Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak ja czasem, żadko w zasadzie do was zaglądam z sentymentu. W końcu byłam prawie lutowka, choć urodziłam w styczniu. Staś wytrzymałby co prawda do lutego ale matka juz nie.
Dzisiaj to na serio przez przypadek jakbym poczuła ze mi tylek smarujecie
-
Oj Lara Lara... ileż tu agresji. To akurat widać też na pierwszy rzut oka
. Dziewczyny 2016 są ok. A ty? Wybacz ale nie będę się w dawała w dyskusje z tobą...
LadyDi nie karmiłam piersią dwa miesiące. Musiałam zrezygnować bo Staś miał silna nietolerancja laktozy. Jest na nutramigenie od 2 mc życia.
-
miedzy mna a bratem jest dokladnie rok 9mc i 11 dni roznicy wieku, podobno byla zalamana jak sie dowiedziala ze zaraz kolejny bobas bedzie, gdyby nie pomoc babci to mama mowi ze byloby ciezko, ale kiedys niebylo takich udogodnien jak np wspolny wozek dla malucha i starszaka wtedy ja lezalam w gondoli, a brat na "plandece" siedzial jak sie zmeczyl na spacerze, teraz sa pampersy, a kiedys dwie porcje pieluch do prania.(mieszkalismy w kamienicy i woda byla na podworku, a w domu nie) teraz sa pralki... mysle ze jak tylko ciaza przebiega ok lub ma sie pomoc dziadkow to da rade ogarnac:)
mandragora lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Mandragora wiem co znaczy starac sie o dziecko .. I co gorsza boje sie ze z kolejnym moze mi sie nie udac wiec nieraz chcialabym szybciej zaczac sie starac... Wiem tez ile przezylas i jak balas sie o ta ciaze wiec dla mnie jestes bohaterka ze odwazylas sie po Takiej stracie na ciaze i teraz na kolejna... Czasem jednak warto przeczytac cos 2 razy zanim zareaguje sie na wyrost... Choc rozumiem ze kobieta ktora przeszla to co Ty czyta "po swojemu" ... a to niczemu dobremu nie sluzy...
Ja tam boje sie i chcialabym miec tyle odwagi co Ty ale chyba za slaba jestem.. A dzisiejsza sytuacja z mala gdzie mi sie zachlysnela przestala oddychac sina sztywna i wogole potem wygina sie ryczy ...poprostu sprawily ze boje sie teraz nawet sama z nia zostac a co dopiero jeszcze byc z nia i w ciazy:/ -
Masakra nie zasne dzis.. Poprostu mam ciagle ta sytuacje w oczach i to juz druga taka..
drugi raz byl przy mnie maz o trzezwym umysle .. Boje sie myslec co jak bedzie w morzu tfu tfu normalnie ryczec mi sie chce ze przez takie cos dziecko mogloby mi umrzec ;( nie powinnam o tym myslec ale jakas traume mam teraz i po tej sytuacji jak bylismy na spacerze wieczorem i spala to ja kazalam mezowi budzic bo juz sobie w banie wbijalam ze moze zapasci dostala czy co... Zwariuje od tego;/
-
Tym razem nie bylam na pogotowiu..jak mala mialam 3 tyg i mielismy taka sytuacje to bylismy na pogotowiu i juz wiemy mniej wiecej co sprawdzac jak ma sie klatka unosic mierze jej temperature.. Poki co wyglada wszystko ok... Mala do wieczora brykala jak dzika...zachlystkowe zapalenie pluc moze wyjsc dopiero po paru dniach wiec teraz czas na szpilkach bedzie
to nie na moje nerwy...
-
MANDRAGORA WOW jakie wiadomości... kurcze zazdroszczę...
mam takie same obawy jak Gosia , że moja kolejna ciąza może się przesunąć przez kp. Póki co myslę pozytywnie i mam nadzieję, że damy radę...
bella współczuję takiej syutuacji... bedzie dorbrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:15
-
Hej mandragora!
Super ze tak sie udalo! A powiedz jak znosisz ciaze? Bo w sumie 10 tydz to u mnie byly mdlosci i wymioty..( jak sobie przypomne to mi slabo;))
Szybko dostalas okresu.
A Twoj Stas z ktorego stycznia? Moj synek wazy 9 kg i kazdy mowi ze taki duzy;)
U nas Zoja, moj Macius i Franio Megg sa najwiekszymi dziecmi;)
A ktora lutowka jeszcze?
Spokojnej ciazy i porodu w terminie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:19
-
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html
-
Francuska25 wrote:My tez mamy szczeniaczka i Lena go za uszy tarmosi i patrzy jak serduszko sie swieci ale za specjalnie to sie nim nie interesuje.
I musze sie Wam pochwalic- oto dzisiejsze nagranie.
https://www.youtube.com/watch?v=VrimDnHqxR8
Wow jaka zdolna! Jestem pod wrazeniem! Moja corka jeszcze takich rzeczy nie robi.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Bella strasznie wspolczuje przezycia. Dobrze, ze umieliscie wlasciwie zareagowac.
Mandragora gratulacje i zdrowej, spokojnej ciazy. Reakcje chyba trzeba zwalic na hormony i emocje, bo wczesniejsze posty wyraznie nie zawieraja zadnych osobistych wycieczek.
Ja pooddawalam ciuszki w rozmiarze noworodkowym dwom kolezankom z pracy, ktore maja termin pod koniec tego miesiaca. Jedna dzisiaj ze mna rozmawiala i powiedziala, ze jak wroci do domu, to sie poplacze, bo nie zdawala sobie sprawy, ze bedzie miala tylko 6 tygodni urlopu, bo myslala, ze 3 miesiace (skad ja to znam?). I ona ma nawet gorzej, bo przez te 6 tyg. to dostanie grosze, bo jej osobisty urlop poszedl sie gonic w I trymestrze, kiedy sie zle czula, wiec od pracodawcy dostanie 0 dol. :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Przeczytalam o karmieniu piersia starszaka http://www.hafija.pl/2014/11/karmienie-piersia-starszaka-na-zadanie.html
Nie wiem czy ktoras jest zainteresowana tematem. To na pewno nie dla mnie, ale czytac warto :]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Cześć
dawno mnie tu nie było!!!
Co tam u was dziewczyny ??w skrócie poproszę
przeczytałam ostatnie strony. Mandragora gratulacje. I widzę hormony buzują
spokojnie dziewczyny nic złego nie miały na myśli
dla mnie drugie dziecko jest abstrakcją i dalej trzymam sie tego ze moze za 5 lat będę dopiero o tym myśleć :]