X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!!!

Mam pytania do tych które, używają oliwki w babydream, czy ona tak samo się wchłania jak wszystkie oliwki? chodzi mi o to, że zostawia tłustą warstwę na skórze? zastanawiam się czy kupić. Zwykłych oliwek (np z bambino) moje ciało nie przyjmuje;)

Wczoraj prawie cały dzień byłam na nogach i poza domem i powiem Wam, że w nocy myślałam, że nie wyrobię... Wstałam około 3 na siusiu i już zasnąć nie mogłam. Bolał mnie brzuch i łydki. Teraz jest już ok, ale się trochę wystraszyłam i dzisiaj odpoczywam sobie w domku cały dzień:)
    Asiaa1201 wrote:
    A ja mam pytanie czy już Wasz Ginekolog wspominał o usg polowkowym?

Ja już się zapisałam na połówkowe na 29 wrzesień, ale tak się zastanawiam, czy to nie jest za późno trochę bo to będzie 22 tydz i 3 dni. Z drugiej strony lekarz mi powiedział w jakim okresie mam zrobić.

c7hyim7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustki tu dzis od rana...
    Ja spać w nocy niemogłam ,ale jak juz zasnełam to śniło mi sie dziecko -poród urodziłam córkę... Czyli pewnie bedzie syn..

Fedra lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    kobietki co do kremow hmm chyba nie ma reguly ja w pierwszej ciazy niczym sie nie smarowalam i co ani jednego rozstepu nigdzie :) a z druga ciaza kremy rozne smarowanie 2 czasami 3 razy dziennie i co rozstepy pojawily sie w 7 miesiacu takze uwazam ze to chyba nie zalezy od kremow tylko od ciala .Moja mama urodzila szescioro dzieci i nic nie ma zero rozstepow :)

olcia87 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w nocy burza- tez nie moglam spac

ja narazie mam oliwke jakas bio z rossmana ta alteria papaya i migdal chyba- jak sie skonczy to kupie cos innego.

ps- wymioty z rana jak zwykle...
    moze to juz tak do konca mi zostanie??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam ze placzecie itd- u mnie raczej sie to nie ujawnia:)

kto we wt wizytuje ze mna?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja też nie płaczę, tak jakby nic mnie nie wzruszało :)

Ja wizytuję ;) I mam wtedy urodziny :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobilam sie placzliwa bardzo nie codziennie ale mam takie dni ze z byle powodu placze ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

co do drogich kosmetyków to ja uzywam drogich ale tylko do pielegnacji twarzy tzn podklad mam z vichy, plyn do twarzy i krem z aptecznej SVR, sa drogie ale wydajne wiec w sumie na jedno wychodzi, a ja mam problematyczna cere ze sklonnosciami do roznych niespodzianek i wole kupic lekkie vichy ktore mi nie zatka porow niz jakies byle co z efektem maski

pozatym napewno drozsze perfumy sa lepsze, napewno kosmetyki clarinsa i guerlain które są mega drogie są dobre i sprawdzone, w kosmetykach kolorowych cena napewno swiadczy o jakosci o w wiekszosci przypadkow albo przynajmniej w niektorych firmach, jak jakas kobieta idzie ulica i wyperfumi sie CHLOE to ja 5minut pozniej czuje ten zapach w miejscu gdzie przechozila..

a co do kremow sie nie wypowiem bo nie uzywam zadnych, z tymi rozstepami to na podstawie opinii ufam temu za 13 zlotych :)

Bietka oliwka wchlania sie u mnie normalnie, napewno nie inaczej niz taki chocby palmers

a co do połowkowych mi ginka kazala sie umowic u poloznej okolo 22 wrzesnia, a polozna kazala zadzwonic po 15stym sierpnia sie umowic dokladnie bo nie ma jeszcze terminow na wrzesien... no wiec w okolicy 22.09 bede miala :)

ide na 12:00 na USG :P bylam wczoraj u tego gina i powiedzial ze "za wczsnie" i ze zobaczymy.. ale nie obiecuje.. i wiem ze ma slabe USG, jak mi nic nie powie to sie wkurze i pojde prywatnie, musze znac plec :P

mam ochote na pajde ze smalcem i ogorkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:02

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w rossmanie i zakupiłam sobie oliwkę i balsam z babydream. Zobaczymy :) Ja kompletnie nie jestem systematyczna w smarowaniu, może się zmobilizuję jakoś.
    Kupiłam też świetne majtki ciążowe, takie króciutkie pod brzuch, z jakąś specjalną wkładką antybakteryjną, mogą być fajne.

A w menu mam dzisiaj poziomki z Piotra i Pawła, malutkie pierożki ze szpinakiem, do tego buraczki, soczek marchwiowo-selerowy i wodę kokosową z granatem. Mniam :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
    Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do gina teraz 27.08 i też mam nadzieję, że poznam płeć.
    A jeśli się nie uda, to raczej pójdę prywatnie - nie wiem czy doczekam do 29.09 :P :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po bułeczce z dżemem malinowym, kawie, śledziach w śmietanie:)
    Na obiad filet z kurczaka smażony+ziemniaki+surówka z cz.kapusty.
    Jutro święto zrobi się coś lepszego:) Chociaż mam cień nadziei, że mąż mnie gdzieś zaprosi:)

Przeraziła mnie wczoraj historia Bąbelka, nie mogę przestać o tym myśleć. Powinnyśmy się czuć już bezpieczne, a jednak różnie bywa. Po ostatniej wizycie, gdzie dowiedziałam się, że nie mam już krwiaka zaczęłam biegać po sklepach, sprzątać, muszę się uspokoić.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Cath zazwyczaj w aptekach mają próbki wszystkich kremów, tak mogłabyś testować.
    Vel też miałam podkład z Vichy, ale przerzuciłam się na La roche posay (Unifiance) i jest świetny, używam go już jakieś 3 lata. Do mycia też żel z tej firmy.
    Ja testowałam wiele podkładów do moje problematycznej cery - i vichy i la roche, HR doble agent i sporo innych z najwyższej półki, żeby w końcu sobie coś dopasować idealnego i stanęło na średniej półce - Revlon colorstay - dla mnie nie do zastąpienia żadnym innym.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja testowałam wiele podkładów do moje problematycznej cery - i vichy i la roche, HR doble agent i sporo innych z najwyższej półki, żeby w końcu sobie coś dopasować idealnego i stanęło na średniej półce - Revlon colorstay - dla mnie nie do zastąpienia żadnym innym.

Też miałam podkład Vichy i La roche, ale dla mnie nie były dobre, Revlon mi wysuszył skórę - zdziwiłam się, bo wszystkie moje koleżanki są tym podkładem zachwycone.
    Teraz używam Clinique Even Better i jest extra.
    Do tego mam transparentny puder ArtDeco - to jest rewelacja, polecam najbardziej :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ja już jestem po bułeczce z dżemem malinowym, kawie, śledziach w śmietanie:)
    Na obiad filet z kurczaka smażony+ziemniaki+surówka z cz.kapusty.
    Jutro święto zrobi się coś lepszego:) Chociaż mam cień nadziei, że mąż mnie gdzieś zaprosi:)
    Fajne menu :) Ja wczoraj pochłonęłam praktycznie pół dużego słoika ogórków konserwowych ;)
    A jutro robię zapiekankę z łososiem i dużą ilością żółtego sera :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja wizytuje :-)
    Co do droższych kosmetyków uważam , że jakość ma swoją cenę.. Tak samo jest ze wszystkimi produktami od spożywki po meble, telefony, samochody, sprzęt czy ubrania. Jednak co do smarowania się przeciw rozstępom to tu niekoniecznie jakość idzie w parze z ceną, ważne aby się nawilżać systematycznie i dużą rolę odgrywają predyspozycje :O Ale to moje skromne zdanie, każda kupuje to co lubi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:08

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pochmurny ale jakze wkurzajacy dzień...
    jak nie wierą od rana to koszą trawniki głowa mi pęka i przez to chodze zła i jestem nie wyspana...
    od rana zjadłam banana i miske winogron (z tym winogronem to u mnie jakis rytuał musze codziennie miske zjeść)...
    co do kremów i innych kosmetyków to się nie wypowiem nie dość ze praktycznie nigdy się nie malowałam (dzięki mamuś za moją ciemną oprawe oczu :*) a z mazideł to tylko nivea do buzi jak sobie przypomniałam ;)
    no przepraszam mam kilka balsamów z AA do ciała jak sobie przypomne to cos w brzuch czy inne czesci ciała wsmaruje ale nawyku nie mam...

co do Bombelka opowiedziałam meżowi sytuacje zrobiło mu się przykro i jeszcze bardziej zakazał mi wychodzić z domu ehh faceci...

a i trzeba pamietac o jednym ze to co ma etykietke "dla kobiet w ciazy" zawsze bedzie droższe choć np tuniki wygladaja tak samo to te "dla przyszłych mam" są drogie... więc ja bym raczej uważała pod tym kontem ;)

EDIT:
    ja połówkowych nie mam wyznaczonych gin powiedział ze będziemy ustalać 1 września bo ja jeszcze chciałam to genetyczne po 18 tyg zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:18

Sewerynka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, więc ja jestem umówiona na genetyczne - między 20 a 22 tygodniem. Termin połówkowego pewnie ustalę z moją ginką 27.08 na wizycie.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej :)

ale piszecie szybko :)
    wiem,że o poduszkach dla ciężarnych do spania była mowa, co możecie polecić sprawdzone bo muszę kupić a nie mogę się zdecydować ? :)

co do kremów to polecam , bo mi też polecono ten :
    https://www.google.pl/search?q=kojacy+krem+na+noc+johnson&rlz=1C1TLCE_enPL585PL591&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jZDsU4zmMYme7Ab4l4BI&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=o_jocGRY0m_8vM%253A%3BxsCPzwj7ECdQ0M%3Bhttp%253A%252F%252Fecsmedia.pl%252Fc%252Fjohnson-johnson-johnson-s-baby-kojacy-krem-na-dobranoc-250-ml-m-iext22317435.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.smyk.com%252Fjohnson-johnson-johnson-s-baby-kojacy-krem-na-dobranoc-250-ml%252Cp1075042757%252Cswiat-niemowlaka-p%3B500%3B334

ja dzisiaj testy pappa miałam bo dostałam skierowanie to za darmo zrobiłam :)

a co do ceny i jakości to Bosacka kiedyś chyba o tym mówiła- nie każdy drogi jest super i nie każdy tani to badziew- więc najlepiej sprawdzone tylko jak sporo się płaci :)

Miłego dnia :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze się Wam przyznam, że kupiłam dziś w H&Mie kolejne jeansy - tym razem jasne i myślę, że jeśli chodzi o dół, to jestem obkupiona.
    Teraz pozostają jakieś swetry, bluzy, ale to już na spokojnie.
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/spodnie.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/spodnie2.jpg

Januszkowa, Fedra, megg, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ