WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam coś pisać...

Wiem!

Ja jeszcze podaję Biogaje. Kończę buteleczkę i mam jedną jeszcze. Wykończę i zobaczę co z brzuszkiem i kupkami. Jak będzie gorzej to będę podawać, jak nie, to odstawię. Chociaż to ogólnie wzmacnia organizm a jesień się zbliża i zima, może dawać?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 15,30 szczepienie, byle dobrze było.

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych kropelkach i jednak kupie jeszcze tylko moze bede podawac co drugi dzien.

Moj Natus jest chyba mimisynkiem bo u mojego P placze a u mnie sie uspokaja. No i nic nie moge zrobic przez to wieczorem. Oczywiscie moj P mi wygarnal, ze to na pewno przez to ze na cycku jest i ze ze mna spi. I powiedzial ze mial juz z nami nie spac a juz pol roku tak jest i ze do roku bedzie pewnie spal z nami. Nie spi mi sie wygodnie bo wiadomo jak sie spi z dzieckiem, wstaje polamana ale jakbym miala wstawac w nocy co 1-2 godz to ile bym tak wytrzymala. Powiedzialam mu " to co mam zrezygnowac z kp czy wstawac ciagle w nocy do niego i w dzien byc nieprzytomna" No to przyznal mi racje i juz nic nie mowil. Faceci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia kciuki za szczepienie!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://femaltiker.pl/karmienie-piersia/fakty-i-mity-o-karmieniu-piersia/

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Jutro moze skocze do zlobka tego u nas i poprosze o przykladowe menu:) tak sobie mysle...
    Dzis poznalam z mojego osiedla dziewczyne calkiem mloda ma 4 letniego syna i teraz 3,5 miesieczne blizniaki chlopakow ;) i co ciekawe mowi ze nie jest zle!! Ma co prawda pomoc mamy swojej codziennie ale poza tym mowi ze sama tez by dala rade :) ze teraz to juz czlowiek wprawiony to z drugim latwiej idzie... Z blizniakami mowi nie jest kolorowo zwlaszcza ze jeden jest mega placzliwy ale ogolnie do przezycia wiec troche natchnela mnie optymizmem ;)

Nie wierz jej. A co, miala Ci powiedziec, ze sie nie da przezyc?

Lara 82 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, rozśmieszyłaś mnie z rana :D

dzień dobry!

my się bawimy i na zmianę z jęczeniem walczymy ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko mi obsikało bujaczek właśnie :]

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciezka noc. Natus o 1 obudzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic. Brzuszek spiety i twardy. Jak zaczelam masowac brzusia to baki poszly i bylo troszke lepiej. Podalam espumisan i ululalam na rekach. Pozniej sie czesto budzil i kwekal. No i juz mamy pobudke. Dzis moj P kupi floractin. Nie wiem ale dziwny zbieg okolicznosci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my właśnie zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Dziś mi się śniła rozmowa o pracę i że M. mi powiedział, że kategorycznie nie chce drugiego dziecka :P
    Ja to mam te sny.

Dorocia, ciekawe - może faktycznie coś w tym jest. Bo Ty na razie diety jeszcze nie rozszerzałaś?

Pia, jak to się stało, że obsikał bujaczek? :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    my się bawimy i na zmianę z jęczeniem walczymy ;)
    A ja przeczytałam "z jęczmieniem walczymy" i sobie pomyślałam: biedny Bartuś, taki malutki i już ma jęczmień na oczku.

Chyba czas na yerbę :P

Pia Gizela, dorocia2324, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, haha dobre :P Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną ;)
    A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Atakasobiejedna, jak człowiek musi, to sobie poradzi, podejrzewam, że ja bym przestała się udzielać na forum np. bo w czasie drzemek Janeczki teraz mam luz a później jakby młodsze spało, to bym pewnie zajmowała się Janeczką, chodziła na spacery, na plac zabaw. A teraz sobie siadam i się relaksuję :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no wlasnie diety jeszcze nie rozszerzalam. Jedyne to to, ze od 3 dni podaje wode z butelki mama i ja. Ale watpie ze to od wody, chyba jednak te krople. No nic dzis dam mu kropelki i zobaczymy. Teraz na pewno poczekam chwile z ziemniaczkiem i marchewka.

My tez mamy pierwsza drzemke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po drzemce :) Zdążyłam zjeść, czyli niewiele :)

Muszę jeszcze pozamiatać moje kłaki :D

Gosia, ja go trzymałam na golaska nad bujaczkiem bo przekręcałam się do komody bo świeże body :D

Czy wasze dzieci też jedzą książki? Nasze wszystkie wymemlanane, źle wyglądają :P

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Laurka, haha dobre :P Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną ;)
    A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenie ;)

Mysle, ze sama jestem tego przykladem.

Luna spi w kojcu w salonie pod drzwiami sypialni. Pobudka byla tylko jedna po polnocy! Szok. Wzielam ja na spiocha teraz nakarmilam, bo sie boje nie nakarmic.

Jade do pracy. Dluzy mi sie ten tydzien i strasznie przykrzy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, Janeczka uwielbia jeść książki :D :P
    Druga drzemka czas start.
    Dziś basen - wyjazd 16:15 i potem od razu USG jamy brzusznej w Gdyni aż na 18:45 (będziemy dla spokoju sprawdzać te nasze miedniczki nerkowe). Pani powiedziała, że najlepiej gdyby dziecko było z pełnym pęcherzem - tiaaa :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w międzyczasie czekamy na dynię Hokkaido, ziemniaczki, cukinię, topinambur i dla nas główkę kapusty - zrobię na krótko z koperkiem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam książkę "drugie dziecko" podręcznik przetrwania - fajna jest.
    Jest dużo porad jak radzić sobie już dwójką, dużo też na temat jak przygotować starsze dziecko na narodziny rodzeństwa.
    Właśnie czytam o tym co robić jak się bawisz ze starszym i młodszy zaczyna płakać. Wydawałoby się, że czasem nie powinno się biec od razu, żeby starszy nie poczuł się zepchnięty na dalszy tor. A wcale nie - należy reagować od razu, bo inaczej starszy może pomyśleć, że ignorujesz potrzeby jednego członka rodziny teraz, to kiedyś możesz zignorować i jego potrzeby - to tak w wielkim skrócie, ale książka naprawdę warta uwagi.

Pia Gizela, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia wiadomo wszystko jesy pchane do buzi, wiec ksiazeczki tez. Luna ma dwie male mieciutkie, piszczace i te lubi najbardziej. Zjada tez te twarde, tekturowe ksiazeczki kontrastowe ;] Jednakze osobiscie najbardziej lubi wszelkie paski: pasy bezp. w foteliku, pasy w spacerowce, pasy w bujaczku - jakikolwiek w zasiegu reki i zaraz do buzi i go zuje! To samo z metkami.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 3341 3342 3343 3344 3345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ