Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:A jak u Was z okresem? Wrocil Wam juz?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Suri97 wrote:Ja nie robilam. A powinno sie zrobic?
Jak nie ma wskazań, to nie. Zapytałam z ciekawości, bo ja się zastanawiam nad takim badaniem ze względu na wysypki i obciążenie genetyczne krzywicą.
Laurka ja nie wiem, jak Ty dajesz radę wstawać w nocy i później cały dzień w pracy - ja sobie tego nie wyobrażam -
Hej, w skrócie u nas tragedia, ktoś podmienil mi dziecko,płacze, nic nie pasuje, dosłownie nie poznaje go. Oby ta noc była lepsza, bo się wykoncze.
Patrycja, ja dawałam poprostu papkę z avokado, młodemu smakowało. Prawda jest taka, że od nie dawna zaczęłam dodawać avokado do sałaty tylko.
Kciuki za zdrówko dla przeziębionych. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak na wesolo podziele sie z wami tym co znalazlam. :DD
Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
Drugie dziecko: Olewasz oddechy i załatwiasz znieczulenie
Trzecie dziecko: Od razu umawiasz się na cesarkę
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
Trzecie dziecko: Ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Nawet nowe ciuszki pierzesz w Jelpie w 90 stopniach i prasujesz z obydwu stron
Drugie dziecko: Wyrzucasz do pralki tylko te najbardziej zabrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku
Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna, czy czysta
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan
Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Za każdym razem wygotowujesz
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz dziecku do buzi
Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia
Drugie dziecko: Czekasz, aż wydali z kupą
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
Zajęcia z dzieckiem
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na spacer, plac zabaw, basen, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
Trzecie dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej
Wyjścia z domu
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew
W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi
marcela29, Laurka, bella84, derii84 lubią tę wiadomość
-
Suri97 wrote:Dziewczyny jak tam ja dzis? Jak wasze maluszki?Oj moja mi dzisiaj dala popalic w nocy a to wszystko chyba wina ząbka.
Ma dwie dolne jedynki a teraz sie jej pcha gorny zabek...ehh. Oby dzisiaj bylo juz lepiej"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
A u Luny juz od ponad dwoch tygodni spadek apetytu: ani piersi, ani butelki - nie wiem o co chodzi i juz sie martwie :[ Z niecierpliwoscia czekam na 25. na wizyte u pediatry. Teraz jest po godzinie 14:00 a ona caly dzien od 6:00 nie zjadla 150 ml. Troche kaszki w nia wcisnelam na sniadanie. Ale szczesliwa jest, ciagle chce sie bawic. Nie wiem czy to jakas faza czy co sie dzieje. Eech..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:18
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie. U nas na razie jest lepiej. Natanek musial miec 3-dniowke bo goraczka zeszla i pojawily sie plamki na ciele i do tego pewnie naszly sie nam zabki. W kazdym razie zabkow nadal brak i choroby brak. Kubus tez juz nie kaszle. Wit C nadal bede podawac ale chyba co 2 dzien.
W piatek uratowala nas chusta. Nie dawalam juz sobie rady z mlodym wiec sie zachustowalismy i sie uspokoil, potem w chuscie na spacer i usnal. Potem w wozku spal od 14 do 18 z pobudkami na jedzonko.
Dzis w nocy nawet przespal 3 godz Dla mnie to super po co godzinnym wstawaniu. Nadal poplakuje w nocy jak sie przebudzi ale podaje cyca a jak nie chce tylko zaczyna krzyczec to biore go klade na sobie na brzuszku, delikatnie bujam i tak spimy.
Od wczorajszego wieczora chyba do jutra jestemy u tesciowej. Zawsze to dla nas troche odciazenia. -
NASTA wrote:Jak nie ma wskazań, to nie. Zapytałam z ciekawości, bo ja się zastanawiam nad takim badaniem ze względu na wysypki i obciążenie genetyczne krzywicą.
Laurka ja nie wiem, jak Ty dajesz radę wstawać w nocy i później cały dzień w pracy - ja sobie tego nie wyobrażam
No masakra i tyle :[ Caly weekend zero odpoczynku. Wstawalam zrednio co godzine znowu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas dziś święto 7-miesieczniaka:) z tej okazji krótkie podsumowanie:
- przekrecamy się płynnie na brzuch i na plecy;
- unosimy na wyprostowanych rękach;
- pełzamy;
- siadać ani czworakować nie mamy ochoty;
- mamy dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i dziś przebiła nam się prawa dolna dwòjka, w drodze prawa gòrna jedynka
- gaworzymy i krzyczyny jak nakręcone;
- jesteśmy fanem kaszki jaglanej baby sun (zjadamy już 125ml miksu z kasza manna i owocem) poza tym jak mamy ochotę i nasrtrój to jadamy zupki i od dziś miesko (rekord zjedzonej zupki to 100ml), zjadamy obiadek i kolację, poza tym mleczko mamy 3-4 w dzień i 2-4 w nocy;
-nadal najbardziej na świecie kochamy cycusia i mleczko, z butelki nie umiemy pić więc cycus zawsze musi być w pobliżu;
- uwielbiamy wszystko gryźć, najchętniej telefon mamy i w związku z tym dostalismy swojego smartfonika Fisher price:)
- uwielbiamy wodę i chodzimy na zajęcia boboswim - chwila dla taty i còrci:)
Z okazji 7mc byliśmy na drugich zajęciach boboiswim, zjedliśmy pierwszy raz mięsko i dziadek pierwszy raz wziął nas na rączki
A teraz już smacznie śpięWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:21
Suri97, dorocia2324, Laurka, kasia_1988, NASTA, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualnyMarcela fajny bilansik
A ja dzisiaj mialam straszny dzien. Bylam sama z Nelka i zakrztusila mi sie chrupkiem...nie umiala oddychac. Po prostu bylam w takiej panice. Nic nie umialam zrobic. Mialam nogi jakbz waty i same najgorsze mysli. W koncu poklepalam ja po pleckach i odkrztusila. Jak zrobila oddech to kamien z serca. Po prostu dla mnie ta chwila trwala wiecznosc. Jeszcze jej troche zajelo zanim sie wykaszlala i zaczela normalnie oddychac ale na szczescie wszystko juz dobrze.Niezycze nikomu takich przezyc -
Marcela najlepszego dla Laurki! Fajne podsumowanie
Suri wspolczuje, takie sytuacje sa okropne dla kazdego rodzica.
Laurka ja zakladam na noc zwyklego pampersa. W nocy nie zmieniam tylko dopiero rano. Zdarza sie ze jest bardzo pelny lub body posikane.
My juz w domu. Chlopcy wykapani. P usypia Natanka w woziu.
U mnie nawal pokarmu, cyce pelne i musze odciagac bo az bola. Ale zapas mleczka sie przyda. Znow powoli zaczynamy wprowadzac jedzonko. -
3 w nocy. Nic jeszcze nie spalam. Jak nie dziecko to maz. Luna spala calkiem niezle od 20:30, ale maz mowi do mnie o 0:15, ze mu zimno, a caly plonal 37,5 i bol stawow. Idzie dzis do lekarza, ale umieram na mysl zostawienia go samego z Luna w takim stanie na kilka godzin.
Mloda obudzila sie o 2:36. Possala kilka minut a odlozona obudzila sie w swietnym humorze. Zmienilam jej pieluche i pelza teraz po calym lozeczku.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya