X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja "gada" i krzyczy po swojemu, moze i wychodza jej jakies slowa ala "dzidzi, baba" ale raczej nie doszukuje sie w tym jej gadaniu slow o okreslonym znaczeniu bo na to duzo za wczesnie...
    my juz po katarku ale zostaniemy przy wit c bo zaczal nam sie basen i jeszcze jedno szczepienie przed nami

ja tez mam fb, ale zadnej fotki malej tam nie mam (poza stopami z awatarka) jak bedzie chciala to sama wrzuci na neta swoja fote jak dorosnie, takze ja wole tu pisac choc dzieci coraz bardziej absorbujace to i wpisow tu mniej, albo faktycznie na fb

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta ja do niej mowie po polsku, ale jak jest ktos inny obok i rozmawiamy, to sila rzeczy ona slyszy ode mnie tez angielski. Takze pod tym wzgledem to niezbyt dobrze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po lekarzu. Doktorowa sama nie wiedziala co mu moze byc bo ma katar, troszke czerwone gardlo, ta goraczka i zeby dolne ponoc juz lada chwila beda. No i zagadka czy goraczka od zebow, czy to 3-dniowka a katar moze od wiatraka dostal. No i powiedziala ze ogolnie jest w stanie bardzo dobrym. Moja kluska wazy 9kg.

Wapna kazala nie dawac, robic inhalacje na katar i psikac woda morska. Co do wit C to jak chce. Ogolnie powiedziala ze tylko wchlanianie wit D3 jest udowodnione a reszty nie wiec nie ma sensu brac. To tyle co sie dowiedzialam czyli nic nie wiem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/inhalator-tlokowy-philips-family-maska-niemowleca-i5264278013.html po wielu analizach my kupilismy ten inhalator

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela a nie orientujesz sie czy sa na rynku takie urzadzenia jakby 2w1 inhalator z nawilzaczem powietrza?

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Moja rozne dzwieki cwiczy, ale nie ma zadnego "mamamamama" ani "tatatata". No ale dwujezyczne dzieci generalnie zaczynaja pozniej mowic, wiec nie nastawiam sie na predkie konwersacje ;-)

Suri jaka u Was pogoda, ze Nelka tak grubo ubrana?

Wrzuce kilka fotek na zamkniete forum. Ja fb mam, ale nie zamieszczam tam zdjec mojego dziecka i nie udzielam sie w zadnych grupach. Tu zostaje.

Zdjecie bylo robione dwa dni temu i bylo ok.10° na dworze. U nas w domu cieplo to inaczej chodzi ubrana ale bylismy z wizyta u kuzynai nie wiedzialam jak tam bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Sylwia ja też mam fajny termos, też trzyma ok 24h i jest no name, żadna firmówka. Twój ma fajny design. Jednak ja potrzebuję czegoś już na gotowy produkt np. na herbatkę albo soczek.

Laurka dobry bilans 7-miesięczniaka, sto lat dla Luny.

Suri myślałam o Tobie wczoraj, chyba Cię przywołałam ;)

Sprawdzilam na liscie bo nie kojarze twojego nicku. Angelcia tak? ;)
    Macie tez jakas grupe na fb?

• adulcova Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri tak ;). Jest tajna grupa na fb jesli chcesz to dodaj mnie do przyjaciolek i wyslij swoje dane na fb to Cie dodam.

relgdf9hqgugqitx.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tutaj to juz pustki kompletne sie robia, fb wciagnal wiekszosc dziewczyn.

Ja po nie przespanej nocy i calym dniu zabawiania i noszenia mojego klocuszka padam na twarz i uciekam spac bo nie wiem jak ta noc bedzie wygladala.

Ale zrobilo mi sie milo bo moj P podziekowal mi ze cala noc ja sie zajmowalam Natankiem i ze jestem dzielna :)

Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Kurcze Dorocia cały czas męczy?
    Wiesz, może podawaj Wit c,wzmocni troszkę dzieci.
    Pocieszenie takie, że i u nas nadal noce fatalne pomimo zdrowia, heh dlaczego, tego nawet najstarsi górale nie wiedzą.

Tak Suri, mamy tajną grupę na fb, w dodatku czat, ciągły kontakt (uśmiech)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka świetne podsumowanie dla Siedmiomiesieczniaka (uśmiech)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Marcela a nie orientujesz sie czy sa na rynku takie urzadzenia jakby 2w1 inhalator z nawilzaczem powietrza?
    jak szukalam to cos mi tam wpadlo w oko marki no name,ale czy sa to dobre urzadzenia to nie wiem, ja mam oddzielny profesjonalny nawilzacz z funkcja oczyszczania i teraz kupilam ten inhalator philipsa, dziecko bedzie wdychac z tego inhalatora wiec wole cos sprawdzonego

wlasnie mała ugryzla mnie w duzy palec u nogi, zabolaly te jej 4zeby

dorcia moze faktycznie podawaj wit c, ja daje mimo ze juz po katarze

a na fb sie wiecej dzieje? bo ja tak zerkam ze 2razy dziennie tu, czasem raz ale rzeczywiscidm gdzies wywiawialo wszystkich, a fajnie bylo doswiadczenia wymieniac

• kafabi Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:

a na fb sie wiecej dzieje? bo ja tak zerkam ze 2razy dziennie tu, czasem raz ale rzeczywiscidm gdzies wywiawialo wszystkich, a fajnie bylo doswiadczenia wymieniac

Na czacie się dzieje, ale jak dla mnie zbyt dużo i to nie na moje nerwy. Jestem tylko na grupie na fb :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Ada tez przeziebiona, bu!

Olivia niestety też :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce kiepskie. Maly ciagle sie budzi:(

Dorocia wapno jest dobre na katar i prEzuebiebie- dziala p zap i przeciwobrzekowo. Wit c tez dobrze tam uszczelnia naczynka.
    Ja bym dawala ale 6 kropli to chyba malo.
    Ja maly mial z mies to kazala dawac7 a teraz 10 przy katarze i to 2 razy dziennie

Teraz jest zdrowy i nie daje bo nie lubi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc juz lepsza choc tez kilka razy sie budzil i plakal.

I tak podaje chlopcom wapno i wit C. Rzeczywiscie jak sie dzis przyjzalam to ida dwie dolne jedynki. No to nic dziwnego ze maly tak marudzi. Jak smaruje mascia na zabki to jest lepiej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia zdrowka dla dzieciaczkow, a moze to faktycznie przez zeby

U nas znowu noce nie przespane, padam, ciagle pobudki, ile jeszcze

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączyłabym do Was na fb. Mogę prosić o podpowiedź jak to zrobić?
    Nie miałam tam wcześniej konta, utworzyłam teraz na potrzeby forum.

• adulcova Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka dodaj mnie do przyjaciolek, nakieruje Cie.

relgdf9hqgugqitx.png

• Arka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszenie wysłane, mam nadzieję że dobrze to zrobiłam.

‹‹ 3396 3397 3398 3399 3400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ