X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś jem śledzia w śmietanie z ziemniakami z wczoraj

a tak to tylko zupy byl jadla, nie mam na nic innego jakos ochoty, glownie tylko barszcz ukrainski ewentualnie botwine, ostatnio mialam smaka na pomidorowa za ktora nigdy nie przepadalam ale zjadlam dwa dni z rzedu i mi przeszlo, barszcz ukrainski moge codziennie jesc

a najbardziej mi sie nie chce jesc chleba, nawet razowego.. na sama mysl o kanapce odechciewa mi sie jesc, chociaz mdlosci nie mialam i nie mam nadal

najlepiej to zupy, ostatnio jeszcze mialam smaka na salatki, a najbardziej na ten taki sos z paczki knorra :P wiec kupuje sos jogurtowy z biedry taki gotowy juz jest na dziale z mixami salat, jest genialny, pojawia sie a potem znika na dluugie miesiace :/ raz go kupilam to pani na kasie tak sie podniecila, ze one znowu sa w sprzedazy i musi ich na zapas nakupowac sa takie pyszne :D no wiec te sosy w buteleczkach mieszam z sosem francuskim knorra z paczuszki i jem z mixem salat z rukola, czerwona cebula, pomidorami, ogorkami, ewentualnie tunczyk i feta

a tak to owoce, borowki mi sie juz znudzily za to mam jazde na gruszki, a od czasu do czasu jablka takie obrane ze skorki, wypestkowane i na cwiartki pokrojone jak dla dziecka :P

i przy takim odzywianiu wlasnie zupki, salatki i owoce przytylam 2kg :/
    mam 163 wzrostu, waze 58 kg :/
    a powinnam tak 53 max wtedy sie najlepiej czuje
    tyle dobrego że nie wygladam na spaślaka :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś pomidorówkę z brązowym ryżem gotowaną na wołowinie.
    Właśnie babki, co do mięsa, to ja nie jem drobiu od jakiegoś czasu, ale ostatnio nawet gin zwrócił mi uwagę, że z mięsa można jeść krówki i świnki, a drobiu powinno się unikać. Bo to same antybiotyki i hormony.

A na śniadania ostatnio mam jazdę na owsianki - sama robię - płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, różne orzechy, rodzinki, morele suszone, owoce świeże i taki mix gotuję 30-40 na bardzo wolnym ogniu. Pyszne i zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 15:34

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel prosze Cię przecież Ty chuda jesteś...

ja mam 173 wzrostu przed ciaża 75 kg i przytyłam tylko 1 kg i to mnie troche martwi bo wydaje mi się ze powinnam przytyć więcej na tym etapie :/

ehhh kiedyś wazyłam 50kg ale moje 75 mi w ogóle nie przeszkadza ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

ja mam 173 wzrostu przed ciaża 75 kg i przytyłam tylko 1 kg i to mnie troche martwi bo wydaje mi się ze powinnam przytyć więcej na tym etapie :/

Fedra mamy dokładnie takie same parametry :)
    Tylko przytyłam lekko więcej - 1,7kg.
    Też przez lata ważyłam 53, potem dłuugo 58. I też mi te moje 75 nie przeszkadza :) Szczególnie, że miałam przy tym płaski brzuch i mi się wszystko równomiernie porozkładało i w cycki poszło ;)
    Teraz w ogóle nie mam zamiaru przejmować się wagą, jem zdrowo, nie przejadam się - potem będę zrzucać.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

ja przed ciaza wazyłam 73kg teraz waze dokładnie 66,9 ,i wczoraj nawizycie lekarz powiedzial ze mam sie oszczedzac bo waga spada i mam niskie cisnienie;/ kurde..
    Ale tak wszystko ok.. Mam nadzieje ze na dniach tzn do nastepnej wizyty nabiore cos kg..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja miałam 1,5 do przodu jeszcze z tydzień temu a teraz patrze a na wadze 76 kg... ehhh

ja się nie przejmuje ze bedę wielorybem ;) zbyt wiele lat starałam sie o to maleństwo zeby martwic się swoim wyglądem po porodzie pomyśle o jakiś ćwiczeniach ;)

Gusiaa a spadek wagi nie był zwiazany czasem z wymiotami? jadłaś normalnie czy mniej niż zwykle? ja ciśnienie tez mam niskie...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gosiak ja miałam 1,5 do przodu jeszcze z tydzień temu a teraz patrze a na wadze 76 kg... ehhh

ja się nie przejmuje ze bedę wielorybem ;) zbyt wiele lat starałam sie o to maleństwo zeby martwic się swoim wyglądem po porodzie pomyśle o jakiś ćwiczeniach ;)

Gusiaa a spadek wagi nie był zwiazany czasem z wymiotami? jadłaś normalnie czy mniej niż zwykle? ja ciśnienie tez mam niskie...

Jesli chodzi o cisnienie to w ciąży chyba powinno byc niskie. .. ja tez takie mam. .. a jesli chodzi o wagę to ja tez tak uwazam jak fedra ;) dla mnie to dziecko jest ważniejsze niz te pare kg na plus ...

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety mięso również nie podchodzi ale robię sobie albo jajko albo kalafiory panierowane w bulce albo omlet z płatków owsianyvh. tak czy tak 2 dania robię albo tesciowa. Dziś zrobiłam biały żurek i spaghetti z mięsem mielonym ale mi podeszło. A co do wagi to pomału wracam z przed ciąży ale też się obawiam że utyje. 165 i 51 kg.
    Jednak wolę troszkę się odchodzić niż jak siostra kiedyś z cukrzyca ciazowa wyglądac jak anorektyczka i cierpieć że nie mogła jeść a tak bardzo miała smaki;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 16:20

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

Ja tylko jeden raz w ciazy wymiotowałam..
    miałam biegunke i schudlam przez nia 3kg a teraz juz bez biegunki schudlam znowu 3.. Jem normalnie i wszystko bo apetyt wrócił mi..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombleku bardzo mi przykro:(

Niedawno wróciłam do domu, odwiedziłam kilka sklepów, nie kupiłam nic na działach ciążowych, tylko w normalnych sklepach z tym, że większe rozmiary. Kupiłam fajne spodnie a'la dresowe w c&a i jestem z nich mega zadowolona
    http://www.iv.pl/images/29790835953057682378.jpg

Fedra, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa no to faktycznie dziwna sprawa w takim razie oszczędzaj się jak kazał Ci lekarz i kontroluj wage mam nadzieje że już nie będziesz chudła...

ja nie jem słodkiego prawie wcale choć czasem mnie weźmie na zelki albo chipsa czy paluszki, na mięso patrzeć nie mogę ale co dziwne jak mi teściowa zrobiła drugie danie to zjadłam zresztą jak mam mi gotowała drugie danie to też jadłam choc po mięsie nie najlepiej sie czułam...

czyli konkludujac potrzeban mi kucharka :P

Gosiak lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa przypomniałaś mi ja w Decathlonie swego czasu kupiłam sobie spodnie rybaczki (takie za kolano) fitnesowe, które maja taki pas na brzuch na necie nie mogę dokładnie tego modelu znaleść ale wiem ze są a tu podsyłam link o co mniej więcej mi chodzi ;)

http://www.decathlon.pl/spodnie-dresowe-fitness-damskie-id_8312820.html

to nawet chyba sa te tylko ja mam takie za kolano fajnie się je nosi super brzuszek podkreślają i pasują do baletek i dopasowanej podkoszulki ;)

więc polecam obejrzenie sobie takich spodki w decathlonie tym bardziej ze jak dobrze kojarze któraś tu stawiała na styl sportowy ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o znalazłam nawet cos takiego :D

http://www.decathlon.pl/legginsy-fitness-damskie-dla-kobiet-w-ciy-id_8296597.html

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    o znalazłam nawet cos takiego :D

http://www.decathlon.pl/legginsy-fitness-damskie-dla-kobiet-w-ciy-id_8296597.html
    Dzięki Fedra, już zamówiłam, będą na jogę i może po domu czasem :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula zazdroszcze Ci wagi :P :P masz idealna

ja ogólnie nie boje sie utyć w ciaży ale to moje to nie jest ciazowe ale chyba bardziej z obzarstwa slodyczami... :P bo poza nimi to ja nie jem nic kalorycznego.. a ostatnio sloik nutelli :D jak mi pojdzie tak tylko w brzuch i bede miec taka kuleczke to moge przytyc i 20kg, ale jak mam cala wygladac jak kula to zwariuje, jak to zrzucic pozniej :P jak ja nienawidze ćwiczyc i nie zmusze sie do tego :P oby dziecko dało mi tak popalić że spadnie mi do 50kg po porodzie :D

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    lula zazdroszcze Ci wagi :P :P masz idealna

ja ogólnie nie boje sie utyć w ciaży ale to moje to nie jest ciazowe ale chyba bardziej z obzarstwa slodyczami... :P bo poza nimi to ja nie jem nic kalorycznego.. a ostatnio sloik nutelli :D jak mi pojdzie tak tylko w brzuch i bede miec taka kuleczke to moge przytyc i 20kg, ale jak mam cala wygladac jak kula to zwariuje, jak to zrzucic pozniej :P jak ja nienawidze ćwiczyc i nie zmusze sie do tego :P oby dziecko dało mi tak popalić że spadnie mi do 50kg po porodzie :D

załóżmy że każda z nas bedzie karmic cycem to wszystki szybko waga zjedzie:)
    Cycusiowa dieta cud:)

Fedra, madziutek 23 lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na moją wagę?! 47 kg przy 165 cm wzrostu :D

Moja gin powiedziała ( bo oczywiście żaliłam się ze waga stoi w miejscu), że jeżeli nie wymiotuje, nie chudnę i mam morfologię dobrą to mam olać wagę.
    To więc olewam ją i wszystko co do tej pory sprawiało, że się denerwowałam.
    :) Cieszę się ciążą i nie będę wynajdywała problemów :) - to rada od gin

Fedra, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    załóżmy że każda z nas bedzie karmic cycem to wszystki szybko waga zjedzie:)
    Cycusiowa dieta cud:)
    Ja mam w pracy koleżankę, której tak z 15 kg po ciąży zostało i nie może zejść, a karmiła piersią, synek ma już ze 3 lata. Ale ona faktycznie jest uzależniona od słodyczy i to może przez to.
    Ja to ze słodyczy najbardziej lubię śledzie :D i tym się pocieszam ;)

Fedra, madziutek 23, Sue, juska19 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje ze byłam u ginekologa bo brakowało mi na jutro już luteiny a i pan ginekolog. Zabrał mnie do gabinetu i zrobił mi usg z dzieckiem wszystko ok 70 mm. Mam dalej leżeć i brać leki. Jestem spokojniejsza, mimo że czuje lekkie bóle brzucha. Dowiedziałam się że to prawdopodobnie macica daje mi popalić która się wysuwa do przodu i się powiększa bo mam tylozgiecie.

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja teraz tylko z grubsza was czytam bo nie mam jak, ale co sie stalo Bombelkowi? bo widac nie wylapalam czy cos bylo nie tak? jakies bole brzucha czy cos? krwawienie?
    co sie stalo?

:(

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ