Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamówiłam:
Wyliczanki bez trzymanki,
Rymowanki bez trzymanki,
Wierszyki ćwiczące języki,
Rymowanki polskie,
Rymowane dranie,
Pan Pierdziołka cz. 3
Zamawiałam w Arosie, jest tanio
W Pierdziołkach i Rymowankach polskich są brzydkie słowa
Mój hit to ... bez trzymanki, 1 i 2oraz Rymowane dranie czyli wiersze trudne niesłychanieAle pozostałych nie żałuję
Gosiak, Atakasobiejedna, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
O kurde, olsnilo mnie ze muszę młodemu wyrobić dowód albo paszport jak chcemy jechać na wakacje zagranicę... Taki zwykły fotograf zrobi takiemu maluchowi zdjęcie? Ciekawe jak to wygląda, muszę zapytać wujka Google
-
Laurka, napisalas .. Od czego sa laktatory?
U mnie tez nie jest to takie proste bo dziecko poprostu nie chce mleka z butli.
Piszesz, ze sa podgrzewcze i nie trzeba karmic w miejscach publicznych tylko w taka pogode balabym sie podac dziecku ( nawet gdyby chcialo z butli) moje mleko. Wydaje mi sie ze nie powinno sie takiego mleka nosic ze soba.. No chyba ze w lodowce tyrystycznej:)
Ja bym przynajmniej nie podala mleka noszonego jakis czasStokrota :), przedszkolanka:), megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem po wizycie doradcy laktacyjnego - Iwona Guć - super babka. Z tego co wywnioskowała z moich problemów to problem z oksytocyną. Jest jej z mało dlatego tak słabo leci pokarm no i stad tez brak skurczów przy porodzie (dlatego mam problem z takim karmieniem tj piciem bo jak mały chce kilka łyków to mu nie leci i się wścieka). Być może faktycznie to to. Dostałam od niej 1 ampułke oksytocyny na spróbowanie - jak będe miała okres w najgorszy dzień. Zobaczymy. W każdym razie zmierzam ku końcowi z kp bo jesli to problem oksytocyny to to będzia walka do końca no i przy okresie możliwe że spada poziom prolaktyny stad mniej pokarmu. Z hormonami nie wygram więc spróbuje kamrmic jeszcze miesiąc, aż Grzes skończy 6 miesięcy i przechodzę na mm babka mówiła jeszcze to niski poziom oksytocyny powoduje tez to, że mam długie miesiączki tj 6-7 dni.
Może to koleja teoria ale ta pasuje. Az mnie korci żeby wypróbowac juz teraz ta oksytocyne i zobaczyc co i jak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia u mnie tez samoistnie skurcze nie wystepowaly. W rozpoznaniu mialam wpisane- brak czynnosci skurczowej macicy. Orod z oxy na max. Okres 7 dni ale karmie.
Okresu jeszcze nie mialaam i sie juz boje skoro tak piszesz.
W 22 st moze i tak ale ile w 32?;p -
słoneczna 85 wrote:Laurka, napisalas .. Od czego sa laktatory?
U mnie tez nie jest to takie proste bo dziecko poprostu nie chce mleka z butli.
Piszesz, ze sa podgrzewcze i nie trzeba karmic w miejscach publicznych tylko w taka pogode balabym sie podac dziecku ( nawet gdyby chcialo z butli) moje mleko. Wydaje mi sie ze nie powinno sie takiego mleka nosic ze soba.. No chyba ze w lodowce tyrystycznej:)
Ja bym przynajmniej nie podala mleka noszonego jakis czasprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:jestem po wizycie doradcy laktacyjnego - Iwona Guć - super babka. Z tego co wywnioskowała z moich problemów to problem z oksytocyną. Jest jej z mało dlatego tak słabo leci pokarm no i stad tez brak skurczów przy porodzie (dlatego mam problem z takim karmieniem tj piciem bo jak mały chce kilka łyków to mu nie leci i się wścieka). Być może faktycznie to to. Dostałam od niej 1 ampułke oksytocyny na spróbowanie - jak będe miała okres w najgorszy dzień. Zobaczymy. W każdym razie zmierzam ku końcowi z kp bo jesli to problem oksytocyny to to będzia walka do końca no i przy okresie możliwe że spada poziom prolaktyny stad mniej pokarmu. Z hormonami nie wygram więc spróbuje kamrmic jeszcze miesiąc, aż Grzes skończy 6 miesięcy i przechodzę na mm babka mówiła jeszcze to niski poziom oksytocyny powoduje tez to, że mam długie miesiączki tj 6-7 dni.
Może to koleja teoria ale ta pasuje. Az mnie korci żeby wypróbowac juz teraz ta oksytocyne i zobaczyc co i jakbrawo !!!
-
Atakasobiejedna wrote:O kurde, olsnilo mnie ze muszę młodemu wyrobić dowód albo paszport jak chcemy jechać na wakacje zagranicę... Taki zwykły fotograf zrobi takiemu maluchowi zdjęcie? Ciekawe jak to wygląda, muszę zapytać wujka Google
Robia tylko trzeba jakos posadzić dziecko na poduchach
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:Sylwia u mnie tez samoistnie skurcze nie wystepowaly. W rozpoznaniu mialam wpisane- brak czynnosci skurczowej macicy. Orod z oxy na max. Okres 7 dni ale karmie.
Okresu jeszcze nie mialaam i sie juz boje skoro tak piszesz.
W 22 st moze i tak ale ile w 32?;p
spokojnie, może u ciebie będzie inaczej, większość kobiet podczas okresu karmi normalnie
ciekawa jestem czy kolejny poród będzie podobny...
Stokrota - ja robiłam Grzesiowi jak miał 4,5 m-ca -trzymałam go na rękach. Zdjęcie pocieszne
Dziewczyny jak kończyłyście kp? Jakieś herbatki hamujące laktację? -
nick nieaktualny
-
Atakasobiejedna wrote:O kurde, olsnilo mnie ze muszę młodemu wyrobić dowód albo paszport jak chcemy jechać na wakacje zagranicę... Taki zwykły fotograf zrobi takiemu maluchowi zdjęcie? Ciekawe jak to wygląda, muszę zapytać wujka Google
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko źle znosi te upały. Od godziny śpi w łóżeczku i placze przez sen co jakiś czas. Jest w cieniutkim bodziaku, odkryta. Bidulka. Dzisiaj popedzilam po wiatrak, ale troche sie boje żeby jej nie przywialo jak jest ugrzana.
Nie wiem czy pamiętacie, ale 2 tyg. Temu miałam wycinek (biopsję) z nosa. Pojawila mi się jakas dziwna kulka. Dzisiaj miałam wynik i wizytę. Wynik nie jest jednoznaczny, musze to kontrolować, nast. Wizyta za 3 miesiące. Bylam tak zdenerwowana, ze nie pamiętam wszystkiego co mówiła lwkarka, ale powiedziała , ze to może być pseudo chloniak. -
*Sylwia wrote:ile trwa wyhamowanie laktacji?
Pewnie zależy od osoby, myślę ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Pomogą herbata z mięty i szałwii z naturalnych sposobów. To nie będziesz próbować z tą oksytocyna? -
nick nieaktualnyJanuszkowa - 3mam kciuki
Atakasobiejedna - będe próbować, ale w zasadzie to juz przesądzone. Każdy okres to prawie 2 tyg walki o laktację - mam dosyć. Dla mnie to ogromny stres. A jeszcze jak sie okaże że cykl nie będzie trwał 43dni tylko np. 30 to okaże się, że 2 tyg będzie walki i 2 tyg normalnego karmienia - bez sensu. Zobacze jak teraz będzie, ale chyba laktacja wraca powoli. Jestem ciekawa jak będzie z wypływem pokarmu.... Oksytocyne sprawdze z ciekawości czy to rzeczywiście to.
Pamiętam, że zanim dostałam okres to nie było żadnego problemu z wypływem. Mały tylko złapał cycka mleko juz leciało i to nawet za szybko... ehhh no nic
Co to dowodu osobistego to taki dowód wazny jest 5 lat.
-
Sylwia, tak z ciekawości pytam, bo ciekawa jestem czy ta oksytocyna zadziała. A chcesz definitywnie skończyć? Ja juz drugi miesiąc dokarmiam w dużych ilościach, a póki co pokarm jest i młody piersi nie odrzucił. W dzień się trochę rzuca przy piersi, ale jak go w nocy lub nad ranem biorę do łóżka to ładnie je i śpimy dłużej, no i nie muszę wstawać żeby mu butlę robić
A myślę że zawsze coś tam z tej piersi jeszcze dobrego dostanie.