X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie jak wiazecie w bondolino to gdzie sa nozki poza nosidelkiem jak u starszych dzieci czy w srodku. Tak jak pokazuje ten filmik na youtoube to tak jak to malutkie czy tak jakmto starsze bo zglupialam?

Ja chyba zle mlodego w to zapinalam bo ja pod jego nozkami mam zapiete te guziki i ok mial nozki na zewnatrz co prawda dwa razy narazie w tym siedzial?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę, moje nienawidzace leżenia na brzuchu dziecko przewraca się w łóżeczku na brzuch zamiast iść spać heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,nóżki na zewnątrz, pupa niżej niż nogi, nogi tworzą kształt litery M, też miałam wątpliwości ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój za cholere nie chce się przewracać jak go lekko pociągnę to bez problemu ale sam to nie.... Dzisiaj mieliśmy zczepienie. Mały jest marudny i ma lekką gorączkę

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosia jeszcze nie czytałam książki, ale czytam ala'antkowe BLW blog na razie :)
    Książkę naprawdę polecam!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja się boję właśnie jedzenia w gościach ;)
    E tam, ja się nie boję, taka nauka przecież nie trwa wiecznie, to raz - a dwa - można wziąć w pudełeczko taki zestaw, który wiesz, że dziecko lubi albo nawet jakąś gęstą zupkę do wypicia z doidy.
    My tak często w gości nie chodzimy a dziadkowie powinni rozumieć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Lara,nóżki na zewnątrz, pupa niżej niż nogi, nogi tworzą kształt litery M, też miałam wątpliwości ;)

No ale masz zapiete te guziczki aby poszerzyc siedzisko czy nie?

relge6yd3cl8y0me.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    W ogóle Monia miałam napisać....Ty to masz niezłą produkcję jak odciągasz dziennie litr mleka. I to tylko dwa razy dziennie po pół litra za jednym razem ....wow.....Teoretycznie mówią, że im częściej się przystawia , odciąga to pobudza się laktację a u Ciebie o pobudzaniu raczej nie ma mowy bo dwa razy dziennie to przecież mało...I tyyyyyleeee mleka ! super !!! U mnie 100ml odciągnąć za jednym razem to graniczy z cudem :D

tylko, że odciągam czasem i 2 godziny żeby te 500 ml uzbierać... a zaczynałam co 3 godziny metodą 7-5-3 i systematycznie zmniejszałam ilość do dwóch. I tak jak jest dziś mogło by zostać :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozkarmianie zacznę od papek, niestety przez te operacje na żołądku muszę najpierw sprawdzić jak trawi coś gęstszego niż mleko... Jeśli będzie wszystko ok to od około 7 miesiąca ruszę pełna para z BLW.

Dziewczyny widziałam niektóre dzieciaczki na tym drugim forum. Wszystkie są przesłodkie :) za chwilkę i ja dodam mojego szkraba :)

Gosiak, kasia_1988 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba idea BLW ale mimo wszystko zanim Miśka nie usiądzie chcę podawać jej papki. Biorę pod uwagę ewentualność , że może usiąść dopiero w 9 miesiącu a tyle nie chcę czekać. Obserwując ta grupę BLW na fejsie widzę, że mamy często BLW wprowadzaja później i z dobrym efektem. Zdaję sobie sprawę , że po papkach może to być trudniejsze ale mimo wszystko ja chcę żeby jednak moje dziecko czasem umiało i chciało zjeść z łyżeczki (najlepiej samo ;)). Nie mam nic przeciwko papkom bo....sama lubię papki. Zupy krem, kaszki itp. Chcę żeby poznawała już nowe smaki i chcę wykorzystać własnie ten okres letni kiedy można mieć owoce i warzywa z ogródka. Natomiast jak tylko usiądzie zaczniemy z pokarmami w postaci stałej i bedziemy sie babrać w jedzonku :D No zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Ogólnie rzecz biorąc nie będe trzymac się sztywno żadnej z metod ;) Tak mi instynkt podpowiada a kazda mama powinna podobno słuchac swojego instynktu :D

Własnie wsunęłam całą tabliczkę czekolady...przed ciążą nigdy mi się to nie zdarzało. Porzygała bym się wtedy. Ale jazda z tymi słodyczami.

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wsunęłam całą tabliczkę czekolady...przed ciążą nigdy mi się to nie zdarzało. Porzygała bym się wtedy. Ale jazda z tymi słodyczami.
    No, to jest niesamowite. Ja jestem na takim głodzie, że dziś jadłam kanapki z dżemem słodzonym sokiem jabłkowym, żeby poczuć cokolwiek słodkiego w ustach :P

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dla Laurki:
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/09/nykids.jpg

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dla nas wszystkich...już niedługo....
    https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0

Gosiak, przedszkolanka:), Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dla nas wszystkich...już niedługo....
    https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0
    Stokrota, super! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło i nasze krzeselko do karmienia, ale jeszcze stoi nierozpakowane:) ja jednak będę chciała coś malej dać jak skończy 6mc, aze siedzieć pewnie jeszcze nie będzie więc zaczniemy od "oblizyewania" kawałków warzyw z zupki (taki mi pediatra poradzila) a potem papkowate warzywa co wcale nie oznacza że będę jej pakować łyżeczkę na siłę do buzi, a niech sobie wsadzi łapkę w tą papkę i albo poceluje do buzi albo i nie, łyżeczkę też jej dam do rączki niech próbuje, będziemy miały balkagan w kuchni i tyle bo te pierwsze posiłki to i tak bardziej zabawa niż jedzenie:) krzeselko ma pozycję taka pół leżąca więc myślę że damy radę tak jesc, a jak dojdziemy do zupek czy polplynnych kaszek to z doidy także pewnie pomieszam blw z maczaniem łapek w papkach.....muszę pójść do empiku po książkę o blw i "u malucha na talerzu" ....a póki co cysio jest numerem 1:) od niedawna jak karmimy się na leżąca to aby cycka odsłonie to mała robi fik na boczek i wyciąga rączkę żeby dotknąć :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcia na forum :)

przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota właśnie w tej małej widzę moją Polę :D

cześć Wam :)
    ja daję papki, nie przekonuje mnie sama nazwa BLW, ale wiem jak ja i moje kuzynki jadły- co rodzice to my do rączki i wszystko wcinałyśmy i też mam zamiar tak robić, bo dzięki temu wszystko lubimy :)
    a co do papek,to moja sama łapie rączkami łyżeczkę, buźkę otwiera i ładnie je więc dla mnie to najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:59

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    zdjęcia na forum :)

jaki słodziak!! <3 z tym kwiatkiem to taki romantyk mały :)

MoniaP lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Maksiu jest chyba bardzo pogodnym dzieckiem, co?
    A jakiego ma irokeza ;)

MoniaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymałam, mąż mi poszedł po śmiej-żelki jogurtowe... ale lepsze to niż czekolada czy pączek, nie? :P

MoniaP, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3179 3180 3181 3182 3183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ