Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
pojechalismy jednak rano na ip bo mala od 3 rano placzliwa byla, zostalismy na oddziale na badania, dzis doszla wysypka na tulowiu i buzce, wyniki krwi i moczu ok, usg glowy i brzucha ok, rtg klp ok, laryngologicznie tez ok, mala dostala aby kroplowke z glukoza i po poludniu p/bolowy...czekamy. wczoraj po poludniu juz bylo ok, dzis po poludniu tez w miare, podejrzewaja inf wirus bo ta wysypka jest, zobaczymy jak noc, co do nop napewno sie zainteresuje tematem jak wrocimy do domu, bo lekarze twierdza ze 2tyg po to malo prawdopodobne:-/ ehh tym razem choc mam lozko obok malej i sale jedynke 3majcie kciuki za nas"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymy niestety na antybiotyku - Grzes nie ma zapalenia oskrzeli ale nie wykrztusza.... ja też na antybiotyku po mam chyba zapalenie zatok. Jak pech to pech. Od początku października na zamiane chorujemy: raz ja, raz Grzes i raz mąż.....porazka. NIgdy w życiu tyle nie chorowałam co teraz.....
co do karmienia to idzie nam lepiej. Grześ je słoiczki ale bez przyjemności. Przy karmieniu musze wykazac się kreatywnością w zabawianiu /.
Grześ wstaje przy wszytskim co tylko mozliwe. Jeszcze nie chodzi. Z siadaniem różnie. Jak usiądzie przypadkiem to siedzi, a tak to woli się wspinać i raczkować.
Założyłam w końcu konto na fb.Złamałam się pod wpływem presji społeczeństwa. Czy możecie zaprosić mnie do grupy na fb? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzis mielismy konsulatcje neurologa i poza drobnymi szczegolami do wycwiczenia jest ok, kal na rota i adenowirusy tez ok, na pasozyty jutro wynik, mała juz tak nie placze, ale nadal wiecej spi, wysypka jest, beda nas obserwowac bo albo inf wirus ktora obstawiaja mija, albo sie rozwija, lekow nam nie daja bo nie maja na co, mała meczy sie w lozeczku bo na podloge jej nie puszcze:-/ dzis bylo duzo cyca, obiad i kasza niezbyt"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Gosiak my mamy podworko i jak jest cieplo to drzwi od tarasu otwarte to jak bym miala ja trzymac w domu a poza tym jak latem duzo czasu spedzamy na dworze to fajnie jakby tez korzystala ze slonca. Chyba jedyne wyjscie bedzie zeby ja wysterylizowac bo inaczej beda non stop male kotki.
Dzis wyszla z nami na dwor to poszlo na sasiednie pole, pobiegala i przyszla do nas. Niedlugo musze ja wypuscic na dwor przed noca i ciekawe kiedy wroci.
Marcela a moze to wlasnie jakis wirus? Szybkiego powrotu do zdrowia i do domu.
Sylwia rowniez duzo zdrowka dla Was! Ach te choroby paskudne.
U nas idzie druga dolna jedynka i jest duuuzo marudzenia. Pewnie z tego powodu bardzo mnie gryzie przy kp. Tak mnie sutki bola ale damy rade tylko niech juz wychodzi. -
wg neurolog ma atos po pr, asymet buzke, napiete mm karku, troszke zle ustawia lewa stopke i jest wiotka ale potrzebuje glownie masowania, a ze nie siedzi i nie czworakuje to nie zadne zaburzenie, ma jeszcze czas...ogolnie jest drobniutka i potrzebuje wiecej czasu na opanowanie nowych umiejetnosci"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela to u nas podobnie, pelza juz ale nie siedzi i nie raczkuje, do tego lewa stopke wlasnie tez ustawia zle ale cwiczymy to, cwiczenia proste bo biore ja na rece przyciagam obie nozki i jedna do drugiej przykladam a nastepnie otwieram jak ksiazeczke do siebie, czyli spodem stopy do mnie tyle i juz jest lepiej
-
nick nieaktualny
-
my mamy zlecone masowanie zewn krawedzi stopy i lydki, masaz shantala brzuszka i raczek i masaz policzka i karku takze mysle ze mała to zniesie dzielnie:) jak patrzylam jak neurolog pyra mała to sie wystraszylam, ale naprawde szczegolowo nas badala (dr mowila ze oie zna bo mieszka tam gdzie moi rodzice, bardzo miła kobieta ok 70lat juz ma), ale za to mała ma gadane, trajkotala dzis od 5rano, wysypka juz bledsza, tylko od nowa musimy sie stalych posilkow uczyc bo przez chorobe to ciagle piers, innych dan po 4-5lyzeczek, moze jutro nas wypisza"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela to super ze gada, czyli sie polepsza:) duzo zdrowka zycze, Wam Sylwia rowniez, mam nadzieje ze juz lepiej po antybiotykach, niestety czasem taki antybiotyk jest mniejszym zlem ktore lepiej wybrac
A u nas zabek prawa jedynka zrobila dziure w dziasle, nie wiem czy to znaczy ze juz sie przebila czy robi sobie miejsce, mala to dzielnie znosi, marudzi oczywiscie ale w sumie chyba nie widze zaskakujacej roznicy od kazdego innego dnia kiedy to marudzi bo na raczki chce dzis moj m wyplywa na kolejne 6 tygodni..kurcze ale ten czas leci..
Wczoraj kupilam malej garnuszek na klocuszki fisher proce..klocki jej sie podobaja i garnek tez ale nie jarzy jeszcze ze to sie tam wrzuca, choc raz probowala kolko ale nie wiem czy to nie bylo aby nieswiadome ;p i kupilam jej smartfona fisher price bo 2 zabawki -30% jak sie kupi w smyku to skorzystalam ;p cena finalna wyszla jakbym w necie bez promocji kupila hihi
Kurcze powiem Wam ze wczesniej myslalam sobie..a zaczniemy sie starac i bedzie co ma byc..a jak to sie juz zbliza to tak jakby mi zaczyna zalezec by sie w miare szybko udalo ;p