X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam:
    Wyliczanki bez trzymanki,
    Rymowanki bez trzymanki,
    Wierszyki ćwiczące języki,
    Rymowanki polskie,
    Rymowane dranie,
    Pan Pierdziołka cz. 3

Zamawiałam w Arosie, jest tanio :)

W Pierdziołkach i Rymowankach polskich są brzydkie słowa :P

Mój hit to ... bez trzymanki, 1 i 2oraz Rymowane dranie czyli wiersze trudne niesłychanie :) Ale pozostałych nie żałuję :)

Gosiak, Atakasobiejedna, Stokrota :) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, olsnilo mnie ze muszę młodemu wyrobić dowód albo paszport jak chcemy jechać na wakacje zagranicę... Taki zwykły fotograf zrobi takiemu maluchowi zdjęcie? Ciekawe jak to wygląda, muszę zapytać wujka Google ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, napisalas .. Od czego sa laktatory?
    U mnie tez nie jest to takie proste bo dziecko poprostu nie chce mleka z butli.

Piszesz, ze sa podgrzewcze i nie trzeba karmic w miejscach publicznych tylko w taka pogode balabym sie podac dziecku ( nawet gdyby chcialo z butli) moje mleko. Wydaje mi sie ze nie powinno sie takiego mleka nosic ze soba.. No chyba ze w lodowce tyrystycznej:)

Ja bym przynajmniej nie podala mleka noszonego jakis czas

Stokrota :), przedszkolanka:), megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie doradcy laktacyjnego - Iwona Guć - super babka. Z tego co wywnioskowała z moich problemów to problem z oksytocyną. Jest jej z mało dlatego tak słabo leci pokarm no i stad tez brak skurczów przy porodzie (dlatego mam problem z takim karmieniem tj piciem bo jak mały chce kilka łyków to mu nie leci i się wścieka). Być może faktycznie to to. Dostałam od niej 1 ampułke oksytocyny na spróbowanie - jak będe miała okres w najgorszy dzień. Zobaczymy. W każdym razie zmierzam ku końcowi z kp bo jesli to problem oksytocyny to to będzia walka do końca no i przy okresie możliwe że spada poziom prolaktyny stad mniej pokarmu. Z hormonami nie wygram więc spróbuje kamrmic jeszcze miesiąc, aż Grzes skończy 6 miesięcy i przechodzę na mm babka mówiła jeszcze to niski poziom oksytocyny powoduje tez to, że mam długie miesiączki tj 6-7 dni.
    Może to koleja teoria ale ta pasuje. Az mnie korci żeby wypróbowac juz teraz ta oksytocyne i zobaczyc co i jak :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mleko w temp pokojowej tj 22stC może byc 8h

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem strasznie ciekawa czy przy kolejnym porodzie będzie ten sam problem....... musze wybrac sie do dobrego endokrynologa

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie tez samoistnie skurcze nie wystepowaly. W rozpoznaniu mialam wpisane- brak czynnosci skurczowej macicy. Orod z oxy na max. Okres 7 dni ale karmie.
    Okresu jeszcze nie mialaam i sie juz boje skoro tak piszesz.

W 22 st moze i tak ale ile w 32?;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Laurka, napisalas .. Od czego sa laktatory?
    U mnie tez nie jest to takie proste bo dziecko poprostu nie chce mleka z butli.

Piszesz, ze sa podgrzewcze i nie trzeba karmic w miejscach publicznych tylko w taka pogode balabym sie podac dziecku ( nawet gdyby chcialo z butli) moje mleko. Wydaje mi sie ze nie powinno sie takiego mleka nosic ze soba.. No chyba ze w lodowce tyrystycznej:)

Ja bym przynajmniej nie podala mleka noszonego jakis czas
    Z tymi laktatorami to w ogóle juz kolejny temat....ja mam problem z odciągnaiem. Próbuję a raczej próbowalam co jakis czas odciągac i podawac w butli (bez efektu) ale ja w 40 minut jestem w stanie napompować 80ml elektrycznym laktatorem. A to jednak mało. Nigdy nie udało się wiecej a byly femaltikery, karmi, litry wody itd. Mimo to jednak moje dziecko sie najada i ładnie przybiera ale ściagnie mleka tez nie u kazdej kobiety sie sprawdza.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    jestem po wizycie doradcy laktacyjnego - Iwona Guć - super babka. Z tego co wywnioskowała z moich problemów to problem z oksytocyną. Jest jej z mało dlatego tak słabo leci pokarm no i stad tez brak skurczów przy porodzie (dlatego mam problem z takim karmieniem tj piciem bo jak mały chce kilka łyków to mu nie leci i się wścieka). Być może faktycznie to to. Dostałam od niej 1 ampułke oksytocyny na spróbowanie - jak będe miała okres w najgorszy dzień. Zobaczymy. W każdym razie zmierzam ku końcowi z kp bo jesli to problem oksytocyny to to będzia walka do końca no i przy okresie możliwe że spada poziom prolaktyny stad mniej pokarmu. Z hormonami nie wygram więc spróbuje kamrmic jeszcze miesiąc, aż Grzes skończy 6 miesięcy i przechodzę na mm babka mówiła jeszcze to niski poziom oksytocyny powoduje tez to, że mam długie miesiączki tj 6-7 dni.
    Może to koleja teoria ale ta pasuje. Az mnie korci żeby wypróbowac juz teraz ta oksytocyne i zobaczyc co i jak :-)
    Waleczna z Ciebie bestia :) brawo !!!

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    O kurde, olsnilo mnie ze muszę młodemu wyrobić dowód albo paszport jak chcemy jechać na wakacje zagranicę... Taki zwykły fotograf zrobi takiemu maluchowi zdjęcie? Ciekawe jak to wygląda, muszę zapytać wujka Google ;)

Robia tylko trzeba jakos posadzić dziecko na poduchach :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sylwia u mnie tez samoistnie skurcze nie wystepowaly. W rozpoznaniu mialam wpisane- brak czynnosci skurczowej macicy. Orod z oxy na max. Okres 7 dni ale karmie.
    Okresu jeszcze nie mialaam i sie juz boje skoro tak piszesz.

W 22 st moze i tak ale ile w 32?;p

spokojnie, może u ciebie będzie inaczej, większość kobiet podczas okresu karmi normalnie

ciekawa jestem czy kolejny poród będzie podobny...

Stokrota - ja robiłam Grzesiowi jak miał 4,5 m-ca -trzymałam go na rękach. Zdjęcie pocieszne ;)

Dziewczyny jak kończyłyście kp? Jakieś herbatki hamujące laktację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile trwa wyhamowanie laktacji?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dzieki za przypomnienie, też musimy!

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko źle znosi te upały. Od godziny śpi w łóżeczku i placze przez sen co jakiś czas. Jest w cieniutkim bodziaku, odkryta. Bidulka. Dzisiaj popedzilam po wiatrak, ale troche sie boje żeby jej nie przywialo jak jest ugrzana.

Nie wiem czy pamiętacie, ale 2 tyg. Temu miałam wycinek (biopsję) z nosa. Pojawila mi się jakas dziwna kulka. Dzisiaj miałam wynik i wizytę. Wynik nie jest jednoznaczny, musze to kontrolować, nast. Wizyta za 3 miesiące. Bylam tak zdenerwowana, ze nie pamiętam wszystkiego co mówiła lwkarka, ale powiedziała , ze to może być pseudo chloniak.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to Ty pisałaś o Kątach Rybackich ? Masz tam jakąś sprawdzoną miejscówkę ?

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ile trwa wyhamowanie laktacji?

Pewnie zależy od osoby, myślę ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Pomogą herbata z mięty i szałwii z naturalnych sposobów. To nie będziesz próbować z tą oksytocyna?

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, trzymam kciuki żeby to nie był chloniak, moja kolezanka miała :/

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - 3mam kciuki

Atakasobiejedna - będe próbować, ale w zasadzie to juz przesądzone. Każdy okres to prawie 2 tyg walki o laktację - mam dosyć. Dla mnie to ogromny stres. A jeszcze jak sie okaże że cykl nie będzie trwał 43dni tylko np. 30 to okaże się, że 2 tyg będzie walki i 2 tyg normalnego karmienia - bez sensu. Zobacze jak teraz będzie, ale chyba laktacja wraca powoli. Jestem ciekawa jak będzie z wypływem pokarmu.... Oksytocyne sprawdze z ciekawości czy to rzeczywiście to.
    Pamiętam, że zanim dostałam okres to nie było żadnego problemu z wypływem. Mały tylko złapał cycka mleko juz leciało i to nawet za szybko... ehhh no nic

Co to dowodu osobistego to taki dowód wazny jest 5 lat :-).

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tak z ciekawości pytam, bo ciekawa jestem czy ta oksytocyna zadziała. A chcesz definitywnie skończyć? Ja juz drugi miesiąc dokarmiam w dużych ilościach, a póki co pokarm jest i młody piersi nie odrzucił. W dzień się trochę rzuca przy piersi, ale jak go w nocy lub nad ranem biorę do łóżka to ładnie je i śpimy dłużej, no i nie muszę wstawać żeby mu butlę robić ;) A myślę że zawsze coś tam z tej piersi jeszcze dobrego dostanie.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna i co z tą koleżanką?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 3166 3167 3168 3169 3170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ