Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z Was ma paznokcie hybrydowe? Ja zrobiłam tydzień temu i juz widać odrost, myślę że jeszcze tydzień i trzeba będzie zrobić nowe... A wiadomo że co 2 tyg nie mogę sobie pozwolić na wyjście do kosmetyczki. Myślę żeby kupić sobie zestaw do hybrydy, może wieczorkiem bym sobie machnela takie paznokcie, kiedyś robiłam paznokcie żelowe, więc raczej nie powinnam mieć problemów. Tylko czy mi się będzie chciało?
Ale nie ukrywam ze takie paznokcie mega poprawiają mi samopoczucie...
-
ja smaruję biust i brzuch masłem ujędrniającym po porodzie ziaja, już chyba 4 opakowanie mam od porodu, czasem na zmianę oliwką hipp ale jak już to po kąpieli na noc
u nas upał strasznym, poszłyśmy na dwór o 8.30, pojechałyśmy autem do banku, potem chciałam iść jeszcze do koscioła chrzest dogadać, do sklepu po kubeczek doidy i po olej kokosowy, ale mała się rozplakała więc powrót do domu, karmienie i zapakowałam ją w chustę i poszłam aby do kościoła bo mam po drugiej stronie ulicy, od 10 siedzimy w domku, teraz mała śpi w sypialni na naszym łóżku:) a wieczorkiem pójdziemy po kubeczek bo nam odłożyli w sklepie, za parę tygodni spróbuję jej podać z niego moje mleko, bo butelki nie toleruje, a teraz dość często pije i nie bardzo mam jak wyjść dłużej niz na godzinę
dziś przyjdzie nasze krzesłko i właśnie zamówiłam bondolino light- na allegro promocja za 399,5 - 70 zł taniej wychodzi więc się opłaca, jakby ktoś szukał zostało jeszcze 5 sztuk, ja kupiłam niebieskie
Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
tez muszę kupić tą hule kule, a książeczek chyba za dużo nie będę kupować, może 2-3 jakieś grubsze z wierszami i bajkami, teraz kończymy baśnie Andersena i jak upały miną to pójdziemy zapisać się do osiedlowej biblioteki i będziemy wypożyczać, teraz sporo wydatków bo chrzest, krzesełko, niedługo fotelik, musimy jeszcze kupić łóżeczko turystyczne na wakacje
kurcze też bym sobie paznokcie zrobiła, ale nie mam jak wyjść do kosmetyczki:-/ nawet nie wiem czym się hybrydy od żeli różnią:p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela, hybrydy przypominają bardziej lakier, szybciej się je robi niż żele, są cieńsze i łatwiej je zdjąć, nie trzeba pilowac,tylko odmacza się je w acetonie lub specjalnym płynie do ściągania hybryd. Ja zrobiłam sobie czerwone u rąk i stóp, miodzio
marcela29 lubi tę wiadomość
-
a i mała została przyjęta do żłobka także w sierpniu idziemy umowę podpisać i od połowy października pójdziemy się adaptować... póki co do końca roku mała będzie tam spędzać max 4 godz, a potem 7 godzin.....a jak mała skończy 18mc to sie chyba przeniesiemy do prywatnego przedszkola bo też mamy na osiedlu (młodszych niestety nie przyjmują), tam jest więcej zajęć, mniej leżakowania i mniejsze grupy....zobaczymy co i jak z tego wyjdzie, najważniejsze żeby było na osiedlu bo tu mamy dziadka i M też tu pracuje to w razie czegoś szybciutko pójdą po małą"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Gosiak wrote:Marcela, ja też zamierzam spróbować podać swoje mleczko w kubeczku doidy.
Teraz w te upały jak leżałyśmy sobie na łóżku i się bawiłyśmy (ja bez bluzki) to mała co jakiś czas (nawet co pół godziny) popijała sobie troszkę i znowu do zabawy.
Gosiak a Ty zamówiłaś to krzesełko chcico polly 2w1?? ciekawa jestem jak wrazenia, bo ja tylko w sklepie obejrzałam tak na szybko i sprzedawca bardzo chwalil ale zamówiłam na necie z kuponem za 364zł i czekamy na kuriera"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela29 wrote:własnie moja tez tak ciumknie 2-3 razy i dalej zabawa, wiec sprobujemy kubeczka....zamówiłam miętowy i zobaczymy, jakby piła to bym mogła chociaż na zakupy spokojnie pójsc
Gosiak a Ty zamówiłaś to krzesełko chcico polly 2w1?? ciekawa jestem jak wrazenia, bo ja tylko w sklepie obejrzałam tak na szybko i sprzedawca bardzo chwalil ale zamówiłam na necie z kuponem za 364zł i czekamy na kuriera
Krzesełko dopiero co złożyłam i na razie mi się podoba, zobaczymy "w praniu"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:37
justta, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Kąpię małego w krochmalu, no i jest poprawa, tylko przy tym ukropie lepimy się dosłownie do siebie i kolejne potówki, póki nie będzie chłodno nie uwolni się chyba od nich.
Ja na razie tylko olejem kokosowym właśnie biust smaruję, bo zakładam, że skoro dziecko smaruję, to i siebie mogęAle niestety daleko temu mojemu biustowi do czasów sprzed ciąży
justta lubi tę wiadomość
-
Pia chyba zamawiala Pan Pierdziolka spadl ze stolka:) u nas ciasto w piekarniku:) z wisniami i budyniem:) maly caly czas "siedzial" w wozku i robilismy razem:))
On chce siadac. Jak go trzymam na kolanavh to ciagnie do przodu do normalnego siadu. To nie za wczesnie? -
Stokrota :) wrote:KP nie jest łatwe wbrew pozorom. jest latwiejsze tylko pod tym względem, że wychodząc gdzies nie musisz miec dodatkowej torby. Ale kp jest dużo trudniejsze psychicznie bo wiesz , że to dla dziecka najlepsze i zrobisz wszystko mimo wszelkich trudności żeby je utrzymac. Poza tym niby toreb nie musisz nosić ale na wyjściu nie raz trzeba szukać miejsca gdzie mozna nakarmic. Często siedzi się w jakimś kącie, samochodzie, trzeba się zakrywać bo krzywo patrzą, często kobiety konczą w kiblach (o zgrozo !). W zimie nie usiądziesz na ławce i nie nakarmisz. Przy kp często jest właśnie problem ze smoczkami więc nie dasz marudzącemu dziecku smoczka tylko walczysz. Nigdy nie wiesz ile dziecko zjadło i czy sie najadło. Nie możesz zostawić dziecka babci na pół dnia i pojechac na zakupy czy spotkac się z koleżanką (nie wspominając już o wyrwaniu się na jakąś imprezę). Nie przesypiasz nocy bo dzieci częściej się budzą (ja jeszcze zadnej nie przespałam od już prawie pół roku). No i nikt od Ciebie cycka nie weźmie i dziecka nie nakarmi. Dlatego teraz jak ktoś do mnie mówi " Ooooo to lajtowo masz jak karmisz piersią bo to duzo łatwiejsze, mniej zachodu" to mam ochotę mu strzelić
Widac jedno kp innemu kp nierowne, bo powyzszy opis nijak pasuje do mnie. Od czegos przeciez sa laktatory. Mleko mamy mozna podac z butelki. Butelke w domu mozna podgrzac elektrycznym podgrzewaczem do butelek a poza domem termosem podroznym do butelek. Mamy i jej piersi nie ma caly dzien, a jak juz wroce i karmie, to wiem czy moje dziecko sie cyckiem najadlo czy nie, bo jak skonczy to sie sama odrywa i juz wiecej nie szuka (czasami zajmuje to pol godziny a czasami poltorej, zeby sie najadla do syta). W nocy budzi sie gora raz na jedzenie, a czasem nawet nie. Ale w miejscu publicznym jeszcze nie karmilam, do tej pory zawsze sie tak udawalo, ze nie trzeba bylo (poki co najgorsze bylo zmienianie pieluchy w kiblu na postoju przy austostradzie), ale torbe na pieluchy i tak zawsze mam i w podroz dluzsza butelke zabieram na wszelki wypadek.NASTA lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A co do innych aspektow kp, to u mnie byly liczne kryzysy (wczesne przejscie na butelke, wirus, operacja, i inne problemy nie wiadomo z czego wynikajace) i juz bylam bardzo bliska poddania sie, ale nakladki na sutki uratowaly sytuacje w ostatniej chwili i Luna teraz tak pieknie ssie i jestem szczesliwa, ze sie udalo, bo lubie karmic i tulic moje malenstwo i te momenty kp sa tylko nasze. I nie rozszerzam jeszcze diety (zaczne sie tym interesowac za miesiac), bo jak sobie pomysle jaki to jest krotki okres zycia, jak krotki wycinek czasu, ktory malenstwo spedzi przy mojej piersi, to mi niespieszno sie z tym rozstawac przed 6. miesiacem. Dlugo to juz nie potrwa, moze sie Luna sama odstawi, kto wie? Dzieci tak szybko rosna, ech ;]
Gosiak, NASTA lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak co do tej bitej smietany w parku... Pamietaj, ze wiekszosc spoleczenstwa to niestety idioci. Przyklady widac wszedzie dookola :[
A ta biedna Aleksandra z artykulu - jak tak mozna?! Jak mozna cos takiego zrobic kobiecie, ktora stracila dziecko. Co ona przezyla i jeszcze cos takiego! Brak slow. Ja bym zdecydowanie ciagnela wszystkich do odpowiedzialnosci przed sadem, bo coz zostaje robic? :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Widac jedno kp innemu kp nierowne, bo powyzszy opis nijak pasuje do mnie. Od czegos przeciez sa laktatory. Mleko mamy mozna podac z butelki. Butelke w domu mozna podgrzac elektrycznym podgrzewaczem do butelek a poza domem termosem podroznym do butelek. Mamy i jej piersi nie ma caly dzien, a jak juz wroce i karmie, to wiem czy moje dziecko sie cyckiem najadlo czy nie, bo jak skonczy to sie sama odrywa i juz wiecej nie szuka (czasami zajmuje to pol godziny a czasami poltorej, zeby sie najadla do syta). W nocy budzi sie gora raz na jedzenie, a czasem nawet nie. Ale w miejscu publicznym jeszcze nie karmilam, do tej pory zawsze sie tak udawalo, ze nie trzeba bylo (poki co najgorsze bylo zmienianie pieluchy w kiblu na postoju przy austostradzie), ale torbe na pieluchy i tak zawsze mam i w podroz dluzsza butelke zabieram na wszelki wypadek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:03
słoneczna 85, przedszkolanka:), kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:A co do innych aspektow kp, to u mnie byly liczne kryzysy (wczesne przejscie na butelke, wirus, operacja, i inne problemy nie wiadomo z czego wynikajace) i juz bylam bardzo bliska poddania sie, ale nakladki na sutki uratowaly sytuacje w ostatniej chwili i Luna teraz tak pieknie ssie i jestem szczesliwa, ze sie udalo, bo lubie karmic i tulic moje malenstwo i te momenty kp sa tylko nasze. I nie rozszerzam jeszcze diety (zaczne sie tym interesowac za miesiac), bo jak sobie pomysle jaki to jest krotki okres zycia, jak krotki wycinek czasu, ktory malenstwo spedzi przy mojej piersi, to mi niespieszno sie z tym rozstawac przed 6. miesiacem. Dlugo to juz nie potrwa, moze sie Luna sama odstawi, kto wie? Dzieci tak szybko rosna, ech ;]
-
Pacjenci dzisiaj tak nierowno przychodza (jedni za wczesnie, drudzy duzo spoznieni), ze ni cholery nie moglam odejsc od biurka i jak normalnie pierwsze odciaganie ma miejsce miedzy 8:30 a 9:30, tak dzisiaj bylo dopiero o 11:30 :- / I to jest z kolei niewygoda kp, bo bol cyca nie jest fajny :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya