Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna, tak jak obserwuję dzieciaczki w swoim otoczeniu i znajomi mówią, to te kochające cycusia czasem niechętnie rozpoczynają przygodę z innym jedzeniem. Nie ma na to innej rady, jak proponowanie i cierpliwość. trzeba dać im czas. Jak zacznie siadać, to podasz warzywka i owoce w kawałkach i będzie poznawał nowe smaki.
Bo rozumiem, że teraz przecierów nie chce?
Może owoc w siateczce byłby dobrym rozwiązaniem. Jakiś soczysty, może brzoskwinia? Może taka zabawa zachęci go? -
Sloneczna myyyyyy nic nie jemy bez zmian, only cyc
Gratuluje zabkow! Gabrys dalej bezzebny
Problemy ze spaniem i u nas, maly budzi sie w nocy co godzina od kilku dni! eh..
od kilku dni podciaganie w lozeczku to juz za malo,
skubany lapie cokolwiek moze, i staje na dwie nogi i sie probuje wyprostowac, puszcza sie tez jedna lub obiema raczkami jak stoi. a ja latam za nim jak szalona i mam oczy dookola glowy, bo upasc tez lubi i nie zwaza na to, kojec jest jedynym bezpiecznym miejscem w tym momencie
Ja mam Juvit C i dawkowalam 5 kropel 2x dziennie przy przeziebieniu
wapno nie pamietam ale sporo tego bylo
-
Podrzucam zalecenia jednej z dziewczyn w prywatnego, mam nadzieje ze sie nie obrazi!
nasze zalecenia:
-wietrzyc mieszkanie
-nawilzac powietrze
- glowka pod katem 30-40 st
-klasc na brzuszek i na boczki
-odciagac katarek
leki:
- sol morska/sol fizjologizna ( 4-6 razy dziennie)
-Nasivin 0,01% 1-2 razy dziennie po jednej kropli ( 3-5 dni)
-wapno syrop ( sanosvit) 2 razy po 5 ml
-wit c Cebion ( 2 razy po 7 kropelek)
-
Marcela:
Cebion ma 100 mg i 2 tyg temu pani dr kazala dawac dwa razy dziennie po 10 kropli. Jak byl malenki to 2 razy po 5 kropli.
Nasivin- 1-2 psikniecia 3-5 dni- ja dawalam po 1 rano i wieczorem
Wapno- sanosvit- mielismy dawac 2 razy po 5 ml
Co do jedzenia- dzis gryzl chrupka kukurydzianego ale pogryzie i wypluwa. Tak zgryzie calego;) no ale nie krzywil sie dzis. Moze cos tam mu do brzuszka trafilo.
Jadlam jablko to tez chcial. I tak podgryzal zabkami ale tez sie krzywil troszke i wypluwal kawalki.
No nic. Ciesze sie ze podgryzl chociaz!!
Kaszke jaglana baby sun tez mam ale bez szalu. Nic nie zjadl.
Kupilam dzis pasternak w sloiku bo wczesniej jak dawalam to zjadal pare lyzeczek a dzis i
Nic.
Jakby nie umial polykac/ wszystko trzyma na jezyku i sllina mu leci. Tak sobie siedzi..
Juz nie mam sil...
marcela29 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:Podrzucam zalecenia jednej z dziewczyn w prywatnego, mam nadzieje ze sie nie obrazi!
nasze zalecenia:
-wietrzyc mieszkanie
-nawilzac powietrze
- glowka pod katem 30-40 st
-klasc na brzuszek i na boczki
-odciagac katarek
leki:
- sol morska/sol fizjologizna ( 4-6 razy dziennie)
-Nasivin 0,01% 1-2 razy dziennie po jednej kropli ( 3-5 dni)
-wapno syrop ( sanosvit) 2 razy po 5 ml
-wit c Cebion ( 2 razy po 7 kropelek)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
moja dzis zjadla 3 lyzeczki dyni z indykiem ze sloika bo nie mialam miesa skad wziazc- wiec tez kiepsko:-/ nic poza kaszka nie wchodzi:-/
sloneczna a dajesz woda popijac? moze za geste i nie wchodzi, albo lyzeczka ma zly profil- moja np woli zupke z kubka albo prosto z miski z tym ze to jalaganu wiecej ale wole jak tak ciut wypije niz wcale, a najlepiej jej pasuja takie malutkie lyzeczki od 4mc te od 6mc to wogole do buzi sie nie mieszcza bo ona mało otwiera"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
słoneczna 85 wrote:Marcela:
Cebion ma 100 mg i 2 tyg temu pani dr kazala dawac dwa razy dziennie po 10 kropli. Jak byl malenki to 2 razy po 5 kropli.
Nasivin- 1-2 psikniecia 3-5 dni- ja dawalam po 1 rano i wieczorem
Wapno- sanosvit- mielismy dawac 2 razy po 5 ml
Co do jedzenia- dzis gryzl chrupka kukurydzianego ale pogryzie i wypluwa. Tak zgryzie calego;) no ale nie krzywil sie dzis. Moze cos tam mu do brzuszka trafilo.
Jadlam jablko to tez chcial. I tak podgryzal zabkami ale tez sie krzywil troszke i wypluwal kawalki.
No nic. Ciesze sie ze podgryzl chociaz!!
Kaszke jaglana baby sun tez mam ale bez szalu. Nic nie zjadl.
Kupilam dzis pasternak w sloiku bo wczesniej jak dawalam to zjadal pare lyzeczek a dzis i
Nic.
Jakby nie umial polykac/ wszystko trzyma na jezyku i sllina mu leci. Tak sobie siedzi..
Juz nie mam sil...
Daj mu czas bo on biedny jeszcze nie umie... bo gryzienie, zucie i polykanie to nowa umiejetnosc tak jak chodzenie czy saidanie i nie przyspieszysz..
bedzie gotowy to zje, nie stresuj sie tak tym dobrze ze dajesz mu rzeczy ktore probuje gryzc, pocwiczy pocwiczy i w koncu zje, daj mu czas bo on jeszcze nie zalapal po prostu i wyluzuj! do 18stki mleka z cyca pic przeciez nie bedzie
moj nawet nie gryzie jeszcze, nie zalapal. jak cos trafia do jego buzi to zastgyga w bezruchu zdziwiony, nastepnie wszystko wypada mu z otwartej zdziwionej buzi, co nie wypadnie samo, sila grawitacji, to wypluje i krzywi sie na calego przez kolejne kilka minut. po czym juz nic sobie do ust zaladowac nie pozwala po takiej 'niemilej' niespodziance -
nick nieaktualny
-
dorocia2324 wrote:A u nas w dalszym ciagu w nocy przebudza sie co 1godz, troche zje i spi dalej. Od jutra znow zaczynamy z ziemniaczkiem. Moje dziecko bardzo chce jesc ale na razie wolalam odczekac zeby znow go ten brzuszek nie bolal.
u nas to samo, dzs nawet co 30min! masakra! -
adulcova wrote:No tak, nocne pobudki teraz będą standardem... U nas do tego dochodzi okropny wrzask i ciągłe uczucie głodu. Ada potrafi zjeść o 21, 23:30, 3, 6. Jak noworodek
te godziny to nasz standardowy schemat, na ktory ja nie narzekam
ostatnie noce co 30-60min pobudki eh -
u nas tez je wszystko lyzeczka, takze kaszke, w sumie to nawet lepiej bo potem ciezko od butli odzwyczaic, z butli uczymy sie pic tylko mleko moje zeby potem z mm dala rade ale ciezko nam idzie:-/ dzis zjadla 30g dyni z indykiem- sukces jak dla nas:)
z katarkiem jakby lepiej, witC i wapno wypluwa jak wszystkie inne leki do tej pory:-/
dzis padl rekord niespania 2x20min w ciagu dnia, usnela 19.30 ale wrazen duzo bo pierwsze zajecia boboswim( taka darmowa lekcja pokazowa) i to akurat w porze jej drzemki, nastepne 10 zajec juz beda naszczescie o 9, i odwiedziny 2,5letniej kolezanki, nie odstepowala Laury na krok, podawala jej zabawki, pomagala przy kapieli, karmieniu-fajna by byla taka roznica wieku u dzieci"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
U nas od 15.30 marudzenie. Nic nie pasowalo tylko placz, podalam espumisan. Od tesciowej do domu wracalismy tez z marudzeniem. W domu karmienie, przebieranie z placzem i jakos ululal go P w wozku ale nie wiem na jak dlugo. Kurcze juz nie wiem co jest grane, czy to brzuszek, czy zabki, czy cos innego...
-
Asiu u Nas pobudka byla tylko o 4/5 wiec dla mnie roznica kolosalna. Niemniej jednak wysypiam sie
Monika tak, u Nas mm. Kupilam kubek lovi360, ale Ada szuka w nim smoczka tak więc jeszcze nie pora. Ze zwykłego kubka się odkad zakrztusila sie biorac lekarstwo.
Na Śląsku temperatura strasznie spadla! Jesien nadciaga - piekna pora roku
Ogladnelam Rolnik.szuka zony. Jeden wybitnie fajny mezczyzna