X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A +

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze 3 ciągniemy i są ok, ale nasz chudy ;)

relg9vvjrtqik460.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jaką ma Pola..ani w książeczce ani na wypisie nie ma takiej informacji :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie ostatnio zastanawialam nad grupa krwi, ze nawet nie wiem jaka moje dziecko ma. Kiedys mniew szkole uczyli wyliczanie prawdopodobienstwa. Ja i moj maz oboje mamy 0Rh+

O rozmiar pieluszek tez mialam pytac z czystej ciekawosci. Moja corcia nosi 2. Czy ktos jeszcze jest w dwojkach? Moze Tomek Sue?

Jak moze pamietacie u nas tez byly problemy skorne. Lune wysypalo cala w pierwszy dzien mojego powrotu do pracy. Jedyne co bylo tego dnia inne niz wczesniej, to to, ze poza moim mlekiem Luna dostala enfamil, bo bylo za malo zapasow mleka mamy. Potem meczylismy sie z tymi czerwonymi plamami ze dwa miesiace. Pediatrzy twierdzili, ze to AZS/egzema i w ogole nie chcieli sluchac jak mowilam, ze nic jej nie bylo dopoki nie dostala mm. Kupilam nutramigen (to tez jest produkt enfamil, ktory przy okazji zawiera GMO, czego wtedy nie wiedzialam!) zalecany rowniez przez pediatre i nic sie nie zmienilo (teraz mnie to wcale nie dziwi). Dopiero jak pokonalam mega kryzys kp dzieki nakladkom na sutki, to moglam calkowicie wyeliminowac podawanie tego mm swinstwa i problemy skorne przeszly same! A jesli chodzi o pielegnacje to smarowalismy wazelina (choc olej kokosowy pewnie bylby lepszy, bo naturalny, ale jakos sie nie moge w niego wkrecic ;-P ) Jeszcze do niedawna troche sie drapala, ale ku mojemu zadowoleniu juz praktycznie calkiem przestala. Najgorsze miejsce bylo na prawym barku tam gdzie pacha/piers.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:38

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj krotki a tresciwy artykul http://naturalsociety.com/3-companies-using-toxic-gmos-baby-formula/

sebza lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie N. Zjada caly słoiczek, po połowie od poczatku byla buzia w podkówkę i wyraźne rozczarowanie. Bardzo szybko przeszłam na cale sloiczki. Dzisiaj byl kalafior. Najbardziej lubi marchewkę z ziemniakami i zupę jarzynowa.
    Szczeniaczka polecam- mam siostrzyczke. To u nas zabawka nr. 1.

Chyba Stokrota wczoraj pytala czym się zajmuje - kieruje restauracja, musze być od otwarcia do zamknięcia, dlatego tak długo w pracy, mam zmiennika. Bardziej odpowiada nam taki system pracy- 1 na 1 niż praca po 8 godz.bo oby dwoje dojeżdżamy kawałek i szkoda nam czasu na codzienne dojazdy.

Pierwszy dzień minął b.dobrze, postalam powitana pysznym ciastkiem. Bylo na prawdę milo.

Mój mąż jest przeziębiony, wieczorem dziadziuś zajmował się N. Czekal aż przyjade.
    Mam duza pomoc ze strony rodziny- moja mama, tesciowa, siostra mojej mamy, mój tata tez sobie cudownie radzi. Natalka wszystkich lubi wiec jest ok. I do wszystkich mam zaufanie 100%.

A tej lutowki w ciąży od nas trzeba poszukać na ich wątku :) tez jestem ciekawa kto to.

Ja tak jak Cath chyba najwcześniej nast.dziecko za 5 lat. Teraz mam 26l. Wiec daje sobie troche czasu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jest jeszcze mozliwosc ze Bartus bedzie mial grupe zero. A u was Laurka nie ma opcji. Luna musi miec 0.
    Januszkowa to fajna w sumie masz ta prace :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, my dopiero zaczęliśmy pieluchy nr 3, ale nie przejmuj się, w USA wszystko jest większe, pieluchy pewnie też :D

Stokrota :) lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota tez tak mysle, ze musi miec 0 ;]

Atakasobiejedna LOL Ogolnie to prawda najprawdziwsza, ale z pieluchami moze niekoniecznie? He he ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a moze ktos chce odkupic pampers 3 zielone :-)
    Dostalismy nie ma szans zeby zalozyc a do tego mlody jeszcze ma na nie uczulenie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Pia jest jeszcze mozliwosc ze Bartus bedzie mial grupe zero. A u was Laurka nie ma opcji. Luna musi miec 0.
    Januszkowa to fajna w sumie masz ta prace :)

tak :) biorę to pod uwagę bo ja mam A po mamie, ale mój tata ma 0, a co u męża w rodzinie nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:35

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas apogeum, płacz był nawet na rękach przy śpiewaniu, mam dość, ratunku!
    Gdyby nie szczeniaczek, to nie wiem co by było... ale ile można? :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosiak...jak ja Cie teraz doskonale rozumiem...mi sie wydaje, ze u nas gdzieś ten trzeci ząb juz szaleje bo Miska dzisiaj w nocy i w dzien byla nie do ululania. Zmęczona jak diabli ale walczy non stop.do tego znow wiecej sliny, dużo gryzie,krótko je cyca i przygryza jezorek.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, współczuję. Mój nawet dzisiaj w miarę się zachowuje, bawi się pod moim nadzorem, ale ja z kolei mam kryzys nastroju. M długo siedzi w pracy, rodzina się nie interesuje, koleżanki w pracy, nie ma do kogo gęby otworzyć, chyba po prostu czuję się samotna.

Tak sobie myślę czy w przyszłym miesiącu nie wybrać się na weekend do koleżanki ze studiów, napić się wina, iść potańczyć, o ludzie, aż się slinie na samą myśl! A dodam że już dawno nie byłam na takiej imprezie, nawet przed ciążą mi się już znudziły, a teraz po prostu bym się dała pokroić ;) Ale pewnie M się nie zgodzi :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    czemu nie moge zalogowac sie na drugie forum??
    A jaki masz komunikat?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęła... mam nadzieję, że pośpi chociaż do 17.
    Mój M. ma jutro test z angielskiego, więc będzie się uczył, nie dość, że się małą dłużej nie zajmie, to jeszcze pewnie fajnie by było, gdyby miał ciszę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wsplczuje i doskonale Cie rozumiem bo ja takmialam ostatnio i do tego te nieprzespane noce. Dzis na razie jest ok, ladnie pospal i pobawil sie. Tylko to jedzenie, domaga sie co 1-1,5 godz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście noce są ok, nic się w tej kwestii nie zmieniło, zasypia najpóźniej o 20 i śpi smacznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas w pare dni sie przebil. Ktos tu radzil ( chyba mala mi) zebym naciskala na dziaslo to szybciej sie przebije i tak robilam czystym palcem.
    A ta camilia nie pomaga??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak u nas w pare dni sie przebil. Ktos tu radzil ( chyba mala mi) zebym naciskala na dziaslo to szybciej sie przebije i tak robilam czystym palcem.
    A ta camilia nie pomaga??
    No pomaga trochę, ale nie wiem czy tak mogę ją faszerować tyle. Do dzisiaj dawałam raz dziennie, chociaż na ulotce jest 2-3, dzisiaj dałam drugą dawkę koło 15:30. I się trochę uspokoiła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ