Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:heeeej
ale piszecie szybko
wiem,że o poduszkach dla ciężarnych do spania była mowa, co możecie polecić sprawdzone bo muszę kupić a nie mogę się zdecydować ?
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-2-i4474969660.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:38
-
a ja mam tą poduszke i polecam bardzo dobrze się na niej śpi i się nie odkształca
http://allegro.pl/kojec-poduszka-dla-kobiet-motherhood-5-gratisow-i4478786567.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:35
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak wrote:Ja aż się zastanawiam nad tymi moimi hormonami, bo w sumie ani razu nie miałam takiej "jazdy" z płakaniem Nie to, żebym strasznie żałowała...
Jedyna rzecz, to się wzruszam na byle filmiku czy reklamie, ale żebym płakała rzewnymi łzami, to nie.
Witam. ..
Ja miałam taka jazdę z plakaniem ze plakalam dosłownie o wszystko. Np ze maz zle szklanke postawił itp plus do tego dwa napady ostrej histerii ze nie wiedzialam pozniej o co wogóle płacze ) teraz jest znacznie lepiej
Dzis byłam na prenatalnych i bylo tak jak mowily scie.. . M wszedł ze mną od razu, badanie przez powłoki brzuszne ok 15min. Wyniki książkowe! !! + zachwycony maz;).. takze wszystko jest na najlepszej drodze ze tym razem nam sie uda )Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:56
Fedra, przedszkolanka:), Penelope lubią tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.
ale do cery tradzikowej? ja wlasnie czytalam zajebiste poprostu opinie o zelu do mycia twarzy z la roche posay ALE dopiero po zakupieniu zelu z SVR ktory jest tak wydajny ze starcza mi na poltora roku a kupilam go jakos w lutym tego roku wiec dopiero za rok moge kupic sobie z la roche ale nie moge sie juz doczekac!!!
a ja ogolnie uzywam podkladu vichy normaderm teint do cery tlustej, a moja mama uzywa do cery suchej i wrazliwej z la roche posay i kiedys jej zamowilam jej podklad z allegro a babka sie pomylila i wyslala mus do cery tlustej i kazala go zostawic i oddala pieniadze za pomylke i mama mi ten mus oddala i ja go uzywam od kilku dni i wydaje sie byc spoko, nazywa sie toleriane teint matujacy podklad w musieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:06
-
sluchajcie bylam na USG przedpotopowym poprostu... oczywiscie plci nie znam nadal.. ale nic dziwnego na takim USG to wygladalo jak mrówki w telewizorze ha ha zdjecia oczywiscie tez nie dostalam
ale lekarz jako jedyny z 3 innych ginekologow powiedzial mi, ze moja ciaza jest o tydzien mlodsza niz wynika z OM i że to dopiero 14tydz3dzien, nie wiem wierzyc mu? wspolzycia nie bylo napewno w terminie ktory musialby byc zeby dzidzia byla mlodsza faktycznie, no i kazdy ginekolog u ktorego bylam na usg, czy pani od genetycznego badania, czy moja ginka prowadzaca, czy w szpitalu, czy na moim pierwszym USG w 7tyg zawsze wychodzilo że ciaza jest 3 dni do 6 dni starsza a dzis mi ginekolog mowi, ze wedlug pomiaru brzuszka i glowki wychodzi ze to dopiero 14 tydzien i 3 dzien.....
powiedzial że ciaza jest za stara na CRL i ze juz sie poprzez CRL nie mierzy tylko przez pomiar brzuszka (?!) w kazdym razie CRL wyszlo mu nieco ponad 8cm
28lipca (12tyg6dni) moja dzidzia miala 7cm
a dzisiaj ma ponad 8cm i on mi mowi, że ciaze mam o tydzien mlodsza
a jakie wy macie wymiary ? BPD i AC ????
U mnie
BPD 3.3CM
AC 9.6CM
i te wymiary odpowiadaja podobno dopiero 14tyg3dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:19
-
Vel wrote:ale do cery tradzikowej? ja wlasnie czytalam zajebiste poprostu opinie o zelu do mycia twarzy z la roche posay ALE dopiero po zakupieniu zelu z SVR ktory jest tak wydajny ze starcza mi na poltora roku a kupilam go jakos w lutym tego roku wiec dopiero za rok moge kupic sobie z la roche ale nie moge sie juz doczekac!!!
a ja ogolnie uzywam podkladu vichy normaderm teint do cery tlustej, a moja mama uzywa do cery suchej i wrazliwej z la roche posay i kiedys jej zamowilam jej podklad z allegro a babka sie pomylila i wyslala mus do cery tlustej i kazala go zostawic i oddala pieniadze za pomylke i mama mi ten mus oddala i ja go uzywam od kilku dni i wydaje sie byc spoko, nazywa sie toleriane teint matujacy podklad w musie -
Vel ja w 13 tyg 2 dniu (według daty z OM) miałam Dzidzie zmierzoną miała 85mm ale gin mi nie powiedział któy to tydz według usg choć wiem ze z wcześniejszych usg zawsze ciaża była starsza o kilka dni
EDIT:
i ja bym się tak starsznie nie przejmowała tym który to tydz z usg pamiętaj ze jedne dzieci rosna szybciej inne wolniej a ich wzrost często zależy od rodziców czy są niscy czy wysocy
więc cieszymy się ze dzidzie rosna ze serduszka biją a suwaczki posuwaja się do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:53
2015 Nati
2017 Suzi -
cath wrote:Ja od x lat używać z la Roche effeclar. Tylko i jedynie. Vichy dla mnie za mocny jest a effeclar jest delikatny i według mnie pachnie winogronami (?) wiem ze w aptekach sa próbki ale nie każdego kosmetyku dostane a zreszta czesto mam tak ze po jednym użyciu jest wszystko ok. Dopiero za drugim trzecim razem. Z mustella mialam tak ze a pierwszym razem troszke swędziała mnie skora ale nic nie wyskoczylo posmarowalam drugi i trzeci i patrze w lustrze a tam ropne krosty
ale effeclar to jest zel a nie podklad tak? bo ja żelu uzywam z SVR LYSALPHA GEL MOUSSANT a nie z vichy podkladu uzywam z vichy a tego effeclara chce bardzo kupic ale mam SVR ktory mi jeszcze na dobry rok starczy i czekam az sie skonczy zeby wyprobowac wlasnie la roche
boje sie bo w necie faktycznie CRL odpowiada 14tyg, te pozostale wymiary juz nie ale wg belly dziecko powinno mierzyc ponad 11cm a moje ma dopiero ponad 8 a jak dziecko przestaje rosnac to sie robi te amniopunkcje i inne bo moze miec wady genetyczne -
Fedra wrote:Vel ja w 13 tyg 2 dniu (według daty z OM) miałam Dzidzie zmierzoną miała 85mm ale gin mi nie powiedział któy to tydz według usg choć wiem ze z wcześniejszych usg zawsze ciaża była starsza o kilka dni
EDIT:
i ja bym się tak starsznie nie przejmowała tym który to tydz z usg pamiętaj ze jedne dzieci rosna szybciej inne wolniej a ich wzrost często zależy od rodziców czy są niscy czy wysocy
więc cieszymy się ze dzidzie rosna ze serduszka biją a suwaczki posuwaja się do przodu
jedne dzieci rosna wolniej, inne szybciej, moje roslo zawsze szybciej i bylo o tydzien starsze a teraz przestalo rosnac nagle i jest dwa tygodnie do tylu i mnie to martwi -
Vel wrote:jedne dzieci rosna wolniej, inne szybciej, moje roslo zawsze szybciej i bylo o tydzien starsze a teraz przestalo rosnac nagle i jest dwa tygodnie do tylu i mnie to martwi
to może warto by się wybrać na prywatne usg lepszej jakości żeby sprawdzić czy ten gin się nie walną jeśli miał przedpotopowy sprzęt???
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Vel przypomnij mi kiedy miałąś @ i kiedy przypuszczasz ze doszło do zapłodnienia?
ostatnia miesiaczka 29.04
wspolzycie bylo tylko 10 i 14 maja wiec w gre wchodzi okres od 10 do 14 i ewentualnie po 14 maja jesli plemniki przezyly
na kazdym USG pokazywalo termin porodu 3 luty i porownywalam z roznymi kalendarzami owulacji itp i najprawdopodobniejsza data poczecia wychodzila 11 maja
mysle wlasnie teraz sie zastanawiam czy nie isc prywatnie bo ostatni raz crl mialam mierzone wlasnie w 12tygodniu na genetycznym i dziecko mialo rowno 7cm bez jednego milimetra, pozniej mi crl nie mierzono az do dzisiaj... ponad 1cm w 3tygodnie to malo troszkeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 15:08
-
Tak vel effeclar to żel i kremy do twarzy. A jesli chodzi o podkład to tylko maxfactor i pod podkład baza z dermiki. Kiedys uzywalam dermablend w sztyfcie (nie wiem czy jeszcze jest) ale byl ciezki, strasznie wysuszał. Super krył ale nawet koloru nie miał żadnego. ostatnio zaczelam używać do wykańczania makijażu pudru ryzowego. I jest to mój numer jeden. naturalny kosmetyk jest transparentny i idealnie matuje nie potrzeba poprawek w ciągu dnia