X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały weekend bylismy zajęci, bo wczoraj chrzciliśmy Olivię, ale faktycznie chyba padł już ten wątek niestety :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo ;) a my jeszcze ani nie siedzimy ani nie raczkujemy ani nie mamy zebow ;)
    U nas tez pobudki nocne bo na brzuch sie przekreca albo nawet jak jest na plecach to i tak z placzem sie wybudza dzis byly chyba 3 pobudki takie.. Ale jak widac na forum. Ie tylko my tak mamy ;)
    Pochwale sie ze kupilam mate skip hopa green brown i jestem mega zDowolona ;) mala turla sie po calej wzdluz i wszerz ;) wiec przydaje sie bo faktycznie jest na niej cieplo no i siersc duzo latwiej usunac niz z dywanu ;) mamy tez juz kupione krzeselko do karmienia i mloda nim zachwycona ;) poki co jest w nim w pozycji pollezacej dopoki nie usiadzie ;) wtedy do
    Iero bedzie w normalnej i zalozymy tacke ;)
    Od tego tygodnia maja wrocic upaly ;) yeaah ;)

justta lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ktore daja sloiczki pytanko ;) dzis kolezanka mi zwrocila uwage ze z duzo beta karotenu mala ma bo taki pomaranczowy nosek ma... Zaczelam drazyc i czytac no i niby faktycznie zbyt duza ilosc moze delikatnie obciazac watrobe.. Jak to u was jest? Wiekszosc sloikow ma marchew... Zakupilam narazie te bez i zobaczymy ..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padl bo chyba wszystkie sie na fejsa przenioslyscie, a szkoda :(

U nas juz dzisiaj nocka lepiej niz ostatnie

przedszkolanka no pięknie :)

moja uwielbia te wszystkie sloiczki, zje wszystko oprocz sliwki. marchewki na poczatku nie lubiala za bardzo ale teraz zje moze z mniejszym entuzjazjem niz inne ale zje ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie padl!;)
    Jestem

Czytam!
    Bella, gdzie sie ppdziewalas?

Moj nadal nie je wiec ja sie nie wyppwiem w kwestii posilkow:)
    W czw ma byc 30 st

Zachcialo mi sie pyz z miesem! Takich podluznych:) no i mam zamoar robic dzis pierwszy raz:)
    Jak ksiaze zechce pomoc mamusi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zazdroszcze zakupu krzeselka, bo ja nadal ogladam, porownuje, jeszcze sie nie zdecydowalam i karmie mala albo w bujaczku albo w spacerowce, bo tez jeszcze sama nie siedzi.

Ja daje sloiczek od czasu do czasu, ale poki co staram sie sama szykowac, bo to zaden wysilek w koncu dla takiego malucha: wrzucic kilka mini marchewek do rondla, ugotowac i zblendowac. Luna dwa dni z rzedu jadla zolty kabaczek i jeszcze nam sporo zostalo, bo za duzo zrobilam. Wprowadzilam tez zoltko jajka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cos czuje, ze piersia bede juz karmic tylko w nocy na spiocha dla utulenia. Bo Luna juz w dzien nie chce i gryzie mnie potwornie. Za kazdym razem musze sie cala w sobie zebrac, zeby odruchowo nie krzyknac i jej nie przestraszyc :-/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)
    Każde dziecko ma swój czas Bella,moja za to nie gaworzy :)
    Co do słoiczków to moja je dwa dni mojej zupki -słoiczek- dwa dni moje itd. Prawie w każdej ma marchewke i nic nie zauważyłam nawet jak była na początku tylko na słoiczku :)

Laurka moja też gryzie :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zaczela mowic ababababa i baba babababa.

Arka, sebza lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to sa kartacze :)

U nas intensywnie, mamy malo czasu na cokolwiek. Jeszcze z kompa noe moge wejsc na bbf.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella my też jeszcze nie siedzimy, nie raczkujemy i nie mamy zębów ;)

Wydaje mi się, że późno zaczniemy raczkować, bo dopiero jesteśmy na etapie intensywnego przesuwania się wokół własnej osi i w zasadzie od czwartego miesiąca zaczęliśmy leżeć na brzuchu, wcześniej był ogromny płacz.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta u nas podobnie z tym lezeniem na brzuch, do 5mc byl placz a teraz ciagle na brzuch, po jedzeniu musze ja nosic lub klasc do kolyski bo aby na podloge ja poloze lub do lozeczka ta fik na brzuch i jej sie ulewa:-/ takze tez nam daleko do czworakowania i siadania

ja dzis bylam pierwszy raz na areobiku BUP i kiepska forma, ale bede chodzic 3xtyg:) akurat mam pod blokiem to godzine mi zajmuja cwiczenia i dojscie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a podziewalam sie i podziewam w Gdyni ;p hihi
    Laurka ja sie przymierzam do zBawy z gotowaniem dla malej ale jeszcze lrzymierzam ciagle ;p narazie sloiczki a niebawem kupie te eko warzywka poszukam dobrego miesnego i zobaczymy jak to z moja kuchnia i jej smakami ;)
    CzSem mam wrazenie ze wszystkie dzieci tu na forum juz siedza raczkuja stoja i rwa sie do chodzenia tylko moja taki len wiec dobrze przeczytac ze jednak sa inne leniuszki ;p wiec u nas poki co spacerowka lezy w piwnicy i czeka ;) ale ludze sie ze za 2 tyg siadzie bo planujemy wypad w zaleznosci wlasnie od tego ;) bo ubrac sie w miare i karmic ja na kolanach marchewka to srednio mi sie widzi ;) a jakos mam opor by posadzic ja nawet na chwile na prosto w jakims krzeselku ktore sa w knajpach :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probowalyscie nakladek ? Czy maluchy nie chca z nich? Ja np mialam medele i te nakladki takie cienkie w miare byly :) choc uzylam moze z raz bo moja akurat przez nie nie chciala

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja Lunka tez jest z tych leniuszkow. Ona intensywnie teraz pelza i mam wrazenie, ze probuje wykombinowac jak usiasc, ale na tym sie poki co konczy.

I mi te nakladki medeli uratowaly kp w 3-4 miesiacu. Obecnie juz chyba i tak zmierzamy ku koncowi laktacji.

A swoja droga wlasnie wrocilam z pokoju laktacyjnego. No coz - kotara to nie sciana. Slyszalam cala rozmowe telefoniczna innej mamy z pediatra. I zzera mnie ciekawosc w jakim wieku jest dziecko, ktore jest na cycku i jednoczesnie zjada batoniki muesli (rozmowa byla o tym, ze byla reakcja alergiczna po orzeszkach ziemnych/masle orzechowym).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta nasza tez sie przesuwa wokol wlasnej osi , odpycha raczkami i przesuwa sie w tyl tym sposobem i turka sie w kazda strone ;) zawsze cos hehe ;p jakos nie spieszy mi sje do raczkowania;) tylko siadac by migla ;p no ale ma czas ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka pamietaj ze rozne sa mamy iich podejscie;) zona przyjaciela mojego meza dawala spynkowi w wieku 8 mscy nalesnika z twarogiem polanego czekolada... I widelcem zwyklym wiec hm... Wiec moze i batoniki mu daje ;) ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszyscy wokol sie dziwia ze nadal w gondoli jezdzimy, jak spotykam niemowlaki w naszym wieku to juz w spacerowkach dawno... my tez sie karmimy w poz pollezacej w krzeselku, a co do etapow wprowadzania roznych warzyw/owocow to jakos sie nie trzymam tych norm, no ale jednak to tylko warzywa/owoce a nie orzeszki, slodycze, czy nabial

a wczoraj nie dopisalam w bilansie waga 7840, ubranka 68/74, pieluchy 3:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis bylam z mała u mojego gin, stwierdzil ze mam grzeczna corke, bo jak poszlam sie rozbierac do pokoju intymnego to nawet nie zaplakala, generalnie wszystko ladnie mi sie goi, ale jeszcze porozluzniane wszystka i stad ten doskomfort po ♡, a i moj gin doradzal starania po sn po roku, po 2-3 @ bo jednak trzeba czasu na regeneracje zeby sie nie "posypac" po kolejnym porodzie, no ale u nas i tak inny problem wiec zobaczymy

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam jestem rowniez ale ciezko pisac przy moim malym :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3399 3400 3401 3402 3403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ