Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrota :) wrote:Przy okazji też przeczytałam o boreliozie u matki karmiącej , że w przypadku ukąszenia przez kleszcza (co spotkało Januszkową) są 3 antybiotyki , które można stosować przy karmieniu piersią i nie trzeba dziecka odstawiac. Jak Januszkowa pisała o tym, że lekarz kazał zaprzestać karmienia to bałam się do lasu wchodzić bo odstawienie Miski nagle od cycka to byłby koszmar i dla mnie i przede wszystkim dla niej. Ale mając większa wiedzę teraz nie mam takiej schizy. Ogólnie warto czasem poczytać jej bloga. Ciekawe rzeczy pisze
I właśnie, kiedyś ktoś mi powiedział, że jak zauważymy kleszcza i nie umiemy samemu wyciągać, to lepiej zamiast do lekarza pojechać do weterynarza, bo oni mają większe doświadczenie w wyciąganiu kleszczy.
Słoneczna, miałaś kiedyś taki przypadek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:05
-
Dziewczyny czy ktoras z Was wyrabiala juz dziecku paszport lub zamierza w najblizszej przyszlosci? Czy Wam niepotrzebny, bo podrozujecie w obrebie UE?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:20
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
ja kupilam dzis pare sloiczkow w razie jakby M na eko targu warzyw nie kupil, tak na szybko kupowalam z baby erema bio mloda marchew, pasterniak (nawet nie wiem co to ale tylko to bylo z pojedynczych warzyw) i z hippa bio dynia z ziemnikami i mloda marchew z ziemniakami, w skladzie baby dream aby warzywa i woda, w hip jeszcze olej rzepakowy, mysle ze max za 2tyg dam malej raczke w warzywach pociapac, a potem ugotuje zupki z ksiazki co kupilam z polowa lyzeczki kaszki baby sun"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
moj juz spi,padl. pewnie niedlugo sie przebudzi.
musze pozamawiac dzis pare rzeczy i miski i lyzeczki.
my dzis praktycznie bylismy na spacerze tylko w bondolino bo tak to nie spal i czarne chmury wisialy wiec wrocilismy.
spal w domku za to z mamusia:))
czuje sie zregenerowana:))Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
jakby co to zamawiam u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/babyono-gryzak-dziaselko-silikonowy-zabkowanie-3m-i5456465048.html
o taki gryzaczek i tu jest kubek doidy i nakladka na palec do zabkow od razu:)
zamowie tez lyzeczki tt, miseczki, kawke dla karmiacych:)) a i smoczek 6+ do butelki lovi z nadzieja:)) -
Czesc!
Dziewczyny a ja z takim pytaniem... czy Wasze dzieci maja zapadniete ciemiaczko?
Moja malutka ma i to dosyc mocno;/Widac golym okiem nawet bez przygladania sie. U nas jest bardzo, bardzo goraco. Mala dostaje tylko piers i troszke wody od czasu do czasu bo nie za bardzo chce ...
Mleka pije wiecej niz zawsze... nie ma biegunki ani nie wymiotuje. Jest pogodna no troche marudzi bo jej zabek wychodzi ale nic poza tym.
Bylam z nia u lekarza w zeszly wtorek ale lekarka stwierdzila ze jest dobrze. Troche sie martwie szczerze. -
ja nie pomoge, u nas jest normalne, slyszalam tylko ze to przy odwodnieniu, ale skoro je normalnie, nie wymiotuje i biegunki nie ma to powinno byc ok, choc samo zabkowanie odwadnia bo dziecko duzo sie slini i žkle problem z apetytem, a tu jeszcze upaly to moze faktycynie czesciej przystawiaj na chwilke na mleko 1 fazy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
no to tak - włosy po porodzie wypadają, to normalne następstwo zmian hormonalnych; dostałam tylko witaminy
z biustem gorsza sprawa - powiedziała, że nie ma żadnych leków, kremów, skutecznych ect. na blizny bo rozstęp to blizna. Można złagodzić tylko. A że KP to nic z tego nie poleci. Jedynie peelingi polecała stosować.
no i tyle się dowiedziałam