X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, super fotka Luny!
    Ja zaraz też coś wrzucę, bo mam trochę nowych zdjęć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie, nie odbijam i w nocy nigdy nie ulewa ;)

To tak jak u nas;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie i swoje opisy.

Lara no jeśli chodzi o laktacje to faktycznie mi się udało (odpukać). Ściągam 2 razy dziennie po 500 ml- rano i wieczorem - razem około 1000 ml mleczka. Udaje mi się jedną porcję - 120 ml mrozić na późniejszy czas.

Co do tej myszki to kilka osób mi powiedziało, że to dodaje mu uroku i będzie niepowtarzalny. Tylko chyba to tak z grzeczności mówią :) Bo taka duża myszka to jednak rzuca się w oczy, chociaż dla mnie i tak jest najpiękniejszym chłopczykiem na świecie :)

*Sylwia dziękuje :)

marcela29 - niestety nie miałam wyjścia i musiałam dać rade, ale tyle łez ile wypłakałam to nie zlicze. Dobrze, że mam tak cudownego męża, był przy mnie 24h na dob i wspierał jak tylko popadałam w depresje :)
    Wow ale narobiłaś przetworów!!! Ja tylko zbieram owoce i mrożę świeżutkie. Jedyne co to zrobiłam mus truskawkowy - tzn zblenderowałam truskawki i dałam do mrożenia w pojemnikach i tyle heh :)

słoneczna_85 ja odbijam w zależności ile zjadł i czy się obudził.

Też widzę miałaś stresów. I cieszę się bardzo że jest wszystko dobrze ostatecznie. Czasem jakiś lekarz palnie coś, a człowiek potem spać z wrażenia nie może. Dobrze, że inna pani doktor Was uspokoiła. Dużo ząbków ma?? Jak przechodził ząbkowanie??

Gosiak - kurcze u każdego coś... Ja też się podobnie czułam, jak mi Maksia wywieźli, a ja po cesarce się ruszyć nie umiałam... Tak chciałam do niego jechać a nie mogłam. Kiedyś usłyszałam takie zdanie: "chcesz rozbawić Pana Boga to powiedz mu o swoich planach"... chyba coś w tym jest. Zazdroszczę, że karmisz piersią. Maksiu śpi pół na pół, trochę sam w łóżeczku, a trochę z nami. Najczęściej rano go przekładam do nas. Dostępu do forum nie mam, a z chęcią bym popatrzyła na wasze szkraby i wrzuciła mojego synusia.

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, to zarejestruj się na stronie: http://www.luty2015.fora.pl/
    Ja Cię zaakceptuję i będziesz mogła sobie pooglądać :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już :)

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Gosiak, chciałam dodać Maksia ale jeszcze nie mogę. Muszę poczekać, więc jutro go wrzucę. Teraz tylko pooglądam :P

Gosiak lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Monia :)

Mnie możesz nie pamiętać bo ja dołączyłam tutaj chyba w grudniu a w styczniu już urodziłam wcześniaka :) Termin miałam na 12.02 a 15.01 rano chlusnęły mi wody. Urodziłam po 24h przez CC bo przy pełnym rozwarciu okazało się, że główka jest odchylona do tyłu i naturalny poród byłby niebezpieczny. Na szczęscie Miśka urodziła się zdrowa z słuszną waga jak na wcześniaka 3100 ;) Ze zdrówkiem u nas odpukać wszystko dobrze, mała ładnie się rozwija, dwa zęby już mamy :D Wszyscy lekarze się tylko śmieją z tego mojego wcześniaka bo wygląda okazale (teraz wazy 7750). ostatnio u okulisty mówię " Przyszłysmy się przebadać ze względu na wcześniactwo" a Pani dr. do mnie " Wcześniak ?!?! to są chyba jakieś jaja". Wczoraj na szczepieniu byłyśmy u innego pediatry i mówię , że to wcześniak a ona krzyczy do pielęgniary " Pani Zosiu hahahah niech Pani zobaczy...tak wygląda WCZEŚNIAK" ;) W sumie to mnie to bawi i cieszy, że moja bohaterka mimo wcześniactwa wcale nie odstaje :) No i karmimy się cycem a cyc to cały świat. Lek na wszystko. Zostało nam parę dni do skończenia 6 miesiąca ale nie wytrzymałam i dałam już do spróbowania brokułka ;) Troszeczkę, jedna łyżeczkę i nie powiem ...dużo radości przy tym :) Chociaż więcej wypluła niż zjadła.

A co do odbijania w nocy ja też nie odbijam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:22

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak czytałam Twój opis to aż mi się łza w oku zakręciła....wiele przezyliście....Ja pamiętam jak ja przezywałam i się martwiłam bo mała w szpitalu nie przybierała na wadze...taka pierdoła....Silna babeczka z Ciebie i synek bohater !!! Teraz już będzie tylko lepiej !!! Dużo zdrówka i sily dla Was :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Monia :) dobrze,że wszystko dobrze się skończyło :) czyli jesteś marcówką jakby nie patrzeć ;)

u nas Pola urodziła się w terminie, poród miałam bardzo szybki i lekki, tylko okazało się że mam za mało mleka i mimo walki o laktację, dokarmiam bebilonem pepti- alergia na krowie. Prócz tego waży już ok. 6 kg., od wczoraj przewraca się na brzuch a wcześniej nie lubiła :P

moja chyba wraca znowu do swoich długich drzemek :) dzisiaj rano było 1,5h i popołudniu 2 h z kawałkiem :)
    a na prywatnym niespodzianka :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helllol kochane :* dawno.mnie tu nie bylo u nas ciezki okres ZABKOWANIE:// Olivierek strasznie marudzi zabki juz widac ale nadal sie nie przebily :/ kurcze jestem w szoku ze dalej tu to wszystko funkcjonuje i widze ze drukujecie intensywnie :) Olivierek juz siedzi tzn troszke jeszcze sie giba :) 27.07 konczymy 6 miesiecy kurcze jak ten czas goni! a co u Was kochane? :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją małej nie odbijajam w nocy, ale w sumie od urodzenia bardzo rzadko odbijajam bo nawet pół godz noszenia nie dawało skutku ale mała niezbyt ulewala.....
    Poki co nadal śpi od 19.30 bez jedzenia od 17.30 pewnie wstanie po północy......
    chyba tylko moja leniuszka nie fika jeszcze na brzuszek ale tu u nas wrażliwy temat z tym lezeniem na brzuchu więc nie zdziwie się jak w ogóle nie będzie miała potrzeby obrotu z pleców na brzuch....bardziej kombinuje z brzucha na plecy, a do siadania też jeszcze daleka droga, ale poczekamy cierpliwie:)

Monia to fakt że wsparcie drugiej połówki dużo daje, ją nie wiem jalbym urodziła bez niego, jakbym zniosła płacz małej, szczepienia, szpital i wszystkie trudne chwilę....podziwiam kobiety które same wychowują dzieci i dają sobie rade

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadzacie swoje dzieci ? Ja nie.... zresztą ortopeda potwierdziła mi , ze kategorycznie nie nalezy dziecka sadzać i obkładać poduszkami ani podciągać do siadu. Samo ma usiąść. W ogóle my sie już od 3 dni wozimy w spacerówce na płasko. Raz ją tylko podniosłam na parę minut do takiej pozycji półleżącej jak w bujaczkach jest (też pytałam ortopedy, mówiła , że wg niej tak mogę już z nią jeździć) ale ona rwie się do przodu więc póki co kłade ją na płasko i sobie zasypia. Jest lepszy przewiew niż w gondoli i Miśce się dobrze tak jeździ. Oczywiscie mowię o spacerówce od wózka 2w1 (Jedo my mamy).

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, ja nie sadzam i nawet we śnie dzisiaj pobiłam koleżankę, która posadziła Janeczkę :P ;)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mi się wydaje, że Janka do Ciebie jednak podobna :) Śliczne dzieciaczki :) WSZYSTKIE ! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Ostatnio malo zagladam bo chyba wakacyjny czas nas pochlonal :) Malo czasu spedzamy w domu bo albo korzystany z pogody albo siedzimy z chlopcami u tesciowej i szwagierek. Walke z choroba wygralismy bez antybiotykow :) I oby nic do nas sie juz nie przyplatalo.

Natan jest juz taki fajny. Duzo gaworzy, ladnie trzyma zabawki i ciagle sa w buzi, od kilku dni zaczal sie przekrecac na boki ale na brzuch jeszcze nie, z brzucha fika na plecy, rwie sie do siedzenia i smieje sie w glos. Wieczory ostatnio mamy ciezkie bo jest placz nie do uspokojenia i usypia najlepiej w wozku. Nie wiem czy ten placz to zabek czy brzuszek. Smarujemy dziaselka i dzis podalam espumisan. W dzien jest grzeczny i sporo przesypia. Dzis Natus jak jadlam jablko a jego trzymalam na kolanach to dorwal to jablko i sobie wylizal i wyciuckal i nie chcial oddac :)

Postaram sie troche nadrobic i jutro wejsc na drugie forum i wrzucic jakies zdjecia :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota tez mam jedo. Jak oceniasz spacerowke? Bo z gondoli bylam bardzo zadowolona i jeszcze sie miescimy.

Monia- zabkowanie to kilka dnimarudzenia i duzo rzadkich kupek. Smarowalam Zelem i jak sie przebily zabki to od razu spokojniejszy byl

A propo kul to moj pierwszy raz nie robil kupy 2 dni:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A propo kul to moj pierwszy raz nie robil kupy 2 dni:(
    Słoneczna, u nas rekord to 4 dni bez kupy. Ale bez płakania i prężenia z tego powodu.
    Dzień Dobry :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, super, że się udało bez antybiotyku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sadzam mojego do pelnego siadu, nie obkladam poduszkami ale np sadzam sobie na kolanach ( tam jest pol lezaco) i ogladamy ksiazeczki. To tak z pol h dziennie czy np. Podnosze oparcie w gondoli.
    Skoro nasze dzieci moga juz lezec w lezaczkach, moga byc noszone w chustach to nie rozumiem jak bym miala misiowimzaszkodzic takim postepowaniem. Zreszta zaczal mi podnosic glowke jak mu kilka razy pokazalam jak to zrobic.
    Sprawdzam za raczki czy sie podciaga ale nigdy za nie nie ciagne aby niemnaruszyc stawow barkowych.
    Nasze dzieciaki maja za chwile pol roku i mysle ze tylko calkowicie lezaca pozycja im nie odpowiada. Zreszta ja nie lubie jak moj sie siłuje oczkami aby cos zobaczyc bo jest ciekawy a na lezaco nie moze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:14

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wlasnie super ze bez antybiotyku :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ