Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też mega upał, wczoraj byliśmy u moich rodziców i zamówić obiad na chrzciny...wstyd się przyznać, ale dopiero przypomniała sobie że trzeba wkladke z fotelika wyjąć:p malutkiej o wiele wygodniej siedzieć, tylko pod główkę wkladam angel wings bo bez tego jak mala zasnn to główką lata, wczoraj byliśmy aby na jednym spacerku bo potem mieliśmy gości ( chrzestni przynieśli świece, szatkę i zaświadczenia do chrztu- jutro idę do kancelarii załatwić formalności), dziś spacerek był z tata przed południem a ok 18 będzie drugi, w domu mamy 25 dzięki klimie więc mała ma komfort, dziś np wstała o 6 pogadala trochę w łóżku z nami do 7 i zasnelismy do 9.30!!!!!!!
A w pt zostawiłam mała z M i byłam u kosmetyczki i niesty 20min przed moim powrotem mała zaczęła strasznie płakać, M nie mógł jej uspokoić, zglodniala i dopiero cycek ukoil płacz, nie było mnie 1,5 godz wien powinna niby wytrzymać bo je co ok 2godz, a jednak...miałam straszne wyrzuty sumienia że malutka tak płakała a mnie nie było.......nie wiem jak ja na zakupy po sukienkę pojade;(
My smarujemy małą 50 filtrem bo kiedyś jak zapomniałam rączki posmarować to miała czerwone ramię
Wczoraj skonczylismy antybiotyk, jeszcze tydzień podam diclofor i pojdziemy chyba do kontroli do pediatry, niby wszystko ok ale niech zerknieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 15:09
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A moje dziecko śpi już godzinę, toz to SZOK !!!!! M też śpi a ją poczytalam gazetkę, zjadalm obiad a teraz może stopki i zaraz maluje paznokcie:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ja też nie używam filtrów, mam lekko opalone dziecko, ale przynajmniej łapie trochę naturalnej witaminy D, nie syntetycznej.
Jak wychodzę w chuście to właściwie tylko lekko buźka jej się opala. Teraz w te upały nie wychodzimy - dzisiaj był spacer od 7 do 9:15, może się też wieczorem wybierzemy.
Nam pediatra mówiła, że filtry dopiero na Majorkę - teraz niech łapie witaminy. Ale na wyjazd do Hiszpanii kupię zamiast kremów olej malinowy -
Do mnie wczoraj przyszło krzesełko do karmienia, hula-kula, motyl lamaze, krówka bawiskoczek, garnuszek na klocuszek i zestaw zabawek do kąpieli. Czekam jeszcze na szczeniaczka i na kojec.
U nas drzemka w chuście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 15:39
justta, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Witamy w upalna niedziele, my tez nie wychodzimy, bo nie ma czym oddychac nawet na podworku, mam nadzieje ze sie troche ochlodzi
Gosiak to zakupy zrobilas konkretne, tez planujemy zakup krzeselka na dniach, narazie szukam i ogladam
milego dnia dziewczynkiGosiak lubi tę wiadomość
-
A ja w pracy. Jest tak gorąco, ze mam juz dość. Natalka siedzi w domu z tatą. Ostatnio nie chciała pic wody, miała problemy z brzuszkiem, a konkretnie z kupką, kupiłam rumianek i dzisiaj wciagnela 90 na raz
zasmakowal jej.
-
U nas drzemka trwa ponad godzinę już.
Nie wzięliśmy na nasze wakacje wiaderka do kąpieli, więc kąpię się z małą w normalnej wannie. Jest super. W domu myślę, że też za jakiś czas zaczniemy i nie będziemy kupować wanienki. Dzisiaj już raz się pluskałyśmy w chłodniejszej wodzie, koło 20:00 planujemy drugi raz. -
Helo
Co do filtrow to jak ktoras zainteresowana to mustela ma mleczko od 0+ i my uzywamy a do tego jest takie mleczko z pompka dla dzieci od 6 m ale we fransji juz dopuszczone od 3 m i w pl tez maja zmienic i my tego tez uzywamy jako ze z mala na spacerach od 13-19 jestesmy i nie da sie uniknac raczek w sloncu nieraz... Dzis siedzimy w domu bo jednak za duzy ukrop i nie chcemy malej meczyc wiec na golasa w poeluszce jest ale i tak sie cala lepi:/ my jutro o 5 rano wybieramy sie na male wakacje wiec mam nadzieje ze sie pogoda utrzyma ;p -
My jestesmy na wsi. Mlody spi u mnie na klacie, bo zmiana otoczenia powoduje w nim niepokoj i sie wybudza w lozeczku.
Jest upal, ale my mamy chlodny pokoj i wiatrak do dyspozycji wiec damy rade
Jutro bedziemy chlupac sie w basenie, tylko trzeba napompowac i wlac wode.
Ja tez nie smaruje niczym Stasia. Nie jest na tyle dlugo na sloncu, a piza tym tak jak Gosiak chce by mlidy lapal naturalna wit D.Gosiak lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy jutro pojechać nad jeziorko do znajomych, ale zdecydowałam, że nigdzie nie jedziemy, bo wyprawa długa, a taki upał i nie będę dziecka męczyć.
I chyba nawet wrócimy już do domu, bo u nas chłodniej zdecydowanie. Więc jak mała się obudzi powoli zaczniemy się pakować. -
nick nieaktualnyjuz od jutra chłodniej - ak przynajmniej na meteo tj ma byc około 25st C i deszcz
dzisaj siedzielismy w domu nie ma szans na spacer w taki upał a rano nie chodze bo spię.
Rano juzmyslałam że z moim mlekiem lepiej ale jak mały chce pić co godzinę to nie daję rady - daje mu mm -
Gosiak wrote:Nie wzięliśmy na nasze wakacje wiaderka do kąpieli, więc kąpię się z małą w normalnej wannie. Jest super. W domu myślę, że też za jakiś czas zaczniemy i nie będziemy kupować wanienki. Dzisiaj już raz się pluskałyśmy w chłodniejszej wodzie, koło 20:00 planujemy drugi raz.
My też od kilku tygodni kąpiemy się razem. Dzięki temu matka czysta jak za czasów bezdzietnychGosiak lubi tę wiadomość
-
Sylwia jak tak sie meczysz to zobacz jeszcze z 2 tygodnie i ja bym juz chyba odpuscila bo widocznie u Ciebie tenagle powroty kp to chwilowka a wiecej meki masz z tego tytulu... Owszem kp jest super i sama za tym tesknie ale z drugiej strony walczac ciagle o kp i siedzac na laktatorze tracisz ten czas ktory moglabys poswiecic dziecku wiec teraz pytanie ktore i mi zadawano.. Czy w taki sposob jestes szczesliwa? I Twoje dziecko bedzie szczesliwe gdy Jego mama ciagle stresuje sie kp i walczy o nie w stresie za wszelka cene? Sama popadalam w depresje ze mi kp nie wychodzilo i do tego wieczne zastoje.. Chyba presja na kp tez swoje dolozyla.. Jest to bliskosc z dzieckiem oczywiscie niesamowita ale szczerze powiem Ci ze teraz mam wrazenie ze mam wiecej tej bliskosci niz wiecznie walczac przez kp przez 8 tygodni.. Bardzo duzo spedzac czasu z mala , orzytulam bawie sie.. Widzac mnie juz z daleka cieszy sie jak gwizdek.. Podchodzac do lozeczka widze jej usmiech.. Nie ma porownania jak sie zachowuje ze mna a jak z tata.. Mamy dalej ta mega bliskosc tylko w inny sposob... A i ja jestem szczesliwsza bo wiem ze dziecko jest najedzone i mamy cala reszte czasu dla siebie
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
jezeli ktos jest na etapie poszukiwan miejsca na wakacje polecam stronke dzieciochatki.pl ja wlasnie szukam czegos z udogodnieniem dla niemowlaka bo nie chce brac np przewijaka, krzeselka itp
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualny