Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Helo a my jeszcze ani nie siedzimy ani nie raczkujemy ani nie mamy zebow
U nas tez pobudki nocne bo na brzuch sie przekreca albo nawet jak jest na plecach to i tak z placzem sie wybudza dzis byly chyba 3 pobudki takie.. Ale jak widac na forum. Ie tylko my tak mamy
Pochwale sie ze kupilam mate skip hopa green brown i jestem mega zDowolona mala turla sie po calej wzdluz i wszerz wiec przydaje sie bo faktycznie jest na niej cieplo no i siersc duzo latwiej usunac niz z dywanu mamy tez juz kupione krzeselko do karmienia i mloda nim zachwycona poki co jest w nim w pozycji pollezacej dopoki nie usiadzie wtedy do
Iero bedzie w normalnej i zalozymy tacke
Od tego tygodnia maja wrocic upaly yeaahjustta lubi tę wiadomość
-
Mamy ktore daja sloiczki pytanko dzis kolezanka mi zwrocila uwage ze z duzo beta karotenu mala ma bo taki pomaranczowy nosek ma... Zaczelam drazyc i czytac no i niby faktycznie zbyt duza ilosc moze delikatnie obciazac watrobe.. Jak to u was jest? Wiekszosc sloikow ma marchew... Zakupilam narazie te bez i zobaczymy ..
-
nick nieaktualnyPadl bo chyba wszystkie sie na fejsa przenioslyscie, a szkoda
U nas juz dzisiaj nocka lepiej niz ostatnie
przedszkolanka no pięknie
moja uwielbia te wszystkie sloiczki, zje wszystko oprocz sliwki. marchewki na poczatku nie lubiala za bardzo ale teraz zje moze z mniejszym entuzjazjem niz inne ale zjeprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nie padl!
Jestem
Czytam!
Bella, gdzie sie ppdziewalas?
Moj nadal nie je wiec ja sie nie wyppwiem w kwestii posilkow:)
W czw ma byc 30 st
Zachcialo mi sie pyz z miesem! Takich podluznych:) no i mam zamoar robic dzis pierwszy raz:)
Jak ksiaze zechce pomoc mamusi:) -
Bella zazdroszcze zakupu krzeselka, bo ja nadal ogladam, porownuje, jeszcze sie nie zdecydowalam i karmie mala albo w bujaczku albo w spacerowce, bo tez jeszcze sama nie siedzi.
Ja daje sloiczek od czasu do czasu, ale poki co staram sie sama szykowac, bo to zaden wysilek w koncu dla takiego malucha: wrzucic kilka mini marchewek do rondla, ugotowac i zblendowac. Luna dwa dni z rzedu jadla zolty kabaczek i jeszcze nam sporo zostalo, bo za duzo zrobilam. Wprowadzilam tez zoltko jajka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
No i cos czuje, ze piersia bede juz karmic tylko w nocy na spiocha dla utulenia. Bo Luna juz w dzien nie chce i gryzie mnie potwornie. Za kazdym razem musze sie cala w sobie zebrac, zeby odruchowo nie krzyknac i jej nie przestraszyc08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziękujemy
Każde dziecko ma swój czas Bella,moja za to nie gaworzy
Co do słoiczków to moja je dwa dni mojej zupki -słoiczek- dwa dni moje itd. Prawie w każdej ma marchewke i nic nie zauważyłam nawet jak była na początku tylko na słoiczku
Laurka moja też gryzie -
Bella my też jeszcze nie siedzimy, nie raczkujemy i nie mamy zębów
Wydaje mi się, że późno zaczniemy raczkować, bo dopiero jesteśmy na etapie intensywnego przesuwania się wokół własnej osi i w zasadzie od czwartego miesiąca zaczęliśmy leżeć na brzuchu, wcześniej był ogromny płacz. -
Nasta u nas podobnie z tym lezeniem na brzuch, do 5mc byl placz a teraz ciagle na brzuch, po jedzeniu musze ja nosic lub klasc do kolyski bo aby na podloge ja poloze lub do lozeczka ta fik na brzuch i jej sie ulewa:-/ takze tez nam daleko do czworakowania i siadania
ja dzis bylam pierwszy raz na areobiku BUP i kiepska forma, ale bede chodzic 3xtyg:) akurat mam pod blokiem to godzine mi zajmuja cwiczenia i dojscie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sloneczna a podziewalam sie i podziewam w Gdyni ;p hihi
Laurka ja sie przymierzam do zBawy z gotowaniem dla malej ale jeszcze lrzymierzam ciagle ;p narazie sloiczki a niebawem kupie te eko warzywka poszukam dobrego miesnego i zobaczymy jak to z moja kuchnia i jej smakami
CzSem mam wrazenie ze wszystkie dzieci tu na forum juz siedza raczkuja stoja i rwa sie do chodzenia tylko moja taki len wiec dobrze przeczytac ze jednak sa inne leniuszki ;p wiec u nas poki co spacerowka lezy w piwnicy i czeka ale ludze sie ze za 2 tyg siadzie bo planujemy wypad w zaleznosci wlasnie od tego bo ubrac sie w miare i karmic ja na kolanach marchewka to srednio mi sie widzi a jakos mam opor by posadzic ja nawet na chwile na prosto w jakims krzeselku ktore sa w knajpach -
Bella moja Lunka tez jest z tych leniuszkow. Ona intensywnie teraz pelza i mam wrazenie, ze probuje wykombinowac jak usiasc, ale na tym sie poki co konczy.
I mi te nakladki medeli uratowaly kp w 3-4 miesiacu. Obecnie juz chyba i tak zmierzamy ku koncowi laktacji.
A swoja droga wlasnie wrocilam z pokoju laktacyjnego. No coz - kotara to nie sciana. Slyszalam cala rozmowe telefoniczna innej mamy z pediatra. I zzera mnie ciekawosc w jakim wieku jest dziecko, ktore jest na cycku i jednoczesnie zjada batoniki muesli (rozmowa byla o tym, ze byla reakcja alergiczna po orzeszkach ziemnych/masle orzechowym).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
u nas wszyscy wokol sie dziwia ze nadal w gondoli jezdzimy, jak spotykam niemowlaki w naszym wieku to juz w spacerowkach dawno... my tez sie karmimy w poz pollezacej w krzeselku, a co do etapow wprowadzania roznych warzyw/owocow to jakos sie nie trzymam tych norm, no ale jednak to tylko warzywa/owoce a nie orzeszki, slodycze, czy nabial
a wczoraj nie dopisalam w bilansie waga 7840, ubranka 68/74, pieluchy 3:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a dzis bylam z mała u mojego gin, stwierdzil ze mam grzeczna corke, bo jak poszlam sie rozbierac do pokoju intymnego to nawet nie zaplakala, generalnie wszystko ladnie mi sie goi, ale jeszcze porozluzniane wszystka i stad ten doskomfort po ♡, a i moj gin doradzal starania po sn po roku, po 2-3 @ bo jednak trzeba czasu na regeneracje zeby sie nie "posypac" po kolejnym porodzie, no ale u nas i tak inny problem wiec zobaczymy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017