WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz obsrani, przebrani od 5.30 wstalismy na dobre:)

Laurka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalyscie o ciemiaczko.

U nas lekko zapadniete jest czesto ale odwodniony to on raczej nie jest:)) wyglada dobrze i pediatra nic nie mowila a widzialam ze macala

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale się porobiło, czuję się lekko odpowiedzialna, bo ja zaczęłam ten temat... ech.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A ktora lutowka jeszcze?
    Nie wiem dlaczego, ale pomyślałam o Vel ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska pieknie pieknie pieknie :-):-):-)
    Rewelacja ze sie tak juz podnosi. Moj juz z dupka podobnie ale raczki slabiutko :-)
    Brawo Lenka :-)

Francuska25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wstalo dzis o 7.20 i normalnie skakalabym z radosci ale dzis to cala noc sie budzilam i co chwile ja sprawdzalam ... Spalam jak na szpilkach:/ myslalam ze temat zachlysniec dotyczy noworodka i to za nami bo mala umie odkaszlnac a tu taki horror sie zgotowal...:/
    Dziewczyny ktore daja sloiczki ile wasze maluchy z nich jedza? Probuje dac caly maly sloik dania ale mala niebardzo chce:/ a wieczorem kaszki to mize ze 3 lyzeczki zjadla:/ a tak to mleeeeki

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel? Ona chyba nie chciala od razu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora gratuluje ci z calego serca i zazdroszcze oczywiscie, duzo zdrowka dla was i rosnijcie zdrowo

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj tez sie zachlysnal niedawno herbatka. Nie umie pic z butelki i wszystko trzymal w buzi. Nie mogl zlapac powietrza. Oczy zalzawione a mama na kolanko i stuka.
    Pomoglo ale wiadomo ze nerwy byly.
    Kazdemu sie to zdarza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Vel? Ona chyba nie chciala od razu.
    No dlatego piszę, że nie wiem dlaczego mi ona przyszła do głowy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza drzemka od 7:50.
    Dzisiaj mi się śniło, że byłam w rodzinnej miejscowości i szłam gdzieś wieczorem z rodzicami i bratem - był jakiś festyn, koncert, itp. I jak wracaliśmy to się zorientowałam, że mam dziecko przecież i gdzie ono jest. A rodzice mówią, że została sama w domu - tak jakby to było całkowicie naturalne. A ja się pytam: a ile nas nie było? A oni: 4 godziny.
    Biegłam w tym śnie ile sił w nogach, matko, straszne to było uczucie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora powól, że Ci coś wyjaśnię....

Gosiak napisała o Tobie i tym, że będziesz miała dziecko rok po roku. Nie znam Ciebie ani Twojej historii a zatem jestes dla mnie zupełnie bezosobowym przypadkiem w sytuacji, w której są i były miliony innych kobiet. Odniosłam się więc do tej sytuacji przekładając ją na własne doświadczenia z ciąży i napisałam swój post. Pisząc o tym, że gdybym miała pod opieką kilkumiesięczne dziecko mogłabym niedonosić ciąży pisałam o SOBIE. I nie jest to opowieść wyssana z palca tylko niestety mógłby być to relany scenariusz. W MOIM przypadku tak szybkie zachodzenie w ciąże nie nzywało by się odwagą a raczej brakiem odpowiedzialności. Akurat wmawianie sobie, że jestem silną babką nie sprawiło by , że szyjka przestała by się skracać.

U Ciebie sytuacja zapewne wygląda zupełnie inaczej. Skoro zdecydowałaś się na ciąże widocznie nie było przeciwskazań. A może i mieszkasz z rodzicami i ktoś cały czas Ci pomaga...nie wiem...nie interesuje mnie to własciwie ale Twój tekst , że życzę Ci niedonoszenia ciąży jest conajmniej obrzydliwy.
    NIKOMU nawet największemu wrogowi tego bym nie życzyła. To, że nie straciłm wcześniej dziecka świadczy o tym, że nie wiem jaki to jest okropny ból ale NIE świadczy o tym, że nie wiem jak wielkim cudem jest dziecko i jak wielkim darem jest urodzenie zdrowego dziecka.

I nie wiem czemu miały byśmie Cię obgadywać na prywatnym forum. Gdybyśmy chciały zrobiły byśmy to tutaj. Dziwnie nas oceniasz. Od razu z grubej rury.

Piszesz, że nic na tym forum się nie zmieniło....nie wiem co masz na myśli bo przed Twoim wystąpieniem panowała tu przyjazna atmosfera.

To tyle w temacie i jest to mój ostatni post w Twoim kierunku. Dalsza dyskusja jest zbędna. mam nadzieję, że atmosfera na forum szybko się oczyści.

Gosiak, cath, Lara 82, słoneczna 85, Atakasobiejedna, kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Moje dziecko wstalo dzis o 7.20 i normalnie skakalabym z radosci ale dzis to cala noc sie budzilam i co chwile ja sprawdzalam ... Spalam jak na szpilkach:/ myslalam ze temat zachlysniec dotyczy noworodka i to za nami bo mala umie odkaszlnac a tu taki horror sie zgotowal...:/
    Dziewczyny ktore daja sloiczki ile wasze maluchy z nich jedza? Probuje dac caly maly sloik dania ale mala niebardzo chce:/ a wieczorem kaszki to mize ze 3 lyzeczki zjadla:/ a tak to mleeeeki
    Konstancja dopiero wczoraj zjadła caly słoiczek. A tak zjadala po pól no moze 3/4 tego małego. A rozszerzamy dietę od miesiąca. Kaszke je tak robię jej 50 ml wody albo 75 ml zalezy o której pila mleczko :) tylko moje dziecko lubi wszystko oprócz marchewki! O zgrozo !! W jakies spazmy wpada wierci sie pluje macha rękoma wyciera buzie marudzi. Zaczelamgotowac sama ostatnio zjadła z buraczek, marchew ziemniak i maselka troche to aż się jej uszy trzesly ;) a wczoraj dostala z królikiem zupkę to właśnie caly soiczek zjadla

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja jakoś od tygodnia zaczęłam dawac na próbę słoiczki i moja po marchewce ma jazdy z brzuszkiem. Dwa razy podałam i dwa razy puszczała bączury i widac było , że brzuszek boli.

Co tam u Was ? Jak serduszko małej ? Mieliście tą arytmię, unormowało się już ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z arytmia na razie mamy spokój. Ale mamy wizytę kontrolna u pani kardiolog bodajże 8 sierpia. I koniec sierpnia powtórkę holtera :(
    Ale kostka ma atopowe zapalenie skory i anemie. Zwariować można. :( naprawde!!
    Juz piersią nie karmie całkowicie od 2 tygodni. I tak długo sie bujałam z karmieniem! Z jednej strony jestem z siebie dumna a z drugiej boli mnie to ze tyle miesięcy wbrew sobie to robiłam. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta marchewka to wg masakra jest. Wszystko inne zjada. Nawet śmierdzący brokuł!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, mandragora, aż mnie zatkało, napisałam że zazdroszczę odwagi i ze ja bym się bała komplikacji po mojej pierwszej ciąży, a gratulacji nie było, bo skąd mogłam wiedzieć że tu zaglądasz! Nie wiem skąd pomysł ze ktoś Ci życzy poronienia... Nie mniej jednak życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Bella, to przezyliscie chwilę grozy, dobrze ze juz wszystko ok.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dawno nic nie pisałam. Cath mój malec też ma atopowe zapalenie skóry, także łączę się z Tobą w cierpieniu, bo jest to paskudna sprawa. Ja szczerze mówiąc psychicznie sobie z tym nie radze. Wczoraj ostatni raz karmiłam go piersią, bo żadna dieta nam nie pomogła, więc lekarz alergolog kazał mi zrezygnować z kp :/

atdc20mmmoziyqnb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska ale Lenka silna, super!!

Bella wspolczuje tej sytuacji, gdy dziecku sie cos dzieje to tragedia.

U nas dzis noc nie byla juz zla ale Natan spal ze mna bo nie chcialo mi sie do niego wstawac. Po tych nieprzespanych nocach to jestem mega zmeczona i padnieta. Kiedy ja to odespie? Wieczorem troche poplakal a tak to ladnie nam dzien minal.

Francuska25 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i P przywiezie mi dzis femaltiker bo wczoraj mi nie kupil to dzis go wyslalam na zakupy i do apteki. Pokarmu mam troche wiecej ale nadal malo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3201 3202 3203 3204 3205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ