X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśmy mieli gości dziś, mały grzeczny był, nawet drzemkę uciął sobie jedną 40 min :)

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam dady i jestem zadowolona ;]
    na laktatorze wiszę cały dzień już od tygodnia... nie wiem czy to kryzys czy skok ale na pewno zbiegło się z okresem. I do tego te przeklęte upały ;-/.

podobno jutro ma być jeszcze ciplej ale w czwartek ochłodzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tj w czwartek około 21stC

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię zielone pampersy 3 na Allegro z kuponem z Biedronki, wyjdzie mi jakieś 56 gr za sztukę, a w sklepie najtaniej widziałam w promocji za 68 gr chyba. A na codzień używamy dady, pampersy na noc, chyba bardziej z przyzwyczajenia, może dady tez by się sprawdziły ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dady kończę 3 i teraz nastepne opakowanie juz będą 4. Nie sa jakies wielkie a zawsze bezpieczniej - czasami mały jak puści kupe to jest na całych plecach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i opakowania są po 108 szt za 50zł także okazja 1szt=0,46gr

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja chyba zamówię zielone pampersy 3 na Allegro z kuponem z Biedronki, wyjdzie mi jakieś 56 gr za sztukę, a w sklepie najtaniej widziałam w promocji za 68 gr chyba. A na codzień używamy dady, pampersy na noc, chyba bardziej z przyzwyczajenia, może dady tez by się sprawdziły ;)
    a te kupony nie były do 28.06 ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam dwa kartony 3 dad tych w promocji :-) ich jedt 128 szt wiec jeszcze lepiej cenowo ;-)

Stas mial ciezki wieczor. Zasnal, ale jest jakus niedpokojny i budzil sie dws razy z placzem.

My jutro na wies z rana jedziemy

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole Stas dzisiaj skonczyl 5 miesiecy! :-) z tej okazji pierwszy raz wlozyl stope do buzi ;-)

Gosiak, kasia_1988, Atakasobiejedna, Pia Gizela, Januszkowa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    a te kupony nie były do 28.06 ?

Rozdawali je do tej daty, a ważne są do 28 lipca :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

Ja tez uzywalam bialych pampersow ze wzgledu na siatke pochlaniajaca kupe. W 4 juz tego nie ma wiec nie widze sensu przeplacac :) tym bardziej ze wychodzi bardzo duzo za sztuke- prawie zlotowke chyba? A dada w promocji po 46gr:) a nic nie wycieka i dupka piekna.:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy mam jeszcze ale sa tez nizsze niz dada wiec polecam sprobowac Dady.
    Dzis to bedzie goraco... Strach wyjsc z maluszkiem. Boje sie udaru ..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten upał nie odpowiada memu dziecku, a noce to już masakra, jak w pierwszych 3 miesiącach.

Jest tak gorąco, że nawet na spacer nie idziemy, tylko na balkonie póki jest cień posiedzimy

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja tez uzywalam bialych pampersow ze wzgledu na siatke pochlaniajaca kupe. W 4 juz tego nie ma wiec nie widze sensu przeplacac :) tym bardziej ze wychodzi bardzo duzo za sztuke- prawie zlotowke chyba? A dada w promocji po 46gr:) a nic nie wycieka i dupka piekna.:)

A ja właśnie wolę zielone pampersy, te białe jakieś takie cienkie mi się wydają, no i są wyjątkowo duże, właśnie skończyliśmy białe 2, a zielonych i dady używamy 3.

Może komuś się przyda, na Allegro zielone pampersy 3 za 61 gr za sztukę z przesyłka do paczkomatu, a z kuponem wyszły mi za 51 gr za sztukę. W sklepie najtaniej w promocji widziałam za chyba 68 gr.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5511040133

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie goraco...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest !

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest mega, byłam na śmietniku i w sklepie, skwar jak nie wiem, okna zamknelam bo to nie ma sensu.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalne filtry (m.in. masło shea i olejek malinowy)
    http://dziecisawazne.pl/przeglad-ekologicznych-kremow-olejow-oraz-masel-chroniacych-przed-sloncem/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość filtrów jest od 6. miesiąca. Ja na razie nie używam. Z resztą jak jest taki upał to nie wychodzę. Dopiero po 19

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie.

Nie mialam ostatnio czasu by pisac, szykowalismy sie do wyjazdu. Juteo wieczorem wyjezdzamy na wakacje 1500km w jedna strone, oczywiscie z przerwami takze trzymajcie kciuki zeby mala dzielnie zniosla podroz jak i sam pobyt:)

Podaje kolejne obiadkowe warzywa i obserwuje mala, na razie dobrze wszystkie przyjmuje.

A ja uzywam filtra, zreszta nie wyobrazam sobie wakacji bez smarowania nim Alicji.

U mnie tez upal, 35stopni poki co a bedzie jeszcze wiecej... tragedia.
    Tez unikam spacerow w taka pogode, dzis o 8 rano bylysmy na niedlugo wtedy bylo jeszcze znosnie a teraz nie ma juz opcji na wyjscie.

Czy Wy tez tak macie ze macie czasem ochote gdzies wyjsc i odpoczac od wszystkiego, ja ostatnio to nawet nigdzie nie wychodze, w Polsce jak bylam nawet kolezanki nie mialy czasu kazdy ma swoje zycie i sprawy, a tutaj za granica jest jeszcze ciezej :(
    Dlatego czekam na ten wyjazd by troche sie rozerwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:33

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 3162 3163 3164 3165 3166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ