X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    heeeej :)

ale piszecie szybko :)
    wiem,że o poduszkach dla ciężarnych do spania była mowa, co możecie polecić sprawdzone bo muszę kupić a nie mogę się zdecydować ? :)
    Ja mam tą i polecam gorąco:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-2-i4474969660.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:38

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam tą i polecam gorąco:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-2-i4474969660.html

No właśnie o niej myślałam tylko znalazłam ją o 25zł.tańszą :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz głowę do interesów :)
    A też ma dwa gratisy?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

tak tak polecam... spie na niej od 2 nocy... cudna...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a nie mam pojęcia czy ma gratisy :P nie mogę jej znaleźć ... ale i tak ją zamówię niezależnie od ceny :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ! Pielucha jest do wyboru gratis :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ! Pielucha jest do wyboru gratis :D
    U mnie była dodatkowa mniejsza poduszka, więc pewnie stąd ta cena.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tą poduszke i polecam bardzo dobrze się na niej śpi i się nie odkształca :)

http://allegro.pl/kojec-poduszka-dla-kobiet-motherhood-5-gratisow-i4478786567.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:35

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja aż się zastanawiam nad tymi moimi hormonami, bo w sumie ani razu nie miałam takiej "jazdy" z płakaniem ;) Nie to, żebym strasznie żałowała... :D
    Jedyna rzecz, to się wzruszam na byle filmiku czy reklamie, ale żebym płakała rzewnymi łzami, to nie.

Witam. ..
    Ja miałam taka jazdę z plakaniem ze plakalam dosłownie o wszystko. Np ze maz zle szklanke postawił itp plus do tego dwa napady ostrej histerii ze nie wiedzialam pozniej o co wogóle płacze ;)) teraz jest znacznie lepiej ;)
    Dzis byłam na prenatalnych i bylo tak jak mowily scie.. . M wszedł ze mną od razu, badanie przez powłoki brzuszne ok 15min. Wyniki książkowe! !! ;) + zachwycony maz;).. takze wszystko jest na najlepszej drodze ze tym razem nam sie uda ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:56

Fedra, przedszkolanka:), Penelope lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
    Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.

ale do cery tradzikowej? ja wlasnie czytalam zajebiste poprostu opinie o zelu do mycia twarzy z la roche posay ALE dopiero po zakupieniu zelu z SVR ktory jest tak wydajny ze starcza mi na poltora roku a kupilam go jakos w lutym tego roku wiec dopiero za rok moge kupic sobie z la roche ale nie moge sie juz doczekac!!!

a ja ogolnie uzywam podkladu vichy normaderm teint do cery tlustej, a moja mama uzywa do cery suchej i wrazliwej z la roche posay i kiedys jej zamowilam jej podklad z allegro a babka sie pomylila i wyslala mus do cery tlustej i kazala go zostawic i oddala pieniadze za pomylke i mama mi ten mus oddala i ja go uzywam od kilku dni i wydaje sie byc spoko, nazywa sie toleriane teint matujacy podklad w musie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:06

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie bylam na USG przedpotopowym poprostu... oczywiscie plci nie znam nadal.. ale nic dziwnego na takim USG to wygladalo jak mrówki w telewizorze ha ha zdjecia oczywiscie tez nie dostalam

ale lekarz jako jedyny z 3 innych ginekologow powiedzial mi, ze moja ciaza jest o tydzien mlodsza niz wynika z OM i że to dopiero 14tydz3dzien, nie wiem wierzyc mu? wspolzycia nie bylo napewno w terminie ktory musialby byc zeby dzidzia byla mlodsza faktycznie, no i kazdy ginekolog u ktorego bylam na usg, czy pani od genetycznego badania, czy moja ginka prowadzaca, czy w szpitalu, czy na moim pierwszym USG w 7tyg zawsze wychodzilo że ciaza jest 3 dni do 6 dni starsza a dzis mi ginekolog mowi, ze wedlug pomiaru brzuszka i glowki wychodzi ze to dopiero 14 tydzien i 3 dzien.....

powiedzial że ciaza jest za stara na CRL i ze juz sie poprzez CRL nie mierzy tylko przez pomiar brzuszka (?!) w kazdym razie CRL wyszlo mu nieco ponad 8cm

28lipca (12tyg6dni) moja dzidzia miala 7cm
    a dzisiaj ma ponad 8cm i on mi mowi, że ciaze mam o tydzien mlodsza :(

a jakie wy macie wymiary ? BPD i AC ????

U mnie

BPD 3.3CM
    AC 9.6CM

i te wymiary odpowiadaja podobno dopiero 14tyg3dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:19

zjk3p18.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestesmy za młodzi zeby Ci cos pomoc ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ale do cery tradzikowej? ja wlasnie czytalam zajebiste poprostu opinie o zelu do mycia twarzy z la roche posay ALE dopiero po zakupieniu zelu z SVR ktory jest tak wydajny ze starcza mi na poltora roku a kupilam go jakos w lutym tego roku wiec dopiero za rok moge kupic sobie z la roche ale nie moge sie juz doczekac!!!

a ja ogolnie uzywam podkladu vichy normaderm teint do cery tlustej, a moja mama uzywa do cery suchej i wrazliwej z la roche posay i kiedys jej zamowilam jej podklad z allegro a babka sie pomylila i wyslala mus do cery tlustej i kazala go zostawic i oddala pieniadze za pomylke i mama mi ten mus oddala i ja go uzywam od kilku dni i wydaje sie byc spoko, nazywa sie toleriane teint matujacy podklad w musie
    Ja od x lat używać z la Roche effeclar. Tylko i jedynie. Vichy dla mnie za mocny jest :( a effeclar jest delikatny i według mnie pachnie winogronami (?) :D wiem ze w aptekach sa próbki ale nie każdego kosmetyku dostane a zreszta czesto mam tak ze po jednym użyciu jest wszystko ok. Dopiero za drugim trzecim razem. Z mustella mialam tak ze a pierwszym razem troszke swędziała mnie skora ale nic nie wyskoczylo posmarowalam drugi i trzeci i patrze w lustrze a tam ropne krosty :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja w 13 tyg 2 dniu (według daty z OM) miałam Dzidzie zmierzoną miała 85mm ale gin mi nie powiedział któy to tydz według usg choć wiem ze z wcześniejszych usg zawsze ciaża była starsza o kilka dni :)

EDIT:
    i ja bym się tak starsznie nie przejmowała tym który to tydz z usg pamiętaj ze jedne dzieci rosna szybciej inne wolniej a ich wzrost często zależy od rodziców czy są niscy czy wysocy ;)
    więc cieszymy się ze dzidzie rosna ze serduszka biją a suwaczki posuwaja się do przodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:53

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja od x lat używać z la Roche effeclar. Tylko i jedynie. Vichy dla mnie za mocny jest :( a effeclar jest delikatny i według mnie pachnie winogronami (?) :D wiem ze w aptekach sa próbki ale nie każdego kosmetyku dostane a zreszta czesto mam tak ze po jednym użyciu jest wszystko ok. Dopiero za drugim trzecim razem. Z mustella mialam tak ze a pierwszym razem troszke swędziała mnie skora ale nic nie wyskoczylo posmarowalam drugi i trzeci i patrze w lustrze a tam ropne krosty :(

ale effeclar to jest zel a nie podklad tak? bo ja żelu uzywam z SVR LYSALPHA GEL MOUSSANT a nie z vichy :P podkladu uzywam z vichy :) a tego effeclara chce bardzo kupic ale mam SVR ktory mi jeszcze na dobry rok starczy i czekam az sie skonczy zeby wyprobowac wlasnie la roche :)

boje sie bo w necie faktycznie CRL odpowiada 14tyg, te pozostale wymiary juz nie ale wg belly dziecko powinno mierzyc ponad 11cm a moje ma dopiero ponad 8 a jak dziecko przestaje rosnac to sie robi te amniopunkcje i inne bo moze miec wady genetyczne :(

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Vel ja w 13 tyg 2 dniu (według daty z OM) miałam Dzidzie zmierzoną miała 85mm ale gin mi nie powiedział któy to tydz według usg choć wiem ze z wcześniejszych usg zawsze ciaża była starsza o kilka dni :)

EDIT:
    i ja bym się tak starsznie nie przejmowała tym który to tydz z usg pamiętaj ze jedne dzieci rosna szybciej inne wolniej a ich wzrost często zależy od rodziców czy są niscy czy wysocy ;)
    więc cieszymy się ze dzidzie rosna ze serduszka biją a suwaczki posuwaja się do przodu ;)

jedne dzieci rosna wolniej, inne szybciej, moje roslo zawsze szybciej i bylo o tydzien starsze a teraz przestalo rosnac nagle i jest dwa tygodnie do tylu :( i mnie to martwi

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    jedne dzieci rosna wolniej, inne szybciej, moje roslo zawsze szybciej i bylo o tydzien starsze a teraz przestalo rosnac nagle i jest dwa tygodnie do tylu :( i mnie to martwi

to może warto by się wybrać na prywatne usg lepszej jakości żeby sprawdzić czy ten gin się nie walną jeśli miał przedpotopowy sprzęt???

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel przypomnij mi kiedy miałąś @ i kiedy przypuszczasz ze doszło do zapłodnienia?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Vel przypomnij mi kiedy miałąś @ i kiedy przypuszczasz ze doszło do zapłodnienia?

ostatnia miesiaczka 29.04

wspolzycie bylo tylko 10 i 14 maja wiec w gre wchodzi okres od 10 do 14 i ewentualnie po 14 maja jesli plemniki przezyly

na kazdym USG pokazywalo termin porodu 3 luty i porownywalam z roznymi kalendarzami owulacji itp i najprawdopodobniejsza data poczecia wychodzila 11 maja

mysle wlasnie teraz sie zastanawiam czy nie isc prywatnie bo ostatni raz crl mialam mierzone wlasnie w 12tygodniu na genetycznym i dziecko mialo rowno 7cm bez jednego milimetra, pozniej mi crl nie mierzono az do dzisiaj... ponad 1cm w 3tygodnie to malo troszke :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 15:08

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak vel effeclar to żel i kremy do twarzy. A jesli chodzi o podkład to tylko maxfactor i pod podkład baza z dermiki. Kiedys uzywalam dermablend w sztyfcie (nie wiem czy jeszcze jest) ale byl ciezki, strasznie wysuszał. Super krył ale nawet koloru nie miał żadnego. :( ostatnio zaczelam używać do wykańczania makijażu pudru ryzowego. I jest to mój numer jeden. <3 naturalny kosmetyk jest transparentny i idealnie matuje nie potrzeba poprawek w ciągu dnia <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ