X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały weekend bylismy zajęci, bo wczoraj chrzciliśmy Olivię, ale faktycznie chyba padł już ten wątek niestety :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo ;) a my jeszcze ani nie siedzimy ani nie raczkujemy ani nie mamy zebow ;)
    U nas tez pobudki nocne bo na brzuch sie przekreca albo nawet jak jest na plecach to i tak z placzem sie wybudza dzis byly chyba 3 pobudki takie.. Ale jak widac na forum. Ie tylko my tak mamy ;)
    Pochwale sie ze kupilam mate skip hopa green brown i jestem mega zDowolona ;) mala turla sie po calej wzdluz i wszerz ;) wiec przydaje sie bo faktycznie jest na niej cieplo no i siersc duzo latwiej usunac niz z dywanu ;) mamy tez juz kupione krzeselko do karmienia i mloda nim zachwycona ;) poki co jest w nim w pozycji pollezacej dopoki nie usiadzie ;) wtedy do
    Iero bedzie w normalnej i zalozymy tacke ;)
    Od tego tygodnia maja wrocic upaly ;) yeaah ;)

justta lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ktore daja sloiczki pytanko ;) dzis kolezanka mi zwrocila uwage ze z duzo beta karotenu mala ma bo taki pomaranczowy nosek ma... Zaczelam drazyc i czytac no i niby faktycznie zbyt duza ilosc moze delikatnie obciazac watrobe.. Jak to u was jest? Wiekszosc sloikow ma marchew... Zakupilam narazie te bez i zobaczymy ..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padl bo chyba wszystkie sie na fejsa przenioslyscie, a szkoda :(

U nas juz dzisiaj nocka lepiej niz ostatnie

przedszkolanka no pięknie :)

moja uwielbia te wszystkie sloiczki, zje wszystko oprocz sliwki. marchewki na poczatku nie lubiala za bardzo ale teraz zje moze z mniejszym entuzjazjem niz inne ale zje ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie padl!;)
    Jestem

Czytam!
    Bella, gdzie sie ppdziewalas?

Moj nadal nie je wiec ja sie nie wyppwiem w kwestii posilkow:)
    W czw ma byc 30 st

Zachcialo mi sie pyz z miesem! Takich podluznych:) no i mam zamoar robic dzis pierwszy raz:)
    Jak ksiaze zechce pomoc mamusi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zazdroszcze zakupu krzeselka, bo ja nadal ogladam, porownuje, jeszcze sie nie zdecydowalam i karmie mala albo w bujaczku albo w spacerowce, bo tez jeszcze sama nie siedzi.

Ja daje sloiczek od czasu do czasu, ale poki co staram sie sama szykowac, bo to zaden wysilek w koncu dla takiego malucha: wrzucic kilka mini marchewek do rondla, ugotowac i zblendowac. Luna dwa dni z rzedu jadla zolty kabaczek i jeszcze nam sporo zostalo, bo za duzo zrobilam. Wprowadzilam tez zoltko jajka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cos czuje, ze piersia bede juz karmic tylko w nocy na spiocha dla utulenia. Bo Luna juz w dzien nie chce i gryzie mnie potwornie. Za kazdym razem musze sie cala w sobie zebrac, zeby odruchowo nie krzyknac i jej nie przestraszyc :-/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)
    Każde dziecko ma swój czas Bella,moja za to nie gaworzy :)
    Co do słoiczków to moja je dwa dni mojej zupki -słoiczek- dwa dni moje itd. Prawie w każdej ma marchewke i nic nie zauważyłam nawet jak była na początku tylko na słoiczku :)

Laurka moja też gryzie :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zaczela mowic ababababa i baba babababa.

Arka, sebza lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to sa kartacze :)

U nas intensywnie, mamy malo czasu na cokolwiek. Jeszcze z kompa noe moge wejsc na bbf.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella my też jeszcze nie siedzimy, nie raczkujemy i nie mamy zębów ;)

Wydaje mi się, że późno zaczniemy raczkować, bo dopiero jesteśmy na etapie intensywnego przesuwania się wokół własnej osi i w zasadzie od czwartego miesiąca zaczęliśmy leżeć na brzuchu, wcześniej był ogromny płacz.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta u nas podobnie z tym lezeniem na brzuch, do 5mc byl placz a teraz ciagle na brzuch, po jedzeniu musze ja nosic lub klasc do kolyski bo aby na podloge ja poloze lub do lozeczka ta fik na brzuch i jej sie ulewa:-/ takze tez nam daleko do czworakowania i siadania

ja dzis bylam pierwszy raz na areobiku BUP i kiepska forma, ale bede chodzic 3xtyg:) akurat mam pod blokiem to godzine mi zajmuja cwiczenia i dojscie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a podziewalam sie i podziewam w Gdyni ;p hihi
    Laurka ja sie przymierzam do zBawy z gotowaniem dla malej ale jeszcze lrzymierzam ciagle ;p narazie sloiczki a niebawem kupie te eko warzywka poszukam dobrego miesnego i zobaczymy jak to z moja kuchnia i jej smakami ;)
    CzSem mam wrazenie ze wszystkie dzieci tu na forum juz siedza raczkuja stoja i rwa sie do chodzenia tylko moja taki len wiec dobrze przeczytac ze jednak sa inne leniuszki ;p wiec u nas poki co spacerowka lezy w piwnicy i czeka ;) ale ludze sie ze za 2 tyg siadzie bo planujemy wypad w zaleznosci wlasnie od tego ;) bo ubrac sie w miare i karmic ja na kolanach marchewka to srednio mi sie widzi ;) a jakos mam opor by posadzic ja nawet na chwile na prosto w jakims krzeselku ktore sa w knajpach :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probowalyscie nakladek ? Czy maluchy nie chca z nich? Ja np mialam medele i te nakladki takie cienkie w miare byly :) choc uzylam moze z raz bo moja akurat przez nie nie chciala

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja Lunka tez jest z tych leniuszkow. Ona intensywnie teraz pelza i mam wrazenie, ze probuje wykombinowac jak usiasc, ale na tym sie poki co konczy.

I mi te nakladki medeli uratowaly kp w 3-4 miesiacu. Obecnie juz chyba i tak zmierzamy ku koncowi laktacji.

A swoja droga wlasnie wrocilam z pokoju laktacyjnego. No coz - kotara to nie sciana. Slyszalam cala rozmowe telefoniczna innej mamy z pediatra. I zzera mnie ciekawosc w jakim wieku jest dziecko, ktore jest na cycku i jednoczesnie zjada batoniki muesli (rozmowa byla o tym, ze byla reakcja alergiczna po orzeszkach ziemnych/masle orzechowym).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta nasza tez sie przesuwa wokol wlasnej osi , odpycha raczkami i przesuwa sie w tyl tym sposobem i turka sie w kazda strone ;) zawsze cos hehe ;p jakos nie spieszy mi sje do raczkowania;) tylko siadac by migla ;p no ale ma czas ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka pamietaj ze rozne sa mamy iich podejscie;) zona przyjaciela mojego meza dawala spynkowi w wieku 8 mscy nalesnika z twarogiem polanego czekolada... I widelcem zwyklym wiec hm... Wiec moze i batoniki mu daje ;) ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszyscy wokol sie dziwia ze nadal w gondoli jezdzimy, jak spotykam niemowlaki w naszym wieku to juz w spacerowkach dawno... my tez sie karmimy w poz pollezacej w krzeselku, a co do etapow wprowadzania roznych warzyw/owocow to jakos sie nie trzymam tych norm, no ale jednak to tylko warzywa/owoce a nie orzeszki, slodycze, czy nabial

a wczoraj nie dopisalam w bilansie waga 7840, ubranka 68/74, pieluchy 3:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis bylam z mała u mojego gin, stwierdzil ze mam grzeczna corke, bo jak poszlam sie rozbierac do pokoju intymnego to nawet nie zaplakala, generalnie wszystko ladnie mi sie goi, ale jeszcze porozluzniane wszystka i stad ten doskomfort po ♡, a i moj gin doradzal starania po sn po roku, po 2-3 @ bo jednak trzeba czasu na regeneracje zeby sie nie "posypac" po kolejnym porodzie, no ale u nas i tak inny problem wiec zobaczymy

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam jestem rowniez ale ciezko pisac przy moim malym :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3399 3400 3401 3402 3403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ