X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy kaszki raz dziennie, mamy holle różne rodzaje jak na razie wciana chętnie, robię na porcję mleka raz dziennie. Mam też czeskiem firmy Nomina, to są kaszki bez dodatków 100% zdrowe bez cukru i mleka, no i tez wprowadzamy po łyżeczce zbożową, bo już karmienie piersią skończyliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 09:55

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak anemie tylko przez badanie krwi. Nam wyszlo przez przypadek gdy robiliśmy badania na alergie na białko. Na szczęście alergi na samo bialko nie ma. Ale alergikiem jest to widac.
    AZS paskudna sprawa. Mamy sterydy przepisane ale użyłam dopiero raz jak byl czas pogorszenia skóry. NASTA jesli szczepisz to pamiętaj ze jak twoje dziecko ma pogorszenie i to bardzo duże to moze być przeciwskazaniem do szczepień :) my mamy się zgłosić po zaświadczenie do pani ordynator szpitala dziecięcego na Polankavh w gdańsku jesli będzie pogorszenie. :)

Od skończonego 5 miesiąca można podawać indyka i królika na pewno :)
    Kaszke daje bobovity. Konstancja nie zaakceptowala Nestle. Najbardziej jej smakuje waniliowa i bananowa. Chociaz malinowa tez nie pogardzi :)

przedszkolanka:), NASTA lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Witajcie. Dawno nic nie pisałam. Cath mój malec też ma atopowe zapalenie skóry, także łączę się z Tobą w cierpieniu, bo jest to paskudna sprawa. Ja szczerze mówiąc psychicznie sobie z tym nie radze. Wczoraj ostatni raz karmiłam go piersią, bo żadna dieta nam nie pomogła, więc lekarz alergolog kazał mi zrezygnować z kp :/

Nasta jesli to juz postanowione to tego sie trzymaj. Ale nie wiem czy slyszalas o naszym Rudasku. Jej Stas tez dostal AZS, caly byl wysypany. I ona zastosowala serie XeraCalm balsam i olejek do kapieli. Pomoglo i juz jest ok.
    Pisze bo moze o tym nie slyszalas. A warto wszystkich tych specyfikow poprobowac zanim sie odstawi od cyca. Pisze bo ja tez o tym XeraCalm nie slyszalam wczesniej.
    Przykro ze twoj dzidzis sie z tym meczy. Kurcze skad tyle tego teraz jest!!!! Nie wiadomo, a co trzecie dziecko to ma. !ojemu cos zaczelo sie dziac na nozkach, na jednym udzie i pod kolanami.nsmaruje kilka razy dziennie. Jest juz lepiej troszke.

NASTA lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kaszki manny to mi pani doktor powiedziała ze mam po lyzce wsypywać do zupki jak sama gotuje ab ja zagęścić :) ale jeszcze tego nie robiłam :D boje sie tego glutenu nooo!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Nasta jesli to juz postanowione to tego sie trzymaj. Ale nie wiem czy slyszalas o naszym Rudasku. Jej Stas tez dostal AZS, caly byl wysypany. I ona zastosowala serie XeraCalm balsam i olejek do kapieli. Pomoglo i juz jest ok.
    Pisze bo moze o tym nie slyszalas. A warto wszystkich tych specyfikow poprobowac zanim sie odstawi od cyca. Pisze bo ja tez o tym XeraCalm nie slyszalam wczesniej.
    Przykro ze twoj dzidzis sie z tym meczy. Kurcze skad tyle tego teraz jest!!!! Nie wiadomo, a co trzecie dziecko to ma. !ojemu cos zaczelo sie dziac na nozkach, na jednym udzie i pod kolanami.nsmaruje kilka razy dziennie. Jest juz lepiej troszke.
    Mi rudasek tez to polecila ale u nas nie pomogło. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas azs jest przede wszystkim w zgieciach kolan i rąk. Tak najczęściej objawia sie azs. W pogorszeniu Kostka ma całe nogi i ręce w mega wielkich czerownych plackach. I dodatkowo drapie sie mimo dawania fenistilu niestety. Drapie sie aż do krwi

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o tej krwi to nawet nie wiedzialam, ze sie zmienia. Ja prawde mowiac nawet starszemu jeszcze nie oznaczylam grupy krwi a musze ruszyc tylek i to w koncu zrobic.

Ja mysle, ze od przyszlego tyg musze sie zaczac zastanawiac nad wprowadzaniem nowych posilkow mlodemu. To znaczy dokupic lyzeczke, kaszki, moze jakis sloiczek bo glownie chce sama gotowac ale niektorych rzeczy nie mam w ogrodku to bede musiala podac sloiczek. No i powoli krzeselko do karmienia trzeba kupic, ja wybieram z ikei.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i też mój się czasem zakrztusi, także masakra i okropność.. Bo mój ma tendencję, że ssie ssie i połyka jak ma pełną buzie, czasem jak przyśnie przy karmieniu to mu aż z buzi cieknie

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U nas wszystko dobbrze, oprocz tego, że Pola nie przybierała na wadze. Przez 8 dni ani grama. Pediatra kazał zrobić mocz i morfologię. Mocz czysty, natomiast okazało sie ze hemoglobiny maluśko, a co za tym idzie poziom żelaza niski ( ma to po mnie), dlatego Pola nic nie przybrała, a żarłoczek z niej że serce się raduje.
    Tak więc podajemy żelazo małej, ja też biorę. Je szpinak, brokuły, królika czyli wszystko co z żelazem jest związane.

Rozszerzanie diety u Poli dotychczas to czysta przyjemność :) Zje wszystko co jej podam . Marchewka, groszek, brokuł, szpinak, ziemniak, jabłko, gruszka, owoce jagodowe, banan, mango, krrólik.

Od jakiegoś już czasu podaje Poli na śniadanie kleik ryżowy. Kupuje ten z bobovity który w składzie ma 99,99% kleiku ryzowego i 0,01% witaminy D
    Gotyje na bardzo gęsto i dodaje owocki. Pola uwieeeeelbia. Nie kupuję tych gotowych kaszek bo to sam cukier. Od kiedy jestem na grupie BLW jakoś zaczełam zwracać uwagę na skład.

Czekam aż ukończy 6 miesiąc i zaczynamy z prawidłowym już BLW :)

Mam nadzieje, że u Was też wszystko dobrze :) a może któraś znowu w ciąży??

W piątek zaczynamy urlop, więc znów mnie nie będzie.

p.s. Zamroziłam groszek, bób i maliny z własnej uprawy dla Polci :) Jakoś tak te bycie trochę EKO mi odpowiada :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Nie słyszałam o serii xeraCalm, muszę spróbować. Wielkie dzięki Lara. AZS ma też podłoże genetyczne. Mąż jest alergikiem, ale takich sączących plam nigdy nie miał.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Gosiak zapomniałabym!!! Ostatnio na FB przeczytałam artykuł, że olej kokosowy pomaga w leczeniu tarczycy i od razu pomyślałam o Tobie- nie, żebyś miała chorą tarczycę, ale o to, że jesteś przedstawicielem handlowym OLEJU KOKO :P

Atakasobiejedna, justta, Gosiak, dorocia2324, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzeselka to ja po poleceniu przez koleżankę zakupiłam britton Yuki!! Cudo!! Jak narazie jestem bardzo zadowolona :D

justta lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się mojemu dziecku stało! Marudzil na macie, myślę sobie, oho, śpiący, ale pewnie nie zaśnie, będzie jazda jak wczoraj. Wzięłam go na ręce, coś tam zaczęłam śpiewać i bujać, normalnie by zaczął się drzec jeszcze bardziej, a tu spokój i oczy mu się przymykaja. W końcu zasnął, odlozylam go do Łóżeczka i śpi juz prawie 15 min, a ja siedzę w szoku ;) Praktycznie od urodzenia nigdy tak nie zasnął, chyba że ze zmęczenia po płaczu... To raczej przypadek, ale dałam mu akurat nowy smoczek Nuk 6+, myślałam że nie będzie chciał, bo ten nupel ma taki wielki, a może akurat mu przypasowal? ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już słoiczki swoich przetworów dla małego na zimę, jagódki, malinki, wiśnie, porzeczki czarne, będą dodatkiem do kaszek ;-)

Też się rozglądam za krzesełkiem, chcę kupić takie które potem się rozkłada na stoliczek i krzesełko, muszę poszukać jakiegoś fajnego ;-)

Leoś też nie ma problemu z jedzeniem podobnie jak Pola, wszystko wcina, waży już 6800kg i jest 70cm długi ;-) urosło się z tego 2400 i 46cm hihi

Katiś prawda Gosiak i jej olek kokosowy- UWIELBIAM no i Leoś też

2e47649e276f81c6med.jpg

całuski cioteczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 10:51

Gosiak, dorocia2324, Francuska25, Lara 82, przedszkolanka:), LadyDi, Laurka, megg lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Bella a ty wiesz juz? Oznaczali wam w szpitalu?
    Bo u nas nie.
    A wiem ze w niektorych szpitalach to robia.
    U nas oznaczali w szpitalu. I to nie jest moja grupa krwi. Ciekawe czy jej się zmieni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiadam;

Szczeniaczek u nas super- maly lubi sluchac i sam naciskac

Anemia- tak, tylko badanie krwi. U nas bylo robione juz 2 razy. W szpitalu bylo podwyzszone crp i dlatego a potem kontrola bo mialam dawac zelazo u znow kaze dawac a maly ma w normie i wazy 9 kg.

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wypilam ten femaltiker. Dla mnie to masakra!! Takie okropnie mdlace i ten posmak melisy. Fujj!! Zrobilam na mleku. Wieczorem sprobuje zrobic na wodzie moze bedzie ciut lepsze. Bo malo co nie zwrocilam go... No ale licze na wiecej pokarmu. Czego sie dla malenstwa i karmienia nie zrobi...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas oznaczali w szpitalu. I to nie jest moja grupa krwi. Ciekawe czy jej się zmieni.

No ale podobno jest tak ze pierwsze dziecko ma grupe krwi po ojcu.

U mnie w rodzinie ta teoria sie spradza.

Chodzi mi o dziecko z pierwszej ciazy, bo jesli np bylo poronienie to w kolejnej ciazy dziecko nie musi miec grupy krwi ojca

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Wlasnie wypilam ten femaltiker. Dla mnie to masakra!! Takie okropnie mdlace i ten posmak melisy. Fujj!! Zrobilam na mleku. Wieczorem sprobuje zrobic na wodzie moze bedzie ciut lepsze. Bo malo co nie zwrocilam go... No ale licze na wiecej pokarmu. Czego sie dla malenstwa i karmienia nie zrobi...
    A mi smakuje ten femaltiker ;p na wodzie też robiłam ale akurat na wodzie bylo dla mnie fuj :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem jak to z tą grupą krwi jest na poczatku ale faktycznie jest tak , że może ona sie zmienić po czasie. Tak mi mówiła neonatolog ze szpitala, w ktorym rodziłam i mówiła , że z oznaczaniem trzeba zaczekać. No czyba , że oboje rodzicę mają grupę 0 RH+ lub 0 Rh- to wtedy nie ma wątpliwości. Dziecko musi mieć taka samą. W przypadku innych grup nie jest to już jednoznaczne.

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3203 3204 3205 3206 3207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ