz się muszę nagimnastykować, żeby ją przewinąć.
    U nas to samo. I w dodatku przez sen się kula na brzuch i się budzi i jęczy bo nie umie się obrócić na plecy. W ogóle ostatnimi czasy co ją odłożę do łóżeczka jak już śpi to po chwili zaglądam i tylko dwie girki wystają między szczeblami. Kręci się już strasznie na wszystkie strony. Musiałam klina wyjąć bo nie raz już spała z nogami w górze a głową w dół ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może mój niedługo zacznie. Jak śpi na plecach to się kręvci i czasami śpi w poprzek łóżeczka

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nadal anty brzuszek, owszem polezy 5min, unosi sie wysoko, obraca wokol wlasnej osi, chwyta zabawki w tej pozycji, ssie łapki ale po chwili nerw i musze ja obrocic bo sama nie potrafi, aby na boki umie, stopami tez sie nie interesuje
    dzis dalam jej pusty kubek doidy a ona odrazu w lapki i do dziobka wpakowala tym koncem co tryeba, na weekendzie sprobujemy z mlekiem

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzes zaczyna obracać sie wokół własnej osi ale idzie to woooolno i trezba go zachęcać. Stopkami zaczyna sie interesować nawet je łapie ale nie interesuje sie długo :-) Grzes klatki jeszcze nie unosi tj nie opiera sie jeszcze na samych dłoniach....
    no nic w końcu to zrobi :-)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biust smsrujr tylko olejrm kokosowym. Widze roznice w jego wygladzie. Niestety duzy biust trudno zachowac w dobrej kondycji... Mam nadzieje, ze gorzej nie bedzie. W przuszlosci pewnie sobie podniose te moje cycki ;-)

Januszkowa Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

Stas przekreca sie na brzuch za kazdym razem jak ma mozliwosc i potrafi sporo tak lezec :-) stopy lapie bez problemu i wklada je do buzi :-)

Jestesmy u tesciow ns wsi. Dzisiaj zapowiedzialam mezowi, ze w koncu nie wytrzymam i cos dosadnie powiem jego mamie... Wie, ze jestem na diecie ze wzgledu na mlodego i jego kupy brzydkie, sle za kazdym razem jak cos jem to musi skomentowac lub wywrocic oczami... Nie moze zrozumiec, ze robie to dla dobra dziecka a nie swojwgo widzimisie. Komentuje moj wyglad, ze jestem wg niej za chuda itp, uwaza ze to co jem nie jest prawdziwym jedzeniem a sama dosypuje wszedzie wegete i kostki rosolowe.
    Jestem wrecz pewna, ze jakbym zostawila mlodego u tesciow to by dostawal to czego ja bym nie chciala mu dawac. Sami mi powiedzieli( tesciowie) ze soe nie dowiem co mu dali :-/ rece mi opadaja...

c7hyim7.png
‹‹ 3167 3168 3169 3170 3171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ