Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Francuska, mój to jeszcze nawet na dłoniach się nie podnosi, ale Twoja silaczka
Ale się nie martwię, na brzuchu tez nie chciał leżeć, a z dnia na dzień zaczął, trzeba być cierpliwymFrancuska25 lubi tę wiadomość
-
Nasta, Cath, Derii....kurcze dużo starych bywaczek się odzywa
Gdzie uciekłyście ? Wracajcie tutaj
Słuchajcie a jak rozpoznaje się symptomy anemii u takiego maluszka ? U nas odkąd wyszłyśmy ze szpitala nie robiłysmy żadnych badań krwi. Pediatra widzi małą co jakiś czas na szczepieniach czy też przy okazji przeziębienia. W sumie oglądało ją do tej pory 3 pediatrów i każdy twierdził, że nie ma potrzeby robić badania krwi. Jak w takim razie Wy wykryłyście tą anemię ? Cath ? Wiem, że ktoś jeszcze pisał o anemii... -
A ja sobie póki co dałam spokój ze sloikami, czekam aż będzie siedział, kupię krzesełko Multidine, te które hmm mama Poli pokazywała, przepraszam nie pamiętam nicka; bo jest bez tapicerki, całe plastikowe, no i faktycznie te pasy ma bezpieczniejsze niż w tym z Ikei.
Może zacznę znowu od słoików, a może od razu kawałki, zobaczymy co będzie chciał jeść.Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
hej
Cath u nas marchewka najlepsza za to a kalafior i brokuł i jabłuszko takie sobie,ale je wszystko
a można już robić zupkę na bazie mięska? Bo nie wiem a chętnie bym jej zrobiła swojej zupki
Bella wszystko będzie dobrze,ale współczuję przeżyć..
hmm nie wiem kto tu jeszcze mógłby być lutóweczką 2016 ale gratuluję!! -
Atakasobiejedna wrote:A ja sobie póki co dałam spokój ze sloikami, czekam aż będzie siedział, kupię krzesełko Multidine, te które hmm mama Poli pokazywała, przepraszam nie pamiętam nicka; bo jest bez tapicerki, całe plastikowe, no i faktycznie te pasy ma bezpieczniejsze niż w tym z Ikei.
Może zacznę znowu od słoików, a może od razu kawałki, zobaczymy co będzie chciał jeść.
Miałas chyba na mysli Katiś... -
Lara 82 wrote:Stokrota pozwole sobie odpowiedziec
Wydaje mi sie ze tylko badania krwi to wykaza. Inaczej to sie chyba nie da.
Ja sie balam badania krwi, ale super szybko babka pobrala Piotrusiowi z raczki. Nawet dlugo nie plakal -
Francuska no u Ciebie to juz dziecko samo siada rewelacja
nasza poki co naprostych raczkach dupka do gory i sie kreci wokol wlasnej osi
silne malenstwo i zdolne masz;)
Sloneczna wiemze takie sytuacje sie zdarzaja jednak gdy samemu sie to przechodzi to jednak stres robi swoje;/
Cath a jaka kaszke dajesz? Ja dalam nestle i ona jakas taka sucha bardzo ... Dodalam duzo wiecej wody ale ona jakas taka lepka i wogole ze moja mala sie mocno krzywila bo jej sie chyba tam w srodku lepilo i nie polubila tego...Francuska25 lubi tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:A to badanie krwi zrobiłaś tak z własnej inicjatywy czy jakiś lekarz zassugerował badanie ?
-
Ja tez nie wiem jaką młody ma grupę krwi. Z tego co wiem to do któregoś miesiąca, czy tam roku? Grupa krwi może się zmienić.
"Pck Polski Czerwony Krzyż
To prawda, grupa krwi dziecka kształtuje się do 2 roku życia i może się tak zdarzyć, że dziecko po urodzeniu ma grupę 0 a w rzeczywistości ma grupę krwi A lub B, które to antygeny zostaną wyrażone dopiero jak dziecko będzie miało co najmniej ukończone 2 lata. Dzieje się tak dlatego ,że małe dziecko może mieć jeszcze przeciwciała matki."
http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/2787/jakiś-czas-po-porodzie-grupa-krwi-dziecka-ulega-zmianie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 09:42
-
Stokrotka ja jestem mega zadowolona
Lara pewnie tak jest a człowiek w głowę zachodzi
a jak kaszki dajecie? mi kazała gluten wprowadzać przez gotowanie manny w wodzie na mleko i z mlekiem i tak robię a co z kaszką taką normalną? za tydzień szczepienie to zapytać muszę.. -
No wlasnie to jest tak, że dziecko po porodzie ma wpisana grupe krwi matki ale to nie znaczy, że taka grupę krwi będzie miało. Trzeba oznaczyć grupę krwi ale właśnie pediatra mówila mi, że robi się to dopiero po pół roku albo po roku...nie pamiętam...muszę się jeszcze raz zapytać .