X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie jak wiazecie w bondolino to gdzie sa nozki poza nosidelkiem jak u starszych dzieci czy w srodku. Tak jak pokazuje ten filmik na youtoube to tak jak to malutkie czy tak jakmto starsze bo zglupialam?

Ja chyba zle mlodego w to zapinalam bo ja pod jego nozkami mam zapiete te guziki i ok mial nozki na zewnatrz co prawda dwa razy narazie w tym siedzial?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę, moje nienawidzace leżenia na brzuchu dziecko przewraca się w łóżeczku na brzuch zamiast iść spać heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,nóżki na zewnątrz, pupa niżej niż nogi, nogi tworzą kształt litery M, też miałam wątpliwości ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój za cholere nie chce się przewracać jak go lekko pociągnę to bez problemu ale sam to nie.... Dzisiaj mieliśmy zczepienie. Mały jest marudny i ma lekką gorączkę

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosia jeszcze nie czytałam książki, ale czytam ala'antkowe BLW blog na razie :)
    Książkę naprawdę polecam!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja się boję właśnie jedzenia w gościach ;)
    E tam, ja się nie boję, taka nauka przecież nie trwa wiecznie, to raz - a dwa - można wziąć w pudełeczko taki zestaw, który wiesz, że dziecko lubi albo nawet jakąś gęstą zupkę do wypicia z doidy.
    My tak często w gości nie chodzimy a dziadkowie powinni rozumieć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Lara,nóżki na zewnątrz, pupa niżej niż nogi, nogi tworzą kształt litery M, też miałam wątpliwości ;)

No ale masz zapiete te guziczki aby poszerzyc siedzisko czy nie?

relge6yd3cl8y0me.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    W ogóle Monia miałam napisać....Ty to masz niezłą produkcję jak odciągasz dziennie litr mleka. I to tylko dwa razy dziennie po pół litra za jednym razem ....wow.....Teoretycznie mówią, że im częściej się przystawia , odciąga to pobudza się laktację a u Ciebie o pobudzaniu raczej nie ma mowy bo dwa razy dziennie to przecież mało...I tyyyyyleeee mleka ! super !!! U mnie 100ml odciągnąć za jednym razem to graniczy z cudem :D

tylko, że odciągam czasem i 2 godziny żeby te 500 ml uzbierać... a zaczynałam co 3 godziny metodą 7-5-3 i systematycznie zmniejszałam ilość do dwóch. I tak jak jest dziś mogło by zostać :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozkarmianie zacznę od papek, niestety przez te operacje na żołądku muszę najpierw sprawdzić jak trawi coś gęstszego niż mleko... Jeśli będzie wszystko ok to od około 7 miesiąca ruszę pełna para z BLW.

Dziewczyny widziałam niektóre dzieciaczki na tym drugim forum. Wszystkie są przesłodkie :) za chwilkę i ja dodam mojego szkraba :)

Gosiak, kasia_1988 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba idea BLW ale mimo wszystko zanim Miśka nie usiądzie chcę podawać jej papki. Biorę pod uwagę ewentualność , że może usiąść dopiero w 9 miesiącu a tyle nie chcę czekać. Obserwując ta grupę BLW na fejsie widzę, że mamy często BLW wprowadzaja później i z dobrym efektem. Zdaję sobie sprawę , że po papkach może to być trudniejsze ale mimo wszystko ja chcę żeby jednak moje dziecko czasem umiało i chciało zjeść z łyżeczki (najlepiej samo ;)). Nie mam nic przeciwko papkom bo....sama lubię papki. Zupy krem, kaszki itp. Chcę żeby poznawała już nowe smaki i chcę wykorzystać własnie ten okres letni kiedy można mieć owoce i warzywa z ogródka. Natomiast jak tylko usiądzie zaczniemy z pokarmami w postaci stałej i bedziemy sie babrać w jedzonku :D No zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Ogólnie rzecz biorąc nie będe trzymac się sztywno żadnej z metod ;) Tak mi instynkt podpowiada a kazda mama powinna podobno słuchac swojego instynktu :D

Własnie wsunęłam całą tabliczkę czekolady...przed ciążą nigdy mi się to nie zdarzało. Porzygała bym się wtedy. Ale jazda z tymi słodyczami.

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wsunęłam całą tabliczkę czekolady...przed ciążą nigdy mi się to nie zdarzało. Porzygała bym się wtedy. Ale jazda z tymi słodyczami.
    No, to jest niesamowite. Ja jestem na takim głodzie, że dziś jadłam kanapki z dżemem słodzonym sokiem jabłkowym, żeby poczuć cokolwiek słodkiego w ustach :P

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dla Laurki:
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/09/nykids.jpg

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dla nas wszystkich...już niedługo....
    https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0

Gosiak, przedszkolanka:), Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dla nas wszystkich...już niedługo....
    https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0
    Stokrota, super! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło i nasze krzeselko do karmienia, ale jeszcze stoi nierozpakowane:) ja jednak będę chciała coś malej dać jak skończy 6mc, aze siedzieć pewnie jeszcze nie będzie więc zaczniemy od "oblizyewania" kawałków warzyw z zupki (taki mi pediatra poradzila) a potem papkowate warzywa co wcale nie oznacza że będę jej pakować łyżeczkę na siłę do buzi, a niech sobie wsadzi łapkę w tą papkę i albo poceluje do buzi albo i nie, łyżeczkę też jej dam do rączki niech próbuje, będziemy miały balkagan w kuchni i tyle bo te pierwsze posiłki to i tak bardziej zabawa niż jedzenie:) krzeselko ma pozycję taka pół leżąca więc myślę że damy radę tak jesc, a jak dojdziemy do zupek czy polplynnych kaszek to z doidy także pewnie pomieszam blw z maczaniem łapek w papkach.....muszę pójść do empiku po książkę o blw i "u malucha na talerzu" ....a póki co cysio jest numerem 1:) od niedawna jak karmimy się na leżąca to aby cycka odsłonie to mała robi fik na boczek i wyciąga rączkę żeby dotknąć :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcia na forum :)

przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota właśnie w tej małej widzę moją Polę :D

cześć Wam :)
    ja daję papki, nie przekonuje mnie sama nazwa BLW, ale wiem jak ja i moje kuzynki jadły- co rodzice to my do rączki i wszystko wcinałyśmy i też mam zamiar tak robić, bo dzięki temu wszystko lubimy :)
    a co do papek,to moja sama łapie rączkami łyżeczkę, buźkę otwiera i ładnie je więc dla mnie to najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:59

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    zdjęcia na forum :)

jaki słodziak!! <3 z tym kwiatkiem to taki romantyk mały :)

MoniaP lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Maksiu jest chyba bardzo pogodnym dzieckiem, co?
    A jakiego ma irokeza ;)

MoniaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymałam, mąż mi poszedł po śmiej-żelki jogurtowe... ale lepsze to niż czekolada czy pączek, nie? :P

MoniaP, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3179 3180 3181 3182 3183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ