X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska, mój to jeszcze nawet na dłoniach się nie podnosi, ale Twoja silaczka ;)
    Ale się nie martwię, na brzuchu tez nie chciał leżeć, a z dnia na dzień zaczął, trzeba być cierpliwym :)

Francuska25 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta, Cath, Derii....kurcze dużo starych bywaczek się odzywa :) Gdzie uciekłyście ? Wracajcie tutaj :)

Słuchajcie a jak rozpoznaje się symptomy anemii u takiego maluszka ? U nas odkąd wyszłyśmy ze szpitala nie robiłysmy żadnych badań krwi. Pediatra widzi małą co jakiś czas na szczepieniach czy też przy okazji przeziębienia. W sumie oglądało ją do tej pory 3 pediatrów i każdy twierdził, że nie ma potrzeby robić badania krwi. Jak w takim razie Wy wykryłyście tą anemię ? Cath ? Wiem, że ktoś jeszcze pisał o anemii...

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie póki co dałam spokój ze sloikami, czekam aż będzie siedział, kupię krzesełko Multidine, te które hmm mama Poli pokazywała, przepraszam nie pamiętam nicka; bo jest bez tapicerki, całe plastikowe, no i faktycznie te pasy ma bezpieczniejsze niż w tym z Ikei.

Może zacznę znowu od słoików, a może od razu kawałki, zobaczymy co będzie chciał jeść.

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Cath u nas marchewka najlepsza za to a kalafior i brokuł i jabłuszko takie sobie,ale je wszystko :P
    a można już robić zupkę na bazie mięska? Bo nie wiem a chętnie bym jej zrobiła swojej zupki :)

Bella wszystko będzie dobrze,ale współczuję przeżyć..

hmm nie wiem kto tu jeszcze mógłby być lutóweczką 2016 ale gratuluję!! :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota pozwole sobie odpowiedziec :-)
    Wydaje mi sie ze tylko badania krwi to wykaza. Inaczej to sie chyba nie da.
    Ja sie balam badania krwi, ale super szybko babka pobrala Piotrusiowi z raczki. Nawet dlugo nie plakal :-)

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A ja sobie póki co dałam spokój ze sloikami, czekam aż będzie siedział, kupię krzesełko Multidine, te które hmm mama Poli pokazywała, przepraszam nie pamiętam nicka; bo jest bez tapicerki, całe plastikowe, no i faktycznie te pasy ma bezpieczniejsze niż w tym z Ikei.

Może zacznę znowu od słoików, a może od razu kawałki, zobaczymy co będzie chciał jeść.
    To krzesełko multidine też fajne. Ja mam póki co to z ikei ale jak się nie sprawdzi to pójdzie do dziadków a my kupimy inne. I to multidine mnie przekonuje też ale zobaczymy.

Miałas chyba na mysli Katiś...;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Stokrota pozwole sobie odpowiedziec :-)
    Wydaje mi sie ze tylko badania krwi to wykaza. Inaczej to sie chyba nie da.
    Ja sie balam badania krwi, ale super szybko babka pobrala Piotrusiowi z raczki. Nawet dlugo nie plakal :-)
    A to badanie krwi zrobiłaś tak z własnej inicjatywy czy jakiś lekarz zassugerował badanie ?

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł uczniaczek, tzn.siostrzyczka- Pola zachwycona! :)

Stokrota :), Lara 82, Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie chcielibyśmy Miście oznaczyć grupę krwi. Chyba już można więc przy okazji zawsze morfologię tez można zrobić właściwie...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska no u Ciebie to juz dziecko samo siada rewelacja ;) nasza poki co naprostych raczkach dupka do gory i sie kreci wokol wlasnej osi ;) silne malenstwo i zdolne masz;)
    Sloneczna wiemze takie sytuacje sie zdarzaja jednak gdy samemu sie to przechodzi to jednak stres robi swoje;/
    Cath a jaka kaszke dajesz? Ja dalam nestle i ona jakas taka sucha bardzo ... Dodalam duzo wiecej wody ale ona jakas taka lepka i wogole ze moja mala sie mocno krzywila bo jej sie chyba tam w srodku lepilo i nie polubila tego...

Francuska25 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    przyszedł uczniaczek, tzn.siostrzyczka- Pola zachwycona! :)
    To ja chyba też kupię tego uczniaczka jednak :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka mysle ze nikt kogo znamy!
    Najlatwiej rzucic tekst i uciec a my sie tu zastanawiamy nie potrzebnie!
    ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    A to badanie krwi zrobiłaś tak z własnej inicjatywy czy jakiś lekarz zassugerował badanie ?
    Tak sama chcialam przed drugim szczepieniem. Choc i tak sie nie przydalo bo maly mial bakterie w moczu i szczepilismy i tak 2,5 tyg. Pozniej wiec juz nie powtatzalam. Ale ciesze sie ze zrobilam. Wiem ze ogolnie wszystko jest ok.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota a to nie wiesz jaka mala ma grupe krwi?
    Aktoras ma szczeniaczka dwujezycznego?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • megg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    bella wspolczuje

Ale afera tu. Niepotrzebna... gratuluje ciazy ! Tez mysle o drugim bobasie

Ja juz pare razy dalam caly sloik ale czeaciej pol i kaszki manny teraz troche

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja glupia nie pomyslalam i moglam tez wtedyboznaczyc grupe krwi. Pomyslalam juz po fakcie!!!!

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem jaką młody ma grupę krwi. Z tego co wiem to do któregoś miesiąca, czy tam roku? Grupa krwi może się zmienić.

"Pck Polski Czerwony Krzyż
    To prawda, grupa krwi dziecka kształtuje się do 2 roku życia i może się tak zdarzyć, że dziecko po urodzeniu ma grupę 0 a w rzeczywistości ma grupę krwi A lub B, które to antygeny zostaną wyrażone dopiero jak dziecko będzie miało co najmniej ukończone 2 lata. Dzieje się tak dlatego ,że małe dziecko może mieć jeszcze przeciwciała matki."

http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/2787/jakiś-czas-po-porodzie-grupa-krwi-dziecka-ulega-zmianie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 09:42

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja jestem mega zadowolona :)
    Lara pewnie tak jest a człowiek w głowę zachodzi ;)

a jak kaszki dajecie? mi kazała gluten wprowadzać przez gotowanie manny w wodzie na mleko i z mlekiem i tak robię a co z kaszką taką normalną? za tydzień szczepienie to zapytać muszę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Stokrota a to nie wiesz jaka mala ma grupe krwi?
    Aktoras ma szczeniaczka dwujezycznego?

Bella a ty wiesz juz? Oznaczali wam w szpitalu?
    Bo u nas nie.
    A wiem ze w niektorych szpitalach to robia.

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to jest tak, że dziecko po porodzie ma wpisana grupe krwi matki ale to nie znaczy, że taka grupę krwi będzie miało. Trzeba oznaczyć grupę krwi ale właśnie pediatra mówila mi, że robi się to dopiero po pół roku albo po roku...nie pamiętam...muszę się jeszcze raz zapytać .

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3202 3203 3204 3205 3206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ