X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, dobrze :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że tak dużo z Was pouciekało, bo ostatnio uzależniłam się od belly ;) a przede wszystkim było to miejsce, które pomogło mi przetrwać ostatnie ciężkie miesiące ciąży eh..

atdc20mmmoziyqnb.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście może dzieciom badanie na poziom witaminy D3?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Robiłyście może dzieciom badanie na poziom witaminy D3?
    Ja nie robilam. A powinno sie zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb wcale nie wchodze bo jak wejde to potem noe umiem sie oderwac :P wiec nawet nie dolaczam do waszej grupy i czatu ;) tutaj jest optymalnie jak dla mnie

kafabi, Laurka lubią tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spią w nocy Wasze dzieciaczki !? Czy używacie kocyk, śpiwór czy blokujecie czymś żeby nie pełzało po całym łóżku !? Powiem ,że u Nas z tym masakra. Położe ją normalnie, a w nocy głowa w nogach albo nogi miedzy szczebelkami i jęczenie, bo nie może się ruszyc :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi u nas to porażka. Ada wędruje wszędzie i nigdzie, obraca się na brzuch etc. Z pomysłu Laurki zastosowałam wałeczki (bo miałam w domu) - nie pomogły.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem tez bywa roznie, wierci sie i nieraz to ja wybudza nawet w dzien, ja jestem fanem spiworkow ale nie mialam wersji letniej wiec teraz spi pod kocykiem wcisnietym pod materacyk, ale niedlugo wracamy do spiworka

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wit d tez nie badalam, nadal podaje, tpediatra nic nie mowila o badaniu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie kreci w nocy i je co 2 h.
    Ucze go spania w lozeczku. Placze, nie chce w lozeczku spac. Biore na rece i odkladam. I tak caly czas. Oszalec mozna!

Adulcowa jak tam z mezem?mieszkacie razem? Wszytsko dobrze?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio noce tez ciezke. Nelcia spi razem z nami bo nie potrafie jej samej zostawic w lozeczku w innym pokoju. Ma swoj pokoik i tam spi w dzien w swoi lozeczku. Tez wtedy wedruje i tez nam sie zachaczala o szczebelki. Dlatego mamy lozeczko otoczone zwinietymi kocykami i poduszkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a jak u ciebie z planowaniem rodzenstwa? ;) bo z tego co pamietam chcialas chyba jeszcze w tym roku zaczac

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas strasznie ciezki dzien i nie wiem jaka bedzie noc bo jeszcze maly nie chce spac. Tak daje popalic, za bardzo nie spi w dzien, placze. Jak to te zabki to niech juz wychodza.

Ja tez nie robilam badan na wit d3.

Moj spi z nami wiec nie pelza po lozku. W dzien spi w wozku. Choc teraz ostatnio to ani nie chce na brzuszku lezec ani sie obracac tylko i wylacznie rece wchodza w gre.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Kafabi u nas to porażka. Ada wędruje wszędzie i nigdzie, obraca się na brzuch etc. Z pomysłu Laurki zastosowałam wałeczki (bo miałam w domu) - nie pomogły.

No wlasnie u Nas tez nic nie pomaga :/

My w niedziele chrzciny mamy juz troszke sie stresuje czy bedzie spokoj w kosciele czy szal O.o

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, nie wiem.
    To zalezy jeszcze od paru rzeczy.
    Ostatnio troche czekalismy i boje sie sie ze jak odloze starania to moze znowu bedziemy czekac z rok czy dluzej

Z drugiej strony jednak boje sie ze bede miec ciezka ciaze i nie dam rady..

Pomijam fakt ze nadal mam ciezko bo maly ani nie je ani nie przesypia nocy.

Mowia jednak ze najlepiej z pieluch nie wychodzic ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy to masakra, Leos werduje po calym lozeczku odkopuje sie spi teraz pod kolderka, ale czasami wkladam go w spiworek wtedy nie moze sie tak zgrabnie przemieszczac, ciagle sie budzi w nocy, wstaje podaje mu smoczek, czy przykrywam i spi dalej i tak cala noc do 5 rano, wtedy je, ciezkie te noce sa, a w dzien tez masakra ze spaniem spi teraz raz, okolo poludnia i to gora godzinke, potem wymeczy i po kapaniu zasypia o 19 ;-) taki maly rozbujnik z niego milego dnia

Dorocia a jak dzieciaczki ju lepiej ze zdrowkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:25

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie te waleczki nadal nie doszly! Paczka z Tajlandii chyba idzie poczta slimacza. Bo nawet golab by to do tej pory dostarczyl.

U nas byl tydzien lepszego spania! Ze srednio jedna pobudka! I Luna znowu chodzi spac o swojej normalnej porze 20:30! A patent zrobilam taki, ze po wieczornej drzemce, z ktorej budzi sie okolo 19:00, dostaje kolacje skladajaca sie z warzywka lub kaszki (wczoraj wprowadzilam zoltko jajka). Nastepnie kapiel i cyc. Najada sie juz tym warzywem, wiec moim mlekiem tylko popija. I ostatnio nawet odkladalam ja do lozeczka taka pol-snieta i zasypiala sama bez protestow. Na brzuszku.

No ale minionej nocy wstawalam do niej po kilka razy niestety.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 11 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova dochodzą do Ciebie moje wiadomości? Nie wiem jak dołączyć do grupy na fb. Pokieruj mnie lub napisz jeśli nie chcecie przyjmować nowych osób.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z okresem? Wrocil Wam juz?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A jak u Was z okresem? Wrocil Wam juz?
    Ja dostalam juz w polowie kwietnia . Pewnie dlatego tak szybko bo nie karmilam piersia. i od tego czasu mam troche nieregularnie . Teraz ostatnio dostalam np na 45dzien i juz mialam isc po test ciazowy.

‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ