X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A jak u Was z okresem? Wrocil Wam juz?
    u mnie nadal brak, ale ciagle karmię w dzien ok4 razy plus noce 2-4 razy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Ja nie robilam. A powinno sie zrobic?

Jak nie ma wskazań, to nie. Zapytałam z ciekawości, bo ja się zastanawiam nad takim badaniem ze względu na wysypki i obciążenie genetyczne krzywicą.

Laurka ja nie wiem, jak Ty dajesz radę wstawać w nocy i później cały dzień w pracy - ja sobie tego nie wyobrażam

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny kiedys pisalyscie cos na temat awokado moge przepisss jak i co ? :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w skrócie u nas tragedia, ktoś podmienil mi dziecko,płacze, nic nie pasuje, dosłownie nie poznaje go. Oby ta noc była lepsza, bo się wykoncze.

Patrycja, ja dawałam poprostu papkę z avokado, młodemu smakowało. Prawda jest taka, że od nie dawna zaczęłam dodawać avokado do sałaty tylko.

Kciuki za zdrówko dla przeziębionych.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam ja dzis? Jak wasze maluszki?Oj moja mi dzisiaj dala popalic w nocy a to wszystko chyba wina ząbka.
    Ma dwie dolne jedynki a teraz sie jej pcha gorny zabek...ehh. Oby dzisiaj bylo juz lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na wesolo podziele sie z wami tym co znalazlam. :DD

Przygotowanie do porodu
    Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
    Drugie dziecko: Olewasz oddechy i załatwiasz znieczulenie
    Trzecie dziecko: Od razu umawiasz się na cesarkę

Twoje ubrania
    Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
    Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
    Trzecie dziecko: Ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami

Ciuszki dziecięce
    Pierwsze dziecko: Nawet nowe ciuszki pierzesz w Jelpie w 90 stopniach i prasujesz z obydwu stron
    Drugie dziecko: Wyrzucasz do pralki tylko te najbardziej zabrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami
    Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
    Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
    Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
    Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku

Przewijanie
    Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna, czy czysta
    Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby
    Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan

Gdy upadnie smoczek
    Pierwsze dziecko: Za każdym razem wygotowujesz
    Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi
    Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz dziecku do buzi

Połknięcie monety
    Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia
    Drugie dziecko: Czekasz, aż wydali z kupą
    Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

Zajęcia z dzieckiem
    Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na spacer, plac zabaw, basen, do zoo, do teatrzyku itp.
    Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
    Trzecie dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej

Wyjścia z domu
    Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
    Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
    Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew

W domu
    Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
    Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
    Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi

marcela29, Laurka, bella84, derii84 lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Dziewczyny jak tam ja dzis? Jak wasze maluszki?Oj moja mi dzisiaj dala popalic w nocy a to wszystko chyba wina ząbka.
    Ma dwie dolne jedynki a teraz sie jej pcha gorny zabek...ehh. Oby dzisiaj bylo juz lepiej
    u nas jedynki dolne wyszly prawie bezobjawowo, ale dwie gorne dwojki daly znac o sobie, nie chce zapeszac ale chyba wracamy do normy z usypianiem wieczornym tzn kapiel, cyc, odlozenie do lozeczka i usypia bez placzu i rzucania sie po calym lozeczku, w nocy nadal 2-4 karmienia

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Luny juz od ponad dwoch tygodni spadek apetytu: ani piersi, ani butelki - nie wiem o co chodzi i juz sie martwie :[ Z niecierpliwoscia czekam na 25. na wizyte u pediatry. Teraz jest po godzinie 14:00 a ona caly dzien od 6:00 nie zjadla 150 ml. Troche kaszki w nia wcisnelam na sniadanie. Ale szczesliwa jest, ciagle chce sie bawic. Nie wiem czy to jakas faza czy co sie dzieje. Eech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:18

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U nas na razie jest lepiej. Natanek musial miec 3-dniowke bo goraczka zeszla i pojawily sie plamki na ciele i do tego pewnie naszly sie nam zabki. W kazdym razie zabkow nadal brak i choroby brak. Kubus tez juz nie kaszle. Wit C nadal bede podawac ale chyba co 2 dzien.

W piatek uratowala nas chusta. Nie dawalam juz sobie rady z mlodym wiec sie zachustowalismy i sie uspokoil, potem w chuscie na spacer i usnal. Potem w wozku spal od 14 do 18 z pobudkami na jedzonko.

Dzis w nocy nawet przespal 3 godz :) Dla mnie to super po co godzinnym wstawaniu. Nadal poplakuje w nocy jak sie przebudzi ale podaje cyca a jak nie chce tylko zaczyna krzyczec to biore go klade na sobie na brzuszku, delikatnie bujam i tak spimy.

Od wczorajszego wieczora chyba do jutra jestemy u tesciowej. Zawsze to dla nas troche odciazenia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Jak nie ma wskazań, to nie. Zapytałam z ciekawości, bo ja się zastanawiam nad takim badaniem ze względu na wysypki i obciążenie genetyczne krzywicą.

Laurka ja nie wiem, jak Ty dajesz radę wstawać w nocy i później cały dzień w pracy - ja sobie tego nie wyobrażam

No masakra i tyle :[ Caly weekend zero odpoczynku. Wstawalam zrednio co godzine znowu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy zakladacie dzieciom specjalne pieluchy na noc? Moja dzisiaj nad ranem drugi raz w ciagu kilku dni mokra i pielucha pelna po brzegi. Nie wiem czy to od tego spania na brzuchu?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja nie zakładam dziecku specjalnych pieluch, zmieniam pieluchy 2x w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:57

atdc20mmmoziyqnb.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś święto 7-miesieczniaka:) z tej okazji krótkie podsumowanie:

- przekrecamy się płynnie na brzuch i na plecy;
    - unosimy na wyprostowanych rękach;
    - pełzamy;
    - siadać ani czworakować nie mamy ochoty;
    - mamy dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i dziś przebiła nam się prawa dolna dwòjka, w drodze prawa gòrna jedynka
    - gaworzymy i krzyczyny jak nakręcone;
    - jesteśmy fanem kaszki jaglanej baby sun (zjadamy już 125ml miksu z kasza manna i owocem) poza tym jak mamy ochotę i nasrtrój to jadamy zupki i od dziś miesko (rekord zjedzonej zupki to 100ml), zjadamy obiadek i kolację, poza tym mleczko mamy 3-4 w dzień i 2-4 w nocy;
    -nadal najbardziej na świecie kochamy cycusia i mleczko, z butelki nie umiemy pić więc cycus zawsze musi być w pobliżu;
    - uwielbiamy wszystko gryźć, najchętniej telefon mamy i w związku z tym dostalismy swojego smartfonika Fisher price:)
    - uwielbiamy wodę i chodzimy na zajęcia boboswim - chwila dla taty i còrci:)

Z okazji 7mc byliśmy na drugich zajęciach boboiswim, zjedliśmy pierwszy raz mięsko i dziadek pierwszy raz wziął nas na rączki

A teraz już smacznie śpię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:21

Suri97, dorocia2324, Laurka, kasia_1988, NASTA, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela fajny bilansik :)

A ja dzisiaj mialam straszny dzien. Bylam sama z Nelka i zakrztusila mi sie chrupkiem...nie umiala oddychac. Po prostu bylam w takiej panice. Nic nie umialam zrobic. Mialam nogi jakbz waty i same najgorsze mysli. W koncu poklepalam ja po pleckach i odkrztusila. Jak zrobila oddech to kamien z serca. Po prostu dla mnie ta chwila trwala wiecznosc. Jeszcze jej troche zajelo zanim sie wykaszlala i zaczela normalnie oddychac ale na szczescie wszystko juz dobrze.Niezycze nikomu takich przezyc

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela najlepszego dla Laurki! Fajne podsumowanie :)

Suri wspolczuje, takie sytuacje sa okropne dla kazdego rodzica.

Laurka ja zakladam na noc zwyklego pampersa. W nocy nie zmieniam tylko dopiero rano. Zdarza sie ze jest bardzo pelny lub body posikane.

My juz w domu. Chlopcy wykapani. P usypia Natanka w woziu.
    U mnie nawal pokarmu, cyce pelne i musze odciagac bo az bola. Ale zapas mleczka sie przyda. Znow powoli zaczynamy wprowadzac jedzonko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 w nocy. Nic jeszcze nie spalam. Jak nie dziecko to maz. Luna spala calkiem niezle od 20:30, ale maz mowi do mnie o 0:15, ze mu zimno, a caly plonal :/ 37,5 i bol stawow. Idzie dzis do lekarza, ale umieram na mysl zostawienia go samego z Luna w takim stanie na kilka godzin.
    Mloda obudzila sie o 2:36. Possala kilka minut a odlozona obudzila sie w swietnym humorze. Zmienilam jej pieluche i pelza teraz po calym lozeczku.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wspolczuje. Na pewno jestes meega zmeczona. Duzo zdrowka dla meza!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba padlo nam forum smiercia naturalna.
    Spalam od 4:00 do 4:30. Jestem tak zmeczona, ze najchetniej bym....... ech lepiej nie mowic :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwnie ,że takie pustki :O

Laurka współczuję nocy :/

A moje kochanie w sobotę pierwszy raz samo usiadło i teraz siedzi cały czas <3 i raczkuje! Też od soboty :D

Laurka, kafabi, bella84, Arka, marcela29 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 3398 3399 3400 3401 3402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ