X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly nie ma problemu z braniem lekow. Chyba dlatego ze od dlugiego czasu tran dostaje ze strzykawki. Wszystko ladnie mi wypija.

Natan sie co karmienie krztusi, szczegolnie z prawej piersi. Ona jest wieksza, moze mocniej mleko z niej leci i stad krztuszenie ale czy to normalne? Ktos tak ma?

Tam gdzie ja mieszkam to okropnie wiatr wieje i prawde mowiac to boje sie wychodzic w takie pogody zeby mi chlopcow nie przewialo. Dobrze tylko bo mam taras to zawsze mozna troche ich przewietrzyc. Tylko na razie niech wyzdrowieja.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator tez mysle zeby kupic tylko jeszcze sie nie rozgladalam za zadnym.

Pogoda paskudna, jutro musze juz w piecu palic bo dzis dogrzalam grzejnikiem.

No i od kilku dni biegam. Na razie robie troche ponad 2km ale dla mnie to duzo bo zero kondycji. Co drugi dzien biegam i cwicze brzuszek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, zdrówka dla dzieciaczków, my juz prawie zdrowi, dawalismy Wit c i sanosvit, plus częste odciagsnie gilow. Olaf jak mnie widział to zaglądał czy matka idzie z,czy bez rurki.

Inhalator, mega fajna sprawa, polecam. Nasz juz ma 9 lat i niestety został w Pl, ale przy najbliższej okazji zabieram go tutaj.

Nadal walczymy z koszmarem nocnych pobudek, boszz kiedy to minie??!!

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mogę coś polecić na katar, to warto zakupić krople Euphorbium, homeopatyczne, ale bardzo skuteczne, bo tak jak Marcela pisała, Nasivin tylko do 5 dni. Nam dużo dało odciaganie dosłownie co godz w dzień i przy każdej pobudce w nocy plus masc majerankowa pod nosek

marcela29 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie odciaganie to dramat. Tak wrzeszczy jak tylko wpuszczam mu wode morska do nosa a odciaganie to w ogole. Tylko u nas katar najbardziej po pobudce wiec spoko. Oby znow temp nie dostal.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Deri polecam Euphorbium. Kosztują ok 30zl ale pomagają od strzała.

Dzisiaj tylko dwie pobudki ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy znow goraczka Natanka. Podalam paracetamol. W nocy nie chcial za bardzo jesc i moja prawa piers musiala nie wytrzymac ilosci mleka bo obudzilam sie z mokra koszulka, dawno tak nie mialam. Jak zjadl po 23 to sie obudzil przed 2 ale nie jadl, dopiero o 3 zjadl a o 4 dostal syrop wiec pozniej miedzy 5-6 jadl. Powiem szczerze ze jak tyle ciagiem przespalam to o 4 bylam juz wyspana hehe.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę kupić sobie termoopakowanie, bo chłodno na dworze, a picie czasem się przydaje dla Młodej. Jak myslicie na noc tez moge wkladac wode do picia do takiego opakowania czy lepiej kupic podgrzewacz? Nie chce jej dawac zimnej wody pic, a latac do termosu tez mi tak sie za bardzo nie chce.

relgdf9hqgugqitx.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny;) chwile mnie nie bylo ale musialam sie wyciszyc po ostatniej sprzeczce tu na forum i poprostu poswiecilam sie w kazdej sekundzie nawet malej ;)
    Derii przeprosiny przyjete .. Staram sie w sobie nie chowac dlugo urazy...
    Co do poruszanych tematow Nasta ja zamowowilam inhalator Beurer IH50 w sklepie komputronik kosztuje 310 z dostawa... Koszt spory, polecila mi go kolezanka ktorej tez go polecano chocby ze wzgledu na to ze jest bardzo cichutki i mozna inhalowac dziecko nawet jak spi... Osobiscie nie moge narazie powiedziec czy go polecam bo na szczescie moja Lilka do tej pory ( odpukac) nie miala najmniejszego kataru ani nic i mam nadzieje ze inhalator sobie dlugo polezy w opakowaniu....
    Angelcia co do termoopakowania to ciezko bedzie znalezc takie ktore trzyma temperature.. Ale moge osobiscie polecic podgrzewacz zelowy firmy Lovi, dla mnie jest fantastyczny na chlodniejsze dni poniewaz ja np robie tak ze przed wyjsciem go przygotowuje i wkladam w niego butelke niemal w taki pi wyjeciu z garnka i dzieki temu mam dlugo jeszcze ciepla ba wrecz goraca wode.. A jak robi sie zgodnie z instrukcja a wiec zagotujesz ostudzisz i zalaczasz gdy potrzebujesz to podgrzewa wode w ok 10 min-15 do takiej cieplutkiej ale co najwazniejsze dla mnie nawet gdy mala nie wypije mi mleka na raz to ta godzine bez problemu trzyma temperature jeszcze... A nawet dluzej jak do wody potrzebujesz wiec ja polecam... Jedyny minus jaki zaobserwowalam to mam juz drugi ten podgrzewacz poniewaz w pierwszym po x uzytkowaniach jakby cos zaczelo wyciekac i to cos - pewnie ten cieply lod smierdzialo jak ocet blee... Wiec wolalam nie ryzykowac uzytkowania tym by do butli sie nic nie dostalo.. Wiec zakupilam nowy.. Mimo wszystko polecam bardzo

NASTA lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z nowosci u nas mala wczoraj ladnie powiedziala mama ;) a dzis z kolei mielismy bardzo ciezka noc po iewaz obudzila sie z wielkim placzem o 23.40 i przez 20 min byl to nieprzerwany przerazliwy placz mimo ze tulilam bujalam przytulala ... Potem juz bylo ok ale tylko na rekach.. Kazda proba odlozenia do lozeczka konczyla sie placzem ... Po godzinie juz nie mialam sily jej nosic bujac i sluchac tego placzu podczas odkladania i postanowilam ja wybudzic :/ pobawila sie, jesc nie chciala... Cala happy .. Potem znowu placz i jakos wcisnelam jej butle ale zjadla w sumie 100 ml jakby od niechcenia... A potem znowu placz i tarcie pczek to ja uspalam ale znowu kazde podejscie do lozeczka konczylo sie histeria... Po 2 w nocy dopiero udalo mi sie ja odlozyc i juz tam zostala.. Nie mam pojecia o co chodzi ale te 2,5 h w nocy daly mi ostro w kosc a leb to mi trzaska od tego placzu .. Temperatury nie miala w sumie nie wiem co sie dzieje... Mam nadzieje ze to jednorazowe

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a do tego podgrzewacza wejdzie butelka TT?

relgdf9hqgugqitx.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ciezko mi powiedziec.. Bo ja mam butelki browns szeroka szyjka 240 ml i wchodza bez problemu..te tt to jaka srednice maja? To bymCi mogla zmierzyc i powiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:54

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zadalas mi pytanie z kosmosu, nie mam pojecia. Na necie znalazłam informację, że ok 7,5cm.

relgdf9hqgugqitx.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje butelki maja ok 7 cm wiec roznica niewielka ale wlozylam szklanke o srednicy dna 7,5 cm :p i mysle ze nawet ciut wieksza dala by rade ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko drugi raz zjadło ładnie zupkę- całe 80ml, długo nam to zajęło aby przy jedzeniu zobaczyć dno miski:) albo tak jej posmakowal brokuły, albo konsystencja zupki- rzadka z grudkami warzyw bo nie dodalam i chyba już nie będę zageszczacz zupek kaszka manna, teraz ekspozycję na gluten robię dodając łyżeczkę kaszki mannej ugotowanej w 40ml wody do kaszki bezglutenowej ( 1lyzka na 50ml) i taka porecje mała zjada ok 18 czasem z dodatkiem owoców

Mam pytanie gdzie kupujecie mięso? Ją mam tylko dostęp do sprawdzonych kurczaków, a chciałabym indyka, cielecine - tak w zwykłych sklepach trochę się boje, a dania mięsne że sloiczka są ochydne w smaku i np w zupce jarzynowej jakiś sok winogronowy:-\ nie krytykuje "sloiczkowych mam" po prostu mi one nie odpowiadają, poza awaryjnym sytuacjami

A i dla mam które gotuja dzieciom- koleżanką mi pod powiedziała aby musy owocowe np że śliwki, malin itp mrozic w formemkach do kostek lodu ( w silikonowych wygodniej) potem rozmrazamy 1 kostkę i mamy dodatek np do kaszki, mi ten patent odpowiada bo o ile śliwki, jabłka, gruszki bez cukru w sloiczkach przetrwają to np malina, truskawaka szybko się psuje, a ntym etapie jedzenia taka kostka lodu jest akurat na raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:21

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu w pracy. Po dlugim weekendzie witam sie. Luna konczy dzis 7 miesiecy.

Nad jeziorem moje dziecko spalo rewelacyjnie! Normalnie szok. No i ja sobie troche odespalam. Ale nadal malo je. Cyckiem sie bardziej bawi niz je, wiec po 5 minutach takiego niejedzenia (opisuje sytuacje z rana po przebudzeniu) odkladam ja i ona sie bawi i cieszy i wariuje na macie. Jak daje butelke, to zje, ale wczoraj przez godzine nie zmeczyla nawet 150 ml! Godzina 12 w poludnie i niecale 150 ml zjedzone? No nic, czekam do wizyty 25. zeby to omowic z pediatra.

Z laktacja juz mi sie nie chce walczyc. Robie co moge, zabijac sie nie bede.

LadyDi, kasia_1988 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dziękuję, cieszę się, że przyjelas.

Dorota daj Ibum lub Nurofen, te środki są niezastąpione, bo jako jedyne działają przeciwzapalnie.

My nadal ciężkie noce plus ciężki dzień, już mam dość, do tego Tymek mnie dobija i tak wyglądają moje dni Rozpaczy

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Norofen to najwyzej w nocy podam jak bedzie goraczka.

Moje dziecko dzis bardziej marudne a Kuba to juz wymysla takie rzeczy ze masakra tak mu sie w domu nudzi. A ja juz nie wiem czym ich zajmowac. Wiec Derii lacze sie w bolu.

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Lunki z okazji 7 miesiecy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ja podawałam przez 3 dni, nawet gdy już gorączki nie miał, ale każdy robi jak uważa. Olaf juz jest zdrowy, właśnie pocisnal pół słoika kaszy marnej z hipp wymieszana z połowa słoika owoców, pojadl. Za jakąś chwile idziemy się kąpać.

Lunka wszystkiego najlepszego dziewuszko

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 3394 3395 3396 3397 3398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ