Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamusie!!!
Mam pytania do tych które, używają oliwki w babydream, czy ona tak samo się wchłania jak wszystkie oliwki? chodzi mi o to, że zostawia tłustą warstwę na skórze? zastanawiam się czy kupić. Zwykłych oliwek (np z bambino) moje ciało nie przyjmuje;)
Wczoraj prawie cały dzień byłam na nogach i poza domem i powiem Wam, że w nocy myślałam, że nie wyrobię... Wstałam około 3 na siusiu i już zasnąć nie mogłam. Bolał mnie brzuch i łydki. Teraz jest już ok, ale się trochę wystraszyłam i dzisiaj odpoczywam sobie w domku cały dzień
Asiaa1201 wrote:A ja mam pytanie czy już Wasz Ginekolog wspominał o usg polowkowym?
Ja już się zapisałam na połówkowe na 29 wrzesień, ale tak się zastanawiam, czy to nie jest za późno trochę bo to będzie 22 tydz i 3 dni. Z drugiej strony lekarz mi powiedział w jakim okresie mam zrobić. -
Dzien dobry
kobietki co do kremow hmm chyba nie ma reguly ja w pierwszej ciazy niczym sie nie smarowalam i co ani jednego rozstepu nigdzie a z druga ciaza kremy rozne smarowanie 2 czasami 3 razy dziennie i co rozstepy pojawily sie w 7 miesiacu takze uwazam ze to chyba nie zalezy od kremow tylko od ciala .Moja mama urodzila szescioro dzieci i nic nie ma zero rozstepowolcia87 lubi tę wiadomość
-
hej
co do drogich kosmetyków to ja uzywam drogich ale tylko do pielegnacji twarzy tzn podklad mam z vichy, plyn do twarzy i krem z aptecznej SVR, sa drogie ale wydajne wiec w sumie na jedno wychodzi, a ja mam problematyczna cere ze sklonnosciami do roznych niespodzianek i wole kupic lekkie vichy ktore mi nie zatka porow niz jakies byle co z efektem maski
pozatym napewno drozsze perfumy sa lepsze, napewno kosmetyki clarinsa i guerlain które są mega drogie są dobre i sprawdzone, w kosmetykach kolorowych cena napewno swiadczy o jakosci o w wiekszosci przypadkow albo przynajmniej w niektorych firmach, jak jakas kobieta idzie ulica i wyperfumi sie CHLOE to ja 5minut pozniej czuje ten zapach w miejscu gdzie przechozila..
a co do kremow sie nie wypowiem bo nie uzywam zadnych, z tymi rozstepami to na podstawie opinii ufam temu za 13 zlotych
Bietka oliwka wchlania sie u mnie normalnie, napewno nie inaczej niz taki chocby palmers
a co do połowkowych mi ginka kazala sie umowic u poloznej okolo 22 wrzesnia, a polozna kazala zadzwonic po 15stym sierpnia sie umowic dokladnie bo nie ma jeszcze terminow na wrzesien... no wiec w okolicy 22.09 bede miala
ide na 12:00 na USG bylam wczoraj u tego gina i powiedzial ze "za wczsnie" i ze zobaczymy.. ale nie obiecuje.. i wiem ze ma slabe USG, jak mi nic nie powie to sie wkurze i pojde prywatnie, musze znac plec
mam ochote na pajde ze smalcem i ogorkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:02
-
A ja dziś byłam w rossmanie i zakupiłam sobie oliwkę i balsam z babydream. Zobaczymy Ja kompletnie nie jestem systematyczna w smarowaniu, może się zmobilizuję jakoś.
Kupiłam też świetne majtki ciążowe, takie króciutkie pod brzuch, z jakąś specjalną wkładką antybakteryjną, mogą być fajne.
A w menu mam dzisiaj poziomki z Piotra i Pawła, malutkie pierożki ze szpinakiem, do tego buraczki, soczek marchwiowo-selerowy i wodę kokosową z granatem. MniamFedra lubi tę wiadomość
-
Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.
-
Ja już jestem po bułeczce z dżemem malinowym, kawie, śledziach w śmietanie:)
Na obiad filet z kurczaka smażony+ziemniaki+surówka z cz.kapusty.
Jutro święto zrobi się coś lepszego:) Chociaż mam cień nadziei, że mąż mnie gdzieś zaprosi:)
Przeraziła mnie wczoraj historia Bąbelka, nie mogę przestać o tym myśleć. Powinnyśmy się czuć już bezpieczne, a jednak różnie bywa. Po ostatniej wizycie, gdzie dowiedziałam się, że nie mam już krwiaka zaczęłam biegać po sklepach, sprzątać, muszę się uspokoić.
-
Januszkowa wrote:Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja testowałam wiele podkładów do moje problematycznej cery - i vichy i la roche, HR doble agent i sporo innych z najwyższej półki, żeby w końcu sobie coś dopasować idealnego i stanęło na średniej półce - Revlon colorstay - dla mnie nie do zastąpienia żadnym innym.
Też miałam podkład Vichy i La roche, ale dla mnie nie były dobre, Revlon mi wysuszył skórę - zdziwiłam się, bo wszystkie moje koleżanki są tym podkładem zachwycone.
Teraz używam Clinique Even Better i jest extra.
Do tego mam transparentny puder ArtDeco - to jest rewelacja, polecam najbardziej
-
Januszkowa wrote:Ja już jestem po bułeczce z dżemem malinowym, kawie, śledziach w śmietanie:)
Na obiad filet z kurczaka smażony+ziemniaki+surówka z cz.kapusty.
Jutro święto zrobi się coś lepszego:) Chociaż mam cień nadziei, że mąż mnie gdzieś zaprosi:)
A jutro robię zapiekankę z łososiem i dużą ilością żółtego seraJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:czytam ze placzecie itd- u mnie raczej sie to nie ujawnia:)
kto we wt wizytuje ze mna?
Ja wizytuje
Co do droższych kosmetyków uważam , że jakość ma swoją cenę.. Tak samo jest ze wszystkimi produktami od spożywki po meble, telefony, samochody, sprzęt czy ubrania. Jednak co do smarowania się przeciw rozstępom to tu niekoniecznie jakość idzie w parze z ceną, ważne aby się nawilżać systematycznie i dużą rolę odgrywają predyspozycje Ale to moje skromne zdanie, każda kupuje to co lubi:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:08
Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
Witam w ten pochmurny ale jakze wkurzajacy dzień...
jak nie wierą od rana to koszą trawniki głowa mi pęka i przez to chodze zła i jestem nie wyspana...
od rana zjadłam banana i miske winogron (z tym winogronem to u mnie jakis rytuał musze codziennie miske zjeść)...
co do kremów i innych kosmetyków to się nie wypowiem nie dość ze praktycznie nigdy się nie malowałam (dzięki mamuś za moją ciemną oprawe oczu :*) a z mazideł to tylko nivea do buzi jak sobie przypomniałam
no przepraszam mam kilka balsamów z AA do ciała jak sobie przypomne to cos w brzuch czy inne czesci ciała wsmaruje ale nawyku nie mam...
co do Bombelka opowiedziałam meżowi sytuacje zrobiło mu się przykro i jeszcze bardziej zakazał mi wychodzić z domu ehh faceci...
a i trzeba pamietac o jednym ze to co ma etykietke "dla kobiet w ciazy" zawsze bedzie droższe choć np tuniki wygladaja tak samo to te "dla przyszłych mam" są drogie... więc ja bym raczej uważała pod tym kontem
EDIT:
ja połówkowych nie mam wyznaczonych gin powiedział ze będziemy ustalać 1 września bo ja jeszcze chciałam to genetyczne po 18 tyg zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:18
Sewerynka lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
heeeej
ale piszecie szybko
wiem,że o poduszkach dla ciężarnych do spania była mowa, co możecie polecić sprawdzone bo muszę kupić a nie mogę się zdecydować ?
co do kremów to polecam , bo mi też polecono ten :
https://www.google.pl/search?q=kojacy+krem+na+noc+johnson&rlz=1C1TLCE_enPL585PL591&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jZDsU4zmMYme7Ab4l4BI&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=o_jocGRY0m_8vM%253A%3BxsCPzwj7ECdQ0M%3Bhttp%253A%252F%252Fecsmedia.pl%252Fc%252Fjohnson-johnson-johnson-s-baby-kojacy-krem-na-dobranoc-250-ml-m-iext22317435.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.smyk.com%252Fjohnson-johnson-johnson-s-baby-kojacy-krem-na-dobranoc-250-ml%252Cp1075042757%252Cswiat-niemowlaka-p%3B500%3B334
ja dzisiaj testy pappa miałam bo dostałam skierowanie to za darmo zrobiłam
a co do ceny i jakości to Bosacka kiedyś chyba o tym mówiła- nie każdy drogi jest super i nie każdy tani to badziew- więc najlepiej sprawdzone tylko jak sporo się płaci
Miłego dnia :* -
To jeszcze się Wam przyznam, że kupiłam dziś w H&Mie kolejne jeansy - tym razem jasne i myślę, że jeśli chodzi o dół, to jestem obkupiona.
Teraz pozostają jakieś swetry, bluzy, ale to już na spokojnie.
http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/spodnie.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/spodnie2.jpgJanuszkowa, Fedra, megg, Penelope lubią tę wiadomość