X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, a to na kolankach w półsiadzie też siedzimy sobie codziennie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolanach można bo podpierasz stabilnie dziecko z każdej strony i nie przechyla się tak jak np jest to przy podpieraniu poduszkami.
    Słoneczna spacerówka z Jedo moim zdaniem jest super. Zobaczymy jeszcze jak będzie na siedząco ale ogolnie z wózka jestem bardzo zadowolona.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja tez:)

Moj siedzi praktycznie na kolanach. Sam sie pochyla do przodu.
    W ogole smoczek lovi udalo siebutrzymac w buzi:) ale chyba go gryzl bardziej niz ssal:)) no ale kupie taki od 6 mies to sobie bedzie podgryzal:))

W sumie wczoraj sie zastanawialam na czym polega frnomen kubka doidy:) poza skosem:)

Stokrota a jaki masz kolor?;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka u nas.
    Na razie słoneczko, ciekawe czy znowu będzie lało.
    Dziś idę do Zuzy odebrać książkę Bobas Lubi Wybór i zacznę czytać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam
    http://iv.pl/images/30404879389320468268_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:37

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po sniadanku. Ostatnio cos Natankowi sie poprzestawialo i w nocy nie ma dluzszej drzemki tylko wstaje rowno co 2 godz. Przez to nie moge sie wyspac i jestem zmeczona.

U nas kupa nadal czesto a najrzadziej to byly 3 na dzien. Czy ktorejs z Was dziecko robi tak duzo kup jeszcze?

Ja sadzam malego na kolanach, podnosze troche oparcie w wozku i jak podaje mu rece jak lezy i mi je chwyci to sie ladnie podnosi to na pewno tym krzywdy mu nie robie bo sama go nie ciagne. On nie lubi lezec na plasko chyba ze sie przy nim siedzi ale to tez nie na dlugo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kupy robi różnie...czasem co 2 dni, czasem co 4. Zdarzyło się nawet 7 dni przerwy ale wtedy podałam czopek glicerynowy bo brzuszek bolał. Więcej niż 2 dziennie w każdym razie nie robi.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna miałam pisać, nie nie odbijam młodego w nocy wcale, a w dzień też nie. tzn jak go karmie i zaczyna marudzić to wiem, że chce odbić. Wtedy mu odbijam. Poza tym mój się szybciutko przekreca na brzuch wieć sam sobie odbija, a poz t często mu się odbija jak leży bo już słyszałam. Także takiego typowego odbijania jak wtedy gdy był maluszkiem zaniechaliśmy już dość dawno.

Oczywiście jak go wezmę na rączki to sobie często beknie, przed wsadzeniem do fotelika tez staram się ponosić. No takie oczywiste rzeczy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem :P

Wczoraj przed 5 rano burza uszkodziła linię energetyczną i prawie dobę prądu nie było.

Mój śpi! Id ogarniać ten bajzel po wczorajszym dniu. Potem was nadrobię i popiszę wam ;)

dobrego dnia :*

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ja juz po sniadanku. Ostatnio cos Natankowi sie poprzestawialo i w nocy nie ma dluzszej drzemki tylko wstaje rowno co 2 godz. Przez to nie moge sie wyspac i jestem zmeczona.

U nas kupa nadal czesto a najrzadziej to byly 3 na dzien. Czy ktorejs z Was dziecko robi tak duzo kup jeszcze?

Ja sadzam malego na kolanach, podnosze troche oparcie w wozku i jak podaje mu rece jak lezy i mi je chwyci to sie ladnie podnosi to na pewno tym krzywdy mu nie robie bo sama go nie ciagne. On nie lubi lezec na plasko chyba ze sie przy nim siedzi ale to tez nie na dlugo.
    U mnie Miśce jakiś dłuższy czas temu też się tak poprzestawiało. Już chyba z miesiąc to trwa. Wczesniej potrafiła zasnąć o 20 i obudzić się o 3-4 a teraz budzi się co 2-3 h

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam do Zuzy po książki dosłownie przed samiutkim deszczem. Druga drzemka, dziecko właśnie usnęło.
    Szczeniaczek uczniaczek przyszedł wczoraj :)
    Teraz jeszcze talerzyki, miseczka, łyżeczka, kaszka bio i garnek do gotowania na parze.
    Dziewczyny czy o czymś jeszcze nie pomyślałam?
    Jakie w końcu te talerzyki? Słoneczna, Ty pytałaś, ale chyba nikt nie odpisał?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, śliniak! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w koszyku kaszki: jaglaną, orkiszową, owsianą i ryżową - zastanawiam się nad tą ryżową, bo generalnie biały ryż nie jest zbyt zdrowy... ale ok to chyba starczy na jakiś czas... a potem będę robić sama z kaszy jaglanej i z płatków owsianych...

Do poczytania o kaszkach: http://matkawariatka.pl/kaszka-dla-malucha-czy-aby-na-pewno-zdrowa/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak, śliniak! :)
    haha, dzięki! :) Faktycznie :)
    Znajomi bardzo polecali: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/
    i patrzę, że w Ikei też mają zastawę stołową dla dzieci...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam takie ubranka ale one są z nieoddychającego materiału i dziecko na pewno się w tym poci. Ja mam póki co jeden śliniak z ceratka pod spodem, muszę coś jeszcze kupić, w Auchan chyba widziałam tanie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam BLW... i chyba nie będę potrzebowała łyżeczki :P ;)
    Ciekawa jestem co z tymi kaszkami w tym przypadku, na razie tak mnie zachęciło, że bym chciała tylko BLW jednak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Meldujemy się z rana. Ja podłączona pod laktator, a mały śpi od 9.30... Nocka fajnie przespana. Zasnął o 20.00, pobudka o 2.00 i o 6.00

Stokrota dziękuje :) faktycznie Cię nie kojarzę ale miło mi poznać ;) Już się nie mogę doczekać jak Maks będzie próbował innych rzeczy, ale u nas to jeszcze prawie 2 miesiące. Ja nie sadzam małego, uważam że ma jeszcze czas, chociaż on próbuje już się podnosić. Na razie wożę go jeszcze w gondoli na płasko.

Przedszkolanka rzeczywiście marcówka, ale dobrze mi było z Wami na lutówkach :P

Słoneczna - mój syn jakiś czas temu robił rzadziej kupki - raz na 4 dni, a teraz wrócił do opcji kilku dziennie :) Co do kupka doidy to na blogu alaantkoweblw jest dokładnie opisany, są wymienione jego zalety :)

dorocia2324 - mój synek robi jeszcze kilka kup dziennie.

Gosiak - ja też się nastawiam na BLW, mam już kupione dwie książki i zaczęłam czytać pierwszą. Fajny jest też ten blog alaantkoweblw :)

Dziewczyny wierzycie w te skoki rozwojowe??

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, o doidy: http://alaantkoweblw.pl/jak-nauczyc-dziecko-samodzielnego-picia/

marcela29, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moj sam jak lezal to podnosil glowe i od jakiegos czaasu podnosi sie do.pozycji siedzacej dzisiaj pediatra powiedziala ze silny z niego chlopak i skoro dziecko chce siedziec to niepowstrzymywac go za wszelka cene bo w ksiazkach napisane jest ze dzieci siadaja w 7 miesiacu bez sensu.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dziś umyć całą łazienkę jak dziecko spało!

A wczoraj poza tym, że nie było prądu, to mieliśmy szczepienie, na szczęście waga nie działała więc nie ważyliśmy się :D
    Popołudniu rehabilitacja i wielki płacz. Ale rehabilitantka powiedziała, że nie wie co nas tu skierowali. I bądź tu mądry człowieku. Komu wierzyć? Ćwiczenia mu się nie podobały :/
    Ale pokazała nam jak go nosić, brać na ręce i odkładać, tylko nie wiele z tego po 1 razie zapamiętałam.

Wczoraj pediatra powiedziała, że można tak na 15 min dziennie sadzać go na swoich kolanach, żeby był oparty o klatkę piersiową dorosłego plecami.

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ