X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz obsrani, przebrani od 5.30 wstalismy na dobre:)

Laurka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalyscie o ciemiaczko.

U nas lekko zapadniete jest czesto ale odwodniony to on raczej nie jest:)) wyglada dobrze i pediatra nic nie mowila a widzialam ze macala

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale się porobiło, czuję się lekko odpowiedzialna, bo ja zaczęłam ten temat... ech.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A ktora lutowka jeszcze?
    Nie wiem dlaczego, ale pomyślałam o Vel ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska pieknie pieknie pieknie :-):-):-)
    Rewelacja ze sie tak juz podnosi. Moj juz z dupka podobnie ale raczki slabiutko :-)
    Brawo Lenka :-)

Francuska25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wstalo dzis o 7.20 i normalnie skakalabym z radosci ale dzis to cala noc sie budzilam i co chwile ja sprawdzalam ... Spalam jak na szpilkach:/ myslalam ze temat zachlysniec dotyczy noworodka i to za nami bo mala umie odkaszlnac a tu taki horror sie zgotowal...:/
    Dziewczyny ktore daja sloiczki ile wasze maluchy z nich jedza? Probuje dac caly maly sloik dania ale mala niebardzo chce:/ a wieczorem kaszki to mize ze 3 lyzeczki zjadla:/ a tak to mleeeeki

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel? Ona chyba nie chciala od razu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora gratuluje ci z calego serca i zazdroszcze oczywiscie, duzo zdrowka dla was i rosnijcie zdrowo

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj tez sie zachlysnal niedawno herbatka. Nie umie pic z butelki i wszystko trzymal w buzi. Nie mogl zlapac powietrza. Oczy zalzawione a mama na kolanko i stuka.
    Pomoglo ale wiadomo ze nerwy byly.
    Kazdemu sie to zdarza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Vel? Ona chyba nie chciala od razu.
    No dlatego piszę, że nie wiem dlaczego mi ona przyszła do głowy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza drzemka od 7:50.
    Dzisiaj mi się śniło, że byłam w rodzinnej miejscowości i szłam gdzieś wieczorem z rodzicami i bratem - był jakiś festyn, koncert, itp. I jak wracaliśmy to się zorientowałam, że mam dziecko przecież i gdzie ono jest. A rodzice mówią, że została sama w domu - tak jakby to było całkowicie naturalne. A ja się pytam: a ile nas nie było? A oni: 4 godziny.
    Biegłam w tym śnie ile sił w nogach, matko, straszne to było uczucie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora powól, że Ci coś wyjaśnię....

Gosiak napisała o Tobie i tym, że będziesz miała dziecko rok po roku. Nie znam Ciebie ani Twojej historii a zatem jestes dla mnie zupełnie bezosobowym przypadkiem w sytuacji, w której są i były miliony innych kobiet. Odniosłam się więc do tej sytuacji przekładając ją na własne doświadczenia z ciąży i napisałam swój post. Pisząc o tym, że gdybym miała pod opieką kilkumiesięczne dziecko mogłabym niedonosić ciąży pisałam o SOBIE. I nie jest to opowieść wyssana z palca tylko niestety mógłby być to relany scenariusz. W MOIM przypadku tak szybkie zachodzenie w ciąże nie nzywało by się odwagą a raczej brakiem odpowiedzialności. Akurat wmawianie sobie, że jestem silną babką nie sprawiło by , że szyjka przestała by się skracać.

U Ciebie sytuacja zapewne wygląda zupełnie inaczej. Skoro zdecydowałaś się na ciąże widocznie nie było przeciwskazań. A może i mieszkasz z rodzicami i ktoś cały czas Ci pomaga...nie wiem...nie interesuje mnie to własciwie ale Twój tekst , że życzę Ci niedonoszenia ciąży jest conajmniej obrzydliwy.
    NIKOMU nawet największemu wrogowi tego bym nie życzyła. To, że nie straciłm wcześniej dziecka świadczy o tym, że nie wiem jaki to jest okropny ból ale NIE świadczy o tym, że nie wiem jak wielkim cudem jest dziecko i jak wielkim darem jest urodzenie zdrowego dziecka.

I nie wiem czemu miały byśmie Cię obgadywać na prywatnym forum. Gdybyśmy chciały zrobiły byśmy to tutaj. Dziwnie nas oceniasz. Od razu z grubej rury.

Piszesz, że nic na tym forum się nie zmieniło....nie wiem co masz na myśli bo przed Twoim wystąpieniem panowała tu przyjazna atmosfera.

To tyle w temacie i jest to mój ostatni post w Twoim kierunku. Dalsza dyskusja jest zbędna. mam nadzieję, że atmosfera na forum szybko się oczyści.

Gosiak, cath, Lara 82, słoneczna 85, Atakasobiejedna, kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Moje dziecko wstalo dzis o 7.20 i normalnie skakalabym z radosci ale dzis to cala noc sie budzilam i co chwile ja sprawdzalam ... Spalam jak na szpilkach:/ myslalam ze temat zachlysniec dotyczy noworodka i to za nami bo mala umie odkaszlnac a tu taki horror sie zgotowal...:/
    Dziewczyny ktore daja sloiczki ile wasze maluchy z nich jedza? Probuje dac caly maly sloik dania ale mala niebardzo chce:/ a wieczorem kaszki to mize ze 3 lyzeczki zjadla:/ a tak to mleeeeki
    Konstancja dopiero wczoraj zjadła caly słoiczek. A tak zjadala po pól no moze 3/4 tego małego. A rozszerzamy dietę od miesiąca. Kaszke je tak robię jej 50 ml wody albo 75 ml zalezy o której pila mleczko :) tylko moje dziecko lubi wszystko oprócz marchewki! O zgrozo !! W jakies spazmy wpada wierci sie pluje macha rękoma wyciera buzie marudzi. Zaczelamgotowac sama ostatnio zjadła z buraczek, marchew ziemniak i maselka troche to aż się jej uszy trzesly ;) a wczoraj dostala z królikiem zupkę to właśnie caly soiczek zjadla

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja jakoś od tygodnia zaczęłam dawac na próbę słoiczki i moja po marchewce ma jazdy z brzuszkiem. Dwa razy podałam i dwa razy puszczała bączury i widac było , że brzuszek boli.

Co tam u Was ? Jak serduszko małej ? Mieliście tą arytmię, unormowało się już ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z arytmia na razie mamy spokój. Ale mamy wizytę kontrolna u pani kardiolog bodajże 8 sierpia. I koniec sierpnia powtórkę holtera :(
    Ale kostka ma atopowe zapalenie skory i anemie. Zwariować można. :( naprawde!!
    Juz piersią nie karmie całkowicie od 2 tygodni. I tak długo sie bujałam z karmieniem! Z jednej strony jestem z siebie dumna a z drugiej boli mnie to ze tyle miesięcy wbrew sobie to robiłam. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta marchewka to wg masakra jest. Wszystko inne zjada. Nawet śmierdzący brokuł!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, mandragora, aż mnie zatkało, napisałam że zazdroszczę odwagi i ze ja bym się bała komplikacji po mojej pierwszej ciąży, a gratulacji nie było, bo skąd mogłam wiedzieć że tu zaglądasz! Nie wiem skąd pomysł ze ktoś Ci życzy poronienia... Nie mniej jednak życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Bella, to przezyliscie chwilę grozy, dobrze ze juz wszystko ok.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dawno nic nie pisałam. Cath mój malec też ma atopowe zapalenie skóry, także łączę się z Tobą w cierpieniu, bo jest to paskudna sprawa. Ja szczerze mówiąc psychicznie sobie z tym nie radze. Wczoraj ostatni raz karmiłam go piersią, bo żadna dieta nam nie pomogła, więc lekarz alergolog kazał mi zrezygnować z kp :/

atdc20mmmoziyqnb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska ale Lenka silna, super!!

Bella wspolczuje tej sytuacji, gdy dziecku sie cos dzieje to tragedia.

U nas dzis noc nie byla juz zla ale Natan spal ze mna bo nie chcialo mi sie do niego wstawac. Po tych nieprzespanych nocach to jestem mega zmeczona i padnieta. Kiedy ja to odespie? Wieczorem troche poplakal a tak to ladnie nam dzien minal.

Francuska25 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i P przywiezie mi dzis femaltiker bo wczoraj mi nie kupil to dzis go wyslalam na zakupy i do apteki. Pokarmu mam troche wiecej ale nadal malo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3201 3202 3203 3204 3205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ