X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Laurka jakbym mieszkała w domu to bym mogła nawet czołgiem jeździć ;) Ale że muszę wózek taszczyc na pierwsze piętro to będę szukać czegoś lzejszego. Szczególnie jeśli zima znowu będzie taka łagodna.

Ale ja nic nie mowilam, ze to zle czy cos ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie może do nich namiary - bo na forum nie bardzo sie udzielają

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Belli niestety nie mam, do AsiSzw napisałam smsa czy faktycznie ma medelę swing - jak tylko mi odpisze to Ci podam na priva numer do niej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu leje...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, AsiaSzw odpisała, że sprzedała swój laktator jak tylko zakończyła KP :(
    Ale znalazłam coś takiego: http://wypozyczlaktator.prv.pl
    I przecież "moja" Zuza też wypożycza takie rzeczy:
    http://osrodek-blizej.pl/wypozyczalnia/tabela/ - ma ten profesjonalny, szpitalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:12

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sylwia mi ortopeda mowila ze nosidla ergonomizne i chusty po 4 mies. Moj juz praktycznie siedzi wiec ja nosze a nawet jak biore na rece to nozki tak uklada wokol mnie jakby siedzial:)

Gosiak moj tez wczoraj w nocy sie przekrecal i patrze ze spi ale maz prYszedl i go przekrecalismy bo jednak balabym sie zasnac;)

Marcela!! Pytanie do Ciebie o kubek doidy!
    W jakiej pozycji sadzasz/ kladziesz dziecko? Trzymasz kubeczek czy dziecko stara sie podtrzymywac?
    moja jeszcze nie rwie sie do siadania, wiec daje jej w pozycji pollezacej w bujaku tiny, mala sama chwyta za uchwyty i celuje do buzi, ale nalewam tak ze aby dno kubka jest zakryte, podtrzymuje jej zeby naraz nie wychylila calego ale tak delikatnie i raczej sama sobie radzi, jak juz bedzie siadac to wtedy dam wiecej, poki co max10-30ml

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok Gosiak dzieki :-) czekam na info

Ja tez mam nimi electric - porazka jest tak głosny że mam dosyć
    Do nastepnego porodu kupuję jakis cichy swing albo synmhony...

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ale ja nic nie mowilam, ze to zle czy cos ;]

A sorki, to Sloneczna się dziwila po co tyle wózków ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ok Gosiak dzieki :-) czekam na info
    Odpisałam już lekko wyżej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spacerowki my czekamy jak zacznie siadac i wtedy ta od wozka wezme, a parasolke kupie jak mala skonczy rok jakas lekka i skladana ladnie zeby byla na podroze, zakupy czy krotkie wyjscia, dla mnie parasolki maja malo miejsca wiec wole duzy wozek zeby mala mogla sie wiercic, gondole tez mam duza, na szczescie moge zostawiac wozek na polphetrze bo na 4p nie dalabym rady

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh szkoda,lactiny nie chce bo jest jednofazowa, chciałam spróbować dwufazowy.
    Zuzanna ma - ale brakuje 1 czesci. Zanim kupiłam medele chciałam od nie pożyczyc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może bella jeszcze ma - chociaz ona tez nie karmi cyckiem

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    może bella jeszcze ma - chociaz ona tez nie karmi cyckiem
    No właśnie... ale może zostawiła sobie dla kolejnego dzieciaczka? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta. Byłam na forum, kilka razy się odezwałam, ale od grudnia przez problemy z ciążą i pobyt w szpitalu (plus ogólne załamanie) juz całkiem przestałam się udzielać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i jestem mamą Maksia. Jeśli pozwolicie mi wrócić do Was z powrotem po krótce opowiem co się u mnie działo. Wiem, że jesteście już zżyte i znacie się bardzo długo wiec zrozumie, jeśli już nie chcecie nowych osób.
    Pozdrawiam :)

Gosiak, Atakasobiejedna, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw pozdrawia wszystkie lutówki! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta. Byłam na forum, kilka razy się odezwałam, ale od grudnia przez problemy z ciążą i pobyt w szpitalu (plus ogólne załamanie) juz całkiem przestałam się udzielać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i jestem mamą Maksia. Jeśli pozwolicie mi wrócić do Was z powrotem po krótce opowiem co się u mnie działo. Wiem, że jesteście już zżyte i znacie się bardzo długo wiec zrozumie, jeśli już nie chcecie nowych osób.
    Pozdrawiam :)
    Monia, pewnie, że przyjmiemy, pisz co u Ciebie! :)

MoniaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzięki :) wiem zasiadam do laptopa bo mam trochę pisania a z komórki to zajmie mi trochę czasu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ja sie dziwilam po co 3 spacerowki:)

U nas tez leje...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi od 14:50 - w trakcie otworzyłam kurierowi, otworzyła oczy i zasnęła znowu. Chyba na tę pogodę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak: w grudniu na zwykłym badaniu USG mój lekarz prowadzący stwierdził, że synek ma dość duży żołądek i brzuszek w porównaniu do reszty ciała, a ja mam za dużo wód płodowych, ale mam się nie martwić bo synek mógł akurat pojeść a ja mam taką naturę. Kazał przyjść po świętach i Nowym Roku na kontrolę. Jak przyszłam w styczniu okazało się, że mam wielowodzie (i to dość wysokie), a mały ma zwężony oddźwiernik żołądka (przez co nie "je" tyle ile powinien, nie połyka tylu wód płodowych, co skutkuje moim wielowodziem). Lekarz stwierdził, że w moim mieście sobie z tym nie poradzą i wysłał mnie do Rudy Ślaskiej na konsultacje do szpitala. Tam leżałam w styczniu prawie 2 tygodnie. Okazało się, ze mały przybiera na wadze więc "coś je" a mi wielowodzie się nie powiększa wiec mnie wypuścili do domu. Jeśli by mi wielowodzie rosło to trzeba by było zrobić amnioredukcję (upuszczanie wód płodowych przez brzuch), która mogła by wywołać poród przedwczesny. Miałam termin na 27 lutego ale kazali mi przyjechać już na oddział 9.02 bo było bardzo realne, że zacznę rodzić wcześniej, a przy wielowodziu to może być bardzo niebezpieczne i nie zdąże do nich dojechać (50 min drogi). Zgłosiłam się do szpitala 9.02 i tak sobie tam leżałam bez celu do 04.03... Okazało się, że jestem antyporodowa... Do samego końca miałam szyjkę 40 mm, zamknięta, twardą i gdzieś z tyłu, że lekarze nawet nie potrafili zrobić mi masażu szyjki bo jej nie dosięgali. Za chiny ludowe nie chcieli mi zrobić cesarki, uparli się na naturalny poród (mimo 2 kroplówek z oksytocyna, cewnika, żelu i dwóch amnioredukcji - ostatecznie mi je zrobili, ściągając razem 5 litrów wód płodowych). Niestety podczas ostatniej próby wywołania porodu oksytocyną odeszły mi wody a małemu zaczęło spadać tętno i musieli mi zrobić na szybko cesarkę ze znieczuleniem ogólnym. I tak 04.03.2015 o 16.00 przyszedł na świat mój syn Maksiu z waga 3022 kg i 55 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:47

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 3174 3175 3176 3177 3178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ