Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja "gada" i krzyczy po swojemu, moze i wychodza jej jakies slowa ala "dzidzi, baba" ale raczej nie doszukuje sie w tym jej gadaniu slow o okreslonym znaczeniu bo na to duzo za wczesnie...
my juz po katarku ale zostaniemy przy wit c bo zaczal nam sie basen i jeszcze jedno szczepienie przed nami
ja tez mam fb, ale zadnej fotki malej tam nie mam (poza stopami z awatarka) jak bedzie chciala to sama wrzuci na neta swoja fote jak dorosnie, takze ja wole tu pisac choc dzieci coraz bardziej absorbujace to i wpisow tu mniej, albo faktycznie na fb"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
My juz po lekarzu. Doktorowa sama nie wiedziala co mu moze byc bo ma katar, troszke czerwone gardlo, ta goraczka i zeby dolne ponoc juz lada chwila beda. No i zagadka czy goraczka od zebow, czy to 3-dniowka a katar moze od wiatraka dostal. No i powiedziala ze ogolnie jest w stanie bardzo dobrym. Moja kluska wazy 9kg.
Wapna kazala nie dawac, robic inhalacje na katar i psikac woda morska. Co do wit C to jak chce. Ogolnie powiedziala ze tylko wchlanianie wit D3 jest udowodnione a reszty nie wiec nie ma sensu brac. To tyle co sie dowiedzialam czyli nic nie wiem. -
http://allegro.pl/inhalator-tlokowy-philips-family-maska-niemowleca-i5264278013.html po wielu analizach my kupilismy ten inhalator"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualnyLaurka wrote:Moja rozne dzwieki cwiczy, ale nie ma zadnego "mamamamama" ani "tatatata". No ale dwujezyczne dzieci generalnie zaczynaja pozniej mowic, wiec nie nastawiam sie na predkie konwersacje
Suri jaka u Was pogoda, ze Nelka tak grubo ubrana?
Wrzuce kilka fotek na zamkniete forum. Ja fb mam, ale nie zamieszczam tam zdjec mojego dziecka i nie udzielam sie w zadnych grupach. Tu zostaje.
Zdjecie bylo robione dwa dni temu i bylo ok.10° na dworze. U nas w domu cieplo to inaczej chodzi ubrana ale bylismy z wizyta u kuzynai nie wiedzialam jak tam bedzie -
nick nieaktualnyadulcova wrote:Sylwia ja też mam fajny termos, też trzyma ok 24h i jest no name, żadna firmówka. Twój ma fajny design. Jednak ja potrzebuję czegoś już na gotowy produkt np. na herbatkę albo soczek.
Laurka dobry bilans 7-miesięczniaka, sto lat dla Luny.
Suri myślałam o Tobie wczoraj, chyba Cię przywołałam
Sprawdzilam na liscie bo nie kojarze twojego nicku. Angelcia tak?
Macie tez jakas grupe na fb? -
No wlasnie tutaj to juz pustki kompletne sie robia, fb wciagnal wiekszosc dziewczyn.
Ja po nie przespanej nocy i calym dniu zabawiania i noszenia mojego klocuszka padam na twarz i uciekam spac bo nie wiem jak ta noc bedzie wygladala.
Ale zrobilo mi sie milo bo moj P podziekowal mi ze cala noc ja sie zajmowalam Natankiem i ze jestem dzielna
Dobranoc. -
Hej,
Kurcze Dorocia cały czas męczy?
Wiesz, może podawaj Wit c,wzmocni troszkę dzieci.
Pocieszenie takie, że i u nas nadal noce fatalne pomimo zdrowia, heh dlaczego, tego nawet najstarsi górale nie wiedzą.
Tak Suri, mamy tajną grupę na fb, w dodatku czat, ciągły kontakt (uśmiech) -
adulcova wrote:Marcela a nie orientujesz sie czy sa na rynku takie urzadzenia jakby 2w1 inhalator z nawilzaczem powietrza?
wlasnie mała ugryzla mnie w duzy palec u nogi, zabolaly te jej 4zeby
dorcia moze faktycznie podawaj wit c, ja daje mimo ze juz po katarze
a na fb sie wiecej dzieje? bo ja tak zerkam ze 2razy dziennie tu, czasem raz ale rzeczywiscidm gdzies wywiawialo wszystkich, a fajnie bylo doswiadczenia wymieniac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela29 wrote:
a na fb sie wiecej dzieje? bo ja tak zerkam ze 2razy dziennie tu, czasem raz ale rzeczywiscidm gdzies wywiawialo wszystkich, a fajnie bylo doswiadczenia wymieniac
Na czacie się dzieje, ale jak dla mnie zbyt dużo i to nie na moje nerwy. Jestem tylko na grupie na fb -
U nas noce kiepskie. Maly ciagle sie budzi:(
Dorocia wapno jest dobre na katar i prEzuebiebie- dziala p zap i przeciwobrzekowo. Wit c tez dobrze tam uszczelnia naczynka.
Ja bym dawala ale 6 kropli to chyba malo.
Ja maly mial z mies to kazala dawac7 a teraz 10 przy katarze i to 2 razy dziennie
Teraz jest zdrowy i nie daje bo nie lubi:) -
Noc juz lepsza choc tez kilka razy sie budzil i plakal.
I tak podaje chlopcom wapno i wit C. Rzeczywiscie jak sie dzis przyjzalam to ida dwie dolne jedynki. No to nic dziwnego ze maly tak marudzi. Jak smaruje mascia na zabki to jest lepiej.