Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A miałam coś pisać...
Wiem!
Ja jeszcze podaję Biogaje. Kończę buteleczkę i mam jedną jeszcze. Wykończę i zobaczę co z brzuszkiem i kupkami. Jak będzie gorzej to będę podawać, jak nie, to odstawię. Chociaż to ogólnie wzmacnia organizm a jesień się zbliża i zima, może dawać? -
Tak piszecie o tych kropelkach i jednak kupie jeszcze tylko moze bede podawac co drugi dzien.
Moj Natus jest chyba mimisynkiem bo u mojego P placze a u mnie sie uspokaja. No i nic nie moge zrobic przez to wieczorem. Oczywiscie moj P mi wygarnal, ze to na pewno przez to ze na cycku jest i ze ze mna spi. I powiedzial ze mial juz z nami nie spac a juz pol roku tak jest i ze do roku bedzie pewnie spal z nami. Nie spi mi sie wygodnie bo wiadomo jak sie spi z dzieckiem, wstaje polamana ale jakbym miala wstawac w nocy co 1-2 godz to ile bym tak wytrzymala. Powiedzialam mu " to co mam zrezygnowac z kp czy wstawac ciagle w nocy do niego i w dzien byc nieprzytomna" No to przyznal mi racje i juz nic nie mowil. Faceci. -
bella84 wrote:Jutro moze skocze do zlobka tego u nas i poprosze o przykladowe menu:) tak sobie mysle...
Dzis poznalam z mojego osiedla dziewczyne calkiem mloda ma 4 letniego syna i teraz 3,5 miesieczne blizniaki chlopakow i co ciekawe mowi ze nie jest zle!! Ma co prawda pomoc mamy swojej codziennie ale poza tym mowi ze sama tez by dala rade ze teraz to juz czlowiek wprawiony to z drugim latwiej idzie... Z blizniakami mowi nie jest kolorowo zwlaszcza ze jeden jest mega placzliwy ale ogolnie do przezycia wiec troche natchnela mnie optymizmem
Nie wierz jej. A co, miala Ci powiedziec, ze sie nie da przezyc?Lara 82 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A u nas ciezka noc. Natus o 1 obudzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic. Brzuszek spiety i twardy. Jak zaczelam masowac brzusia to baki poszly i bylo troszke lepiej. Podalam espumisan i ululalam na rekach. Pozniej sie czesto budzil i kwekal. No i juz mamy pobudke. Dzis moj P kupi floractin. Nie wiem ale dziwny zbieg okolicznosci.
-
Dzień dobry, my właśnie zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
Dziś mi się śniła rozmowa o pracę i że M. mi powiedział, że kategorycznie nie chce drugiego dziecka
Ja to mam te sny.
Dorocia, ciekawe - może faktycznie coś w tym jest. Bo Ty na razie diety jeszcze nie rozszerzałaś?
Pia, jak to się stało, że obsikał bujaczek? -
Pia Gizela wrote:my się bawimy i na zmianę z jęczeniem walczymy
Chyba czas na yerbęPia Gizela, dorocia2324, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Laurka, haha dobre Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną
A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenieGosiak lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, Atakasobiejedna, jak człowiek musi, to sobie poradzi, podejrzewam, że ja bym przestała się udzielać na forum np. bo w czasie drzemek Janeczki teraz mam luz a później jakby młodsze spało, to bym pewnie zajmowała się Janeczką, chodziła na spacery, na plac zabaw. A teraz sobie siadam i się relaksuję
-
Gosiak no wlasnie diety jeszcze nie rozszerzalam. Jedyne to to, ze od 3 dni podaje wode z butelki mama i ja. Ale watpie ze to od wody, chyba jednak te krople. No nic dzis dam mu kropelki i zobaczymy. Teraz na pewno poczekam chwile z ziemniaczkiem i marchewka.
My tez mamy pierwsza drzemke. -
U mnie już po drzemce Zdążyłam zjeść, czyli niewiele
Muszę jeszcze pozamiatać moje kłaki
Gosia, ja go trzymałam na golaska nad bujaczkiem bo przekręcałam się do komody bo świeże body
Czy wasze dzieci też jedzą książki? Nasze wszystkie wymemlanane, źle wyglądająGosiak lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Laurka, haha dobre Ja już się przekonałam że było wiele rzeczy z którymi myślałam że sobie nie poradzę, a taka prawda że jak trzeba to człowiek musi dać radę. Na szczęście dzieci szybko rosną
A tak w ogóle to dzień dobry, u nas tez juz marudzenie
Mysle, ze sama jestem tego przykladem.
Luna spi w kojcu w salonie pod drzwiami sypialni. Pobudka byla tylko jedna po polnocy! Szok. Wzielam ja na spiocha teraz nakarmilam, bo sie boje nie nakarmic.
Jade do pracy. Dluzy mi sie ten tydzien i strasznie przykrzy.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia, Janeczka uwielbia jeść książki
Druga drzemka czas start.
Dziś basen - wyjazd 16:15 i potem od razu USG jamy brzusznej w Gdyni aż na 18:45 (będziemy dla spokoju sprawdzać te nasze miedniczki nerkowe). Pani powiedziała, że najlepiej gdyby dziecko było z pełnym pęcherzem - tiaaa -
Czytam książkę "drugie dziecko" podręcznik przetrwania - fajna jest.
Jest dużo porad jak radzić sobie już dwójką, dużo też na temat jak przygotować starsze dziecko na narodziny rodzeństwa.
Właśnie czytam o tym co robić jak się bawisz ze starszym i młodszy zaczyna płakać. Wydawałoby się, że czasem nie powinno się biec od razu, żeby starszy nie poczuł się zepchnięty na dalszy tor. A wcale nie - należy reagować od razu, bo inaczej starszy może pomyśleć, że ignorujesz potrzeby jednego członka rodziny teraz, to kiedyś możesz zignorować i jego potrzeby - to tak w wielkim skrócie, ale książka naprawdę warta uwagi.Pia Gizela, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Pia wiadomo wszystko jesy pchane do buzi, wiec ksiazeczki tez. Luna ma dwie male mieciutkie, piszczace i te lubi najbardziej. Zjada tez te twarde, tekturowe ksiazeczki kontrastowe ;] Jednakze osobiscie najbardziej lubi wszelkie paski: pasy bezp. w foteliku, pasy w spacerowce, pasy w bujaczku - jakikolwiek w zasiegu reki i zaraz do buzi i go zuje! To samo z metkami.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya