X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaak bardzo spokojny i często się uśmiecha :)

a irokeza ma po tatusiu heheh a tak poważnie to efekt uboczny leżenia w inkubatorze... wenflon mu do głowy wbijali bo na rączkach już nie szło i musieli wygolić boki :) ale przynajmniej jest bardziej podobny do tatusia

Gosiak lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty Gosiak...po śmiej żelkach pójdzie po czekoladę bo bedzie malo ;) Lepiej odrazu czekoladę wtrąbić a nie tam jakies dżemy z sokiem jabłkowym, smiej żelki...i tak kończy się na czekoladzie ;)

Monia to zdjęcie ze STOKROTKĄ mnie urzekło. Duży format i na ścianę w antyramie !!! Fajny bąbel ;)

Gosiak, MoniaP lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u nas tydzień podróżowania :) Jak juz kiedys pisałam, Natalia uwielbia jeździć samochodem :) nawet jesli jest bardzo spiaca, czy marudna po wlozeniu do fotelika jest usmiechnieta :) Nie jeździmy nigdzie daleko. Do moich rodziców, teściów. Wszyscy blisko mieszkamy. Wczoraj bylysmy u kuzynki mojego J i tam byl kuzyn Natalki (1 rok) i kuzynka (8mies.) :) Natalia jest już bardzo zainteresowana dziecmi, chce ich dotykać, lapac :) A dzisiaj bylysmy u mojej kuzynki, ma dwie córeczki (7 i 4 l.) uwielbiają N. Caly czas ja caluja, glaskaja, a ona z radomsci az otwiera buzie i wydaje takie dźwięki jakby mruczala :)
    Cudownie spędzam ten tydzień, będzie mi ciężko iść do pracy w weekend. Od 1,08. Idę do pracy. Natalia będę sie zajmowaly babcie na zmianę + ja jestem w domu co drugi dzień, a w dzień pracujący wychodzę z domu o 9, a wracam o 23. Mąż wraca o 19 wiec zajmie sie nią wieczorkiem, wykapie. Może damy rade :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Januszkowa, to strasznie długo w tej pracy siedzisz... współczuję.
    Ale najważniejsze, że Natalka będzie pod dobrą opieką. Trzymam kciuki, bo pewnie będzie Ci ciężko.
    Janeczka też się baaardzo interesuje dziećmi - obserwuje, śmieje się - jeszcze bardziej niż do dorosłych ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej boli Was czasem kręgosłup w miejscu wkłucia ZZO ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Nie, u mnie się nie zdarzyło nic takiego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czekolada nie tuczy...ta gorzka :D jest polecana na diecie jako zamiennik słodyczy ;P

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ale czekolada nie tuczy...ta gorzka :D jest polecana na diecie jako zamiennik słodyczy ;P
    Tylko, żeby mi ta gorzka smakowała :P

Atakasobiejedna, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Teraz juz nie, ale dlugo odczuwalam tam dyskomfort.

Gosiak, tak długo siedzę w pracy, a zawsze następny dzień mam wolny. Jakos wole to niż system 8 godz. U mnie dojazd zajmuje ponad godzinę.
    Nasze dzieci są juz coraz mądrzejsze. Niesamowicie cieszę się z nowych umiejętności i różnych zachować, reakcji. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat wprowadzania posiłków. Ja zrobiłam eksperyment i położyłąm na swojej dłoni kawałek brokuła, a ta mała cwaniara wzięła go w rączkę, nieudolnie, bo większość przecisnęła przez palce, ale resztę wpakowała do buzi, pomemlała i połknęła. Nawet się nie zakrztusiła!
    Kość od udka z kurczaka też wyrwała mi z ręki i do buzi. No i co o tym myśleć?

W ogóle to właśnie boję się, że mała nie nauczy się jeść na czas, a od listopada idzie do żłobka. Tam nikt nie będzie się nad nią litował tylko dadzą jej wode w kubek i jakieś jedzenie i ma się najeść. Nie będzie mojego cyca w pobliżu. Wizja mojej głodującej i płaczącej córeczki już spędza mi sen z powiek, a jeszcze tyle czasu... Strasznie mnie to stresuje.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to przepraszam, że tak wyskoczyłam jak filip z konopi nagle, ale cały czas Was czytam tylko czasu brak w ciągu dnia na napisanie. A teraz nasunął się temat, o którym non stop myślę, więc się udzieliłam. Mam nadzieję, że wybaczycie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, kurcze, rozumiem Twoje obawy. Ale mam nadzieję, że Zojka szybko nauczy się jeść i nie będzie żadnego problemu. Trzymam kciuki!
    I przestań z tym Filipem z konopi :P Pisz kiedy możesz i tyle :)

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas na termometrze za oknem tylko 8 stopni na plusie!

Mały pojadł mleczka, teraz wcina świnkę z Ikei :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, zima przyszła? ;)
    U nas silny wiatr, ale słonko i uwaga: całe 11 stopni :P
    Mała na macie, ja piję herbatkę, mąż jeszcze zalega w łóżku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja idę po herbatę, w taki ziąb trzeba się zagrzać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No ale masz zapiete te guziczki aby poszerzyc siedzisko czy nie?

Szczerze to nic nie ruszalam przy nich.

Moje dziecko zasnelo na drzemkę na brzuchu i teraz mam dylemat czy mogę go zostawić :/ Głowę ma na boku wprawdzie... No nic, pójdę się pomalować, będę do niego zaglądać, może w międzyczasie się przekreci to pójdę łazienkę sprzątać. A tak w ogóle to dzień dobry :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, mam takie niedyskretne pytanie do mam które skończyły kp. Powoli wygaszam laktacje i zauważyłam że zalewają mnie ogromne ilości śluzu :/ Dodam że @ jeszcze nie miałam od porodu, to raczej nie infekcja. Tez tak mialyscie?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna- ja tak nie miałam.

z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak właśnie strasznie się obawiam, bo wszędzie gdzie czytam to dzieciom zajmuje trochę czasu zanim się nauczy jeść. A ja nie mam możliwości żeby zostać z nią w domu, bo żyć za coś musimy.

W ogóle to postanowiłam odciągać i mrozić mleko. Gdyby zaszła taka potrzeba to będę dawała woreczek do żłobka, bo wiem, że w niektórych jest taka możliwość, jeśli rodzice nie chcą żeby dziecko piło mm lub krowie mleko. Tylko ja wciąż nie wiem do którego żłobka Zoja pójdzie. Błedne koło normalnie. Strasznie mnie to stresuje i mam wiele obaw, zapewne bezpodstawnych.
    Jeśli nie będzie takiej możliwości to wykorzystam to mleko w domu albo oddam jakiemuś potrzebującemu dziecku.

Ktoś stosował Femaltiker? Działa? Bo w ogóle jestem jak dziecko we mgle z tym wszystkim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:51

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, Femaltiker działa.
    Rozumiem Twoje obawy, sama sobie na razie nie wyobrażam oddanie Janeczki do żłobka jak nam nie wyjdzie "plan ze Stasiem" - a to i tak by było w kwietniu jakoś dopiero.
    I masz rację, w żłobku pewnie nikt się nie będzie bawił w BLW, ale zawsze warto spróbować, może Zojka szybko załapie? ;) Macie jeszcze trochę czasu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3180 3181 3182 3183 3184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ