Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Strasznie dawno tu nie zaglądałam. Nie wiem czy mnie w ogóle jeszcze pamiętacie Po calych intensywnych wakacjach jesteśmy w końcu w domu w Polsce. Najpierw lipiec w Niemczech gdzie mój narzeczony pracował, a potem juz pełen relaks nad polskim morzem i 2 tygodnie dlugo wyczekiwana Szwecja. Nelka naprawde dzielnie znosila te wszystkie podroze i powiem wam ze ona uwielbia jak cos sie dzieje, jak jest w nowym miejscu.Jest mega ciekawska i aktywna ! Jedynie obcych ludzi jak ktos chce ja wziac to nie ma w ogole takiej opcji. Tylko mama, tata i babcia i na tym sie kończy.
Ulubiona zabawa to ...rzucanie zabawek. Nie wiem czy wasze tez tak maja? Moja ma wtedy najwieksza radoche. Strasznie ciągnie ją do chodzenia już.
Ostatnio jak sie ważyłyśmy to waży 8,3kg.
aaa no i moja córka to największa gaduła
A co do mojej szkoly to mam indywidualne nauczanie w domu takze jestem cały czas z Nelcią -
nick nieaktualny
-
Śliczna Nelka.
Suri, pewnie, że pamiętamy (uśmiech).
Ciesze się,że urlop udany. Dobrze, że szkoły nie zawaliłas, to bardzo ważne, bynajmniej w Szwecji docenia twoje wykształcenie.
Falo zasnął, zobaczymy na ile...
P.S. My nadal bezzebni -
nick nieaktualnyja nie kupowałam podgrzewacza. Kupiłam za to porządny termos. Mam 2 butelki do karmienia mlekiem i 1 do wody mniejszą (150ml). Przed dłuższym wyjściem do wszytskich butelek nalewam około 140ml. I jak musze zrobic mleko to dolewam tylko wrzątku i mam . Polecam termos jack wolfskin - trzyma temperaturę około 50stC po 24h
derii84 lubi tę wiadomość
-
Bilans Luny z okazji 7 miesiecy:
* 7 kg
* dwa zabki (dolne jedynki)
* pelza
* turla sie jak szalona
* sama je z butelki
* lubi warzywa, z owocow tylko jablko; nie lubi kurczaka
* kica jak sie ja trzyma w pionie
* nie siedzi
* nie stoi
* nie raczkuje
kasia_1988, kafabi, NASTA, bella84, Arka, Bietka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sylwia ja też mam fajny termos, też trzyma ok 24h i jest no name, żadna firmówka. Twój ma fajny design. Jednak ja potrzebuję czegoś już na gotowy produkt np. na herbatkę albo soczek.
Laurka dobry bilans 7-miesięczniaka, sto lat dla Luny.
Suri myślałam o Tobie wczoraj, chyba Cię przywołałam -
U nas noc nie przespana. Maly czesto sie budzil, plakal, mial temperature, kupke zrobil, musialam go usypiac na rekach i tak w kolko. Rano mial 39,1 stopni. Dalam paracetamol bo ten Nurofen nie chcial zbic. Zapisalam chlopcow dzis na 16.20 do lekarza niech ich zobaczy. Od razu inhalator pozycze. No i trzymajcie kciuki zeby obylo sie bez antybiotyku.
-
Dziekuje w imieniu corci
Moje dziecko poszlo wczoraj spac okolo 20:30 i zasnela sama bez cycka! Tzn. troche possala, ale juz widocznie nie byla glodna po kaszce, ktora zjadla godzine wczesniej i oderwala sie. Zasnac nie zasnela w ramionach, ale byla bardzo zmeczona. Odlozylam do lozeczka, nie bylo zadnego placzu - poszla spac. Niewiarygodne. Obudzila sie raz o 12:30 i ssala piers jakby sto lat nie jadla! Nie udalo mi sie jej odlozyc do 1:30! Jak wychodzilam o 5:10 nadal spala twardo. Mam nadzieje, ze nie obudzila meza chwile pozniej. Eeech.
Ciezki poranek mimo wszystko. Przytarlam prawe lusterko na parkingu :[[[[[[[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia moja nic nie gaworzy
Cześć Wam
Współczuję Wam przeziębionych dzieciaczków..sezon chorób rozpoczęty.
Cisza tu,wszystkie na fb cały dzień produkują
Sto lat dla Luny to już 7 miesięcy!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:21
-
Moja rozne dzwieki cwiczy, ale nie ma zadnego "mamamamama" ani "tatatata". No ale dwujezyczne dzieci generalnie zaczynaja pozniej mowic, wiec nie nastawiam sie na predkie konwersacje
Suri jaka u Was pogoda, ze Nelka tak grubo ubrana?
Wrzuce kilka fotek na zamkniete forum. Ja fb mam, ale nie zamieszczam tam zdjec mojego dziecka i nie udzielam sie w zadnych grupach. Tu zostaje.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny