Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madziutek 23 wrote:http://www.volos.com.pl/?dziewczynka-czy-chlopiec-,26
Hey przeczytajcie co znalazłam. .. )
słyszałam o tym ale to jest jakas sciema bo wszystkie dziewczyny jakie podawaly bicie serduszka zawwsze mialy powyzej 150 do nawet prawie 170 a przeciez wszystkie nie urodzimy dziewczynek
chyba ze to sie mierzy w pozniejszym okresie ciazy bo ogolnie tetno malucha spada im jest wieksze
ja slyszalam zabobon z PH w moczu jak do 6 to dziewczynka a od 7 chlopiec, a ja mialam PH najpierw 6, potem 5 a na koncu ostatnio 7 -
w internecie można kupić testy które okreslaja plec dziecka
koszt 100zl
http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-z-moczu-super-nowosc-i4279268376.html
Jak działa test?
Test wykrywa w porannym moczu specyficzne męskie hormony, które występują w kobiecym moczu wyłącznie w przypadku, gdy kobieta spodziewa się chłopca. W przypadku niewykrycia tych hormonów, oznacza to, że urodzi się dziewczynka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:52
-
Vel wrote:mam powpisywane, nie wiem jak u Was ale mnie u mnie ta tabelka konczy sie na 14 tygodniu i nie ma dalej.. a jak wpisalam w kalendarz dzisiejsze CRL to na tym wykresie sie nie pojawilo bo jak mowie on sie konczy na 14 tygodniu
tam jest taka opcja "sprawdz normy dla swojego dziecka" ale to jest dla uzytkownikow premium a ja premki nie mam wykupionej
Vel konczy sie bo musisz przejsc na nadtepna zakladne na II trymestr...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Vel konczy sie bo musisz przejsc na nadtepna zakladne na II trymestr...
zdjecia nie widac w calosci, tu jest link jak cos
www.iv.pl/images/27659143219942317369.jpg
http://www.iv.pl/images/27659143219942317369.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:21
-
Vel Ty się nie stresuj ja miałam taką sytuacje że byłam w poniedziałek na wizycie no i maluch miał 4,7 mm , w niedziele trafiłam do szpitala a tam... 5 mm! No to ja wystrachana że w ogóle nie urosło prawie i już panika. Rozmawiałam o tym później z moją lekarką i powiedziała że może tak się zdarzyć, poza tym nie sugerować się tym, bo :
1.sprzęty są różne i mogą trochę inaczej mierzyć, inne mieć te no wiesz o co chodzi ;p
2.jak sprzęt jest słabszy to nie idzie dokładnie aż tak zmierzyć
3.dziecko mogło zostać nie zmierzone całe( mogło się źle obrócić, przekręcić, skulić to normalne).
No i jak się okazało dzidziuś u mojej wszystko nadrabia, rośnie jak trzeba i najlepiej pójdź prywatnie, ale też staraj się chodzić do jednej osoby ,na jednym sprzęcie bo wtedy możesz porównywać a tak się denerwujesz, bo tu inaczej a tu inaczej ... dlatego spokojnie, stres nie służy nam,pamiętaj :*Fedra lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Vel Ty się nie stresuj ja miałam taką sytuacje że byłam w poniedziałek na wizycie no i maluch miał 4,7 mm , w niedziele trafiłam do szpitala a tam... 5 mm! No to ja wystrachana że w ogóle nie urosło prawie i już panika. Rozmawiałam o tym później z moją lekarką i powiedziała że może tak się zdarzyć, poza tym nie sugerować się tym, bo :
1.sprzęty są różne i mogą trochę inaczej mierzyć, inne mieć te no wiesz o co chodzi ;p
2.jak sprzęt jest słabszy to nie idzie dokładnie aż tak zmierzyć
3.dziecko mogło zostać nie zmierzone całe( mogło się źle obrócić, przekręcić, skulić to normalne).
No i jak się okazało dzidziuś u mojej wszystko nadrabia, rośnie jak trzeba i najlepiej pójdź prywatnie, ale też staraj się chodzić do jednej osoby ,na jednym sprzęcie bo wtedy możesz porównywać a tak się denerwujesz, bo tu inaczej a tu inaczej ... dlatego spokojnie, stres nie służy nam,pamiętaj :*
dzięki ale kurcze wiadomo, że róznica 3mm w 6dni jest mniejsza nawet jak omyłkowa niż 1cm w 3tygodnie... sama juz nie wiem, teraz i tak nic nie zalatwie bo jutro swieto, potem weekend.. w przyszlym tygodniu sie zastanowie
-
Vel wrote:dzięki ale kurcze wiadomo, że róznica 3mm w 6dni jest mniejsza nawet jak omyłkowa niż 1cm w 3tygodnie... sama juz nie wiem, teraz i tak nic nie zalatwie bo jutro swieto, potem weekend.. w przyszlym tygodniu sie zastanowie
Kochana bez stresu bo nie potrzebnie sie tylko nakrecasz.. Poczekaj do swojej nastepnej wizyty do ginekologa u którego chodzisz.. Dziewczyny maja racje ze na kazdym sprzecie roznica bedzie zawsze.. maluszek rosnie napewno.. U mnie przez 2tyg przybral 2cm i to na sprzecie mojego gin -
no mówię
ja dzisiaj na te pappa poszłam, choć nie planowałam i wszyscy na mnie patrzą i pytają dlaczego robię, bo młoda, pierwsza ciąża, usg dobre a ja do nich, że dostałam skierowanie to czemu nie zrobić, skoro za darmo i się śmiali, taki fajny pan na usg był starszy -
gusia u Ciebie trzykrotnie wiekszy przyrost niz u mnie 2cm na 2tyg a 1cm na 3tyg
może macie racje nie wiem, zobaczymy, ale jak odpukać okaże sie że jakiś karzełek albo coś gorszego to oszaleje -
Vel wrote:gusia u Ciebie trzykrotnie wiekszy przyrost niz u mnie 2cm na 2tyg a 1cm na 3tyg
może macie racje nie wiem, zobaczymy, ale jak odpukać okaże sie że jakiś karzełek albo coś gorszego to oszaleje
Oszalejesz,ale z miłości do niego
I bez stresu -
Vel - mi lekarze zawsze powtarzali, ze wyniki roznia sie w zaleznosci od sprzetu na jakim robi sie USG i od lekarza tez, dlatego warto chodzic zawsze do tego samego z tym samym sprzetem. Nie martw sie, tylko poczekaj na nastepne USG. Jesli nie daje Ci to spokoju po weekendzie idz prywatnie.
To co bede miala jak ph moczu 8,5 ? dwoch chlopakow?Fedra lubi tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Vel - mi lekarze zawsze powtarzali, ze wyniki roznia sie w zaleznosci od sprzetu na jakim robi sie USG i od lekarza tez, dlatego warto chodzic zawsze do tego samego z tym samym sprzetem. Nie martw sie, tylko poczekaj na nastepne USG. Jesli nie daje Ci to spokoju po weekendzie idz prywatnie.
To co bede miala jak ph moczu 8,5 ? dwoch chlopakow?
rzekomo tak im bardziej zasadowy odczyn moczu tym wieksze prawdopodobienstwo na chlopaka im bardziej kwasny tym wieksza szansza na dziewuszke
a Ty kiedy poznasz plec swoich malenstw?
Ja postaram sie zaczekac zawsze zostaje szpital ale tak mi glupio z kazda pierdola tam jezdzic zobaczymy co bedzie
Kupilam też tą poduszke bo okropnie mi sie spi, nie moge sobie miejsca w ogole znalezc, na szczescie skonczyly sie te upaly i mozna zasnac bo chlodno
-
Vel wrote:Gratuluje a zdradzisz nam termin porodu ??? i dopiszesz sie ?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#
Hmmm, dopisalam sie wczoraj. Nie ma moich informacji zachowanych? Termin na 18. lutego.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya