X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśmy mieli gości dziś, mały grzeczny był, nawet drzemkę uciął sobie jedną 40 min :)

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam dady i jestem zadowolona ;]
    na laktatorze wiszę cały dzień już od tygodnia... nie wiem czy to kryzys czy skok ale na pewno zbiegło się z okresem. I do tego te przeklęte upały ;-/.

podobno jutro ma być jeszcze ciplej ale w czwartek ochłodzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tj w czwartek około 21stC

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię zielone pampersy 3 na Allegro z kuponem z Biedronki, wyjdzie mi jakieś 56 gr za sztukę, a w sklepie najtaniej widziałam w promocji za 68 gr chyba. A na codzień używamy dady, pampersy na noc, chyba bardziej z przyzwyczajenia, może dady tez by się sprawdziły ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dady kończę 3 i teraz nastepne opakowanie juz będą 4. Nie sa jakies wielkie a zawsze bezpieczniej - czasami mały jak puści kupe to jest na całych plecach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i opakowania są po 108 szt za 50zł także okazja 1szt=0,46gr

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja chyba zamówię zielone pampersy 3 na Allegro z kuponem z Biedronki, wyjdzie mi jakieś 56 gr za sztukę, a w sklepie najtaniej widziałam w promocji za 68 gr chyba. A na codzień używamy dady, pampersy na noc, chyba bardziej z przyzwyczajenia, może dady tez by się sprawdziły ;)
    a te kupony nie były do 28.06 ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam dwa kartony 3 dad tych w promocji :-) ich jedt 128 szt wiec jeszcze lepiej cenowo ;-)

Stas mial ciezki wieczor. Zasnal, ale jest jakus niedpokojny i budzil sie dws razy z placzem.

My jutro na wies z rana jedziemy

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole Stas dzisiaj skonczyl 5 miesiecy! :-) z tej okazji pierwszy raz wlozyl stope do buzi ;-)

Gosiak, kasia_1988, Atakasobiejedna, Pia Gizela, Januszkowa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    a te kupony nie były do 28.06 ?

Rozdawali je do tej daty, a ważne są do 28 lipca :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

Ja tez uzywalam bialych pampersow ze wzgledu na siatke pochlaniajaca kupe. W 4 juz tego nie ma wiec nie widze sensu przeplacac :) tym bardziej ze wychodzi bardzo duzo za sztuke- prawie zlotowke chyba? A dada w promocji po 46gr:) a nic nie wycieka i dupka piekna.:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy mam jeszcze ale sa tez nizsze niz dada wiec polecam sprobowac Dady.
    Dzis to bedzie goraco... Strach wyjsc z maluszkiem. Boje sie udaru ..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten upał nie odpowiada memu dziecku, a noce to już masakra, jak w pierwszych 3 miesiącach.

Jest tak gorąco, że nawet na spacer nie idziemy, tylko na balkonie póki jest cień posiedzimy

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja tez uzywalam bialych pampersow ze wzgledu na siatke pochlaniajaca kupe. W 4 juz tego nie ma wiec nie widze sensu przeplacac :) tym bardziej ze wychodzi bardzo duzo za sztuke- prawie zlotowke chyba? A dada w promocji po 46gr:) a nic nie wycieka i dupka piekna.:)

A ja właśnie wolę zielone pampersy, te białe jakieś takie cienkie mi się wydają, no i są wyjątkowo duże, właśnie skończyliśmy białe 2, a zielonych i dady używamy 3.

Może komuś się przyda, na Allegro zielone pampersy 3 za 61 gr za sztukę z przesyłka do paczkomatu, a z kuponem wyszły mi za 51 gr za sztukę. W sklepie najtaniej w promocji widziałam za chyba 68 gr.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5511040133

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie goraco...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest !

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest mega, byłam na śmietniku i w sklepie, skwar jak nie wiem, okna zamknelam bo to nie ma sensu.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalne filtry (m.in. masło shea i olejek malinowy)
    http://dziecisawazne.pl/przeglad-ekologicznych-kremow-olejow-oraz-masel-chroniacych-przed-sloncem/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość filtrów jest od 6. miesiąca. Ja na razie nie używam. Z resztą jak jest taki upał to nie wychodzę. Dopiero po 19

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie.

Nie mialam ostatnio czasu by pisac, szykowalismy sie do wyjazdu. Juteo wieczorem wyjezdzamy na wakacje 1500km w jedna strone, oczywiscie z przerwami takze trzymajcie kciuki zeby mala dzielnie zniosla podroz jak i sam pobyt:)

Podaje kolejne obiadkowe warzywa i obserwuje mala, na razie dobrze wszystkie przyjmuje.

A ja uzywam filtra, zreszta nie wyobrazam sobie wakacji bez smarowania nim Alicji.

U mnie tez upal, 35stopni poki co a bedzie jeszcze wiecej... tragedia.
    Tez unikam spacerow w taka pogode, dzis o 8 rano bylysmy na niedlugo wtedy bylo jeszcze znosnie a teraz nie ma juz opcji na wyjscie.

Czy Wy tez tak macie ze macie czasem ochote gdzies wyjsc i odpoczac od wszystkiego, ja ostatnio to nawet nigdzie nie wychodze, w Polsce jak bylam nawet kolezanki nie mialy czasu kazdy ma swoje zycie i sprawy, a tutaj za granica jest jeszcze ciezej :(
    Dlatego czekam na ten wyjazd by troche sie rozerwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:33

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 3162 3163 3164 3165 3166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ