X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam coś pisać...

Wiem!

Ja jeszcze podaję Biogaje. Kończę buteleczkę i mam jedną jeszcze. Wykończę i zobaczę co z brzuszkiem i kupkami. Jak będzie gorzej to będę podawać, jak nie, to odstawię. Chociaż to ogólnie wzmacnia organizm a jesień się zbliża i zima, może dawać?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 15,30 szczepienie, byle dobrze było.

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych kropelkach i jednak kupie jeszcze tylko moze bede podawac co drugi dzien.

Moj Natus jest chyba mimisynkiem bo u mojego P placze a u mnie sie uspokaja. No i nic nie moge zrobic przez to wieczorem. Oczywiscie moj P mi wygarnal, ze to na pewno przez to ze na cycku jest i ze ze mna spi. I powiedzial ze mial juz z nami nie spac a juz pol roku tak jest i ze do roku bedzie pewnie spal z nami. Nie spi mi sie wygodnie bo wiadomo jak sie spi z dzieckiem, wstaje polamana ale jakbym miala wstawac w nocy co 1-2 godz to ile bym tak wytrzymala. Powiedzialam mu " to co mam zrezygnowac z kp czy wstawac ciagle w nocy do niego i w dzien byc nieprzytomna" No to przyznal mi racje i juz nic nie mowil. Faceci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia kciuki za szczepienie!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://femaltiker.pl/karmienie-piersia/fakty-i-mity-o-karmieniu-piersia/

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Jutro moze skocze do zlobka tego u nas i poprosze o przykladowe menu:) tak sobie mysle...
    Dzis poznalam z mojego osiedla dziewczyne calkiem mloda ma 4 letniego syna i teraz 3,5 miesieczne blizniaki chlopakow ;) i co ciekawe mowi ze nie jest zle!! Ma co prawda pomoc mamy swojej codziennie ale poza tym mowi ze sama tez by dala rade :) ze teraz to juz czlowiek wprawiony to z drugim latwiej idzie... Z blizniakami mowi nie jest kolorowo zwlaszcza ze jeden jest mega placzliwy ale ogolnie do przezycia wiec troche natchnela mnie optymizmem ;)

Nie wierz jej. A co, miala Ci powiedziec, ze sie nie da przezyc?

Lara 82 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, rozśmieszyłaś mnie z rana :D

dzień dobry!

my się bawimy i na zmianę z jęczeniem walczymy ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko mi obsikało bujaczek właśnie :]

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciezka noc. Natus o 1 obudzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic. Brzuszek spiety i twardy. Jak zaczelam masowac brzusia to baki poszly i bylo troszke lepiej. Podalam espumisan i ululalam na rekach. Pozniej sie czesto budzil i kwekal. No i juz mamy pobudke. Dzis moj P kupi floractin. Nie wiem ale dziwny zbieg okolicznosci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my właśnie zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Dziś mi się śniła rozmowa o pracę i że M. mi powiedział, że kategorycznie nie chce drugiego dziecka :P
    Ja to mam te sny.

Dorocia, ciekawe - może faktycznie coś w tym jest. Bo Ty na razie diety jeszcze nie rozszerzałaś?

Pia, jak to się stało, że obsikał bujaczek? :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    my się bawimy i na zmianę z jęczeniem walczymy ;)
    A ja przeczytałam "z jęczmieniem walczymy" i sobie pomyślałam: biedny Bartuś, taki malutki i już ma jęczmień na oczku.

Chyba czas na yerbę :P

Pia Gizela, dorocia2324, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, haha dobre :P Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną ;)
    A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Atakasobiejedna, jak człowiek musi, to sobie poradzi, podejrzewam, że ja bym przestała się udzielać na forum np. bo w czasie drzemek Janeczki teraz mam luz a później jakby młodsze spało, to bym pewnie zajmowała się Janeczką, chodziła na spacery, na plac zabaw. A teraz sobie siadam i się relaksuję :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no wlasnie diety jeszcze nie rozszerzalam. Jedyne to to, ze od 3 dni podaje wode z butelki mama i ja. Ale watpie ze to od wody, chyba jednak te krople. No nic dzis dam mu kropelki i zobaczymy. Teraz na pewno poczekam chwile z ziemniaczkiem i marchewka.

My tez mamy pierwsza drzemke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po drzemce :) Zdążyłam zjeść, czyli niewiele :)

Muszę jeszcze pozamiatać moje kłaki :D

Gosia, ja go trzymałam na golaska nad bujaczkiem bo przekręcałam się do komody bo świeże body :D

Czy wasze dzieci też jedzą książki? Nasze wszystkie wymemlanane, źle wyglądają :P

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Laurka, haha dobre :P Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną ;)
    A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenie ;)

Mysle, ze sama jestem tego przykladem.

Luna spi w kojcu w salonie pod drzwiami sypialni. Pobudka byla tylko jedna po polnocy! Szok. Wzielam ja na spiocha teraz nakarmilam, bo sie boje nie nakarmic.

Jade do pracy. Dluzy mi sie ten tydzien i strasznie przykrzy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, Janeczka uwielbia jeść książki :D :P
    Druga drzemka czas start.
    Dziś basen - wyjazd 16:15 i potem od razu USG jamy brzusznej w Gdyni aż na 18:45 (będziemy dla spokoju sprawdzać te nasze miedniczki nerkowe). Pani powiedziała, że najlepiej gdyby dziecko było z pełnym pęcherzem - tiaaa :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w międzyczasie czekamy na dynię Hokkaido, ziemniaczki, cukinię, topinambur i dla nas główkę kapusty - zrobię na krótko z koperkiem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam książkę "drugie dziecko" podręcznik przetrwania - fajna jest.
    Jest dużo porad jak radzić sobie już dwójką, dużo też na temat jak przygotować starsze dziecko na narodziny rodzeństwa.
    Właśnie czytam o tym co robić jak się bawisz ze starszym i młodszy zaczyna płakać. Wydawałoby się, że czasem nie powinno się biec od razu, żeby starszy nie poczuł się zepchnięty na dalszy tor. A wcale nie - należy reagować od razu, bo inaczej starszy może pomyśleć, że ignorujesz potrzeby jednego członka rodziny teraz, to kiedyś możesz zignorować i jego potrzeby - to tak w wielkim skrócie, ale książka naprawdę warta uwagi.

Pia Gizela, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia wiadomo wszystko jesy pchane do buzi, wiec ksiazeczki tez. Luna ma dwie male mieciutkie, piszczace i te lubi najbardziej. Zjada tez te twarde, tekturowe ksiazeczki kontrastowe ;] Jednakze osobiscie najbardziej lubi wszelkie paski: pasy bezp. w foteliku, pasy w spacerowce, pasy w bujaczku - jakikolwiek w zasiegu reki i zaraz do buzi i go zuje! To samo z metkami.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 3341 3342 3343 3344 3345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ